post Gandul angajeaza web editor

July 27th, 2006

Insemnare despre: internet,joburi,massmedia — clickio @ 4:18 pm

In anuntul asta de pe BestJobs, Gandul cauta web editor pentru “administrarea site-ului www.gandul.info“. Studii medii, 6 luni experienta, cunostinte Photoshop si HTML.

Se pare ca nici Gandul nu are un content management system(CMS) excelent daca editorul web trebuie sa stie HTML si Photoshop… Pe de alta parte, poate postul respectiv nu e de web editor.
Later edit: Sau poate nu avem aceeasi definitie asupra a ce inseamna web editor. Gasiti definitia mea la comentarii. Sa strangem si altele, daca exista, si sa vedem care s-ar potrivi aici.

Daca stiti detalii despre postul asta, va rog, comentati.

4 Comments »

 1. Nu stiu despre anunt nimic insa pot sa va spun ca http://www.gandul.info are un super CMS.

  Este vorba de Plone care este Open Source * Python programming language and Zope application server. Plone este folosit si de NASA.

  Comment by Alin Zainescu — July 27, 2006 @ 6:13 pm

 2. Ionut, dupa parerea ta in ce consta munca unui webeditor? (mai ales la un ziar unde pozele vin in format de 2400×1800 si majoritatea ziaristilor salveza astea pe Desktop-ul lor)

  Comment by webmaster — July 27, 2006 @ 7:33 pm

 3. Pai sunt doua variante:

  1. varianta shovelware, in care editorii web fac copy-paste continutul din ziar si redimensioneaza poze. Aici nu cred ca ai nevoie de Photoshop pentru a redimensiona sau pentru a taia o poza. Evident, pe cat posibil, poti automatiza procesul, ramanand sa modifici manual doar unde da gres automatizarea.

  Probabil asta e faza in care se afla Gandul, ca aproape toata presa tiparita de la noi.

  2. varianta new media, in care editorul creeaza si/sau imbogateste continutul din print. Cu atat mai mult aici accentul trebuie sa fie pe partea editoriala si nu pe HTML si Photoshop. Aici, pe langa automatizare, mai poti angaja si oameni dedicati pentru procese care intrerup activitatea editorului, daca e nevoie.

  Decat sa ai zece redactori care fac de toate, mai bine ai un singur om care taie poze, si unul care face pagini customizate, daca e nevoie.

  Insa denumirile in care poate fi imbracat un job pot si vor induce in eroare, mai ales atunci cand descrierea jobului e in trei cuvinte si nu o lista de sarcini si responsabilitati. Asta se intampla in toate domeniile.

  In plus, in unele firme under-staffed sau care au de luptat cu provocari noi, delimitarea unui job sau a altuia nu mai e atat de clara.

  Comment by clickio — July 27, 2006 @ 9:10 pm

 4. ca de multe alte dati, mai ales in presa romaneascapitalista se doreste un om care sa le faca pe toate… editare de text, editare foto, HTML-ist, eventual in situatii de criza ciar redactor de teren si fotograf. Nu ca ar fi rau sa ai un asemnea om, dar de multe ori asta e singurul care munceste, restul (5-6 persoane) fac planuri, strategii, redesign si vand reclama.
  Iar partea proasta stii care e? munca lui chiar nu conteaza, el ramane vesnicul visator la o cariera in presa.

  Comment by Easy rider — August 1, 2006 @ 4:03 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu