post Stiri de la doua conferinta de presa prin internet: broadband de la UPC

February 26th, 2007

Insemnare despre: internet — clickio @ 3:55 pm

UPC a anuntat azi, intr-o conferinta de presa online care a putut fi urmarita la webcast.kappa.ro, adica pe portalul UPC, marirea pachetelor de acces internet la 1, 4 si 6 Mb/s. Printre altele, Raluca Milin, director marketing UPC, si Lucian Lupascu , Product Manager, au mai zis:

 • traficul p2p constituie majoritatea traficului in reteaua UPC (logic, nu e neaparat cel mai folosit, insa foloseste multa banda in comparatie cu browsingul obisnuit)
 • retelele de cartier sunt un fenomen extraordinar, unic in lume, insa vand “alt produs” decat retelele triple-play mari.(in opinia lui Lucian Lupascu, Product manager UPC)
 • exista heavy-users, pe care UPC-ul nu-i prea iubeste, si considera ca acestia ii prejudiciaza pe ceilalti utilizatori prin modul lor de folosire a accesului de internet -evident, orice utilizator de internet isi doreste sa foloseasca la maximul posibil accesul pe care il primeste, asta e o problema a furnizorilor de acces pe care acestia vor sa o arunce in spinarea utilizatorilor mai activi. UPC ia in calcul o posibila limitare a acesului pt heavy -users (deocamdata, singura limita de acest tip o are la noi Romtelecom)
 • UPC are in vedere lansarea de servicii de bandwidth-on-demand. Asta, in opinia mea, cam contrazice ideea ca utilizatorii accesului rezidential la internet trebuie sa foloseasca responsabil banda alocata, si sa nu se lacomeasca incercand sa atinga maximul pentru care platesc. Pentru ca, daca avem de unde…
 • in final, “ne dorim ca ceea ce e scris in oferta sa fie si viteza de pe calcul clientilor,totusi oferim un serviciu “best effort”".

In opinia aceluiasi domn Lucian Lupascu, 1 Mbit este o latime de banda decenta pentru o conexiune “broadband”.

11 Comments »

 1. [...] UPDATE: Ionuţ Oprea a cules nişte ştiri din conferinţă. Citiţi, tot la el, despre conferinţa on-line a ARBO. [...]

  Pingback by Media lui Comanescu » Conferinţele de presă on-line nu mă conving deloc — February 26, 2007 @ 4:18 pm

 2. stateam si ma intrebam in timpul conferintei – oare ne-ar fi spus tot balarii intr-o conferinta “real life” ?? (si firesc, intrebarile puse de jurnalism au fost “comercializate” o omul de relatii publice moderator in culise)

  propun ca data viitoare cand se mai organizeaza conferinte video 100% online …s a primim si niste camere web…. si sa ne priveasca galesh cum motzaim in fata streamingului (live)

  Comment by linus — February 26, 2007 @ 6:20 pm

 3. Personal downlodez zilnic in jur de 7-8GB si uplodez circa 3. Ce vad aici sunt niste balarii 100%, daca ei vor sa ne limiteze sa isi ia adio de la clienti.
  Probabil si-au uitat motto-ul: 6 Mbps inseamna sa poti descarca filme, jocuri, muzica, fara limita.
  In cazul asta eu pot trece pe retzeaua de cartier de langa mine si sa le spun adio celor de la UPC, nemaiavand in vedere faptul ca traficul extern a fost puternic limitat din 27 februarie.

  Comment by Abaddon — March 8, 2007 @ 3:44 am

 4. Ne-au limitat !
  Le doresc faliment rapid !
  Scot ochii la oameni ca dubleaza banda dar de fapt te limiteaza!

  Comment by blitzkrieg — March 11, 2007 @ 9:11 pm

 5. Personal, dupa ce m-am izbit si eu de aceasta problema(cea a limitarii traficului p2p) dau foarte multa consideratie ideii de a reclama UPC-ul la protectia consumatorului pentru reclama falsa, si alte cateva incalcari ale legii. La o examinare amanuntita a contractului de prestare de servicii se gasesc cateva motive chiar pentru a da in judecata acest ISP.Una dintre ele ar fi lipsa clauzei de limitare a vitezei in cazuri concrete, se vorbeste despre faptul ca UPC nu este responsabil pentru viteze mici si atat. Adevarul este ca UPC este direct reponsabil pentru limitarile de viteza si o inspectie a softului instalat pe servere ar dovedi flagrant acest lucru) Aceasta este o problema trecuta cu vederea de catre prea multi clienti. Nu va lasati pacaliti si creti-va drepturile

  Comment by AndreiP — March 20, 2007 @ 1:28 am

 6. Dap si eu am probleme.. sunt un heavy user.. chiar nu am ce reclama pt ca daca dau un speedtest iese viteza de 3 Mbps dar in utorrent sunt limitat la 150 kb/s sau 200kb/s sau cat au ai chef .. Nu inteleg cum ma limiteaza , folosesc protocol encryption nu ar trebui sa-i fenteze sa creada ca fac trafic http ?

  Comment by steve — September 2, 2007 @ 2:04 am

 7. Eu am probleme de vreo 2 saptamani. Sunt heavy-user recunosc, dar platesc pentru asta. Am abonamentul de 6Mb si acum am noroc daca prind 1Mb. Nu inteleg de ce imi limiteaza banda… (la speedtest imi iese sub 1Mb)? In contract nu exista nici o clauza in acest sens si desigur ei nu recunosc. Ideea e ca am pana la 6mb viteza, dar in cazul asta pot bine mersi sa platesc doar pentru 768Kb si sunt tot acolo. Cu prima ocazie ii parasesc. Dealtfel nici televiziunea pe care ti-o baga pe gat nu e prea grozava…

  Comment by 0cool — September 8, 2007 @ 2:13 pm

 8. Acum cu noua oferta din octombrie au 10 gb limita pentru 24 de ore. Mie mi se pare destul de convenabil. La cate filme te poti uita pe zi ? Sau cate jocuri joci pe zi ? Sa stai non stop cu compul deschis ptr download mi se pare cam deplasat.

  Comment by Kiriak — October 23, 2007 @ 2:02 am

 9. deplasat ? 10giga.. :lol mah, 10 giga de trafic inseamna 1.1 giga downlodati in calcu tau , sa zicem ca un film rezonabil are 1.4 si sa presupunem ca stai pe mes/web/mail inca de vreo 200mega deja se ingroasa gluma ce sa mai spun ca idiotii draqu ne cred pe toti infometatii dupa torrente dar limitarea p2p este un dezastru pt o gramada de altfel de apicatii pe care unii le mai utilizaza , cum ar fi desktop remote, jocuri online , eu nu stiu dece mai stau pe upc cand rds este o alternativa puternica . pacat ca fac abonamente uriase si dupacea zic ca din cauza heavy user tre sa suferim… mah nebunilor dati-mi 1 mega= 128 kilo garantat , si ping bun adica lancety ok , gameri stiu despre ce ii vorba si nu imi trebuie mie 10 mega 20 un milion , rusine noua ca suportam asa ceva de la niste infometatii. p.s apropo de usseri aia havey ,,, toti ati fi numa mai greu ii sa recunoastetii asta , cum ar fi sa ai in fiecare seara ultimile aparitii cinematografice soft game muzica tv show exact ce vrei serialu care il vrei fara publicitate si alte prostii , nu asta ii defapt internetu ? aa numa daca esti h usser !? mda! pacat de restu ar fi fost frumos si pt ei,

  Comment by safu — January 9, 2008 @ 7:44 pm

 10. ma izbesc si eu foarte nelamurit de aceleasi probleme. doar ca eu am fost indeajuns de stupid sa nu citesc pe net inainte de a deveni client al lor. totusi nu ma asteptam la asa o idiotenie. sa iau de pe http cu 1.2mbps si de pe p2p cu 40k/s maxim pe timpul zilei. am facut cerere de tv/net/tel la rds si cand imi instaleaza e gata cu upc. sa vad ce zic cand o sa le spun ca nu mai am nevoie de echipamentele lor invechite inainte de expirarea contractului. am facut si o plangere la anpc in legatura cu acest fapt, am primit doar un raspuns ca a fost inregistrata cererea. banuiesc ca nu o sa existe mai mult de atat… ma gandesc ca nu sunt singurul care a facut asa ceva. faliment rapid le urez celor de la upc.

  Comment by flo — March 17, 2008 @ 5:51 pm

 11. un mic edit la ce am spus mai sus (scuze): era vorba de 1.2MBps (10mbps), respectiv 40KBps (320kbps)

  Comment by flo — March 17, 2008 @ 5:52 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu