post Google isi propune sa revolutioneze publicitatea stradala

January 12th, 2007

Insemnare despre: internet,marketing — clickio @ 3:51 pm

Daca exista vreun mediu de publicitate cu preturi exorbitante din cauza lipsei de spatiu, e timpul ca Google sa inventeze o potentiala solutie pentru asta. Cel mai recent pe lista este mediul outdoor, care, desi la noi sufera anul asta in lipsa producatorilor de tigari si alcool (chiar,observati vreo schimbare?), in alte tari unde vanzarea a inceput de mai mult timp spatiile sunt greu de gasit, ceea ce duce la cresterea preturilor.

Conform revistei NewScientist, Google a depus un patent pentru un sistem de publicitate stradala conectat la sisteme de management al inventarului, care iti afiseaza reclame doar la produsele care sunt per stoc la magazinele din preajma panoului publicitar.

“The ads are displayed in rotation, but only until the stock-control computer reports the product as sold out. At that point, the ad is omitted from the cycle until the product is restocked.”

Frumos. Chiar imi doream sa se intample ceva cu banalele panouri stradale pe care ruleaza spoturi de TV. Razvan, ai legatura.

4 Comments »

 1. salut ionut. in ciuda faptului ca tigarile nu mai au voie pe OOH nu gasesti un panou. agentiile care aveau tigari au pastrat pentru clientii de casa toate retelele cu truda au fost construite pentru ele…

  Comment by varabiescu — January 12, 2007 @ 7:16 pm

 2. Poate ar merge si un sezor cu camera care sa identifice densitate barbati/femei… mai facem o targetare… :)

  Comment by Bogdan Gavrila — January 14, 2007 @ 12:12 pm

 3. Da, am auzit si eu ca se statea la coada pentru cele mai bune pozitii, pe care si le arondasera producatorii de tigari, fiind printre primii care au exploatat piata out-of-home.

  Comment by clickio — January 19, 2007 @ 11:18 am

 4. [...] Nu cred ca mai avem mult pana la sistemul de publicitate outdoor interactiv la care s-a gandit si Google, si cred ca nu de la Google va veni prima initiativa de felul asta. [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Sa discutam despre outdoorul neconventional, pe 19 aprilie — March 30, 2007 @ 1:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu