post Spam din viitor

September 21st, 2006

Insemnare despre: amuzante,internet — clickio @ 9:58 am

Spammerii si creatorii de virusi se aseamana in multe privinte. Una dintre ele este faptul ca mereu cauta brese noi in sistem, si in felul asta pentru perioade mici de timp inving sistemul, pana se repara bresa, si in felul asta se creeaza locuri de munca pentru specialistii cu activitate euristica iar software-ul devine serviciu.

De ceva timp, unii spammeri au descoperit ca pot exploata chiar modul cronologic in care sunt afisate emailurile in inbox, pentru a antedata emailurile proprii, si a le protapi astfel pe primele pozitii. Furnizorii de email s-au prins, si au inceput sa trimita automat in directoarele de Spam/Bulk toate emailurile datate in viitor.

Ceea ce nu i-a oprit pe spammeri de la aceasta tactica, ba chiar i-a indarjit, iar decalajul temporal intre utilizator si data la care primeste spamul s-a marit. Logica e ca, desi ajung in Spam/Bulk, chiar si acolo aceste emailuri sunt pe primele locuri si daca mai sunt utilizatori care mai arunca din cand in cand un ochi in Spam, ca mine, in cautarea unor false positives, le vedem din prima.

Insa astazi au depasit toate recordurile. Astazi am primit mesaje din septembrie 2035. Poza dupa click.

1 Comment »

  1. Iti imaginezi ca esti norocos cu contul ala de Gmail sau Yahoo, nu ? :)

    Comment by Cristian Mezei — September 21, 2006 @ 10:08 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu