post Categoria categoriilor sociale deosebite (5)

August 20th, 2007

Insemnare despre: blogvertising,internet — clickio @ 1:14 pm

Norocul de a fi perfect, normal, si fara probleme sau handicapuri, vine cu responsabilitatea de a-i ajuta pe cei care nu l-au avut. Aveti cinci variante de a va manifesta aceasta responsabilitate. In plus, puteti vizita site-ul fiecareia din aceste asociatii pentru a va implica si mai mult.

Aici nu am avut timp sa adaug descrieri, asa ca daca aveti timp si chef si vreti sa sustineti vreuna din asociatii sau sa propuneti alta, trimiteti un comentariu.

ONG-uri candidate la a folosi cei 10.000 de euro pentru categorii sociale insuficient favorizate(5)

Licinium – www.licinium.ro

Pontes http://www.pontes.ro/ro/proiecte/index.php

ANVR http://www.anvr.ro/

Alternative Sociale http://www.alternativesociale.ro – de ex: http://www.antitrafic.ro

Copii supradotati http://www.supradotati.ro/consortiu.php

Fundatia “Inima de copil”

Fundatia “Inima de copil” este o organizatie neguvernamentala, caritabila, neconditionata religios. Totul a inceput in 1996 cand un grup de voluntari – studenti si oameni obisnuiti, au inceput sa viseze ca vor putea face o schimbare majora in viata unor copii. La inceput au fost 4 copii ai strazii si un apartament inchiriat. Apoi nenumarate ore petrecute cu copiii HIV si cu cei abandonati intr-un spital, plimbari in parc si vise pentru o casa. In timp visele au devenit realitate si numarul copiiilor pe care ii ajutam a crescut an de an. Misiunea este aceea de a ajuta si de a da speranta copiiilor, tinerilor in dificultate si familiile lor, crescand calitatea vietii lor si sansele de integrare in societate.

In prezent sunt sprijiniti :

∙ peste 400 de copiii din familii sarace, in situatii de risc prin : ajutor material, informare, consiliere pentru copil si familie ; burse scolare, ajutor la teme si activitati socio-educative ;

∙peste 90 de copii si tineri cu dizabilitati sau infectati cu HIV prin : program educativ, art-terapie si recuperare in gradinita si Centrul Educativ de zi din comuna Cudalbi ; ingrijire tineri cu handicap mental in 2 apartamente protejate ; sprijin material pentru copii si tineri cu infectie HIV aflati in familii naturale sau de plasament ; gasire si formare familii de plasament pentru copii cu dizabilitati ;

∙8 copiii ai strazii si copiii din familii destramate prin ingrijire intr-un apartament de tip familial.

Modulul de votare:

{democracy:4}

52 Comments »

 1. [...] 3. Categorii sociale insuficient favorizate(5) [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Sa inceapa votarea ONG-ului care va primi bugetul primei campanii de blogvertising! — August 21, 2007 @ 2:52 pm

 2. Mai exista un ONG care ar trebui propus aici, http://www.ligahandicap.ro/, adica “Liga pentru apararea drepturilor persoanelor cu handicap”.
  Sunt persoane cu nevoi speciale, dar cu prea putina atentie in ceea ce priveste respectarea drepturilor lor. Am lucrat cu astfel de persoane si stiu cate neajunsuri au datorita mentalitatii ce le ingreuneaza inca viata de zi cu zi. :)

  Comment by optzecea — August 22, 2007 @ 7:33 pm

 3. Si Fundatia Estuar este o organizatie romaneasca, care de peste 13 ani ofera servicii sociale adultilor cu probleme de sanatate mintala din Romania…si numarul acestora este in crestere…unul din partu adulti poate experimenta de-a lungul vietii o problema de sanatate mintala, conform OMS
  Cred ca ar merita nominalizata, dat fiind numarul mare (peste 100000) de beneficiari ai serviciilor in cei 13 ani…
  Iata si adresa http://www.estuar.org

  Comment by Cristina — August 24, 2007 @ 1:02 pm

 4. au o activitate extraordinara cu rezultate aplicabile

  Comment by hudunca oana — August 24, 2007 @ 11:08 pm

 5. fundatia HAND-ROM, consider ca merita sa fie nominalizata pentru centrele de zi deschise ca masura alternativa la masurile de constrangere si inchidere a scolilor speciale, oferind acces la abilitare – reabilitare si educatie copiilor cu cerinte speciale in dorinta de a fi integrati in invatamantul public. Dupa modelul centrului de zi MARINA din Curtea de Arges deschis in septembrie 2002 cu finantare UNICEF se deschide si primul centru de zi din mediul rural, povestea familiilor care a participat la Gala UNICEF. Cel mai bun model de implicare a parintilor, atunci cand este vorba de educatia copiilor lor, mai ales in actuala criza existenta in educatia romaneasca cand este vorba de reabilitarea si dotarea scolilor, descentralizare. Un manegement performant, de formare a unor grupuri de initiativa si lideri … pentru incluziunea sociala si combaterea discriminarii

  Comment by Iulian Costache — August 25, 2007 @ 10:25 pm

 6. Surprinzator sau nu…. dar si femeile insarcinate sau cele cu copii nou-nascuti pot fi o categorie defavorizata. Multe dintre acestea sunt nevoite sa isi abandoneze copiii pentru ca nu au conditiile necesare sa ii creasca. Centrul maternal “Casa Bucuriei” le ofera posibilitatea de a locui timp de 6 luni – 1 an intr-un spatiu protejat, in care invata cum sa ii creasca si sa ii educe, sunt ajutate sa isi gaseasca un loc de munca sau sunt reintegrate in familia largita.

  Comment by Catalina — August 27, 2007 @ 4:36 pm

 7. Eu as vota cu Fundatia Estuar. Dar vad ca propunerile facute in lista de comentarii nu au fost adaugate in lista de vot.

  Comment by Mirela — August 27, 2007 @ 5:02 pm

 8. Da, imi cer scuze, am ramas putin in urma cu actualizarea. Acum am adaugat si Estuar si HAND-ROM.

  Comment by clickio — August 27, 2007 @ 5:34 pm

 9. Votez pentru Centrul maternal “Casa Bucuriei”

  Comment by Rus Adriana — August 27, 2007 @ 5:36 pm

 10. Votez pentru Centrul Maternal “Casa Bucuriei”

  Comment by Kathy — August 29, 2007 @ 8:03 am

 11. salutare fratzilor ma bucur ca este cineva ca voi sa face ceea ce facetzi voi e un lucru mare si eu unul va multumec ca facetzi asta VOTEZ PENTRU FUNDATIA SOLIDARITATE SI SPERANTZA !

  Comment by feelme — August 29, 2007 @ 9:32 pm

 12. fundatia HAND-ROM, consider ca merita sa fie nominalizata pentru centrele de zi deschise ca masura alternativa la masurile de constrangere si inchidere a scolilor speciale, oferind acces la abilitare – reabilitare si educatie copiilor cu cerinte speciale in dorinta de a fi integrati in invatamantul public. Dupa modelul centrului de zi MARINA din Curtea de Arges deschis in septembrie 2002 cu finantare UNICEF se deschide si primul centru de zi din mediul rural, povestea familiilor care a participat la Gala UNICEF. Cel mai bun model de implicare a parintilor, atunci cand este vorba de educatia copiilor lor, mai ales in actuala criza existenta in educatia romaneasca cand este vorba de reabilitarea si dotarea scolilor, descentralizare. Un manegement performant, de formare a unor grupuri de initiativa si lideri … pentru incluziunea sociala si combaterea discriminarii

  radu petre

  Comment by radu petre — August 30, 2007 @ 9:05 am

 13. Reprezint proiectul Centrul de Pregatire pentru Viata Independenta pentru persoanele cu Sindrom Down a Asociatiei Caritas Bucuresti care are ca scop imbunatatirea calitatii vietii personelor cu dizabilitati, iar ca obiective sunt: Recuperarea psiho-motorie a copiilor cu Sindrom Down, Diminuarea tulburărilor de vorbire,Integrarea socială şi scolară, Dezvoltarea abilităţilor de autogospodărire, autoîngrijire, comunicare, orientare, comportare socială, folosirea banilor, achiziţionarea de produse şi utilizarea de servicii a copiilor cu Sindrom Down. Creşterea gradului de autonomie la adulţii cu Sindrom Down.
  Dorim sa intram si noi in competia voturilor. Mai multe detalii despre noi gasiti pe http://www.sindromdown.ro

  Comment by Mariana — August 30, 2007 @ 12:17 pm

 14. Asociaţia CARITAS consideră că EXISTĂ UN DRUM CĂTRE O VIAŢĂ NORMALĂ şi pentru persoanele cu Sindrom Down. Centrul de pregătire pentru viaţă independentă este unul din proiectele ce vine în sprijinul copiilor şi tinerilor cu Sindrom Down prin identificarea, asistenţa şi valorificarea potenţialului acestora. Este minunat că există o şansă si pentru aceste persoane. Site-ul http://www.sindromdown.ro vine în sprijinul tuturor acelora care doresc să-i ajute pe cei cu nevoi speciale prin informare în legătură cu terapii, modalităţi de intervenţie şi educaţie, socializare, toate acestea pot fi discutate şi pe forumul gasit pe acest site. Merita sa fie nominalizata si Asociatia Caritas

  Comment by Anda M. — August 30, 2007 @ 12:44 pm

 15. Se face foarte putin pentru integrarea copiilor cu sindrom down,lucru acesta fiind regretabil,in opinia mea. Mi-as dori ca toate persoanele cu nevoi speciale sa poata sa traiasca printre semenii lor, fara sa fie marginalizati. Marginalizare, cred, este o adevarata trauna pentru tinerii cu sindrom down, iar faptul ca se incearca integrarea lor in societate este un lucru laudabil.
  Sper ca proiectul sa fie supus la vot.
  multumesc

  Comment by Elisabeta Bedivan — August 30, 2007 @ 1:52 pm

 16. Consider ca ar trebui adaugat la lista de “Categorii sociale insuficient favorizate” si Sindromul Down pentru a intra la vot pentru cei 10.000 de euro. Sint o categorie grea incercata si insuficient favorizate. Doamne ajuta!

  Comment by Irina — August 30, 2007 @ 2:37 pm

 17. Fundatia “Inima de copil” este o organizatie neguvernamentala, caritabila, neconditionata religios. Totul a inceput in 1996 cand un grup de voluntari – studenti si oameni obisnuiti, au inceput sa viseze ca vor putea face o schimbare majora in viata unor copii. La inceput au fost 4 copii ai strazii si un apartament inchiriat. Apoi nenumarate ore petrecute cu copiii HIV si cu cei abandonati intr-un spital, plimbari in parc si vise pentru o casa. In timp visele au devenit realitate si numarul copiiilor pe care ii ajutam a crescut an de an. Misiunea este aceea de a ajuta si de a da speranta copiiilor, tinerilor in dificultate si familiile lor, crescand calitatea vietii lor si sansele de integrare in societate. .
  In prezent sunt sprijiniti :
  ∙ peste 400 de copiii din familii sarace, in situatii de risc prin : ajutor material, informare, consiliere pentru copil si familie ; burse scolare, ajutor la teme si activitati socio-educative ;
  ∙peste 90 de copii si tineri cu dizabilitati sau infectati cu HIV prin : program educativ, art-terapie si recuperare in gradinita si Centrul Educativ de zi din comuna Cudalbi ; ingrijire tineri cu handicap mental in 2 apartamente protejate ; sprijin material pentru copii si tineri cu infectie HIV aflati in familii naturale sau de plasament ; gasire si formare familii de plasament pentru copii cu dizabilitati ;
  ∙8 copiii ai strazii si copiii din familii destramate prin ingrijire intr-un apartament de tip familial.
  Am dori sa intram si noi in competitia voturilor!
  Daca este un alt formular de completat, va rugam sa ne anuntati!
  Site-ul nostru este http://www.inimadecopil.ro
  Multumim

  Comment by Fundatia "Inima de copil" Galati — August 30, 2007 @ 2:38 pm

 18. Multumesc domnule Radu Petre pentru nominalizarea fundatiei HANDROM, dar aceasta era deja inscrisa si nu mi se pare corect ca voturile sa fie impartite pentru aceasi organizatie sau mai rau aceasta sa duca la descalificare. A fost poate o greseala (?) din dorinta de a va nominaliza si asociatia “Surasul SOARELUI”

  Comment by Costel Nicolae — August 30, 2007 @ 2:51 pm

 19. Buna seara … In primul rand as dori sa va felicit pentru faptul ca oferiti o sansa organizatiilor care lucreaza pentru si cu persoane mai putin favorizate.Sunt una din persoanele care sustine proiectu “Centrul de pregătire pentru viaţă independentă pentru copiii şi tinerii cu Sindrom Down” al Asociatiei Caritas Bucuresti.

  Comment by Mihaela Marian — August 30, 2007 @ 6:46 pm

 20. Votez pentru Centrul de Pregatire pentru Viata Independenta pentru persoanele cu Sindrom Down a Asociatiei Caritas Bucuresti deoarece este mare nevoie de un astfel de centru-domeniul acesta fiind practic neacoperit la ora actuala. Momentan locuiesc in Australia si am vazut multe centre simirare, am vazut rezultatele incredibile ale unui astfel de centru si am inteles cat de putin trebuie pentru a aduce un plus de fericire societatii.

  Comment by Ana-Caterina — August 31, 2007 @ 4:17 am

 21. votez “Fundatia Inima de copil”

  Comment by veronica — August 31, 2007 @ 8:50 am

 22. Felicitari pentru minunata idee! Votez din toata inima pentru Centrul de Pregatire pentru Viata Independenta pentru persoanele cu Sindrom Down din cadrul Asociatiei Caritas Bucuresti. Echipa care lucreaza acolo si beneficiarii acestui centru merita din plin sa castige aceste concurs. Doamne ajuta si la mai multe proiecte de acest fel!

  Comment by Melania S. — August 31, 2007 @ 8:59 am

 23. votez pentru Fundatia “Inima de Copil” din Galati

  Comment by Anamaria — August 31, 2007 @ 9:12 am

 24. Votez pentru
  Organizatia Caritas Bucuresti (Cenrul de Pregatire pentru Viata Independenta)1

  Comment by Patricia — August 31, 2007 @ 9:33 am

 25. votez pentru Asociatai Caritas Bucuresti

  Comment by Mara Popescu — August 31, 2007 @ 9:39 am

 26. votex pentru Asociatia Caritas Bucuresti

  Comment by Mara Popescu — August 31, 2007 @ 9:41 am

 27. votez pentru Caritas

  Comment by Herghiligiu Mihaela — August 31, 2007 @ 9:43 am

 28. Va atrag atentia ca voturile care vor fi luate in considerare sunt cele din modulul de votare, adica lista ong-urilor aflata inaintea comentariilor. Daca va apare deja numarul voturilor pentru fiecare, inseamna ca de la calculatorul/IP-ul dvs s-a votat o data. Daca va apare posibilitatea de a bifa unul din ONGuri, atunci puteti vota.
  Din pacate, nu putem aduna la acestea si voturile exprimate prin intermediul comentariilor.

  Comment by clickio — August 31, 2007 @ 9:43 am

 29. Votez pentru Asociatia Caritas Bucuresti

  Comment by Mariana Dumitru — August 31, 2007 @ 9:45 am

 30. votez pentru Asociatia Caritas Bucuresti

  Comment by Herghiligiu Mihaela — August 31, 2007 @ 9:46 am

 31. Un prioect ingenios care trebuie sustinut de toata lumea, parerea mea, pentru copii care au avut nesansa de a fi mai aparte de restul copiilor. Pentru sufletul si fericirea lor merita sa facem orice efort.
  Felicitari si succes !

  Comment by Martin Gaspar — August 31, 2007 @ 11:04 am

 32. Cum o da Dumnezeu, asa sa fie! Amin!

  Comment by Irina — August 31, 2007 @ 1:34 pm

 33. Exista castigatori in functie de categorii sau un singur castigator? Multumesc.

  Comment by Ana-Caterina — August 31, 2007 @ 3:59 pm

 34. Cel mai de pret dar este sanatatea, lucrez in spityalul Marie Curie, cunosc ce inseamna suferinta.! de aeia votez pentru asociatia caritas …toti acasti copii nu se vor maisimtimarginalizati, vor invata sa zambaesca si vor desc operi ca nu ca siei pot fii utili!sunt singuri si

  Comment by liliana simion — August 31, 2007 @ 4:38 pm

 35. Doamne ajuta, cit mai mult ajutor pt acesti “copii”!

  Comment by AURORA ILINCA — August 31, 2007 @ 4:58 pm

 36. Votez pt copii supradotati pt ca acestia mereu sunt uitati cand este sa vorbesti despre: “pe cine sa mai ajutam astazi?”. Toata lumea (Tv, institutii, specialisti, etc.)discuta despre tot felu de tipuri de handicap existente sau descoperite, tot felu de tratamente si alte baluri caritabile pt eradicarea sau stoparea “imperfectiunii”. Dar foarte putini isi aduc aminte de copii talentati, copii genii, viitori oameni de stiinta, resursele omenirii.
  Cunosc foarte bine suferintele provocate de diversele tipuri de handicap, dar ii sustin foarte mult pe “micii genii”.
  Va multumesc!

  Comment by Carmen — August 31, 2007 @ 6:29 pm

 37. Votez pentru Fundatia Inima de Copil.

  Comment by Dumitru Vlad — August 31, 2007 @ 6:29 pm

 38. Echipa de la CARITAS merita sprijinita deoarece este alcatuita din persoane bine pregatite care pun mult suflet in ceea ce fac. Bravo! Si multumiri sponsorilor.

  Comment by Serban T — August 31, 2007 @ 9:34 pm

 39. Fiecare copil de pe aceasta lumea are dreptul la o viata frumoasa, grija si atentie din partea celor din jur. Nu e vina celor care, fara voia lor, sunt neputiinciosi! Nu e nici meritul celor care, fara voia lor, s-au nascut supradotati! Este important, ca noi cei care putem face ceva pentru acesti copii sa o facem!
  Votez Fundatia “Inima de Copil” si urez tuturor mult succes si sa aduca/readuca zambetul pe chipul a cat mai multi copii!

  Comment by Mary — August 31, 2007 @ 9:50 pm

 40. VOTEZ PENTRU FUNDATIA INIMA DE COPIL…CHIAR SUNT NISTE INIMOSI SI CHIAR MERITA O RECUNOASTERE A MUNCII LOR DUPA 10 ANI DE EFORTURI..SI IMPLINIRI!

  Comment by VIOLETA SIMION — August 31, 2007 @ 9:51 pm

 41. O prezentare a HANDROM pe site-ul CARITAS http://www.sindromdown.ro/Prezentare-HAND-ROM.html care ma determina sa cred ca au cea mai frumoasa viziune si pot fi luati exemplu de buna practica chiar la nivelul federatie Sindrom Down Romania. Felicitari CARITAS aveti un partener redutabil …

  Comment by Gheorghe N — August 31, 2007 @ 9:52 pm

 42. toti copiii trebuiesc ajutati , fie ca sunt sanatosi, bolnavi sau supradotati!

  Comment by marioara — August 31, 2007 @ 9:57 pm

 43. Increderea acordata fundatiei HANDROM cu privire la responsabilitatea sociala corporatista http://www.responsabilitatesociala.ro/companii/dotcommerce.html ma determina sa cred ca si o astfel de societate trebuie premiata

  Comment by Gheorghe N — August 31, 2007 @ 9:57 pm

 44. Fiecare copil de pe aceasta lumea are dreptul la o viata frumoasa, grija si atentie din partea celor din jur. Nu e vina celor care, fara voia lor, sunt neputiinciosi! Nu e nici meritul celor care, fara voia lor, s-au nascut supradotati! Este important, ca noi cei care putem face ceva pentru acesti copii sa o facem!
  Votez Fundatia “Inima de Copil” si urez tuturor mult succes si sa aduca/readuca zambetul pe chipul a cat mai multi copii!

  Comment by Mary — August 31, 2007 @ 9:59 pm

 45. HANDROM = http://www.studiidecaz.ro/index.php?ifile=text_full&id_text=71&id_text2=24b24974c1b2a3b05a45afa16aa47c62&caption=O-sansa-pentru-fiecare

  Comment by Gheorghe N — August 31, 2007 @ 10:04 pm

 46. votez ptr. inima de copil

  Comment by mika — August 31, 2007 @ 10:15 pm

 47. sunt mamica unui baietel de 1an si 4 luni pe care il cheama stefan.votez pentru asociatia “caritas”,baietelul meu avand sindrom down si sper ca daca vor reusi sa primeasca cei 10.000 euro sa se faca ceva pentru acesti copii.sper sa nu fie prea tarziu votul meu.as dori sa imi scrie parinti care au copii cu sindrom down la adresa de e-mail cojocaru2ana@yahoo.com.stiati ca in italia copiii cu sindrom down lucreaza in supermarketuri gen cora sau metro si ca sunt mai apreciati decat copiii fara dizabilitati?la noi de ce parintii nu ii lasa pe copii sa se descurce independent de ajung la 30 ani sa insire margele sau sa deseneze precum copiii de la gradinita?

  Comment by nicoleta — September 1, 2007 @ 10:27 am

 48. votez pentru S.S.M.R (Societatea de Scleroza Multipla)

  Comment by anghel nicolae vicentiu — September 1, 2007 @ 11:27 am

 49. Votez pentru Asociatia Caritas Bucuresti

  Comment by corina priosaceanu — September 1, 2007 @ 12:02 pm

 50. Va amintesc si de Asociatia Femeilor care isi Cresc Singure Copiii. Am dat adresa site-ului.

  Comment by Duran Mariana — September 4, 2007 @ 3:41 pm

 51. votez cuS.S.M.R

  Comment by macovetchi ana mariamacovetci — September 7, 2007 @ 8:36 pm

 52. ma bucur ca exista organizatii care se ocupa de cei cu down.ce sa facem noi cei care nu avem o astfel de forma de organizare in orasul nostru?eu sunt din pitesti si la noi in oras nu exista o organizatie de acest gen.practic suntem rupti de realitate.putini dintre noi au acces pe internet si ma intreb noi cum putem fi ajutati,informati?si eu am un baiat cu down.are 8 ani.merge la o gradinita speciala din oras dar nu va mai putea merge mult timp.va depasi varsta si atunci? ce se va intampl cu el?unde o sa i indrept pasii?

  Comment by mariana zarva — April 6, 2008 @ 12:52 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu