post Cum ar putea distruge Second Life piata jocurilor multiplayer online

November 21st, 2006

Insemnare despre: internet,marketing — clickio @ 10:52 am

Ma gandeam azi cat de mult seamana World of Warcraft, WoW pe scurt (site, wikipedia) cu Second Life (site, wikipedia). Jucatorii prezinta comportamente sociale: se intalnesc la anumite ore in WoW, lucreaza pe echipe, isi delimiteaza roluri, se inseala unii pe altii, formuleaza coduri sociale samd, am o colega care si-a croit lucrarea de disertatie pe tema socialului in jocuri. Comportamentul asta pune bazele unei societati, si la nivel de concept, Wow este un Second Life cu o interfata de fantasy. Si atunci mi-a venit ideea, ce-ar fi daca in Second Life ai avea un meniu suplimentar din care ai putea selecta care e interfata pe care vrei sa o “aplici” astazi: WoW, Quake, NFS Carbon, Hitman, si asa mai departe. Mecanica Second Life, copiind lumea reala, ar trebui sa fie mult mai complexa decat un joc, si ar trebui sa permita, astfel, integrarea acestuia.

In plus, lumea reala-virtuala si jocul virtual-real ar putea trece din una-ntr-alta. Ai putea descoperi in WoW un excelent partener de joc, pe care sa il inviti apoi la o cafea albastra in adevaratul Second Life, sau ai putea intalni niste prieteni in Second Life cu care ai putea declansa pe loc un Quake, remodeland casa ta din SL dupa modelul unei Arene.

Mai mult, armele si munitia din joc ar putea face parte din economia Second Life, si abia atunci monopolul Second Life si-ar arata cu adevarat coltii, obligandu-te sa platesti din contul tau virtual fiecare glonte pe care il infigi in adversar sau in perete. Iar dupa ce ti se goleste contul virtual, si iti ispasesti perioada de pedeapsa pentru asta, va trebui sa ti-l incarci din nou, cu bani reali, pentru a continua meciul neterminat, si pentru a nu risca excluderea pe viata de la … “a doua viata”.

Pentru cititorii acestui blog, care nu au intrat inca in Second Life, acesta este o lume virtuala construita de utilizatorii ei (peste 1 milion de “locuitori”). Ceea ce seamana cu un joc pe calculator, este o lume similara cu cea in care traim, cu reguli economice, si sociale, in care, ca si aici, ai nevoie de bani sau de un job pentru a plati facturile, si in care din ce in ce mai multe firme isi deschid sediu. A, Reuters are si un birou special de presa in lumea Second Life si transmite prin secondlife.reuters.com stiri “de dincolo”:)).

Daca folositi Second Life, dati-mi de veste, si ne intalnim pe-acolo. Sau preferati WoW? :)

8 Comments »

 1. Buna, Ionut,

  Am discutat cu un ziarist care dorea sa se documenteze in legatura cu SL pentru un articol – cu citarea surselor, desigur :-)

  Daca ai fi de acord sa discuti, te rog trimite-mi un e-mail.

  Numai bine,
  Carmen

  Comment by Carmen Holotescu — November 29, 2006 @ 10:50 pm

 2. Chiar ma intrebam zilele trecute – oare cati romani or fi in SecondLife?
  E oarecum restrictiv, datorita faptului ca trebuie sa te inscri pe baza un card de credit sau cont de paypal si dureaza putin pina te obisnuiesti cu interfata si comenzile…. M-am inregistrat acum 1 an si inca nu m-am plictisit de SecondLife ;-)
  Email me, to meet u there

  Comment by Aura Tatu — November 30, 2006 @ 4:39 pm

 3. Sigur ar fi dragut sa migram cu totul in lumea virtuala, presupunind ca am avea cum trai si in lumea reala…
  De ce nu se poate sa stai in casa si sa remodelezi subsolul ca o Arena… mai precis de ce nu poti sa amesteci lucrurile… pai pentru ca noi traim intr-o luime reala si fieceare din aceste jocuri sint o evadare – planul in care se intilnesc nu este SecondLife ci lumea reala:))
  De aici poti merge oriunde si poti invita si prietenii.
  De ce nu poti face asta dintr-un singur click, well e destul de simplu: motoarele acestor jocuri sint extrem de diferite. WoW este client-server curat, SecondLife este in principal server, de unde si problemele pe care le ai cu o rata de transfer mai mica. Nu poti sa “imprietenesti” aceste jocuri tehnic vorbind (nici nu pomenesc despre parte administrativa reala, marketing etc)
  In concluzie, sa ne fereasca Dumnezeu de o imersiune prea profunda in aceste realitati alternative pentru ca o sa murim de foame. Sigur, intr-un viitor al suprapopularii, e posibil sa traim real doar martzea, iar in rest sa stam hibernati in lumi virtuale… gen Matrix, sa speram ca pina atunci o sa descoperim coloniile spatiale:))))

  Comment by Cris — December 5, 2006 @ 12:37 pm

 4. Ce poate face virtualul din noi? (sau noi din el)…

  Premise:
  Realitatea virtuală îşi are rădăcini în poveşti, sculpturi, teatre, cărţi şi mai recent fotografii, filme, radio şi televiziune şi nu se reduce la cea produsă de tehnologie digitală. Se pare că umanitatea are tendinţe ancestral……

  Trackback by catalinar — May 15, 2007 @ 2:11 pm

 5. Cine mi-ar putea da o informatie referitor la tipul de card acceptat de Lindens pentru un cont Premium in Second Life

  Comment by zeppelin — October 22, 2007 @ 10:20 am

 6. Trebuie sa ai un card folosibil online, fie un card de salariu care poate fi folosit si online, are numar de card si cod de securitate, si cei de la banca iti spun ca poate fi folosit si pe internet, fie iti faci unul virtual, special pentru plata prin internet, pe care insa trebuie sa il alimentezi tu manual. Intreaba la banca unde ai card care sunt variantele lor.

  Comment by clickio — October 22, 2007 @ 10:29 pm

 7. Citat : “#

  Chiar ma intrebam zilele trecute – oare cati romani or fi in SecondLife?
  E oarecum restrictiv, datorita faptului ca trebuie sa te inscri pe baza un card de credit sau cont de paypal si dureaza putin pina te obisnuiesti cu interfata si comenzile…. M-am inregistrat acum 1 an si inca nu m-am plictisit de SecondLife ;-) Email me, to meet u there

  Comment by Aura Tatu — November 30, 2006 @ 4:39 pm

  In Second Life de obicei sunt peste 50.000 de utilizatori online. :)

  Comment by Kristina — September 12, 2009 @ 2:45 pm

 8. cine imi face si mie un cont la secound life???????? plz va rooggggg!luati idul meu si vb acolo sorina_pisicuta_2008!luatil si vb pe el!vaaaaaa rooooggg

  Comment by sorina — March 21, 2010 @ 11:45 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu