post E nevoie de un gay marketer pentru o publicatie gay?

July 27th, 2006

Insemnare despre: comunicare,internet,joburi,massmedia — clickio @ 3:54 pm

Companie care doreste sa-si pastreze anonimatul (vom intelege mai tarziu de ce) angajeaza in domeniul Internet/New Media, Media/Cultura/Publicatii conform tipologiei BestJobs. Cauta coordonator de marketing, pentru o revista, si, ca de obicei, isi doreste angajatul-titirez automat (self-starter, highly energetic and innovative person with excellent interpersonal, presentation, organizational, motivational and management skills;)

Ultima cerinta: gay friendly or LGBT


Chiar e necesar sa precizezi asta in anuntul de recrutare? Nu mai bine vorbesti despre asta la interviu? Cred ca in formula actuala anuntul sperie multi potentiali candidati care or sa se gandeasca la altceva decat la o simpla asteptare de toleranta reciproca.

Si eu, la randul meu, sper sa fie vorba de acel minim de toleranta care ar trebui sa ne caracterizeze pe toti, si astfel sa nu mai fie nevoie ca un anunt de recrutare sa precizeze asta in mod explicit.

Insa ma tem ca s-ar putea sa aiba dreptate compania respectiva. E posibil ca, prin prisma experientelor lor anterioare, sa nu gaseasca aceasta toleranta, in Romania zilelor noastre, decat in randul celor L/G/B/T…

Am gasit un articol interesant pe About.com despre companiile gay-friendly. Sunt interesante criteriile lor de evaluare, majoritatea nici nu cred ca se pot aplica la noi. Printre companiile cele mai gay-friendly:

American Airlines, Apple Computer Inc., Deutsche Bank, Eastman Kodak Co.
Hewlett-Packard Co., IBM, Intel Corp., Levi Strauss & Co., Nike Inc., PG&E Corp., SC Johnson & Son Inc., Xerox Corp.

As fi curios cum se prezinta din punctul asta de vedere legislatia muncii sau activitatea de resurse umane in Romania…

PS: la fel ca si in cazul respectului despre care vorbeam aici, nu ma refer la comportament  cand vorbesc despre toleranta, ci despre atitudine.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu