post 5 sfaturi pentru Porter-Novelli si etarget

March 29th, 2007

Insemnare despre: internet — clickio @ 10:19 am

As we speak, sau as I write, agentia de PR Porter-Novelli, parte a The Group, organizeaza o conferinta de presa cu ocazia lansarii in Romania a serviciului pay-per-click Etarget. Locul e Turabo Universitate, si ora de incepere 10.00.
Sfatul nr 1:

Daca lansarea serviciului Etarget se vrea una serioasa, eu as fi inceput cu textele de pe site, care in mod ideal trebuiau realizate pentru piata din Romania, si nu traduse, mai ales in graba si cu mare neatentie.

Sfatul nr 2:

Ca si agentia care a primit contul Google pentru Romania, si Porter-Novelli va avea cu etarget urmatoarea problema: nici ei ca agentie, nici mare parte a jurnalistilor din domeniul economic nu cunosc suficient piata de internet din Romania si de aiurea pentru a o putea explica. Eu as folosi consultanti externi pentru asta, daca nu vorbim de orgolii sau alte boli profesionale. Sau chiar intern, ca tot au cumparat agentia lui Alin Zainescu, nu?

Sfatul nr 3:

Clientii etarget sunt, pe de o parte, companiile de internet, care folosesc publicitatea pe internet pentru ca e cea mai eficienta pentru ei, si, pe de alta, advertiseri mici, mijlocii si mari, adica agentii de publicitate si oameni de marketing. De aceea cred ca focusul acestei campanii de lansare trebuia sa fie pe internet, si nu in afara lui, si sa nu inceapa cu presa, ci cu o comunicare directa.

Sfatul nr 4:

Conferinta asta de presa ar fi avut mult mai mare succes daca in loc de 20-30 de jurnalisti convingea 10-15 specialisti cu experienta si influenta in piata de internet din Romania la o discutie pe tema asta.

Sfatul nr 5:
FYI, pay-per-click exista in Romania de cativa ani, este o piata dominata, probabil, in Romania, de catre Google, si pe care mai exista inca doi challlengeri: Arbomedia, cu serviciul arbocontext, si Neogen, cu serviciul Neogen Publicitate.

Va recomand, pentru mai multe detalii, un articol de-al meu de anul trecut, despre piata publicitatii contextuale in Romania.

In final, vorba unui mare presedinte al Americii: “Do you have any [more] questions for my answers?”

1 Comment »

  1. [...] “Etarget poate oferi clienţilor săi afişări pe portaluri concurente.” . Din stirea Mediafax despre lansarea etarget in Romania. Inca investighez cine si cum a spus. [...]

    Pingback by Ionut Oprea » Citatul zilei — March 29, 2007 @ 7:06 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu