post Agregatorul agregatoarelor agregatorului de stiri

December 7th, 2006

Insemnare despre: internet — clickio @ 11:54 am

Zilele trecute, cand incercam sa aflu mai multe despre hackerul din Arad, am constatat ca desi hotnews avea stirea originala, “Hacker roman transforma un server NASA in chat room”, doua agregatoare de stiri care preluasera stirea apareau inaintea site-ului Hotnews la rezultatele cautarii mele pe Google.

Optimizarea web e un subiect lung de discutie, pe care sunt sigur ca, de exemplu, Cristian Mezei il stapaneste mai bine decat mine. E clar, insa, ca optimizarea pentru motoarele de cautare poate fi un avantaj, care le-a permis de-a lungul vremii unor companii sa aiba vizibilitate mai mare decat a altor companii, care au facut alte eforturi pentru asta, in alte directii. Insa, concret, in ceea ce priveste media, principalul furnizor de continut pe internet, optimizarea pentru motoarele de cautare ar trebui sa fie o prioritate maxima.

Faceti cunostinta cu Google: agregatorul agregatoarelor agregatorului de stiri :)


6 Comments »

 1. Era google.com/.ro sau blogsearch?

  Comment by Dragos Dehelean — December 8, 2006 @ 2:09 am

 2. Google.ro era. Folosesc cel mai des Google.ro, pentru ca are optiunea de a cauta doar in site-uri romanesti.

  Comment by clickio — December 8, 2006 @ 10:24 am

 3. Prin schimbarea catorva cuvinte in titlu sau in continut se poate ajunge la situatia prezentata, dar rabdare. se va schimba situatia asta

  Comment by Andrei Ghica — December 8, 2006 @ 7:10 pm

 4. Prin schimbarea catorva cuvinte in titlu sau in continut se poate ajunge la situatia prezentata,

  BULL! Nu e deloc asa. Totul tine de cat trust are domeniul respectiv, cat de bine e optimizat overall, vechimea domeniului, ce link-uri are si de unde, ce calitate si ce vechime au site-urile care fac link catre website, cate link-uri sunt catre o stire individuala etc.

  Daca pun acum un post pe blog-ul meu despre “vaci pe camp” voi fi primul pentru “vaci pe camp”.

  De ani de zile nu mai tine faza cu “primul postat” primul clasat. De obicei agregatoarele de stiri (care au continut duplicitar peste 90%), apar primele in motoare de cautare.

  Comment by Cristian Mezei — December 10, 2006 @ 4:19 am

 5. Corect, Cristi, si asta nu se datoreaza optimizarii insuficiente a site-urilor care au stirea originala? Poate te contacteaza Hotnews pentru consultanta ;)

  Cazul de fata e mult mai interesant: fix un agregator da stirea originala, si alte agregatoare care doar preiau continut apar inaintea lui in rezultatele cautarii pentru stirea respectiva.

  Comment by clickio — December 10, 2006 @ 12:31 pm

 6. Poate te contacteaza Hotnews pentru consultanta

  Chiar daca m-ar contacta, din pacate nu ii pot ajuta. Ar exista un conflict si o clauza.

  asta nu se datoreaza optimizarii insuficiente a site-urilor care au stirea originala?

  Nu neaparat. Depinde si de brand-ul si modul cum este contruit site-ul si entitatea in sine. Mediafax a sursa a 20% din stirile pe online. Ai vazut tu pe undeva mediafax in serps ?

  La fel, ziarele mari romanesti reprezinta 70% din sursele de stiri romanesti din hotnews.ro, 9am.ro, softpedia.com etc.

  Ai vazut tu vreun ziar sa aiba rank ? Nu. De ce ? Pentru ca amjoritatea celor care sunt activi pe web si SCRIU content web, citesc agregatoare (vezi sus exemple). Si eu cand citesc o stire dau link catre ce citesc, nu catre sursa originala, eg. Evenimentul zilei.

  That’s what helps, in the end.

  Comment by Cristian Mezei — December 10, 2006 @ 12:42 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu