post Prieteni programatori, Google va vrea antreprenori

June 30th, 2007

Insemnare despre: business,internet — clickio @ 3:44 pm

Discutam zilele trecute cu cineva ca “nu putem fi cu totii antreprenori”. De ce nu? E cea mai interesanta si dinamica zona a business-ului, cel putin pentru unii. Numeric, cel putin, cele mai multe inovatii provin din firmele mici, special create pentru a le inventa si dezvolta. Companiile mari au un numar limitat de reusite in directia asta, si pe multe dintre ele le cumpara de la astfel de companii.

La noi, antreprenoriatul are si o conotatie negativa, pentru ca nu exista, ca inĀ  nici un domeniu, padure fara uscaturi. Insa invatam unii de la altii, si eu chiar mi-am propus sa-i ajut activ pe altii sa invete despre asta, prin www.antreprenor-arena.ro.

Azi Google a anuntat demararea programului Google Gadget Ventures, despre care tocmai am scris un articol pe site-ul despre antreprenoriat mentionat mai sus.

Pe scurt, Google va plateste 5000 de USD daca dezvoltati o mini-aplicatie Google Gadget care le starneste interesul, atat lor, cat si utilizatorilor celor doua platforme care folosesc Google Gadgets: Google Desktop si Google Personalized Homepage. (inainte sa participati in acest program trebuie ca mini-aplicatia dezvoltata de voi sa atinga 250.000 de afisari/saptamana.)

Daca treceti de acest filtru, si vreti sa va construiti o afacere bazata pe Gadgetul dezvoltat, puteti primi o finantare de 100.000 USD contra unei parti din afacere.

Momentan, catalogul Google contine putin peste 20 de Gadgeturi romanesti.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu