post 2,5 milioane de romani utilizeaza Yahoo Messenger!

September 11th, 2006

Insemnare despre: advertising,comunicare,internet,marketing — clickio @ 9:08 am

Dupa cum va spuneam aici, am vazut o reclama la Ice Coffee pe Y!M. Joia trecuta, Starcom, agentia de media de la blog Leo Burnett, a dezvaluit revistei Media& Advertising ca ea a care a derulat campania pe tv, outdoor, presa si online, si a anuntat, in premiera, si o cifra interesanta legata de utilizarea tehnologiei de mesagerie instantanee in Romania:


“Din datele statistice puse la dispoziţie de Yahoo!, numărul utilizatorilor din România de Messenger este de aproximativ 2,5 milioane, din care peste 55% fac parte din acest grup ţintă.”
(adica 16-29, n.m.)


Clarificare
: e vorba 2,5 milioane utilizatori pentru Yahoo! Messenger in Romania. Ramane de aflat si de explicitat, ca de fiecare data cand vorbim de cifre care definesc internetul, metodologia folosita si ce fel de audienta poate fi considerata  aceasta (activa/pasiva/combinata, cat de activa, etc).

Ar fi interesant sa vedem si rezultatele unei campanii pe Yahoo Messenger, insa tare ma tem ca Starcom nu a facut vreun studiu crossmedia pre- si post-campanie sa vada rezultate in termeni de brand si nici link-ul, asa cum v-am spus aici, nu functiona (ntz, ntz, ntz…). Asadar, rezultatele data viitoare!


Razvan
, Cristian, ce parere aveti?

Cititi restul articolului pe site-ul revistei.

14 Comments »

 1. Intr-un studiu care l-am facut la APTI pe un numar limitat de copii din Constanta, rezulta ca din cei care utilizeaza netul 95% folosesec IM.
  Un procent interesant.

  Comment by Bogdan — September 11, 2006 @ 10:45 am

 2. Nu ma pricep la statistici, si nici nu am access la date, dar parerea mea, cel putin 60% din cei care au acces la Internet, au si YM!

  Comment by Cristian Mezei — September 11, 2006 @ 6:43 pm

 3. Tocmai de asta e importanta o astfel de informatie oficiala, iti da un termen de referinta obiectiv. Estimarile pe care le facem fiecare sunt departe de a fi obiective, tin seama, in cel mai bun caz, de experientele si informatiile pe care le-am avut pana in momentul respectiv. In cel mai rau, tin de impresia pe care ti-a facut-o ieri grupul de prieteni in care te-ai invartit:)

  Comment by clickio — September 11, 2006 @ 8:49 pm

 4. Vreau sa punctez 2 chestiuni: in primul rand reclama respectiva se deschidea in acelasi frame si prin urmare nu am reusit sa intru pe site, cu toate ca inca imi mai este servita. De aici trag concluzia ca era facuta de o echipa de creatie de la noi care nu a testat suficient acest aspect.

  Cu siguranta sunt foarte multi utilizatori de yahoo in Romania. Eu am primit o baza de date cu 500.000 de adrese folosite de firme si persoane cu varste intre 25-35. Adevarul este ca inca nu am avut curaj sa folosesc baza de date pentru ca n-as vrea sa ma ia Yahoo la ochi drept spammer.

  Comment by Bogdan Gavrila — September 12, 2006 @ 11:23 pm

 5. Adevarul este ca inca nu am avut curaj sa folosesc baza de date

  Din cate stiu eu, pe baza agreement-ului meu cu ei, nu au voie sa-mi furnizeze datele personale la 3rd parties .. nu ? :)

  Comment by Cristian Mezei — September 13, 2006 @ 5:23 am

 6. 1. Nu cred ca baza aia de date provine de la Yahoo, ci de pe la vreun colector de adrese, si nu va sfatuiesc sa o folositi, pentru ca industria abia asteapta primul spammer pe care sa il poata arata cu degetul.

  2. Yahoo impartaseste unele informatii personale ale utilizatorilor partenerilor sai de business, conform politicii cu care ai fost de acord cand te-ai inscris.

  Din Yahoo! Privacy Agreement:

  Yahoo! collects personal information when you register with Yahoo!, when you use Yahoo! products or services, when you visit Yahoo! pages or the pages of certain Yahoo! partners, and when you enter promotions or sweepstakes. Yahoo! may combine information about you that we have with information we obtain from business partners or other companies.

  We provide the information to trusted partners who work on behalf of or with Yahoo! under confidentiality agreements. These companies may use your personal information to help Yahoo! communicate with you about offers from Yahoo! and our marketing partners. However, these companies do not have any independent right to share this information.

  Politica lor de confidentialitate e disponibila aici: http://privacy.yahoo.com/privacy/us/

  Comment by clickio — September 13, 2006 @ 8:36 am

 7. Aveti dreptate. Baza de date este alcatuita de un colector autohton. Am avut curiozitatea sa intreb cum au realizat-o si am inteles ca au tocmit mai multe site-uri si portaluri mioritice sa le furnizeze bazele cu utilizatori inregistrati.

  Acum, referitor la ce spunea Ionut, “ca industria abia asteapta primul spammer pe care sa il poata arata cu degetul”, imi permit sa-l citez pe Octav Costache (Vivi) cu deja consacrata fraza “spamerii de la iDieta”.
  :) :):)

  Comment by Bogdan Gavrila — September 13, 2006 @ 1:06 pm

 8. Da, scuze, corectez, industria abia asteapta primul spammer PRINS si PEDEPSIT pe care sa il poata arata cu degetul:)

  Comment by clickio — September 13, 2006 @ 1:19 pm

 9. Poate ii vedem in viitoarea campanie electorala. Oricum multi au deja drum pe la parchet, sa mearga si pentru SPAM :)

  Comment by Bogdan Gavrila — September 13, 2006 @ 1:22 pm

 10. Vai, asta ar fi culmea, spam electoral! Dar ne putem astepta la orice :)

  Comment by clickio — September 15, 2006 @ 3:53 am

 11. [...] Daca saptamana trecuta ne anunta un articol din revista Media& Advertising  ca sunt 2,5 milioane utilizatori de  Yahoo! Messenger in Romania, acum aflam de la Mediacafe ca reteaua MSN atinge 1,8 milioane de romani. Cifra e intr-o reclama pe AdPlayers(n-am avut timp sa pun si poza, dar o vedeti pe site, cred ca e singura in spatiul ala din dreapta). [...]

  Pingback by Ionut Oprea » 1,8 milioane de utilizatori MSN in Romania — September 18, 2006 @ 11:38 am

 12. Faceam niste cautari pe net si m-am speriat – in URL apare “25-milioane-de-romani-utilizeaza-mess” si deja ma vedeam depasit de situatie :)

  Comment by Bogdan Gavrila — December 11, 2006 @ 4:03 pm

 13. Yahoo messenger e mai tare ma live messenger si asa o sa fie 4ever :)

  Comment by drody — October 13, 2008 @ 10:51 am

 14. [...] putina intarziere incerc sa raspund provocarii lansate de Ionut. Pe blogul lui am citit prima data despre campania Jacobs Ice Coffee pe YM. [...]

  Pingback by Feedback: La mai mare! | M A N A F U * — June 23, 2014 @ 2:43 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu