post Cum sa ajungi la serviciu in 15 minute in Bucuresti

April 3rd, 2007

Insemnare despre: D@ sau Nu?,generalitati,internet — clickio @ 7:35 am

Azi dimineata am ajuns in chiar mai putin de 15 minute la birou, pe un drum care, de la 8 incolo, dureaza intre 40 de minute si o ora, in functie de numarul blocajelor din trafic.

Asa ca, daca vreti sa economisiti timp, plecati mai devreme (eu am reusit performanta asta intre 6.55 si 7.09 azi). Si am si un sfat pentru scurtat drumul spre casa: iesiti in oras inainte de a pleca acasa. Ajuta si la dispozitie, si la business :)

Si ma gandeam ca, daca tot early bird catches the worm, sa mai discutam principial de internet(in categoria proaspat creata). Nu gasesc un citat la indemana, asa ca am sa citez din mine. Cat de important e, pe internet, sa fii primul care faci ceva? E un avantaj de neinlocuit?

6 Comments »

 1. Cred ca cel mai important e sa faci primul ceva foarte bine. Nu trebuie neaparat sa inventezi roata, cat sa faci o roata foarte buna.
  Concurenta este foarte mare si se dezvolta foarte rapid. De aceea orice avantaj dispare repede. Nu se mai pune problema sa faci ceva revolutionar si sa fii lider 10-20 de ani. Trebuie sa continui sa dezvolti.
  Inovatia pe internet nu mai inseamna noroc, fapt intamplator, trebuie sa fie o politica de firma.

  Comment by Vlad Popa — April 3, 2007 @ 9:59 am

 2. Ionut, mai devreme sau … mai tarziu :)

  Comment by Cristian Mezei — April 3, 2007 @ 12:10 pm

 3. Vlad, ai dreptate. Eu as adauga: E bine sa faci primul ceva foarte bine si sa continui sa faci din ce in ce mai bine ceea ce faci, e singurul mod in care iti poti apara pozitia de cei care vin dupa tine cu afaceri “copycat”.

  Cristi, sa stii ca am incercat si mai tarziu, e si mai aglomerat.

  Comment by clickio — April 3, 2007 @ 12:13 pm

 4. daca esti primul care face un anumit lucru vrei trasa anumite standarde prin produsul tau; cei care vor veni dupa tine vor prelua ideea, te vor copia, vor veni cu ceva in plus; in mare parte din cazuri, daca esti in stare sa inventezi un segment de piata poti sa mai “faci” si altul, sau sa il relansezi pe cel creat

  Comment by linus — April 3, 2007 @ 4:33 pm

 5. inventie vs inovatie care va sa zica… :)
  eu nu as zice ca e ‘de neinlocuit’ avantajul de a fi primul, ci mai degraba ‘greu de inlocuit’. in orice industrie, nu numai in internet.
  in romania mai sint inca industrii in care e suficient sa te misti mai repede, chiar daca nu esti primul care face ceva.
  ‘zic eu’

  Comment by engambament — April 3, 2007 @ 6:36 pm

 6. eh, bravo tie, e o reusita :P
  bine ca stau la 200m de scoala :) )

  Comment by Jocuri Tari — April 14, 2009 @ 11:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu