post Microsoft isi creeaza un “SfatulMedicului.com”

February 28th, 2007

Insemnare despre: internet,marketing — clickio @ 10:29 am

Azi in newsletterul Media & Advertising News de la Mediafax si pe www.media-ad.ro: Microsoft se extinde în domeniul informaţiilor medicale.

Microsoft a achiziţionat Medstory, o companie din California, al cărei software de căutare este specializat în informaţii medicale şi de sănătate, apărute în ziare, documente oficiale şi pe internet. Peter Neupert, vicepreşedinte pentru strategii de sănătate, a declarat că această achiziţie reprezintă primul pas în dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru implementarea sistemului care va permite îmbunătăţirea experienţelor consumatorilor în domeniul sănătăţii.

Anul trecut, Microsoft a achiziţionat Azyxxi, software destinat clinicilor de sănătate şi care permite recepţionarea şi transmiterea în timp real de informaţii pacienţilor, folosind mai multe surse, inclusiv documente scanate şi imagini cu ultrasunete.

Cand am lucrat la netBridge, colaboram cu mare placere cu colegii de la Webmaker, care tocmai lansasera proiectul Sfatulmedicului.ro. E un site care realizeaza o prima filtrare a pacientilor, directionandu-i spre consultatii personale in clinici specializate pe cei care prezinta simptomele unor afectiuni, si oferindu-le celor care au probleme banale solutii imediate pe care sa si le poata aplica singuri, daca e cazul. Iar cand afectiune e de fapt o inchipuire, medicii care colaboreaza cu site-ul pot oferi sprijinul necesar pentru ameliorarea starilor care pot fi asimiliate cu simptomele. In plus,tot aici poti obtine o a doua opinie avizata in ceea ce priveste rezultatul unor analize deja efectuate, daca nu esti multumit sau nu ai incredere in prima.
Cred ca e foarte util un astfel de site, pentru ca oricand te suspectezi de o stare mai putin normala, poti apela rapid si convenient la un specialist pentru a vedea daca e cazul sa consulti un medic in persoana sau nu. E mult mai bine decat sa amani asta din cauza ca n-ai timp sa vezi un medic, si apoi sa suporti consecintele.

Insa visam alaturi de colegii de la SfatulMedicului.ro si la viitorul tehnologiei medicale, in care fisele pacientilor ar fi centralizate online, pe un astfel de site, impreuna cu istoricul lor de sanatate si medical, in care fiecare pacient ar avea un cont in care sa ii fie trecute tratamentele curente, si sa fie alertat automat la orele la care trebuie sa ia pastilele, si asa mai departe. Posibilitatile sunt nelimitate.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu