post Blogvertising in massmedia

July 20th, 2007

19 iulie 2007, ziua inceperii licitatiei.

Agentia Mediafax a dat o stire, pe care o gasiti partial pe media-ad.ro, si integral in noul mediafax.biz care reuneste newsletterele clasice Mediafax pe industrii, iar Gandul a preluat-o partial aici: Blogosfera românească face campanie pentru promovarea publicităţii pe bloguri.

Citez de data asta tot textul, ca eram de fata cand s-a nascut:

“Câţiva bloggeri români derulează o campanie de promovare a blogvertisingului şi blog marketingului, sub forma unui experiment pe câteva bloguri, menit să testeze dacă acest gen de publicitate funcţionează, câştigul obţinut urmând să fie donat unui ONG.

Campania se va derula în luna august, timp de 30 de zile, iar până acum sunt implicaţi în proiect Ionuţ Oprea, iniţiatorul proiectului, director de comunicare la MediaPro Interactiv (bloguri – www.clickio.ro şi www.antreprenor-arena.ro), Cătălin Teniţă, CEO la Treeworks (blog – www.catastif.com), Constantin Cocioabă, Project Manager la ProTV (blog – www.ecostin.com) şi Adrian Alexandrescu, lider al diviziei de comunicare One-to-One, OgilvyOne (blog – www.adrianalexandrescu.ro). (nota mea: intre timp avem o lista mai lunga, pe care o gasiti aici)

Promovarea proiectului se va face prin aceleaşi mijloace pe care le susţine: publicitate online, pe site-ul de licitaţii OKazii.ro şi prin blog marketing. Se va face apel şi la relaţii publice pentru a face cunoscută campania.

Iniţiatorul proiectului a creat un pachet de blogvertising care, pentru a obţine preţul maxim şi pentru a populariza ideea de publicitate prin bloguri, a fost pus la licitaţie pe OKazii.ro. Costul campaniei va fi donat unui ONG, care nu a fost ales încă şi pentru care se mai aşteaptă propuneri pe blogul clickio.ro.”

Pentru Mediafax am mai zis doua vorbe:

“Am ales să promovez ideea de campanie fix prin ce va conţine ea. Mă voi axa pe promovare virală. Am scris pe blogul meu şi am folosit articolul ca punct central de atracţie pentru cei interesaţi de idee, şi m-am folosit de audienţa blogului meu, care e constituită, în procente semnificative, din specialişti în publicitate online şi marketing pe internet”, a declarat Ionuţ Oprea.

“Prin această campanie vreau să demonstrez că se pot atinge rezultate interesante prin intermediul blogurilor şi că internetul e mai mult decât un simplu mediu de publicitate, iar campaniile cele mai de succes sunt cele care integrează activităţi de marketing cu campanii de advertising şi presărează totul cu mult PR. Experimentul meu e în sine o idee nouă şi oarecum neaşteptată, suficient de provocatoare încât să atragă interesul atât presei, cât şi bloggerilor specializaţi pe domenii ca media, marketing şi altele”, a adăugat el.

Am mai vorbit cu jurnalisti de la revistele Capital, Business Magazin, si de la Business Standard, asa ca urmariti-le si pe acestea saptamana viitoare.

Am sa centralizez aici urmatoarele articole care vor aparea. Partea cea mai frumoasa abia acum incepe.

21 iulie, DailyBusiness.ro titreaza: 12 bloguri inscrise in prima campanie de blogvertising din Romania. Acesta adauga informatiile disponibile la acea ora:

Pana in prezent, suma licitata s-a ridicat la 4.824 lei, la licitatie participand inclusiv doua companii, Magazinuldecase.ro si eMag.ro, prin managerii celor doua firme, Matei Malos, pentru Magazinuldecase si Radu Apostolescu, pentru eMag.

“Voi continua sa licitez deoarece vreau sa castig. Consider aceasta initiativa foarte interesanta si avantajoasa pentru toti cei implicati si cred ca vor mai fi derulate astfel de campanii”, a declarat pentru DailyBusiness Matei Malos, neprecizand suma maxima pe care este dispus sa o liciteze.

Licitatia se va incheia peste 9 zile. Banii obtinuti vor fi donati unui ONG nedesemnat inca. “Acesta va fi ales de vizitatorii blogului din lista celor 5 propuse de mine”, a spus Ionut Oprea, initiatorul proiectului.

O precizare/minuscula corectura: Inca nu am nici o lista, inca lucrez la planificarea procesului de alegere a ONG-ului care va primi banii. Insa declarasem, pentru Daily Business, ca e posibil sa fac o lista scurta, de 5-10, si sa va invit sa votati.

1 august:

1. Ziare.com, “Licitatia pentru blogvertising s-a incheiat”

2. DailyBusiness.ro, “Primul pachet de publicitate pe blogurile romanesti a fost adjudecat cu 9.500 euro”

3. Bogdan Pencea in Business Magazin: Blogging Social Responsability

8 Comments »

 1. [...] 5. Acoperirea proiectului in massmedia (veti gasi in aceeasi pagina articolele noi, cand apar) [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Blogvertising: rezumat (harta evenimentului), incepeti de aici — July 20, 2007 @ 11:10 am

 2. [...] Azi din Gândul. Via Ionuţ. Etichete:blog, Din presa, Internet PersonalEtichete Technorati:blog, Din presa, Internet, Personal [...]

  Pingback by eCostin.com » Blog Archive » Hai că se poate! — July 20, 2007 @ 11:39 am

 3. [...] 5. Acoperirea proiectului in massmedia (veti gasi in aceeasi pagina articolele noi, cand apar) [...]

  Pingback by O propunere de proiect. Ce ziceti? « netoo — July 20, 2007 @ 5:49 pm

 4. la mine-i .com :)

  Comment by Costin — July 20, 2007 @ 10:01 pm

 5. [...] Deja vad stirea: EMag si Magazinuldecase.ro liciteaza pentru campania de blogvertising a blogosferei romanesti [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Blogvertising: de la 100 la 4500 RON in 3 ore — July 22, 2007 @ 12:14 am

 6. http://www.standard.ro/articol_7464/11_000_de_lei_pentru_o_campanie_pe_bloguri.html

  Comment by Liviu Taloi — July 26, 2007 @ 3:04 pm

 7. [...] Astazi sper sa ma intalnesc cu echipa Marketonline sa discutam despre campanie si despre ONG, si voi reveni maine cu detalii. Pana atunci nu pot decat sa remarc ca presa a ratat in continuare subiectul (acoperirea de pana acum o gasiti aici). [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Blogvertising: la finalul primei etape — July 31, 2007 @ 9:38 am

 8. [...] Ultimele adaugari in pagina pe care am creat-o special pentru aparitiile in presa ale proiectului de blogvertising sunt: [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Articole noi despre blogvertising — August 2, 2007 @ 10:49 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu