post Vlad, fa-le cadou domeniile!

November 17th, 2006

Insemnare despre: comunicare,internet — clickio @ 11:08 am

Fantoma proiectului directnews bantuie din lumea de dincolo (tineti minte cand vorbeam, aici, pe blog, cu Dan Dragomir de la ZF, acum la Saptamana Financiara, si el spunea ca “directnews s-a nascut mort”?). Strategia lui Vlad Stan pentru directnews era simpla, chiar semana cu strategia Google, insa, din pacate, Vlad a simplificat-o prea mult.

Ce presupunea directnews? Sa vindem publicitate pe continut care nu e al nostru. Si cum facem sa fie al nostru? Le facem jurnalistilor bloguri, si incercam sa-i pacalim cu asta, si eventual cu o parte din potentialele venituri! Pentru ca, nu-i asa, au nevoie de un loc unde sa se exprime liber si independent…si sa faca bani suplimentari din asta, poate, cine stie, in cativa ani vor veni toti la noi full-time…(ultima mostra de “continut care nu e al nostru” de la Vodanet a comentat-o siĀ  zoso)

Sunt multe motivele pentru care proiectul a esuat, in forma asta, poate in alta forma, cu alt model de atragere, stimulare, si valorificare a continutului ar fi avut succes, insa, dupa ce au renuntat la ideea originala, au scapat din vedere o problema, si anume lista de domenii cu nume de jurnalisti pe care le inregistrasera deja pentru proiectul asta. A fost nevoie doar de un jurnalist care sa-si caute de curiozitate numele de domeniu si a iesit un scandal din care Vodanet n-a reusit sa iasa nici in ceasul al 24-lea.

Ar fi scapat de articolul din Jurnalul National care ii acuza de intentii de specula, daca

in momentul in care a inceput scandalul ar fi facut cadou jurnalistilor si vedetelor respective numele de domenii, in loc sa pastreze tacerea, dand senzatia ca ascund cine stie ce:”PR Manager-ul Vodanet, Irina Vochita, ne-a declarat ca nici un fel de informatie legata de acest subiect nu poate fi dezvaluita pana cand nu vor emite un comunicat oficial.”

Inca nu e prea tarziu, pentru a salva ceea ce se mai poate. (~30 de domenii x ~30 de euro =1000 de euro pentru a-ti spala obrazul fata de cei pe care Jurnalul i-a si contactat pentru a-i anunta si a le cere declaratii)

Asa ca, Vlad, sfatul meu e sa le faci cadou domeniile, cu scuze mii si explicatii faclii, mai ales cu o explicatie clara a scopului in care ai vrut sa le folosesti (care nu a fost specula, dar,sa fim sinceri, nici 100% fair nu a fost din partea voastra). Si nu uita niciodata ca PR-ul e despre ceea ce faci, nu despre ceea ce spui.

6 Comments »

 1. Raman in fiecare zi uimit de gafele celor care stau in spatele agentiilor de publicitate din ro. si privind din punctul de vedere al unui potential client nu as avea incredere sa semnez un contract cu majoritatea agentiilor.

  Comment by Dr Zun — November 17, 2006 @ 11:59 am

 2. [...] alte comentarii: Antena3, orlando, clickio, gusti, nwradu. > Insemnări similare: [...]

  Pingback by zoso’s blog » vodanet ajunge iar in presa — November 17, 2006 @ 12:24 pm

 3. Vodanet nu e agentie de publicitate, e o firma care detine cateva site-uri.

  Comment by clickio — November 17, 2006 @ 1:01 pm

 4. [...] Au mai scris despre asta Gusti si Zoso + (later edit) Ionut [...]

  Pingback by » Blog Archive — November 17, 2006 @ 2:13 pm

 5. hmm
  am comentat aici: http://www.gustiroman.ro/blog/?p=167#comment-9164

  ps: nu au de ce sa-si spele obrazul, nu au nevoie de colaborarea respectivilor ptr a inretine/creste blogurile respective, nu este nevoie sa scrie persoana respectiva, este destul sa scrie despre persoana respectiva (aici o sa le fie mai greu sa scrie despre unii jurnalisti care nu prea au fanclub asa mare, si nici nu apar subiecte despre ei prea des in presa .. .)

  Comment by Florin — November 17, 2006 @ 8:38 pm

 6. Florin,

  Da, asta e o idee interesanta, sa transforme blogurile alea in niste jurnale de nisa, despre vedetele respective, insa e foarte riscant, pentru ca nu poti mentine un stil pozitiv, mai ales daca vrei trafic, decat cu mari eforturi, la care nu cred ca sunt dispusi, asa ca nu ar risca decat un scandal si mai mare decat cel de acum.

  Comment by clickio — November 18, 2006 @ 10:34 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu