post Mihai Seceleanu nu-si mai omoara timpul, ci blogul

August 30th, 2006

Insemnare despre: blogging,internet — clickio @ 12:07 am

Mihai Seceleanu, cel care a pus bazele internet corp (wall-street.ro, 9am.ro, kudika.ro, si yuppy.ro), a hotarat sa-si inchida blogul. Probabil are motivele lui, si probabil in perioada urmatoare va tace si va face. Sa speram ca vor fi subiecte interesante pe clickio.ro care sa-i suscite interesul intr-atat incat sa participe in continuare la conversatie. Bafta in continuare, Mihai!

Mihai spune ca principalul motiv pentru care lasa iblog-ul de izbeliste este lipsa timpului. Insa e o intreaga discutie despre asta. In primul rand, singurul mod de a pierde mai putin timp scriind pe blog este sa scrii cat mai mult pe blog. Pare ciudat, insa explicatia e ca doar exersand intensiv te poti perfectiona, te poti eficientiza, si poti face lucruri interesante si utile in acelasi timp, cu din ce in ce mai putine resurse, insa folosite cu un randament din ce in ce mai mare. Si e universal valabila.

Later edit: Se pare ca si unii respondenti de la Robloggers Survey (rezultate: transa 1 si transa 2) ii dau, intr-o oarecare masura, dreptate lui Mihai. Cineva(daca nu chiar Mihai:) ) marturiseste ca “Fara un management judicios al timpului, blogging-ul te poate sustrage de la alte proiecte, ‘mai reale’ si mai importante.”

Pierdeti timp scriind pe blog? Sau castigati timp scriind pe blog? Si ceea ce castigati, in urma blogului, compenseaza eventuala pierdere?

9 Comments »

 1. Probabil ca nu mai vrea sa-si dedice cele 60 de minute pe saptamana pentru scrisul pe blog.

  Dpdv PR si imagine nu e bine. Dpdv timp personal, e mai bine. Fiecare e liber sa decida ce face cu timpul lui :)

  Comment by Cristian Mezei — August 30, 2006 @ 9:04 am

 2. e aiurea. mai bine il lasa sa moara fara sa anunte asta.

  Comment by zoso — August 30, 2006 @ 9:24 am

 3. De ma omule ? Si-a spus si el baiul.

  Comment by Cristian Mezei — August 30, 2006 @ 9:24 am

 4. Timpul ocupat cu blogging-ul depinde de felul fiecaruia de a posta subiecte. Eu ma apuc de scris doar dupa ce mi-am gasit subiectul si mi-am formulat destul de bine in cap ce puncte vreau sa ating.
  Nu ma asez la PC si ma gandesc “Hai sa incep sa scriu si pentru ziua de azi ca mai e putin si se termina”. In plus trebuie considerat si timpul de citire si scriere de comentarii pe alte bloguri…

  Comment by Ionut Popa — August 30, 2006 @ 3:01 pm

 5. Sa iti faci un blog are sens numai in cazul in care ai ceva de castigat de pe urma existentei lui. Multi dintre cei care au blog il au numai de dragul de a fi numit “blogger”. Mi se pare o decizie foarte buna a lui Mihai. Sunt n proiecte care necesita munca 20 din 24 iar iblog.ro nu ii aducea in plus ceva semnificativ:).

  Comment by ADI — August 31, 2006 @ 11:15 am

 6. ionut, nu e neaparat vorba de timp, ci de focus. pr-ul personal/al internetcorp este important, nu zic ca nu, dar cred ca in final cifrele vor vorbi mai bine ;)

  nevertheless, nu cred ca, in general, suntem pregatiti sa imbratisam fenomenul cu maturitate (cel putin nu asa cum il simt/inteleg eu). si, deocamdata, prefer sa nu ma mai implic deloc.

  Comment by mihai — August 31, 2006 @ 12:14 pm

 7. Uite, ai pus un mare punct pe i. Problema cea mai mare a PR-ului e ca e vazut independent de cifre, cand ar trebui sa fie parte din ele.

  Da, ai dreptate, insa sa nu generalizam. Fiecare din noi percepe si intelege diferit fenomenul blogurilor. Atitudinea face diferenta.

  Comment by clickio — August 31, 2006 @ 12:38 pm

 8. [...] Cugetam la cum unii se lasa de bloguit, dupa cum am aflat de curand. Ma gandeam la cum, cand era 9am la inceput, am dat un interviu ca sa-mi iau o slujba de noapte si Mihai Seceleanu nu m-a angajat. Eu vroiam a doua slujba, el nu vroia un om care sa-i adoarma pe tastatura. Cred ca au trecut vreo 2 ani de-atunci. [...]

  Pingback by post 105 « elenalog — August 31, 2006 @ 6:36 pm

 9. [...] Si nu e singura surpriza. Tineti minte ca in urma cu cateva luni Mihai Seceleanu, care la vremea respectiva scria la http://www.iblog.ro, a anuntat ca isi inchide blogul? Ei bine, noul sau blog, mai curat, mai alb, mai stralucitor, e la adresa http://www.seceleanu.ro.  Bun venit inapoi, te asteptam sa ne spui ce iti propui cu noul blog, si ce te-a determinat sa reincepi. [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Bloguri noi la orizont — January 29, 2007 @ 11:10 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu