post Subiecte despre care nu am avut timp sa scriu

August 31st, 2007

Insemnare despre: advertising,blogvertising,generalitati,internet — clickio @ 10:26 am

De mai bine de un an, de cand am inceput sa scriu pe blogul asta, nu imi inchipuiam ca am sa ajung vreodata sa spun ca nu am avut timp sa scriu pe blog. “the art of the start” mi-a furat pentru cateva zile timpul dedicat blogului, insa incep sa recuperez, si promit sa imi revin complet in cateva saptamani, cand Blog Agency va avea deja contracte semnate si unele lucruri vor merge de la sine. Iata cateva subiecte despre care nu am avut timp sa scriu:

1. regionalizarea internetului. In anul de pomina 2007 e pacat sa nu gandesti macar regional daca nu international atunci cand dezvolti un serviciu online. Pentru ca deja restul regiunii a inceput sa calce si pe acest picior de plai, singura piedica pe care au si trecut-o deja unii e traducerea textelor in romana si eventual contractarea unei agentii locale, de pr, advertising, sau, in viitor, de marketing online, pentru a executa o lansare. Pana acum toate lansarile au fost un esec din punctul asta de vedere, de la etarget la socializeaza.ro, ramane sa vedem de acum inainte daca vor sti sa apeleze la cine trebuie. Insa, pe de alta parte, tot ce dezvoltam aici ca serviciu trebuie gandit de la inceput ca un proiect cel putin regional. Abia acum incepe distractia.

2. Orar.info. Vi se pare normal ca pe diverta online sa nu poti afla programul magazinelor “brick and mortar” Diverta? Nici mie. Insa cum pe internet gasesti orice si de toate, iata un site care are orarele tuturor institutiilor posibile, publice si comerciale. Programul magazinelor Diverta.

3. Blog Agency a avut o lansare de succes. A fost sprijinita si de interesul deja starnit de catre proiectul meu de blogvertising (votarea pentru ONG se incheie azi, deci anuntati-va preferintele daca nu ati facut-o deja), insa e un concept care a prins. Am avut peste 1000 de vizitatori pe blogul agentiei, www.blogagency.ro, in primele 4 zile dupa lansare, si ne-au ajutat pentru asta si cele cateva aparitii in presa pe care le-au generat, atat lansarea, cat si plecarea mea de la MediaPro Interactiv. A, si in fiecare zi ne-a sunat cate cineva interesat sa-si construiasca un blog. Insa mai multe despre lansarea asta o sa anuntam chiar pe blogagency.ro.

4. I-am promis lui Adrian Alexandrescu un articol lung despe calitate versus cantitate in massmedia, continutul online, si bloguri, ca raspuns la articolul lui si al sefului lui, Cristofor Iosub. Probabil il voi publica pe Blog Agency, pentru ca acolo e locul lui.

5. Si, nu in ultimul rand, urmeaza un articol despre lectiile invatate din din alegerea ONG-ului care va primi banii campaniei de blogvertising.

6. Cum probabil ati aflat deja daca cititi blogul lui Alin, am fost desemnat Director Executiv al IAB Romania (tineti minte ca imi anuntam din primavara disponibilitatea de a pune umarul, si prin aceasta asociatie de industrie, la dezvoltarea internetului in Romania). In curand imi voi prelua si responsabilitatile si voi pune la modul oficial toate abilitatile si resursele mele in slujba internetului romanesc.

Si mai mult ca sigur s-au intamplat si altele, insa n-am avut timp sa mi le aduc aminte. Daca va dati seama ca am ratat ceva important, anuntati-ma printr-un comentariu.

5 Comments »

 1. Felicitari, pentru BlogAgency si pentru IAB. ;)
  Succes in continuare!

  Comment by Mihai — August 31, 2007 @ 11:25 am

 2. Bravo Ionut :)

  Sandi

  Comment by Sandi — August 31, 2007 @ 3:20 pm

 3. I inca ceva Ionut. Se pare ca esti periculos de tot cu blogagency – si devii si celebru de acum.

  Politistii de la IT de la mine de la servici te aseaza in aceeasi oala cu mail.yahoo.com, gmail.com, ebay.com, flickr.com sau youtube: http://www.leonties.com/surf.gif

  Comment by Sandi — August 31, 2007 @ 3:26 pm

 4. :) Nu-mi dau seama cum au putut ajunge ei la concluzia asta. Dar nu cumva ai lasat tu prea mult pagina deschisa, sau ai dat link-ul mai departe la prea multi colegi?:)

  Comment by clickio — September 1, 2007 @ 9:33 pm

 5. Nope, nici macar nu am ajuns sa vad ce e pe pagina ta…

  Bajetii au filtru serios… Deocamdata am reusit sa-l ocolesc cu https pentru flickr si gmail. La yahoo nu vad decat preview…

  Comment by Sandi — September 3, 2007 @ 3:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu