post Conferinta online de la Arbomedia

February 20th, 2007

Insemnare despre: advertising,internet,marketing,massmedia — clickio @ 3:52 pm

Am participat, din curiozitatea care ma caracterizeaza, la conferinta online organizata de Arbomedia. Erau pe chat mai multi reprezentanti ai industriei online, printre care Daniel Dragomir de la UPC/Astral, si Vlad Tocae de la Romnet. Dani si cu mine am pus cele mai multe intrebari.
Serban Ciusca, Calin Rotarus si Dr. Albrecht de la Arbomedia AG au punctat urmatoarele subiecte:

1. au (re)lansat arboevents, divizia de evenimente a grupului Arbomedia, folosita pana acum doar intern, si care va fi oferita, de acum, ca si serviciu extern; nu vrea sa concureze cu agentiile, ci sa le ofere un serviciu de subcontractat; vor sa fie “un butic de creatie de evenimente pentru agentii”.

2. nu se bazeaza doar pentru ideile lor in aceasta creatie, vor sa le foloseasca si pe ale oricui e dispus sa le vanda; vor face o sectiune in site in care vor expune briefuri si vor strange, confidential, idei, pe care promit sa nu le foloseasca decat daca le cumpara.

3. Arbomedia trece marketingul si research-ul sub vanzari. Ceea ce poate fi si bine, si rau. Calin zice ca nu e o subordonare, si cred ca e bine sa fie asa. Nu stiu de ce, nu am incredere in strategiile sales-driven, in Romania. Ambalaj: Arbomedia nu vinde publicitate, ci ofera servicii. Suna bine, nu zic, insa cred ca primul lucru care iti vine in minte cand auzi arbomedia este vanzarea de publicitate. Asa ca, in momentul de fata e un ambalaj transparent, care are nevoie de substanta.

4. Arbomedia vrea sa intre si pe segmentul “mobile marketing”. Mie mi se pare inca departe piata asta, avand in vedere structura pietei mobile la noi (3/4 dintre utilizatori folosesc cartele pre-platite, ceea ce ii limiteaza la apeluri si maxim SMS-uri…)

UPDATE: Gasiti comunicatul de presa publicat cu copy-paste pe SmartFinancial, si asezonat cu “arbocontext”.

Mi-a scapat ceva? Pentru eternitate(si pentru nostalgicul Doru Panaitescu), dupa click e si un screenshot mai mare. E un moment imortalizat pe la inceputul conferintei, pe parcurs au mai venit cativa participanti.

1 Comment »

  1. [...] UPDATE: Ionuţ Oprea a cules nişte ştiri din conferinţă. Citiţi, tot la el, despre conferinţa on-line a ARBO. [...]

    Pingback by Media lui Comanescu » Conferinţele de presă on-line nu mă conving deloc — February 26, 2007 @ 4:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu