post Despre “challange”-ul noului netBridge

June 29th, 2006

Insemnare despre: comunicare,internet,massmedia — clickio @ 2:15 pm

Astazi, NCH Advisors, actionarul majoritar al netBridge, a trimis mult-asteptatul comunicat de dupa furtuna.

Nu vreau sa comentez initiativa, care nu comunica nimic concret dealtfel, desi informatiile despre viitorul netBridge erau foarte asteptate. Vreau totusi sa clarific unele date despre serviciile netBridge care au fost vitregite de prezentarea lor intr-o alta forma decat cea in care am incercat in ultimul an sa le prezint, cu sinceritatea si corectitudinea care imi place sa cred ca ma caracterizeaza. Tot ceea ce scriu pe acest blog personal se bazeaza pe informatii publice, pe care le-am prezentat si pana acum, cat m-am ocupat de PR la netBridge.

“Trafic.ro este primul sistem care ofera managerilor de site statistici publice si private iar utilizatorilor un ranking suficient de precis; replicat international in Serbia, Spania, Canada si Noua Zeelanda, sistemul se bucura de un real succes.”

Trafic.ro ofera statistici publice pentru orice site, nu ofera statistici private. Pentru statistici private, similare cu Trafic.ro, exista Statistici.ro, dezvoltat tot de netBridge, iar pentru statistici private, insa mai avansate, netBridge a dezvoltat serviciul T3. Trafic nu este primul si nici ultimul serviciu care ofera o astfel de monitorizare, este doar primul realizat in Romania, si cel mai folosit, tot in Romania(de 22.071 de site-uri in momentul asta). Serviciile internationale Traceics nu se bucura inca de succesul Trafic.ro,desi formularea de mai sus lasa sa se inteleaga altceva. (Vezi: Traceics Canada/ Traceics Noua Zeelanda / Traceics Serbia/Muntenegru)

Clasamentul de la www.trafic.ro este bazat pe cifrele de audienta ale site-urilor monitorizate, si este 100% automat, nu inteleg ce cauta aici sintagma “destul de precis”. Precizia Trafic.ro este una si singura, nu are grade de comparatie. M-am luptat zile la rand cu unii conspirationisti carora probabil nu reuseam eu sa le explic ca monitorizarea Trafic.ro este complet automata. Trafic.ro nu are, ca Google, milioane de porumbei care sa numere vizitatori si site-uri:) Am oferit, in mod consistent, cifrele exacte despre site-uri si audiente, tocmai pentru a intari ideea ca un astfel de serviciu nu poate fi “aproximativ”.

“Hr-Romania.ro este singurul serviciu destinat angajatilor de middle si top-management”

HR-Romania este un serviciu complex, care inglobeaza recrutare online si offline pentru pozitii de top si middle management, consultanta in resurse umane prin noul serviciu HR Value, si informatii de specialitate, atat pentru cei din domeniul resurselor umane, la toate nivelurile, cat si pentru candidatii de top si middle management. Integrarea acestor servicii ii ofera portalului HR-Romania unicitatea. O prezentare limitata il toarna in oala site-urilor din categoria “Locuri de munca” din Trafic fara a arata care e rostul lui, de fapt.

“Myjob.ro este al treilea serviciu de profil din tara si este in plina dezvoltare avand cel mai mare numar de job-uri afisate.”

Intr-adevar, MyJob are acum cele mai multe joburi, insa nu acesta este principalul sau avantaj competitiv.
(5813 joburi pe MyJob / 5790 joburi pe BestJobs / 4783 joburi pe eJobs)

Altul este insa marele avantaj al MyJob fata de restul serviciilor de recrutare online din Romania: sindicalizarea. Sau reteaua de parteneri, spuneti-i cum vreti. Patru mari portaluri din Romania au sectiuni de joburi MyJob, myjob.home.ro, myjob.acasa.ro, myjob.kappa.ro, myjob.apropo.ro. Acestea impreuna cu www.myjob.ro ii ofera un reach teoretic mai mare decat celelalte site-uri de joburi.

Atat am avut de spus referitor la acest comunicat. Nu emit judecati de valoare, doar vreau sa clarific unele aspecte care in forma lor initiala consider ca dauneaza serviciilor netBridge, care servicii au fiecare rostul si meritul lor in piata.

Pentru informatii despre pozitia oficiala a companiei, va rog sa folositi numerele de telefon mentionate in comunicat(pe comunicatedepresa.ro – Alin, sa stii ca nu am pus link catre serviciul tau mai sus pentru ca accesul e parolat, insa sper ca jurnalistii care vor pozitii oficiale sa se inscrie sau sa vada comunicatul in contul lor).

Eu voi oferi in continuare informatii doar despre internetul din Romania, raportandu-ma la parerile mele personale si experienta mea de pana acum.

Insa , a mai remarcat cineva ca din prima propozitie, din “lead”, lipseste subiectul? Sa fie, asa cum ii placea unui coleg de la Opinia Studenteasca sa spuna, “simptomatic”?:)

“La aproape 8 ani de la infiintarea netBridge, investitie a grupului financiar american NCH Advisors, a decis ca indiferent de costuri si riscuri sa conceapa si sa implementeze sisteme moderne manageriale corepunzatoare unui domeniu in plina expansiune.”

3 Comments »

 1. foarte misto si obiectiv comentariul tau, felicitari.

  Eu am mai remarcat o greseala: challange e de fapt challenge. Cu e nu cu a. Si e folosit insistent, deci nu e doar un typo.

  Comment by radu ionescu — June 29, 2006 @ 6:50 pm

 2. Da, asa e. Si aparea si in titlul scris cu majuscule…
  Multumesc de apreciere. Promit sa o tin tot asa :)

  Comment by clickio — June 29, 2006 @ 9:33 pm

 3. care 8 ani? abia au trecut 6 …

  Comment by orlando — June 29, 2006 @ 11:28 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu