post Voteaza un ONG din categoria Educatie/ Studenti(8)

August 20th, 2007

Insemnare despre: blogvertising,internet — clickio @ 1:12 pm

In general, odata ce ti-ai ales directia in viata, si te-ai hotarat ce facultate urmezi, ai putea crede ti-ai determinat si optiunile principale de voluntariat, pentru ca multe din ONG-urile studentesti sunt construite pe domenii specifice. Insa au fiecare o plaja larga de activitati, si, in plus, te poti inscrie intr-una care e chiar opusul a ceea ce studiezi la facultate, pentru putina diversitate. Am adaugat in categoria si sugestia cu Cercetasii Romaniei.

Aici nu am avut timp sa adaug descrieri, asa ca daca aveti timp si chef si vreti sa sustineti vreuna din asociatii sau sa propuneti alta, trimiteti un comentariu.

ONG-uri candidate in categoria Educatie/ Studenti(8)

ANOSR http://www.anosr.ro

AIESEC http://www.aiesec.ro

UNSR http://www.unsr.ro

ASLS http://www.asls.ro

ASPSE http://www.aspse.ro

BOS http://www.abm.ro

VIP Romania http://www.vipromania.ro/0.html

CERCETASII ROMANIEI http://www.scout.ro

Advice Students http://www.advice.ro

“5 ani de evenimente reusite ne recomanda drept cea mai buna organizatie axata pe marketing si publicitate din ASE. Am creat o adevarata interfata intre mediul studentesc si lumea advertisingului. Am ajutat lume sa intre in industrie, am trimis 3 persoane la Cannes dupa editia scolii de publicitate de anul acesta. Suntem organizatorii evenimentului AdRevolution, cel mai mare eveniment studentesc despre publicitate, care are deja la activ 2 editii.”

ASER – http://www.aser.ro

De ce ASER este o asociatie speciala?

Pentru ca de zece ani avem grija sa oferim studentilor economisti proiecte prin care atingem toate zonele de interes necesare dezvoltarii lor.
Organizam conferinte, dezbateri, cursuri si evenimente adresate studentilor economisti la  care  participa elite ale mediului social, economic, politic si cultural.

Si pentru ca suntem o asociatie flexibila, studentii nostri au parte de Baluri si Petreceri ASER in cele mai renumite cluburi din Bucuresti, dar si o competitie sportiva in care sa demonstreze ca au cea mai buna echipa dintre toate facultatile bucurestene.

In prezent ASER se bucura de parteneriate solide cu nume sonore ale sectorului privat si public.

Proiecte marca ASER: ASERumanitar, InternshipASER, Cupa Academiei, Balul Bobocilor Diplomati, Akademics, PracticASER, Gala Premiilor Studentesti, Asertiunea”
Modulul de votare:

{democracy:3}

341 Comments »

 1. [...] 2. Educatie/ Studenti(8) [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Sa inceapa votarea ONG-ului care va primi bugetul primei campanii de blogvertising! — August 20, 2007 @ 1:42 pm

 2. Cercetasii Romaniei.
  Unii se uita la lume si se intreaba “de ce?”
  Noi ne uitam la lume si ne intrebam “de ce nu?!”

  Ce este cercetasia?

  Cercetasia nu este un fel de mancare, nici o noua inventie tehnologica, nici o ramura a arheologiei si nici o insula indepartata din Oceanul Pacific.
  Cercetasia este pur si simplu o miscare mondiala a copiilor,adolescentilor, tineri, batrani, baieti si fete, dornici sa se bucure de viata, sa-si cultive cele mai alese calitati umane, sa fie puternici, inteligenti, curajosi si priceputi, sa cunoasca farmecul prieteniei adevarate, sa invete sa pretuiasca lumea din jur.

  Ce cercetam?
  Ar tine de domeniul fantasticului daca nu ati pune urmatoarea intrebare:’ Dar voi ce cercetati?’. Pai de fapt noi incercam sa lasam lumea putin mai buna decat am gasit-o.. ;)

  Cercetasia este recunoscuta international in peste 150 de tari si are circa 25 milioane de membri. Atata amar de oameni trebuie sa aiba si o organizatie caruia sa apartina. Aceasta este Organizatia Mondiala a Miscarii Scout ( O.M.M.S ). Scout inseamna in limba engleza cercetas. O.M.M.S este o organizatie internationala, neguvernamentala, apolitica care regrupeaza toate organizatiile nationale recunoscute.
  [Iar pe data de 1August 2007 s-au sarbatorit in intreaga lume 100 de ani de cercetasie. un numar destul de important.]

  Comment by Teea — August 20, 2007 @ 11:14 pm

 3. Devizia cercetasului: SA LASAM LUMEA UN PIC MAI BUNA DECAT AM GASIT-O!!!

  Comment by Mia — August 21, 2007 @ 1:56 am

 4. Adresa corecta de a site-ului AIESEC Romania este http://www.aiesec.org/romania . Asta pentru ca cel mai probabil sunt multi care nu vor da la facultate in bucuresti si ar fi bine sa afle daca un anumit ONG activeaza sau nu pe langa universitatea cu pricina.

  Comment by Cosmin — August 21, 2007 @ 3:09 am

 5. E o chestie interesanta , mas bucura mult daca ar castiga cercetasi deoarece e formata din tineri cu multa ambitie , fac mult bine , am auzit multe lucruri interesante despre ei din alte tari mai ales din statele unite ….hmmmm sant un grup de tineri care si au pus in cap sa faca lumea mai buna sa o schimbe , desigur nu prea se poate , dar putin cate putin …poate ….deci GO CERCETASI GO

  Comment by george cobarzan — August 21, 2007 @ 3:38 am

 6. Potrivit Organizatiei Mondiale a Cercetasilor, in 100 de ani, peste 500 de milioane de persoane au depus juramantul de intrare in aceasta miscare.

  Printre cercetasii deveniti celebri se numara fostul premier britanic Tony Blair, fostul presedinte francez Jacques Chirac, presedintele american George W. Bush, fotbalistul David Beckham, interpretul si compozitorul Paul McCartney, regizorul Steven Spielberg si regele Suediei, Carl XVI Gustaf.

  Printre marii romani care au fost cercetasi in adolescenta se numara Mircea Eliade, George Calinescu, Grigore Antipa, Tudor Arghezi, Mina si Nicolae Minovici sau Ion Ratiu

  Comment by Bogdan Pater — August 21, 2007 @ 3:49 am

 7. Adrian, pana acum cifrele nu sunt atat de mari tinand cont ca o lista de messenger are vreo cateva sute de contacte si ca majoritatea ONG-urilor au grupuri pe Yahoo. Un simplu email poate sa mobilizeze o mare parte din membrii. Dar ai dreptate, ca voturi frauduloase pot exista, sau poate chiar exista, si cred ca primul pas ar fi sa se publice logurile cu ip-uri and stuff. (parerea mea)

  Comment by Ionut Parausanu — August 21, 2007 @ 4:14 am

 8. Cometariul anterior l-am pus prost
  Ionut, te rog sa il stergi de aici

  Comment by Ionut Parausanu — August 21, 2007 @ 4:15 am

 9. AIESEC

  Comment by Alina — August 21, 2007 @ 4:22 pm

 10. Am fost scout in Oradea in timpul liceului. A fost o experienta interesanta si folositoare.
  In timpul studentiei am fost in AIESEC.
  Experienta din AIESEC a fost foarte importanta pentru mine si m-a ajutat foarte mult.
  Poate pentru ca eram mai matur, poate pentru ca am reusit eu sa scot mai mult din aceasta experienta, insa pentru mine experienta in AIESEC a fost ceva mai bogata.
  Deci am votat AIESEC.

  O idee. Poate ar trebui sa mai fie si alte organizatii prezente aici: BEST, AEGEE, etc.

  Comment by Cezar — August 21, 2007 @ 4:30 pm

 11. OK, am inregistrat propunerile, le trec si pe astea.

  Comment by clickio — August 21, 2007 @ 4:37 pm

 12. Buna ziua!

  Dupa cum ati citit pe aiesec.org/romania AIESEC este platforma internationala prin care tinerii isi pot descoperi si dezvolta potentialul, pentru a avea un impact pozitiv in societate.

  AIESEC ofera numeroase oportunitati de dezvoltare : internshipuri, schimburi interculturale, conferinte, proiecte pe teme diverse, traininguri, learning cicles etc.

  In luna noiembrie va avea loc un eveniment ce are ca scop dezvoltarea tinerilor, numit Sustainability Week. In cadrul acestui eveniment, aflat deja la a III-a editie, studentii si reprezentanti ai companiilor se vor intalni in cadrul unor workshopuri.

  Tinerii vor avea ocazia sa afle de la reprezentanti ai unor companii cu experienta relevanta in domeniile Responsabilitate Sociala Corporativa, Antreprenoriat, Finante si Tehnologie informatii reale cu privire la temele discutate.

  Mai multe informatii cu privire la Sustainability Week se vor gasi de la 1 octombrie pe sw.aiesec.ro , pana atunci veti putea citi despre a II -a editie.

  Un Project Manager mandru,

  Oana Sirbu
  oana_sirbu@aiesec.ro

  Every day a proud member of AIESEC Bucharest…

  Comment by oana — August 21, 2007 @ 4:38 pm

 13. Scouting for a better world

  Comment by T — August 21, 2007 @ 4:55 pm

 14. Salut

  Ar mai fi de adaugat la lista asta Asociatia Studentilor Economisti din Romania- ASER.
  http://www.aser.ro/

  Mersi
  Mihai Cima

  Comment by Mihai — August 21, 2007 @ 5:22 pm

 15. Cercetasii Romaniei nu sunt un ong in care se promoveaza educatia fetele si baietii nu pot fi educatii la un loc (impreuna) ca si educator nu poti sa iti atingi obiectivele pedagogice (iesiri baieti fete si pot face si sunt benefice si normale dar nu cercetasesti ),plus de asta cercetasii Romaniei ca si alte ong-uri nu primesc o educatie crestina nu trebuie sa fie vb de indoctrinare dar un tanar trebuie sa isi isuseasca si niste elemente crestine . Cercetasia trebuie sa fie o educatie complementara celei traite in familie si la scoala si poate in unele cercuri de prieteni si de asta trebuie sa fie mai deosebita sa te formeze pe anumite criterii pe care familia si scoala nu le pot observa

  Comment by Mihai — August 21, 2007 @ 5:50 pm

 16. bafta,cercetasi !!!!!!

  Comment by mariana — August 21, 2007 @ 6:23 pm

 17. Salut.Eu sunt la cercetasi de 3 ani si sincer,mi-a schimbat viata.Am devenit mai sociabil,am cunoscut multi oameni din toata tara(iasi,oradea,buc,valcea,cj,brasov,dragasani si altele),am participat la multe campuri(excursii/tabere)unde am invatat sa lucrez intr-un grup,sa conduc un grup,am ajus lider si am invatat sa coordonez o masa de oameni,sa fac diferite ateliere in diferite domenii,am participat la seminarii cum ar fi programul International Awards si altele.La cercetasi din cate stiu eu,ai cea mai mare posibilitate de actiuni in cat mai multe domenii,am organizat proiecte culturale,proiecte in folosul societatii,pentru protejarea naturii,pentru oamenii saraci,nici eu nu mai stiu cate si cate…Suntem a 2-a organizatie ca membrii la nivel mondial 28milioane si poate primul in Romania,nu stiu exact numarul.In organizatia noastra avem mebrii intre 7-100+ de ani,au mai spus colegi de-ai mei,avem oameni importanti din toate domeniile din lume care au fost in organizatie,suntem de 100 de ani in lume si de 94 aprox. in Romania.Atataea motive as avea sa va spun dc SCOUT,dar nu fac chiar un roman aici :P ,tin sa specific ca cel mai mult imi plac noptiile la munte petrecute la focul de tabara,cu chitara si multi oameni cantand si distrandu-se…

  “Sa lasam lumea mai buna decat am gasit-o”

  Comment by Speedy — August 21, 2007 @ 6:45 pm

 18. Scuze de greseli,scriu mai repede & it happens :P

  Comment by Speedy — August 21, 2007 @ 6:50 pm

 19. Sunt in AIESEC de aproape 3 ani si experientele pe care le-am trait aici nu se compara cu nimic.Cred sincer ca toti studentii ar trebui sa-si doreasca mai mult de la ei si sa puna mai mult accent pe dezvoltarea lor. In AIESEC se intampla asta!

  Comment by andreea — August 21, 2007 @ 7:06 pm

 20. cercetasia…

  faceti cum credeti dar nu mai confundati juramantul cu promisiunea, cravata cu esarfa si informarea cu recrutarea…

  despre bani… ce inseamna o mana de bani… totul e cum sunt organizati… trebuie sa mai treaca ceva ani pana cand vom avea tabere cercetasesti reale cu yurte nu bivuacuri (corturi de plastic).

  in rest numai bine… ii salut cu drag pe cercetasii romaniei, cercetasii crestini, cercetasii muntilor, cercetasii traditionali, cercetasii marinari, cercetasii maghiari, si pe toti pe care i-am mai uitat. poate suntem putini diferiti insa toti vor “sa lase lumea putin mai buna decat au gasit-o”

  oricum sa nu uitam hikuri-le ploioase cand stateam inchesuiti sub o folie de nylon de 2/2 metri, 13 cercetasi cu hainele ude, undeva pe un munte uitat de lume, hikeurile in care ramaneam fara paine sau fara apa, hikuri/le in care dupa ce mergeai 8 ore iti dadeai seama ca ai tinut busola in mana pe care aveai ceasul electronic de metal cu 14 melodii printre care oh susana, si ajungeai la final dupa alte 8 ore…

  ramanem doar cu amintirile frumaose din fiecare camp…

  vor fi vremuri bune pentru cercetasi… trebuie doar sa avem grija sa stim ce vrem, sa nu repetam greselile din trecut…

  Comment by guevara — August 21, 2007 @ 7:21 pm

 21. Un articol referitor la cercetasi aparut de curand in cotidianul Gandul: http://www.gandul.info/social/cercetasii-au-implinit-100-ani.html?3932;870044

  Comment by Mihai — August 21, 2007 @ 7:29 pm

 22. Japanculture este unul dintre cele mai informative siteuri in ceea ce priveste cultura nipona-realizat de tineri ca voi. De aici poti afla o gramada de lucruri interesante in ceea ce priveste arta plastica, arta culinara, obiceiuri specifice,etc. Il recomand cu multa caldura; http://www.japanculture.ro

  Comment by ANDREEA — August 21, 2007 @ 7:36 pm

 23. “Cercetasii Romaniei nu sunt un ong in care se promoveaza educatia” Comment by Mihai.
  Serios? Si cam ce stii despre organizatia asta? Inainte sa faci niste afirmatii ar trebui sa te documentezi putin si de abia apoi sa spui niste lucruri. Daca ai fi intrat macar pe scout.ro si ai fi citit chestiile elementare ti-ai fi dat seama ca nu e asa cum spui tu. (scuza-ma ca mi-am permis sa te tutuiesc)
  “Misiunea cercetasiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniti ca indivizi
  si joaca un rol constructiv în societate.”

  “Aceasta se realizeaza prin:

  1. Implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toata durata anilor în care se formeaza ca indivizi.
  2. Utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei
  dezvoltari ca persoana încrezatoare, motivata, responsabila si deschisa.
  3. Sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale si individuale, asa cum sunt ele exprimate prin Promisiune si Lege.”

  Dupa cum scrie si mai sus chiar este o activitate complementara sistemul obisnuit de scolarizare.
  Cat despre crestinism in cercetasie…in continuarea ai legea cercetasului:
  1.Cercetasul este demn de incredere.
  2.Cercetasul este loial familiei, prietenilor, liderilor cercetasi, tarii sale si comunitatii lumii.
  3.Cercetasul se face util celorlalti fara a astepta recompensa.
  4.Cercetasul este politicos cu toata lumea indiferent de varsta sau de pozitie sociala.
  5.Cercetasul este prietenos.
  6.Cercetasul este curajos si increzator in fortele proprii.
  7.Cercetasul este optimist.
  8.Cercetasul este econom.
  9.Cercetasul este credincios si respecta credintele celorlalti.
  10.Cercetasul este disciplinat, sever cu sine, ingaduitor cu ceilalti.
  11.Cercetasul este bun.

  Nu stiu daca comentariul meu te-a lamurit in vreun fel dar sper ca macar acum stii mai multe lucruri despre cercetasi.
  Este o greseala frecventa pe care o fac oamenii: ii judeca pe ceilalti inainte de a ii cunoaste.

  Sunt cercetasa si sunt mandra de asta!

  PS: iar daca vrei mai multe informatii intra pe scout.org. ;)

  Comment by Teea — August 21, 2007 @ 8:06 pm

 24. (acesta e un reply la ce a postat Teea) tu ai citit ce ai postat?se vede de la o posta ca ai dat copy paste… frumoase cuvinte anyway… din pacate nici cercetasi nici AIESEC nu fac in totalitate ce ar trebuii sa faca… prin asta ma refer ca au deviat de la ideea de baza… de la ce se intampla la nivel international… poate e o metoda de adaptare la mediul din Romania care sa fim serios e foarte ostil cu ONG`urile… pornind de la stat si pana la tinerii care in mare parte gandesc asa “daca nu iese banu` ce sa fac eu acolo?”.am observat asta dupa aproape 1 an petrecut in AIESEC si inca putine (spre rusinea mea) activitati de voluntariat desfasurate in liceu.adevarul e ca nu stim(atat noi – AIESEC, cat si cercetasii) sa ne facem vizibili si sa fim apreciati la adevarata valoare… sincer n`am auzit de 1 eveniment al cercetasilor in orasul meu(exista!!!-Oradea) dar nici de evenimente AIESEC innainte de a ma inscrie in organizatie… mai e de lucru`… mai e si timp… sa schimbam lumea… stuff like that…in fond nu stiu de ce va certati… ar tebuii sa colaboram nu sa concuram!
  think big! dream bigger!

  Comment by aksel — August 21, 2007 @ 8:40 pm

 25. Cercetasii Romaniei!E printre putinele organizatii non-guvernamentale care fac cu adevarat ceva pt tinerii romani.Recent,m-am intors de la cel mai mare eveniment scout “Centenarul Cercetasesc” unde au participat peste 40000 de cercetasi din intreaga lume.Dupa aceasta experienta,mi-am dat seama cu adevarat ce este cercetasia shi ce impact benefic poate avea atat l nivel individual cat shi la nivel de societate.Pro Cercetasie,pro Romania:)

  Comment by bobore — August 21, 2007 @ 9:17 pm

 26. Vote for AIESEC!!! :)

  Comment by aiesec member — August 21, 2007 @ 9:26 pm

 27. cercetasii romaniei….the best

  Comment by tereza — August 21, 2007 @ 9:28 pm

 28. Salut „Cercetasii Romaniei” cu ocazia celebrarii unui secol de existenta a cercetasiei. Acum 100 de ani, in Anglia, un grup de tineri initiau o noua formula educativa. In cativa ani, cercetasia a fost adoptata si de tinerii romani, creandu-se, astfel, una dintre cele mai puternice organizatii de acest fel. Prin imbinarea exercitiilor fizice cu exercitiul spiritual al asumarii in comun a unor valori morale, cercetasia ofera si azi tuturor tinerilor un model de activitate colectiva, benefica intregii societati.

  Romania are nevoie de implicarea tinerilor in initiative cu rol formator. Cercetasii se bucura de patronajul Presedintelui Romaniei pentru ca, prin activitatea lor, urmeaza acest deziderat.

  Va felicit că ati ales sa faceti parte din marea familie a cercetasilor si pentru ca ati decis sa continuati aceasta frumoasa traditie.

  La multi ani!

  Traian Băsescu

  Presedintele Romaniei

  Comment by Bogdan Pater — August 21, 2007 @ 9:36 pm

 29. poi nu se cearta nimeni aici. si da dupa cum vezi am pus in ghilimele ce am dat paste de pe site-ul oficial. doar ce e in ghilimele e luat de pe site, ca sa-i demonstrez ca daca citea ce scrie acolo nu facea comentariul respectiv. in fine..nu asta e important. si da, stiu si ce vorbesc. eu doar ofeream niste informatii.
  cat despre cercetasie, e o organizatie in crestere. e normal sa aiba si lipsuri.

  Comment by Teea — August 21, 2007 @ 9:37 pm

 30. reply pentru aksel…intr-adevar era greu sa auzi de oradea…am fost doar la ProTv cu ultimul camp la emisiunea lui Cristi Tabara…poti vedea emisiunea aici:
  http://www.scoutoradea.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=1

  sincer nu cred k te-ai informat deloc despre cercetasii din oradea pentru ca ne gasesti foarte usor la http://www.scoutoradea.ro

  Comment by Bogdan Pater — August 21, 2007 @ 9:40 pm

 31. Mai cred ca discutia asta devine mi mult o lupta intre doua ONG-uri care au un numar ridicat de membrii. Nu prea cred ca cercetasii sunt in Romania de 94 de ani cum scria mai sus, dar ma rog. cat despre evenimente in mediu sincer nici eu nu am auzit, si am ramas putin surprins cand am vazut ca aveti atatia membrii. Eu sunt AIESEC-er de aproape 4 ani si as putea sa scriu carti intregi despre experienta mea. Felicitari SCOUTS si AIESEC, chiar daca se fac si greseli in ambele parti se vede ca ambele au un membership care simte apartenenta la organizatie si la valori. spor la lucru.

  Comment by danny — August 21, 2007 @ 10:19 pm

 32. Pt Bogdan Pater … tind sa fiu de acord cu aksel
  http://www.scoutoradea.ro are cam 300 de vizitatori pe luna – nu cred ca multa lumea a aflat despre scout de acolo ;)
  Eu am fost in scout in Oradea dar nu in Cercetasii Romaniei care nu faceau mare lucru pe atunci, ci in alta organizatie de scout. Si nici atunci nu prea auzise lumea de scout-isti. In oras cel putin. Dar chiar si daca mergeai pe munte sincer sa fiu tot mai mult te loveai de speologi… ca erau mai galagiosi ;)

  Comment by Cezar — August 21, 2007 @ 10:25 pm

 33. JAPAN CULTURE RULEZ BY FAR!!!! Check out for the cultural background ;)

  Comment by Ioana — August 21, 2007 @ 10:28 pm

 34. pai el zicea ca si cum ar fi interesat de chestie si nu a auzit…daca era interesat cauta si sigur gasea site-ul…la asta ma refeream…

  Comment by Bogdan Pater — August 21, 2007 @ 10:28 pm

 35. citat dupa aksel “sincer n`am auzit de 1 eveniment al cercetasilor in orasul meu(exista!!!-Oradea) dar nici de evenimente AIESEC innainte de a ma inscrie in organizatie”

  El se refera ca nu a auzit in presa, de la prieteni, etc. Deci si AIESEC si Cercetasii sunt cunoscute de destul de putini oameni in afara de membri sau fosti membri.

  Cu asta ar trebui sa fim de acord toti daca am reusi sa fim cat de cat obiectivi.

  Be the change you want to see in the future!

  Comment by Cezar — August 21, 2007 @ 10:39 pm

 36. De AIESEC e foarte probabil sa nu fi auzit pentru ca AIESEC se adreseaza doar studentilor si mediului economic din oras….nu se promoveaza ca organizatie si nici proiectele pe care le desfasoara decat acestor doua entitati.

  Asa ca daca esti student sau director la o firma….e posibil sa fi auzit de AIESEC.

  Comment by Sagi — August 21, 2007 @ 11:00 pm

 37. Vad ca se incinge atmosfera :P …danny ma contrazicea cu 94 ani…Sa-ti povestesc putin in 1907 a luat fiinta organizatia in GB si in 1913 a intrat si Romnia,probabil datorita scriitorilor romani care au fost dincolo si nu numai,nu stiu exact…dupa ceva timp,a venit Carol al 2-lea la conducere si a transformat asociatia de cercetasi in strajeria tarii,dupa care a venit comunismul,care era impotriva principiilor cercetasesti si au interzis cercetasia si au creat pionierii,dar organizatia a supravietuit in secret.In 1992-93 In Deva si la Brasov s-au reinfiintat centrele locale cu numai cateva sute de membrii dupa care a inceput sa se “trezeasca” cercetasia.Acuma sincer,cercetasia sta prost sa zic,la membrii,care au scazut in ultimul timp in unele centre,ca Timisoara,de unde sunt.Cat despre mediatizare,M-am cam plictisit sa primesc mailuriile cu ziarele in care apar cercetasii,dar cel mai misto a fost cand am aparut impreuna cu ORADEA la ProTV…am fost sunat si contactat de multi parinti din tara pentru a-si inscrie copii la cercetasi,mergeam pe strada fara camasha si esharfa si lumea imi zicea ca ma vazut cu cercetasii la protv.Noaptea alba a tineriilor in Bucuresti,a fost o chestie foarte mare pentru cercetasi iarasi,nu stiu ce si cum dar cred ca si la oradea daca nu ma insel,Bogdan Pater stie mai multe banuiesc.Cat despre intalnit cercetasii pe la munte,am fost cu niste prieteni in Retezat,am intalnit cercetasi din Cluj,am mers intr-o excursie cu niste prieteni de la cercetasi,eu imi iau esharfa la gat cand merg prin munti,iara m-au vazut cercetasi si au venit la mine…ideea e ca sunt peste tot actuali membri sau fosti membri,dar nu stau cu esharfa la gat ca sa-i vedeti.Si…da este o oarecare lupta intre ONG-uri,pt ca fiecare lupta sa demonstreze ca organizatia lui este mai buna in cat mai multe domenii si ca ajuta mai mult individual si societatii,naturii,fiecare cum poate,totusi este vorba si de bani aici,care ajuta dezvoltarea organizatie desemnata castigatoare.So…may the best win!

  Comment by Speedy — August 21, 2007 @ 11:08 pm

 38. speedy eu nu vreau sa incing atmosfera, si nici sa spun declar ca un ONG e mai bun decat altul. Ce am spus mai sus e ca EU nu am auzit de voi (personal) daca aveti aparitii in TV super tare, felicitari. Nu o lua ca pe o ofensa nu asta vreau :) . Si eu intalnesc AIESEC-ari in toate colturile lumii, si cred ca AIESEC nu incearca sa demonstreze ca e cea mai buna organizatie in cele mai multe domenii ci doar in mediul studentesc :)

  Comment by danny — August 21, 2007 @ 11:16 pm

 39. Sincer,mie mi-ar placea foarte mult ca avem parteneriate cu cat mai multe ONG-uri si sa ne ajutam reciproc,ca probabil ca am reusi mai multe dak ne-am uni cunostiintele :) …ca recunosc ca tot ce tine de voluntariat in romania o duce de tot kktu,din cauza conducerii si mentalitatii oameniilor,a lipsei de informare,etc.Multe motive sunt in Romania din a caror cauza nu functioneaza multe.O faza interesanta ce am patit-o,am mers la informare de membrii,in vederea inscrierii lor la cercetasi…am fost la cateva clase de a 9-a intr-un liceu,cu proiector,filmul de la ProTv,filmuletze internationale,poze cu campuri la care am participat,am faut ceva jocuri de gandire cu ei,chestii misto nu prea copilaresti sa zici,le-am explicat cum sta treaba in mare si ce pot sa faca,parea perfect.Sa inscris o fata din alta scoala!:| …Unde nu am avut toate chestiile necesare,au venit ceva membrii care inca mai sunt de 1 an.Nu stiu ce sa zic…ca sa revin acuma,fiecare lupta aici cum poate zic eu,ca sa catige suma de bani si sa poata sa dezvolte organizatia,sa faca chestii cu scop cat mai bun si sa iasa mai la suprafatza,sa fie vazuti si sa se auda.

  Comment by Speedy — August 21, 2007 @ 11:38 pm

 40. SALUTARI CERCETASI! V-AM VOTAT. PESTE DOI ANI CAND VOI TERMINA FACULTATEA SPER SA FIU SI EU IN RANDURILE VOASTRE. DEOCAMDATA TIMPUL LIBER MEU ESTE LIMITAT. IMI PLACE AVENTURA SI SPER SA-I INSUFLU ACEST SENTIMENT SI FIICEI MELE. SA AUZIM DE BNE!

  Comment by DANIEL — August 22, 2007 @ 12:34 am

 41. Cum ar fi daca AIESEC si Cercetasii si-ar uni fortele, ar pune voturile la un loc si de cei 9500 de Euro ar face o mare intrunire, undeva la munte sau intr-un campus universitar? Sunt sigur ca ar avea de invatat ambele tabere.. pana la urma sunt organizatii globale cu experienta de zeci de ani in spate.

  Lasand asta la o parte cateva intrebari pentru cititorii entuziasmati, fie ei Cercetasi, AIESEC, AEGEE, IAESTE etc.:
  - V-ati gandit vreodata daca exista in realitate banii astia 9500 Euro? (orice concurs cu premii are un regulament, are o parte fiscala, juridica – nu poti sa faci asa hop tzop un concurs cu premii in bani – destul de seriosi as spune – pe un blog :) Probabil ca acei dintre voi care cititi commentul acesta si lucrati in domeniul financiar – contabil – audit puteti confirma.

  - De ce a trebuit o “nada pt pesti” de 9500 de Euro (personal cred ca e o gluma proasta facuta bine) sa adune 1200 de oameni – mare parte din cadrul ONG-urilor cu pricina – pe un blog? Altfel, acesti oameni, se mai intalnesc undeva in mediul virtual?

  Comment by aztk_m — August 22, 2007 @ 12:51 am

 42. sunt super incantat ca am prins aniversarea de 100 de ani:)
  sper sa o prind si pe cea de 150 ani:)
  Speedy nu te da batut… unii nici nu au auzit de noi asa ca informarea este buna chiar daca nimeni nu se va inscrie
  si noi am patit-o, o data de doua ori..a treia oara a mers
  mergeti si in scoli,cei din 5-8 par mult mai interesati mai ales daca le aratati Aventura cercetasului
  SCOUT FOREVER

  Comment by eu — August 22, 2007 @ 12:58 am

 43. Vreau sa incep prin a spune k sincer sustin toate spusele lui speedy…chiar sunt deacord in mare cam cu tot ce a spus el legat de cerecasie si de cum stau lucruri, e trist faptul k in centrele locale (cel putin in Deva de unde sunt eu) sunt atat de putini membrii…chestia asta ar trebui sa ne dea putin de gandit, e pacat k in ciuda eforturilor depuse pt recrutare de noi scouts lucrurile merg asa cum merg..chiar imi povestise un prieten d la scouts din tm despre faza care a spus-o si speedy mai sus legate de toate materialele promotionale folosite pentru a promova idea de cercetasi si am ramas cu un gust amar datorita faptului k atat de putina lume a avut initiativa si s-au inscris la scouts..pt restul a fost doar un entuziasm efemer…acum in septembrie noi cei din C.L. Deva avem in plan sa mergem prin licee sa recrutam ceva prunci pt scouts sper sa ne si iasa treaba..:)

  Comment by JOY — August 22, 2007 @ 1:05 am

 44. Oameni buni, in acest moment aici se vorbeste despre doua miscari de/pentru tineret puternice in Romania – in contextul slab al implicarii sociale de 3-5% din totalul populatiei – cu culturi organizationale foarte puternice, insa diferite.
  Cercetasii Romaniei se adreseaza copiilor si tinerilor intre 7- 21 ani, avand lideri adulti de la 21 ani in sus, iar AIESEC se adreseaza studentilor economisti, deci 18 – 25 ani, in medie.
  Cercetasii Romaniei au ca parteneri traditionali actori din domeniul social si ecologic, in timp ce AIESEC ii au pe cei din mediul business.
  Cercetasii Romaniei utilizeaza o metoda specifica de educatie nonformala de lunga durata, in timp ce AIESEC este o organizatie studenteasca ce promoveaza leadershipul si managementul.
  Marea majoritate a valorilor promovate de AIESEC si WOSM (World Organization of Scout Movement) sunt similare, insa metodele si grupul tinta sunt diferite. Neavand acelasi target, iar intr-o mare masura fiind complementare actiunile celor doua organizatii, acestea ar putea sa lucreze impreuna cu mult mai mare succes decat daca ar concura.

  La final, imi permit sa adaug ca Miscarea Scout din Romania nu a incercat sa aiba niciodata o strategie de comunicare in masa tocmai datorita paturii largi a beneficiarilor ei, ci a abordat in mod traditional politica pasilor marunti, prin proiecte locale in cele 65 de comunitati din tara in care activeaza un numar de aproximativ 2500 de cercetasi.

  Comment by Bianca — August 22, 2007 @ 1:06 am

 45. Mi-a placut interventia cu nada…
  Sunt placut surprins ca suntem in competitie cu AIESEC…Cu ani in urma la licitatiile de proiecte organizate la Directia de Tineret Valcea
  aveam probleme cu …AIESEC Craiova si ne puneam aceeasi intrebare / de ce primeste Craiova finantari de la Valcea?!…Sa va spun drept nu am staruit sa aflam…In anii urmatori am aflat mai multe despre prietenii nostri d ela cercetasii plecati la studii la ASE Buc.
  Succes tuturor… este fff tonic tot ce se intampla acum pe net…

  Comment by Nicu A. — August 22, 2007 @ 1:29 am

 46. Bianca, nota 10 de la mine pentru comentariul foarte la obiect. Mi se pare important ca ONG-urile de tineret mai exact din Romania sa reuseasca cumva sa poata promova tot ceea ce inseamna voluntariatul si activitatile educationale extracuriculare pentru tineri.
  Poate acesta este un semnal pozitiv pentru a se crea o punte de comunicare intre ONG-urile care doresc sa colaboreze si sa schimbe experiente tocmai din dorinta de a promova tot ceea ce inseamna conceptul de organizatie non guvernamentala si beneficiile pe care le poate oferi.

  Comment by Cosmin — August 22, 2007 @ 1:50 am

 47. Despre promovarea online a NGO-urilor :)
  Din toate discutiile de aici eu incerc sa trag o concluzie folositoare pentru viitor: NGO-urile din Romania pot sa se promoveze mult mai mult online decat o fac acum.

  Am vizitat toate site-urile NGO-urilor de la sectiunea aceasta si de la celelate sectiuni. Ele au in medie cam 500 de vizitatori pe luna in varianta optimista. E adevarat ca unele NGO-uri mari (cazul AIESEC si scout) nu au traficul monitorizat prin trafic.ro. Totusi nu pot avea un trafic impresionant daca nu se gasesc nici pe listele http://www.alexa.com

  Deci probabil ca suma vizitatorilor pe toate cele 10 site-uri pe o luna de zile este egala cu numarul vizitatorilor pe o saptamana ai acestei pagini. De unde eu trag concluzia ca sunt multe persoane interesate de voluntariat si de beneficiile lui pe care NGOurile din Romania nu reusesc sa il atraga inspre site-urile lor din diverse cauze.

  Imi amintesc cand faceam campanii de recrutare in AIESEC ca aveam 100-200 de persoane care se inscriau pentru interviuri. Si depuneam eforturi extraordinare pentru a ajunge la acest numar. Am vazut mai sus exemple din care reiese ca si scout-istii se confrunta cu probleme asemanatoare. Imaginati-va ca informatia despre campaniile de recrutare ar putea ajunge usor la 10000 de persoane lunar daca organizatia ar beneficia de o strategie coerenta de promovare online.

  Si in final o sugestie pentru Ionut. E bine ca se dau acesti bani catre un NGO. Probabil vor putea face multe cu ei. Propunerea mea este de a se impune o conditie asupre folosirii banilor – suma de 9500 de Euro (sau un procent) sa foloseasca la cresterea vizibilitatii online a NGO-ului. Si poate plusezi un pic la premiu oferind si niste consultanta gratuita ca si bonus ;)

  O seara excelenta,
  Cezar

  Comment by Cezar — August 22, 2007 @ 2:06 am

 48. AIESEC ALWAYS RULES! VOTE FOR AIESEC!

  Comment by ika — August 22, 2007 @ 2:08 am

 49. deci nu stiu cum sa explic celor care nu sunt informati despre cercetasie dar ar fi mult mai usor daca v-ati mai uita si voi la stiri sau ati mai citi un ziar.eu am aflat de cercetasi din mass media de cativa ani deja dar chiar daca sunt la cercetasi de doar aproape un an ma simt ca intro familie enorma.m-a schimbat total.iar celor ce nu stiu nimik despre noi le-as sugera sa se informeze sau sa taca mai bine din gura daca nu stiu ce zic.cercetasia schimba pe oricine.din pacate din “foamea” asta dupa bani suntem in scadere(cel putin in romania).oricum ceea ce vreau sa spun e ca cercetasia e un lucru frumos in special cand ai cu cine sa te bucuri de ea;suntem multi si incercam sa facem o lume mai buna.in plus “crema” cercetasiei sunt hike-urile si campurile cu multe ateliere interesante.acestea ne ajuta si fizic si spiritual asa ca cercetasia e ceva in plus pe langa scoala.sunt mandra ca apartin de aceasta familie mare si sper ca in curand sa fim si mai multi.avem 100 de ani si multi sa mai avem de acuma inainte.avem cam 25milioane de membri in peste 150 de tari pe tot globul si sper sa avem tot mai multi deoarece unde-s multi puterea creste si noi avem nevoie de putere si cat mai multi membri pentru a reusi cu adevarat sa facem o lume mai buna.scouting rulz 4 ever si la multi ani noua\:D/!!!!:D

  Comment by just me deeutza — August 22, 2007 @ 2:34 am

 50. Cezar, ce spui tu e foasrte adevarat, eu am atras atentia asupra vizibilitatii ecologiei online pe http://www.ecosemnal.ro/strategie/ dar vad ca nu ma aude nimeni.

  Si ma ofer sa fac si consultanta gratuita pe SEO si promovare online oricarui ONG pe http://www.ibb.ro/consultanta/consultanta-seo/

  Multumesc ca ai subliniat capitolul online

  Comment by Ionut Parausanu — August 22, 2007 @ 2:59 am

 51. Sper ca nu s-a uitat intentionat aici de BEST (www.best.eu.org) (vazand ca majoritatea discutiilor includ AIESEC. Noi suntem de partea cealalta a baricadei (Board Of European Student Of Technology).

  Normal ca toata lumea isi sustine ONGul, are rost s-o fac si eu acum? Cred ca s-a auzit de Cursurile de Vara, de JobShop, de un BEST Film Festival, deci stiti deja ce facem :P

  Felicitari tuturor implicati intr-un ONG pentru ca faceti o treaba excelenta. Odata implicat, nu mai scapi pe viata. (la site puneti pe rand /brasov, /bucuresti, /timisoara, /iasi, /cluj).

  Salutare,

  Comment by Alecs — August 22, 2007 @ 3:16 am

 52. Scuze ca ma bag atat :) , dar mi-a venit urmatoare intrebare in cap. Daca castiga un ONG international, ca BEST sau ca Aiesec.
  Cum se vor imparti banii la toate grupurile locale?

  Alecs

  Comment by Alecs — August 22, 2007 @ 3:24 am

 53. Poate ca ar fi mai bine sa nu existe un pot mare si unic. Ci sa se imparta la cele mai bine cotate ONG-uri, astfel existand o sansa de dezvoltare a ong-urilor mai mare si mai echilibrata decat intr-o singura directie.

  Comment by Alex — August 22, 2007 @ 3:27 am

 54. HI!!!

  Greetings from AIESEC in Colombia…

  We are the best organisation….Vote for AIESEC in RO…
  :D

  Comment by Stephy Rúa — August 22, 2007 @ 6:04 am

 55. SCOUTS ARE THE BEST…viata mea s-a schimbat foarte mult din momentul in care am devenit si eu o cercetasa..si s-a schimbat in bine :) aici am cunoscut prieteni adevarati,am invatat sa pretuiesc natura..and i had a lot of fun..i love scouting!Sa dea Dumnezeu ca cel mai bun si educational ONG sa castige :)

  Comment by me — August 22, 2007 @ 7:04 am

 56. Salut,

  Ca sa fie corect ar trebui adaugate si ONGurile:
  Elsa, Aegee, Best
  toate 3 sunt organizatii cu prezenta cel putin Europeana.
  http://www.best.eu.org/index.jsp
  http://www.elsa.org/
  http://www.karl.aegee.org/

  Felicitari pentru initiatiativa,

  MGH

  Comment by MGH — August 22, 2007 @ 12:15 pm

 57. Astea-s tampenii..pe bune,mai bine munca!

  Comment by Popov — August 22, 2007 @ 1:33 pm

 58. >>e bine de vazut concurenta la ONG-urile din Romania, si in acest fel de promovat ideea de voluntariat. cine a spus ca ramanem voluntari, a spus bine. multi dintre noi am vazut ce multe poti face ca si voluntar :)
  bafta tuturor si sa fie folosit premiul cat mai cu folos…
  e interesant de urmarit mai departe si alte oportunitati de atragere de fonduri(mai semnificative si mai multe) pentru si de catre ONG-urile din Romania ;)
  aiesec-aritza 4ever

  >>pentru Ionut Parausanu – ecosemnal.
  imi poti da un mail de contact?(cel de pe site e bun? – ecosemnal@gmail.com)
  lucrez la un eveniment, care are una dintre parti legate si de ecologie…iti povestesc mai multe pe mail.mersi

  Comment by Angi-Sibiu — August 22, 2007 @ 1:38 pm

 59. L.S.F.E.E. – TIMISOARA SUSTINE A.N.O.S.R. CEA MAI TARE CONFEDERATIE STUDENTESCA DIN ROMANIA!!!

  Lucian Farcas – presedinte L.S.F.E.E.
  http://www.lsfee.lx.ro
  http://www.anosr.ro
  http://www.fitt.ro

  Comment by L.S.F.E.E. - TIMISOARA — August 22, 2007 @ 2:39 pm

 60. AIESEC este o experinta care iti poate schimba viata, in bine. Am beneficiat de ea. Votati AIESEC:)!

  Comment by Severin S. — August 22, 2007 @ 2:58 pm

 61. Bagati si B.E.S.T. (Board of European Students of Technology) in lista sa putem vota

  Comment by Radu.B — August 22, 2007 @ 3:21 pm

 62. ati lasat inafara ecuatiei un ong f important in romania (poate mai important decat toate celelalte la un loc)- ma refer la s.m.u.r.d.- avand in vedere ca cca 80-90% din personalul smurd cluj sunt paramedici voluntari studenti la umf.

  Comment by Blackwell — August 22, 2007 @ 3:27 pm

 63. ANOSR e un ONG relativ tanar dar care a crescut mult in ultimii ani. E o federatie de peste 60 de organizatii studentesti destul de diferite intre ele. La evenimentele noastre se intalnesc studenti la medicina, inginerie, economie, stiinte politice, teatru, arhitectura … etc. Unii vin din organizatii reprezentative pe facultate, altii pe universitate, alti din organizatii profesionale. Diversitatea aceasta s-a dovedit foarte valoroasa si ne-a largit tuturor perspectiva.

  Nu am avut avantajul unei platforme internationale, asa ca suntem la inceput cu dezvoltarea culturii organizationale. In schimb suntem mandri ca dezvoltam ceva original si crestem mult reinventand din cand in cand cate o roata.

  Ce e special la ANOSR este ca nu doar activeaza in mediul educational. Obiectul nostru de activitate este educatia. Ne luptam pentru schimbare in universitatile romanesti. La ultima editie a Galei Societatii Civile unul dintre proiectele noastre pe educatie (www.bologna.ro) a fost desemnat “cel mai bun proiect al anului 2006″ la categoria educatie si cercetare. Datorita principiilor europene avem suficient acces la decizie si pe masura ce forta organizatiei creste influentam din ce in ce mai mult.

  Comment by Traian Bruma — August 22, 2007 @ 3:44 pm

 64. :) nu pot sa nu zambesc vazand ca vestea s-a dus pana in Columbia.

  E adevarat, eu abia cu ocazia acestui concurs am auzit ca exista cercetasia in Ro. Despre AIESEC…am auzit acum un an cand m-am decis ca vreau sa fac parte din aceasta organizatie si cred ca am facut cel mai bun pas ;)

  2 observatii am de facut:

  1. AIESEC nu se adreseaza doar studentilor din mediul economic, ci tuturor studentilor. Sunt mai multi studenti din zona aceasta pentru ca ei sunt mai deschisi unor astfel de actiuni/ au mai mult timp la dispozitie.

  2. Din pacate e adevarat, ONGuri care isi propun sa faca ceva pt societate (AIESEC, Scouts etc) nu au foarte multa vizibilitate. In aprilie am avut un eveniment in fata TNBului, reprezentanti ai peste 40 de culturi, copii talentati au facut o demonstratie in fata TNBului, iar seara l-am avut invitat pe Traian Basescu (din cate stiu eu nu a mai fost un Presedinte al Romaniei care sa fi acceptat o invitatie la un eveniment realizat de studenti), iar in presa…un filmulet scurt la rubrica “dievrse”, la sfarsitul Observatorului si un articol abia vizibil pe ici pe colo, alaturi de un amplu articol pe tema “Compania X aduce formatia Y in Romania” cu 3 luni si ceva inainte de concert.

  De ce? Nu sunt fonduri pt promovare in primul rand.Apoi..mentalitatea de care se vorbea mai sus “daca nu-ti iese banu, de ce sa mai pierzi timpul”, “ce-s vrajelile astea cu dezvoltare personala”.

  Si aici se vede ca inca nu ne-am facut treaba suficient de bine. Inca mai avem cu totii de lucrat pentru a avea acel impact in societate.

  Asa ca…de va castiga AIESEC, de va castiga scouts banii aceia…sa facem astfel incat sa fim siguri ca vor fi folositi cu cap.

  Bafta tuturor!

  P.S: AIESEC e cea mai mare organizatie de tineri din lume si e recunoscuta ONU (Kofi Annan e alumus :) http://www.aiesec-alumni.org/about/FamousAlumnis.html ). Macar in acest fel sa se mai raspandeasca cate ceva :)

  Comment by oana — August 22, 2007 @ 3:47 pm

 65. salut.
  ai putea sa adaugi si asociatia FINANS? :)

  Comment by Alexandra — August 22, 2007 @ 4:10 pm

 66. salut.
  ai putea sa adaugi si asociatia FINANS?:)

  Comment by Alexandra — August 22, 2007 @ 4:11 pm

 67. de ce VIP Romania apare de 2 ori? :D

  Comment by oana — August 22, 2007 @ 4:13 pm

 68. Ca sa nu se inteleaga gresit, am sa incep cu urmatorul citat: “orice joc e corect daca regulile sunt aceleasi pentru toata lumea”. Nu am sa mentionez din care dintre organizatii fac parte, pentru ca am stima pentru mai multe dintre ele. Mi se pare ca regulile sunt prea putine, poate asa e in viata, dar tot am sa spun ce cred, ca tema de gandire pentru noi toti si feed-back pentru organizatori:
  - Comparam mere cu pere si cand adunam ne da capsuni. Ce inseamna educatie/studenti? e echivalent cu o strutocamila intre tineret/studenti si educatie nonformala/formala si toata miriada de obiective legate de asta?
  - e de nivel national/ international/ local? – cum votam cea mai tare organizatie din Romania cu voturi din Columbia? no offence :)
  - apropos de educatie – cate din organizatiile propuse stiu si s-au gandit sa faca ceva in legatura cu dezbaterea propunerii legii invatamantului care se desfasoara zilele astea? asa ca idee, ca e legat strict de educatie si vizeaza direct studentii pe termen lung.
  - stie cineva cat organizatii din tara se ocupa “asa… intr-un fel sau altul de educatie si au prin grupul tinta si studenti?” oare cate mere si pere exista in livada? si de ce nu le punem pe toate pe taraba?

  Repet ca am stima mare pentru organizatiile care concureaza si pentru organizatori pentru o idee care e foarte buna si creativa si stimulatoare din multe puncte de vedere dar o simt ca fiind “neterminata”… am vrut sa spun chestiile de mai sus pentru ca le simt adevarate si cred ca desi suntem tineri putem sa facem si mai bine si mai mult.
  Si inca pentru ceva multumesc – o lectie foarte valoroasa de marketing si PR – “imaginea conteaza chiar daca denatureaza”.

  bafta multa tuturor si succese maxime!
  sa inceapa jocurile ;)

  Comment by vlad — August 22, 2007 @ 4:16 pm

 69. Buna,

  Referitor la P.S. postat de Oana:
  P.S: AIESEC e cea mai mare organizatie de tineri din lume si e recunoscuta ONU (Kofi Annan e alumus :) http://www.aiesec-alumni.org/about/FamousAlumnis.html ). Macar in acest fel sa se mai raspandeasca cate ceva :)

  WOSM (World Organization of Scout Movement)are 28 milioane de membri, WOSM e evident recunoscuta de ONU, WOSM face parte, ca si YMCA din the The Big Alliance – Alianta globala a celor mai mari organizatii de tineret din lume. Regele Gustav al Suediei, este presedintele Fundatiei Mondiale Scout. WOSM a avut parte in acest an, cu ocazia a 100 ani de cercetasie, de cea mai mare lansare simultana a unor emisiuni de timbre, peste 150 de tari lansand in aceeasi perioada acesste emisiuni

  Comment by Bianca — August 22, 2007 @ 4:23 pm

 70. Cercetasia mi-a schimbat viata!
  Cercetasia mi-a oferit o copilarie minunata, mi-a oferit sansa sa cunosc oameni minunati, locuri minunate si sa traiesc experiente de viata care m-au schimbat total. Multumesc Mihai Sarbu! (ex. Sef centru local Cercetasii Romaniei Sinaia).

  Comment by Laura — August 22, 2007 @ 4:25 pm

 71. Foarte pertinent comment-ul lui vlad de la postul 65. Cam are dreptate

  Comment by Alex — August 22, 2007 @ 4:34 pm

 72. Pentru Vlad.

  Sunt de acord ca regulile nu sunt foarte clare. Dar de exemplu, eu sunt Roman si momentan sunt in Lithuania si cunosc ceva romani pe aici carora le-am trimis link-ul(lasand la buna lor placere dreptul de a vota pt o organizatie sau alta), de asemenea in Columbia AIESEC Romania are reprezentanti, si probabil in toate cele aproximativ 100 de tari si teritorii in care exista AIESEC. Intrebarea se pune daca noi votam sau nu? Pot sa spun cu siguranta ca peste 500 de persoane sunt acum in afara Romaniai in diferite tari datorita AIESEC si probabil voteaza daca primesc linkul, e un proces greu de controlat. Dar pentru data viitoare…Oricum felicitari organizatorilor si ONG-ului care va castiga…oricare ar fi acela

  Comment by danny — August 22, 2007 @ 4:38 pm

 73. @danny: nu e vorba de romanii din alte tari care voteaza.
  Dar in cazul celui din Columbia (“Comment by Stephy Rúa”) cred ca e destul de clar ca nu e roman… ;)

  Si nu stiu cat de fair-play e sa ne “masuram in forte” la nivel international pentru ca… nu AIESEC-ul are cei mai multi membri, daca tot discutam despre asta. ;)

  Comment by Mihai — August 22, 2007 @ 4:41 pm

 74. Mihai eu am spus ca e un proces greu de controlat, pt ca de ex in birou la mine le-am spus colegilor despre blogg competition si au vrut sa voteze, (lucru care nu s-a intamplat). Se poate intampla ca cineva sa paseze link-ul la alti membrii fara sa se gandeasca inainte…Nu am afirmat ca avem un numar mai mare de membrii. Si eu imi doresc sa fie o competitie corect, pt ca vreau sa vad cum e vazut AIESEC RO in Romania. :) spor la vot ;)

  Comment by danny — August 22, 2007 @ 4:46 pm

 75. SSE sau Societatea Studentilor Europenisti este simultan o organizatie europenista, oferind servicii si organizand proiecte care: asigura informatii pentru toti cei interesati de UE, popularizeaza ideea europeana in proiecte economice, culturale, umanitare, manifestari, conferinte, reuniuni, concursuri sau publicatii. SSE face parte la nivel national din FASER (Federatia Asociatiilor Studentilor in Economie din Romania) si ANOSR ( Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania), iar la nivel international din IAPSS (International Association for Political Science Students) si ESN (Erasmus Student Network).
  SSE desfasoara numeroase proiecte la nivel local, national si european si a fost votata cea mai activa organizatie din IAPSS in anul precedent.

  Aceste randuri le-am scris pentru cei care au nevoie de mai multe informatii despre SSE :)

  Comment by Elena — August 22, 2007 @ 4:49 pm

 76. Pt. vlad
  Legat de reguli… chiar nu are nici o importanta numele categoriei. Oricum se va alege un singur NGO din toate categoriile.
  Legat de impresia ta ca initiativa e “neterminata”… cred ca e specific initiativelor de tip web 2.0. Practic idea se slefuieste pe parcurs. Modul de lucru online e mult mai dinamic si asta are avantaje si dezavantaje. Ca si avantaje sunt spontaneitate, viteza, faptul ca “se intampla ceva acum”, etc. La dezavantaje putem enumera poate o pregatire insuficienta uneori, contradictii, lipsa regulilor foarte clare, etc.

  Comment by Cezar — August 22, 2007 @ 4:53 pm

 77. Cea mai eficienta asociatie studenteasca din ASE si nu numai

  Comment by larisa — August 22, 2007 @ 4:57 pm

 78. pentru dani
  salut, deci nu am nimic impotriva ca un student roman din plecat in afara pentru o anume perioada, mai ales facilitat de o organizatie ca AIESEC sa voteze… doar ca sunt sigur ca daca ar face-o si ar posta un mesaj ar face-o ca si tine in limba romana ori postul ala e in engleza si mie imi da de inteles ca e de la un AIESEC-er international de alta nationalitate care sprijina organizatia din Romania (e postul 54). Si organizatia mea are retea internationala dar cand am inceput acum sa promovez blogul si sprijinul nu am “deschis” lista de contacte interntionale… stii cum e cu votul, lumea ar vota doar de dragul de a sprijini… oricum nu criticam, doar ziceam si eu…

  Comment by vlad — August 22, 2007 @ 5:04 pm

 79. O observatie interesanta :D :D:D

  M-am uitat prin sondaj la site-urile catorva organizatii care sunt prezente aici si care au traficul monitorizat prin http://www.trafic.ro
  La cele mai multe site-uri http://www.clickio.ro devenise cel mai bun reffer in ultimele 2 zile. La unele dintre ele depaseste 50% din totalul reffer-urilor.

  Cu alte cuvinte fiecare NGO inscris in cursa castiga macar la capitolul imagine si vizibilitate. Deci isi gaseste aplicabilitatea vechiul slogan al Jocurilor Olimpice: “Important e sa participi!”

  Comment by Cezar — August 22, 2007 @ 5:07 pm

 80. Nu vreau sa deviez mult de la topicul dezbaterii dar: super tare ca folositi conceptul de web 2.0, love it myself si incerc sa ma familiarizez cat mai mult cu ce se intampla in aria asta. Sunt si foarte de acord ca sunt perfectibile (deaia am numit “feed-back” ce am scris mai sus).
  Si ca tot e vorba de web2.0 si educatie si ca am tot incercat eu sa dezbat calitatea inititativei… hai sa si impartasesc ceva foarte tare pe tema: http://cercetez.blogspot.com/ tot blogul e o resursa pe educatie in general iar primul post include un film excelent exact despre educatie/web2.0/calitate
  enjoy all u people concerned with education in whatever way ;)

  Comment by vlad — August 22, 2007 @ 5:10 pm

 81. Vlad, mie nu imi incarca filmuletul de pe http://cercetez.blogspot.com/

  Vreau sa te intreb daca e vorba despre filmuletul asta.
  http://youtube.com/watch?v=6gmP4nk0EOE
  Mie asta mi se pare un film genial despre web 2.0 si cred ca ar putea fi foarte interesant pentru toti cei care vor sa inteleaga acest concept :)

  Comment by Cezar — August 22, 2007 @ 5:18 pm

 82. La data de 7 August, 2007 Organizatia Mondiala a Miscarii Scout, primeste din partea Guiness World Records titlul de cea mai mare oranizatie de tineret din lume. am fost acolo la decernare!
  In OMMS pana in prezent au trecut peste 500.000.000 de oameni pe perioada celor 100 de ani, iar la momentul de fata are peste 28 de milioane de membri existenti in 216 tari si teritorii din lumea intreaga.
  Distinctia a fost inmanata cercetasilor de catre Scott Christie, managerul GWR, acesta afirmand ca “acest record va dura destul de mult timp. Nu vad nici o alta organizatie care sa se apropie”.

  http://eng.thejamboree.org/modules/GalleryDisplay/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=14834

  Cercetasia se face simtita prin unitatea tuturor celor 28 de milioane de cercetasi si cele 16 milioane de ghide.
  La nivel local isi face simtita prezenta prin proiecte sociale, spirituale sau eoloice, dar mai ales prin educatia non-frmala oferita membrilor, prin metoda inventata de Sir Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (22 February 1857 – 8 January 1941), Lord of Gilwell, aceasta
  fiind numita “learning by doing” si descrisa pe tot parcursul cartii “Scouting For Boys”(1908). Cartea scrisa insusi de Bade-Powell, la un an dupa prima tabara de cercetasi: Brownsea Island – vara anului 1907, este in topul celor mai vandute 10 carti din lume!

  Cercetasia lasa lumea mai buna, nu numai prin proiectele pe care le face, ci si prin simplu fapt ca acei ce trec prin aceasta experienta, care dupa cum spune fondatorul ei, “la scoala au parte de invataminte ca sa reuseasca la examene, iar noi le predam caracter pentru a reusi in viata”(un mesaj pentru parinti,B.P.), devin niste oameni mai “responsabili, cu un rol constructiv in societate”(misiunea scout).

  Un exemplu al unitatii cercetasilor in acest an este reinnoirea promisiunii, in data de 1 August la ora locala 08:00 AM a fiecarei tari, astfel mergand pe meridiane, realizandu-se un inconjor al lumii. Prin aceasta imensa reactie in lant, cercetasii au prezentat programul Gifts for Peace” prin care s-au realizat proiecte umanitare, sociale, spirituale, ecologice, etc. in toata lumea. Toate aceste proiecte au fost prezentate in cel mai rapid ridicat si demontat oras din lume, cel mai mare oras din regiunea Essex, situata la sud de Londra – A 21-una Jamboree Mondiala – O Lume, O Promisiune!

  ” But the real way to get happiness is by giving out happiness to other people.” B.P.

  Comment by Cristi Moldovan — August 22, 2007 @ 5:24 pm

 83. @ Angi-Sibiu (daca inca mai urmaresti comentariile)
  E buna adresa, astept email-ul

  Comment by Ionut Parausanu — August 22, 2007 @ 5:27 pm

 84. Nu e acesta la care mi-ai dat link, care e foarte reusit si asa cum zici si tu, cred ca are potential sa “deschida ochii” (desi pe blogul respectiv gasesti si filmul asta – blogul, cum spuneam e o resursa excelenta a unei doamne foarte tari care e cercetator in educatie)
  respectivul film bate si mai departe decat asta… vorbeste de mai multe principii si leaga cu pedagogie/didactica si multe alte chestii. poti gasi daca cauti pe google graham attwell (o sa gasesti multe chestii tari scrise si inregistrate de tipul asta si de organizatiile cu care lucreaza – avem sanse sa vina si pe la noi inca odata curand sa lucram chiar pe comunicare creativa prin web 2.0 si portofolii de invatare… uite-te la film ;) ) si poti sa rafinezi cautarea cu cuvintele web 2.0, quality, informal learning, pontydysgu – stiu ca Graham pune si taguri si tot ce trebuie si probabil o sa il gasesti si intr-o serie de alte bloguri. Am vazut si eu ca in clipa asta nu merge, habar nu am de ce. oricum, bookmark it si il vezi maine, poate au vreo problema de server cei pe al caror site e stocat filmul in varianta initiala (in ideea ca pe blog-ul asta ar fi doar incorporat).
  salut… nice chating and sharing about this sort of thing. cer scuze organizatorilor din nou daca am luat-o putin pe aratura cu topicul dar va asigur ca e valoros in contextul general.

  Comment by vlad — August 22, 2007 @ 5:41 pm

 85. ce sa zic mai mult decat ca aiesec este o familie ?

  Comment by laura — August 22, 2007 @ 5:53 pm

 86. Salut!

  Pt cel care a adaugat BEST acolo, sa puna si un link la un site, sa vada lumea despre ce e vb.

  http://www.BEST.eu.org
  http://www.jobshop.ro

  Comment by Karina — August 22, 2007 @ 6:02 pm

 87. Informatie pretioasa: site-ul oficial al BEST-ului este http://www.best.eu.org.

  Comment by Kreatza — August 22, 2007 @ 6:11 pm

 88. Hello,

  Pacat ca AJCS (ASOCIATIA JAPAN CULTURE SHOP) sunt asa de nisa si asa de tinerei… Ar fi meritat mult mai multe voturi. Chiar si asa, nu ezitati sa ii votati sau macar sa-i vizitati pe http://www.japanculture.ro !!

  cya!

  Comment by SatoriSRL — August 22, 2007 @ 6:13 pm

 89. Ar fi bine daca alaturi de nume, sa fie mentinonat si site-ul oficial al B.E.S.T (Board of European Students of Technology): http://www.best.eu.org :)

  Comment by Alina — August 22, 2007 @ 6:25 pm

 90. Cercetasii Romaniei este o organizatie super in care am crescut si in care am vazut cum cresc frumos atat spiritual cat si fizic multi copii.

  Comment by dana — August 22, 2007 @ 6:37 pm

 91. AIESEC este cea mai tare organizatie din lume, respectiv din Romania !

  WHATCH THIS !!!
  http://youtube.com/watch?v=QWeRrs8UBGQ

  RESPECT pentru celelalte ONG-uri, dar AIESEC este pe primul loc !

  Comment by Marius — August 22, 2007 @ 6:51 pm

 92. hey!vroiam doar sa va spun cu ce se diferentiaza cercetasia de celelalte organizatii si asociatii.Eu fac parte din mai multe ong-uri insa cercetasia reprezinta pt mine un mod de viata!iata diferenta!multumesc!
  bubu mov, arad

  Comment by bubu mov — August 22, 2007 @ 6:57 pm

 93. AIESEC is the organization that creates Change Agents around the world and offers a lot of opportunities to gain values and skills in both levels, personal an professional. Furthermore is the biggest network of friends in the globe.

  Greetings from AIESEC Colombia!

  VOTE FOR AIESEC!

  A proud member
  @Pe

  Comment by David — August 22, 2007 @ 7:37 pm

 94. Felicitari tuturor pentru implicare si La multi ani cercetasilor!!
  Pentru cei care inca nu s-au lamurit cine sunt cercetasii le recomand: http://www.youtube.com/watch?v=rxXrxzm0UCM&mode=related&search=
  O zi buna!

  Comment by Bubu — August 22, 2007 @ 8:34 pm

 95. :D Greetings from Romania!

  Comment by Mihai — August 22, 2007 @ 8:38 pm

 96. Videos about scouting :)
  http://www.youtube.com/watch?v=mrdxo5zVNEA
  http://www.youtube.com/watch?v=Y7NE73Cwz28
  http://www.youtube.com/watch?v=XsrnREOO43c
  http://www.youtube.com/watch?v=ciuOuoZRB-I

  Comment by Teea — August 22, 2007 @ 8:59 pm

 97. Un filmulet despre unul dintre proiectele cercetasilor din vara asta…
  http://coc2007.rovernet.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=68

  Comment by Bubu — August 22, 2007 @ 9:06 pm

 98. nimic nu i mai fain decat sa fi inconjurat de prieteni in mijlocul naturii sa simti pietrele de sub izopren ,sa ti vina fumul in ochi cand stai la foc si canti la chitara cand ti se muta nasul de pe fata dupa ce ai ecologizat toata ziua,sau cat de gustoasa e painea facuta de batrana careia tocmai i am reparat si vopsit gardul,viata iti e inestimabil upgradata atunci cand alegi sa devii cercetas …..

  Comment by bolo mic — August 22, 2007 @ 9:33 pm

 99. Nu este prea corecta metoda asta de votare, deoarece inregistrand IP-ul, dintr-un camin de 1000 de studenti poate vota doar primul pt ca exista un singur IP real si restul sunt virtuale.
  Ionut, incearca te rog sa gasesti o solutie la aceasta problema deoarece studentii vor sa-si sustina ONG-ul preferat( ai putea incerca o identificare dupa MAC, nu dupa IP sau orice alta varianta care nu limiteaza dreptul la vot al studentilor care acceseaza internetul dintr-o retea cu ip-uri virtuale ).

  Comment by Bogdan — August 22, 2007 @ 9:39 pm

 100. cercetasia…

  cautand pe site-uri si prin pliante prafuite, prin cutii si plase cu tot felul foi, am gasit legea cercetasilor pentru exploratori

  cred ca de aici se intelege cel mai bine cam ce se promoveaza in cercetasie… nu voi uita niciodata campurile clasice: cu corturi din panza, de preferat yurte, telefoane si i-poduri doar duminica, departe de civilizatie, cu spalat de haine si uscarea a 30 de perechi de ghete in jurul unui foc, cu tot ce presupune un camp cercetasesc…

  • Pentru ca valorile morale să nu dispară, pentru ca banul să nu aibă o poziţie privilegiată şi pentru ca excesele să nu se întâlnească la tot pasul, am ales cinstea, onestitatea şi cumpătarea;

  • Pentru ca omul să nu-şi uite semenii şi să nu devină din ce în ce mai egoist, am ales să fiu responsabil, să-mi ajut aproapele şi societatea;

  • Pentru că progresul nu-i iartă pe cei ce nu-i ţin pasul, pentru că schimbările sunt rapide, am ales să-mi îmboăţesc cunoştinţele şi să împărtăşesc celorlalţi din ceea ce ştiu;

  • Pentru ca natura să nu fie înghiţită de deşeuri şi distrusă de poluare, am ales să protejez mediul înconjurător şi să cultiv dragostea de natură printre smeni;

  • Pentru ca religia să nu mai fie motiv de ură printre oameni, am ales să fiu credincios şi să respect credinţa celorlalţi;

  • Pentru ca unii să nu fie mai egali decât alţii şi pentru ca forţa să nu fie mai presus de argumente, am ales să respect valorile democraţiei şi drepturile omului;

  • Pentru ca omul să nu-şi neglijeze corpul şi pentru ca activitatea în mijlocul naturii să nu fie o raritate, am ales să duc o viaţă sănătoasă, să respect natura şi legile ei;

  • Pentru ca tinerii să nu-şi piardă speranţa într-o lume mai bună, pentru a nu se lăsa doborâţi de stress-ul cotidian, am ales să simt bucuria de a trăi şi de a mă destinde, de a fi încrezător în propriile-mi forţe şi în viitor;

  • Pentru ca promisiunile să nu se uite repede şi pentru ca haina să nu-l facă pe om, am ales să-mi respect cuvântul dat şi să pun spiritul cercetăşesc în tot ceea ce fac;

  • Am ales să fiu cercetaş- explorator: am ales o lege, o promisiune şi un mod de viaţă.

  mult succes in continuare la toti. ii salut pe toti voluntarii de la toate ong-urile din tara deoarece e un lucru deosebit sa faci parte dintr-o organizatie cum e liga studentilor, crucea rosie, ong-uri pentru diferite programe sociale, unde este nevoie de alocarea din timpul liber, de nopti nedormite si toate doar pentru ideea ca “ai facut ceva, ai ajutat cu ceva”

  banii nu conteaza… depinde cum sunt administrati… vorba aia… iti pui termopane la sediu si cu asta gata…

  sunt multe de spus…

  guevara sau pasoptistul, sau cum vreti voi

  Comment by guevara — August 22, 2007 @ 9:50 pm

 101. Sa fim seriosi??? Cat ne ajuta o adunatura de cercetasi??? La ce ne folosesc astfel de ONG-uri. Planeta asta moare si voi cercetati?? Ce mama naibii cercetati? Ar trebui sa lasati prostiile la o parte si sa va aplecati inspre lucrurile care chiar conteaza. Cum ar fi un site, un proiect de ecologie, cum ar fi Ecosemnal. Dati fuguta aici: http://www.clickio.ro/2007/08/internet/categoria-ecologie7/ si votati lucruri serioase.
  Am zis, pe cuvant de cercetas!

  Comment by Elena — August 22, 2007 @ 10:29 pm

 102. -elena- ha? in primul rand ca exprimarea ta lasa de dorit. “adunatura de cercetasi” “ce mama naibii cercetati? ” poi cand iti sustii ideile (sau in cazul de fata organizatia din care faci parte) trebuie sa fii fair play. nu trebuie sa il faci pe celalalt nu stiu cum , trebuie sa oferi argumente pentru parerile tale. Si daca ai fi citit mai sus, daca ai fi dat un search pe google sa vezi cam cu ce se ocupa “scoutismul” ai fi vazut si partea de ecologie. Pentru ca, DA, si cercetasii fac asta.
  si “adunatura aia de cercetasi” tocmai a implinit 100 de ani de la infiintare. Si cam 500 milioane de oameni au facut parte pana in prezent din organizatie…
  urat din partea ta anyway

  Comment by Teea — August 22, 2007 @ 10:36 pm

 103. Teea…n-ai ce face…intotdeauna se mai gasesc si oameni cu astfel de atitudine/stil.

  Comment by oana — August 22, 2007 @ 10:58 pm

 104. cercetasia…

  pentru elena

  asa este elena, ai perfecta dreptate… sunt o multime de ong/uri, sunt multi voluntari dar de facut nu se prea face, sau ce se face nu se prea vede. ca sa nu mai vb ca in multe orase ong/urile nu prea comuncia intre ele… sau chiar nu comunica deloc… “noi suntem noi, restul nu ne intereseaza”

  numai impreuna se poate schimba ceva…
  dar cum… si cand…
  cu rosia montana ce s-a facut??? o mana de ong/uri spuneau ceva – celelalte – multe – nu au facut nimic… acesta e doar un mic exemplu…
  vor mai veni multe provocari de acest gen… cum e cu autostrada prin retezat?… si ce se face… nimic…

  eu nu sunt un anti, si nu voi fi niciodata contra la tot… dar e tragic cand vezi cat de mult se distruge peste tot in jur…

  poate candva in saptamana voluntariatului vor purta voluntarii ceva distinc – o anumita culoare, orice, pentru a arata lumii cati voluntari sunt in romania…

  guevara

  Comment by guevara — August 22, 2007 @ 11:19 pm

 105. Sunt dezamagit de comentariul Elenei. Imi aduce aminte de comentariile de la articolele politice din ziare.
  Dar cred ca oana are dreptate… e inevitabil sa fie si comentarii dinacestea daca nu exista moderare.

  Comment by Cezar — August 22, 2007 @ 11:21 pm

 106. pe cercetasi ii apreciez pentru ca ii duc pe copiii de 13 ani in munti si le mai arata frumusetile naturii, ii invata in primul rand sa nu lase nici o urma dupa ei (ma refer la locul de campare, sau in hike-uri), ii invata sa se ajute intre ei atunci cand merg in hike-uri si sa imparta din putinul biscuite rostar sau amarata de eugenie cu ceilalti, ii apreciez pentru ca invata sa se catere in munti, ii apreciez pentru ca nu au plans atunci cand i-a plouat torential cand au fost acoperiti cu nylonul pe un varf golas, ii apreciez ca intr-o drumetie dormind noaptea numai cu sacul de dormit sub cerul liber s-au organizat (erau copii de 12-14 ani) si au facut cate 2 de planton sa nu se stinga focul sau sa se apropie un animal, ii apreciez pentru ca stiu sa faca cel mai bun ceai din menta salbatica…

  de-asta ii apreciez pe cercetasi… din pacate votez cate un vot pentru fiecare ong…

  sunt nebun… am inebunit de mult…

  merg sa beau o bere si sa fumez o tigara ca doar sunt roker (cercetasii – unii dintre ei se vor intreba daca chiar era necesar sa scriu asta cu fumatul)… iar eu nu le raspund decat – da era necesar pentru ca cercetasia insemana si un mare echilibru in toate…

  votati cu fiecare ong, votati cu toate ca toate-s bune

  Comment by guevara — August 22, 2007 @ 11:31 pm

 107. Elena, oricine ai fi si de oriunde ai fi, te invit sa vii alaturi de noi, cercetasii…Daca vrei chiar in unitatea mea, Cassiopeea, daca ai peste 21 de ani, te poti pregati sa devii lider… este un loc la noi si la programe daca ai abilitatile necesare…o sa vezi ce anume cercetam…sunt convins ca ai vrut sa fii simpatica…apropos de formulari?!…

  Comment by Nicu A. — August 22, 2007 @ 11:52 pm

 108. Este foarte fain ce se intampala aici!
  Eu bineinteles ca am votat AIESEC…iar asta va indrum sa faceti si voi.
  Merita cu adevarat!

  Comment by LU FROM AIESEC — August 23, 2007 @ 12:36 am

 109. In primul rand, le cer scuze celor pe care i-am suparat si pentru “formularile” pe care le-am folosit. Am inteles ca miza acestor voturi e foarte mare si bineinteles ca toti vor sa castige. Nu mi se pare normal insa, sa imi fie cu iertare, ca niste oameni care se folosesc de natura pentru divertisment sa castige suma pusa in joc. Ma intreb la ce le-ar folosi? La construirea unor tabere in sanul naturii? La taiera copacilor pentru asa ceva? La omorarea animalelor pentru a putea trai printre putinii copaci care mai raman? Oamenii traiesc in orase, nu in padure. Padurea apartine animalelor. Ce fac cercetasii mi se pare o joaca de copii, un mod de a petrece timpul in natura, dar in acelasi timp nu fac mare lucru sa o protejeze, nu fac nimic pentru a opri macelul asupra naturii, asupra animalelor. De ce acesti cercetasi, care oricum n-am inteles ce cerceteaza, nu se implica in proiecte de salvare a mediului in care vor sa se si simta bine. De ce nu au proiecte prin care se planteaza pomi, se recicleaza hartie, de ce nu ii conving pe altii sa nu mai omoare animale pentru blana, de ce nu folosesc becuri economice. Mi se pare o ipocrizie. Cred ca sunt destule argumente, Teea ca sa imi sustin comentariul rautacios de mai inainte. Luptati pentru valori morale, pentru iubirea intre semeni si mentionati in codul cercetasului un singur punct despre natura. Datorita ei existati. Pretuiti-o mai mult.
  Nicu iti multumesc de invitatie, dar o sa te refuz. Prefer sa admir natura cat inca mai traieste fara sa fac focuri in padure si fara sa provoc animalele doar din dorinta de a simti un pic de adrenalina.

  Comment by Elena — August 23, 2007 @ 12:43 am

 110. Draga Elena, cercetasii, din cate ma pricep eu la ce face aceasta miscare sunt intradevar “oameni care folosesc natura pt divertisment” asa cum ai spus. insa din punctul meu de vedere acest divertisment eu il inteleg ca fiind EDUCATIE CIVICA.
  Trebuie cineva sa faca si asta cu tinerii pentru a-i invata sa respecte in primul rand natura, dar si pe cei de langa ei. Sa nu uitam ca fiecare ONG are un scop pentru care a fost infiintat si un obiect al activitatii. Si daca cercetasii au spus ca au avut ceva proiecte cu tema ecologica, asta nu ii face o organizatie ecologista.
  Si apropo fara sa vreau sa fiu rautacios, cred ca te potrivesti de minune la Greenpeace daca ma uit la atitudinea si verva cu care te exprimi pe forum.

  Asta e punctul meu de vedere neutru, pentru ca nu mi-a placut tonul cu care te-ai aruncat asupra unui subiect care nu face obiectul a ce se intampla pe acest site.

  Comment by Cosmin — August 23, 2007 @ 12:55 am

 111. Avem proiecte in care plantam pomi si am avut si proiecte de reciclat hartie? [sa iti trimit niste poze? ] proiecte cu ecologizarea unei portiuni de pe barajul Oltului, proiecte cu ecologizarea zonei de langa Obarsia Lotrului si multe altele. Nu ne folosim de natura ci tocmai ca o pretuim. De asemenea avem proiecte in care aducem zambete pe fetele unor batrani de care copiii lor au uitat , sau pe fetele unor copii fara parinti. Si da, ma deranjeaza atitudinea asta a ta, aroganta si in acelasi timp ignoranta. Nu poti spune niste lucruri doar de dragul de a sustine sus si tare ca tu aperi natura si in acelasi timp sa ii numesti pe ceilalti inferiori. Habar nu ai de proiectele cercetasesti si cu toate astea, ACUZI! Gandeste-te bine inainte sa scrii asa ceva.
  Si ca o completare: nu de putine ori colegii mei de clasa/liceu, s.a, au numit cercetasii gunoierii orasului. Poate pentru ca noi suntem printre putinii care chiar se intereseaza.
  Am invatat atat de multe lucruri despre natura, in cercetasie, si sunt mandra de asta. Aici deja nu mai este vorba de bani. E vorba de a arata celorlalti ceva. Sustin toate ONG-urile care sunt active si nu vreau sa sustin ca noi suntem cei mai tari.
  Ar fi prea multe de spus.. nu incerc sa te conving in nici un fel…dar parerea mea este ca ar trebui sa fii mai deschisa, sa accepti si alte idei si nu doar pe ale tale. Si ma repet, dar simt nevoia sa o fac, INFORMEAZA_TE inainte sa arunci cu pietre in ceilalti. Sunt convinsa ca habar nu ai de proiectele cercetasesti ca sa te apuci si sa spui ca ele nu exista.
  Si, DA, cercetasii nu se ocupa doar cu protejarea naturii. Se ocupa si cu formarea unei personalitati. Cercetasia e un mod de viata.
  inca ceva: copiii din clasele primare invata sa nu lase urme pe unde trec, sa nu faca focul in padure (decat daca folosesc vetre suspendate), invata speciile de plante, animalele si multe alte lucruri pe care nu le invata in scoala. Invata sa fie prieteni si cate si mai cate.
  Teea T.

  Comment by Teea — August 23, 2007 @ 12:58 am

 112. Scuze ca bag in discutie Elena dar vreu sa iti raspund la nelamuriri,

  In primul rand “cercetam” metode prin care sa lasam lumea mai buna decat am gasit-o.

  Asta include si proiecte de mediu care incurajeaza reciclarea si folosirea becurilor economice. La Jamboreea Mondiala din acest an din Anglia a fost organizat in fiecare zi un atelier care incuraja reciclarea si confectionarea diferitelor obiecte de uz zilnic din materiale reciclate. Poti citi mai multe despre acest atelier aici:

  http://eng.thejamboree.org/whatson/trash/

  Avem chiar si proiecte de plantari de copaci…in Oradea am ajutat Apuseni Experience la un asemenea proiect. Iar despre salvarea mediului sa stii ca promovam conceptul de “Leave no trace”, daca ai auzit de el, despre comportamentul in natura fara a lasa urme dupa noi.
  Ca un alt exemplu, in Oradea in fiecare an de ziua pamantului se fac activitati de ecologizare si de promovare e reciclarii.

  Daca vrei sa vezi “la ce ne-ar folosi” banii intra la noi pe site si arunca o privire la CV-ul centrului local sa vezi cam ce gen de actiuni fac cercetasii…

  Comment by Bogdan Pater — August 23, 2007 @ 12:59 am

 113. Eu am fost in AIESEC doar un an jumate, pe urma din pacate timpul nu mi-a mai permis. Dar toate lucrurile care le-am invatat acolo mi-au folosit la ceva in viata, imi folosesc si acum. Am avut ocazia sa organizez un proiect, a trebuit sa rezolv toate problemele care au tot aparut pe parcurs plus alte proiecte in organizarea carora care am fost implicata, am avut ocazia sa conduc o echipa, sa ma dezvolt eu in primul rand atat personal cat si profesional, sa devin un bun leader. Pana si curajul de a vbi in public in fata unei multimi de oameni tot din AIESEC mi se trage. Poate e banal pt unii din voi chestia asta, pt mine a fost unul din cele mai grele lucruri pe care trebuia sa-l fac, mai usor imi era sa merg sa vbesc cu directorul unei companii. Btw un an am facut parte din echipa de sales in organizatie si am avut oportunitatea de a intra in contact cu mediul economic local.

  Ce sa zic, au fost f multe proiecte, f multi oameni pe care i-am cunoscut, atat din tara (AIESEC exista in 14 orase din Romania) cat si din strainatate, traininguri peste traininguri. nu oriunde ai oportunitatile astea. Ar fi fost plictisitoare rau studentia fara AIESEC si prietenii de acolo

  Comment by Micha — August 23, 2007 @ 1:03 am

 114. Draga Elena,
  Fara a dori sa intru intr-o polemica ce evident nu are sanse de a schimba (in) ceea ce crede fiecare dintre noi, asa, ca individ interesat de aspecte ecologice in societate am intrat pe linkul de la tine pentru a afla mai multe informatii despre proiectul vostru.
  Sper sa ma insel insa deocamdata nu am vazut decat un numar de domenii .org inregistrate, cu nume atragatoare insa fara continut… Dealtfel, dupa cum se anunta pe site: “Ca sa putem incepe lucrul pe cele 30 de site-uri avem nevoie de cel putin 5 contribuitori pentru fiecare site, ghidati de cel putin un profesionist. In momentul de fata nu avem decat 70% din necesar. In concluzie, EcoSemnal ramane inca in etapa de cautare de noi participanti.”.
  In ceea ce priveste cercetasii, din nou, fara sa alimentez o discutie sterila (prin asta intelegand ca nu astept un raspuns) ci mai mult pentru cei care sustin cercetasia as dori doar sa amintesc ca OMMS are un parteneriat privilegiat cu UNEP (vezi mai multe la http://www.scout.org/en/about_scouting/partners/united_nations/unep/mou_with_unep), am promovat programe de educatie in domeniul Climate Change (vezi un exemplu la http://www.scouts.ca/inside.asp?cmPageID=477), ca avem un cadru pentru centre de mediu (http://www.scout.org/en/about_scouting/the_youth_programme/scouts_of_the_world_award/sw_news/scouts_of_the_world_environment_bases), am incheiat un acord cu Fundatia ALCOA in domeniul promovarii educatiei ecologice (http://www.scout.org/en/about_scouting/partners/corporate_sector__1/alcoa_foundation) s.am.d.
  Pastrand proportiile, nu astept ca o organizatie cu 200 de voluntari sa fie de acelasi nivel cu una de 28 milioane de membri dar nici nu inteleg de ce, in loc sa sustii proiectul vostru (care, asa, la inceputuri, nu arata chiar rau) preferi sa emiti judecati de valoare asupra altor ONG-uri?!

  Comment by Bubu — August 23, 2007 @ 1:41 am

 115. Am fost in AIESEC 3-4 ani, a fost una din cele mai importante experiente ale vietii mele. Acolo am invatat ce inseamna responsabilitate, munca… in echipa, prietenii, distractia, am invatat cum e sa stai la masa si sa discuti cu oameni din 14 tari cu culturi TOTAL diferite etc. Din AIESEC mi-am luat zborul in campul muncii, firma de care eram responsabila facandu-mi o oferta de munca, eram in anul 2 de facultate, la vremea respectiva era mare lucru ca studentii sa lucreze. Acum am multi colaboratori, parteneri de afaceri, fosti membri AIESEC. Cu ajutorul AIESEC am ajuns sa lucrez 6 luni in Estonia a fost o experienta de viata importanta care m-a schimbat in bine. As putea scrie cred o vesnicie despre tot ce inseamna AIESEC pentru mine. Ii datorez AIESECului mult mai mult decat un vot… din pacate acum suntem limitati la atat.

  In AIESEC am avut colegi… cercetasi, ii respect pentru tot ce fac si nu doar pe ei ci pe toti tinerii care, facand parte dintr-o organizatie anume se lupta – cum cred ei ca e mai bine – sa faca din lumea in care traim… o lume pur si simplu mai buna. E pacat ca un asemenea vot scoate la iveala atata rautate si atata neadevar… nimeni implicat in aceasta initiativa nu merita asta!

  Succes!
  Rada :)

  Comment by Rada — August 23, 2007 @ 1:52 am

 116. draguta batalia….pe de o parte bv cercetasi..desi si eu am fost una…si nu am ramas placut impresionata de ceea ce se intampla in unele judete cu ahsa numitul “sporit cercetasesc”…dar sper ca in alta parte acesta chiar exista ;) …aiesec….nu stiu de ce am impresia ca in ultima vreme aveti mici probleme de orgnizare…..eu am votat anosr pt ca sunt nishte “baieti muncitori” dar in legatura cu avalansha asta din ultimi ani..10 de mii de ONG-uri….multi cu aceleasi scopuri sau profil….mai uniti-va frate…dak tot incurajati munca de echipa…sunt sigura ca 5 ONG-uri care ajuta copii defavorizari(de exemplu) au mai multe shanse impreuna sa obtina fonduri decat fiecare cu cate max 10 voluntari activi/ong….sper sa nu imi luati in nume de rau comentariul.bafta tuturor!

  Comment by ioana — August 23, 2007 @ 2:34 am

 117. imi cer scuze pentru greseli,sunt foarte obosita

  Comment by ioana — August 23, 2007 @ 2:38 am

 118. Nu consider ca este normal sa se voteze din afara tarii…Aiesec, cercetasii, best, de exemplu au filiale internationale care nu au nici cea mai mica tangenta cu filiala din tara; in schimb voteaza doar pt denumire si pt ca asa au fost indemnati pe grupurile lor. Nu e chiar fair fata de restul asociatiilor romanesti sa intervina columbieni sau stiu eu ce alte nationalitati. Ar trebui limitat votul de pe serverele straine. Faptul ca sunt multi plecati peste mari si tari din Aiesec sau alte asociatii oricum e contrabalansat de ceilalti aiesec-eri de alte nationalitati care sunt in Romania si voteaza de aici.

  Probabil ca voi fi dezaprobat de multi dar asta este parerea mea. Voi ce ziceti?

  Comment by Radu — August 23, 2007 @ 3:11 am

 119. Radu, nu cred ca este o regula ceea ce spui tu ci doar exceptii izolate. Asa doar ca o estimare, in 16 ani de AIESEC in Romania sa se tot fi strans cateva mii de alumni + aprox 1000 membri cati sunt in prezent + alte cateva sute bune de colaboratori etc. Daca era sa voteze reteaua internationala efervescent, cred ca acum se strangeau mult mai multe voturi. Asa ca stai linistit.

  Comment by Cosmin — August 23, 2007 @ 3:23 am

 120. Cred ca ar trebui insa sa castige un ong care are voturi in mare parte din Romania.

  Spre exemplu, daca ong-ul x are 100 de voturi, 25 din Romania si 75 de afara, hmmm… e o problema.

  Comment by Mihai — August 23, 2007 @ 3:31 am

 121. Asta deja ne depaseste si nu pot fi decat pareri. Din pacate nu exista un minim de reguli sau macar un regulament de participare si de desemnare a castigatorului.

  Asa ca pana una alta se apre ca cel care are cele mai multe voturi castiga. Dar sa nu ne hazardam; sincer mie imi pare bine ca a aparut aceasta initiativa care poate fi oricand repetata si imbunatatita.

  PAna una alta invatam cu totii din mers . . .si apoi cand au mai discutat ONG-urile asa de “aprins”? :) Hai sa vedem lucrurile bune (unul ar fi ca am ajuns sa ne cunoastem mai bine unii pe altii) ;) ca eu unul cel putin am mai invatat cate ceva din aceasta intamplare.

  Comment by Cosmin — August 23, 2007 @ 3:48 am

 122. me too. si chiar daca nu ar castiga nimeni “premiul”… fiecare a avut ceva de castigat de aici.. so… felicitari acestei idei :D

  Comment by Teea — August 23, 2007 @ 3:50 am

 123. AIESEC AIESEC AIESEC!

  Comment by Adriana — August 23, 2007 @ 3:51 am

 124. Cred ca, dincolo de cei 10.000 euro, aceasta initiativa a mai adus ceva deosebit: intercomunicarea intre ong-uri si campanii realizate impreuna, cu suport in online.

  Comment by Mihai — August 23, 2007 @ 4:26 am

 125. Stau si ma intreb cati membri de organizatie din AIESEC sau din cercetasi au fost macar o data sa tina piept unui profesor/decan/rector/ministru pt a apara drepturile studentilor. Stiu sigur ca membri ANOSR au fost cei care au obtinut multe din ceea ce avem azi … in mod normal (reduceri pe CFR, linia 601, burse, drepturi in senate si consilii, libertatea de exprimare).
  Ma intreb iar … cati dintre cei care voteaza au fost sa isi puna pielea la bataie pt ca doreste in Romania calitate in educatie, doreste ca noi, studentii sa fim parteneri in acest sistem educational, sa fim luati in considerare si sa tina cont de pozitia noastra … care nu corespunde de cea a ..profilor. Cati am pupat unde trebuie si cati am zis lucrurilor pe nume? Cati suntem multumiti de educatia din Romania si cati ne pierdem noptile gandindu-ne cum sa facem ca educatia sa ajunga macar la linia de plutire? sa avem macar o universitate in top 500? pe cati dintre noi ne doare ca profilor putin le pasa ca sunt formatori? pe cati ii doare sa vada ca sunt mai multe gunoaie pe strazi decat in cosurile de gunoi? pe cati ii doare ca sunt terasele pline si bibliotecile goale? ca se copiaza la examene? ca nici macar nu putem vorbi de o educatie de calitate??? Poate macar prin acest spectacol vedem cu ce se ocupa cu adevarat membri org din Romania! Unii cu plimbarile prin strainate, altii cu munca pt a avea peste 50 de ani o Romanie la care acum visam!

  Spor la voturi si bafta in proiecte (dar ganditi-va ce au nevoie stundetii inainte de a le incepe http://www.bologna.ro , http://www.cetedoare.ro )

  Comment by Cris — August 23, 2007 @ 4:54 am

 126. Trecand peste partea competitiva a acestei pagini, as vrea s amai remarc un lucru: Web 2.0 e un concept care ar putea ajuta incredibil de mult mediul ONG-urilor din Romania. Multi au zis ca indiferent cine ia cei 9.500E toata luema castiga, perfect adevarat. Dar de ce sa nu castigam maxim din aceasta experienta? Daca toate ONG-urile si-ar face paltforme Web 2.0 ar castiga enrom ca expunere si ca pozitionare, nemaivorbind de alte oportunitati.

  Am auzit de recrutari facute prin facebook si linkedin, de ce nu parteneriate si sponsorizari online.

  Cat despre ONG-uri, momentan sunt in Polonia unde am sansa sa lucrez la una dintre cele mai mari firme de expeditii si logisitca de aici… cu ajutorul programului de exchange AIESEC.

  Inchei prin a-l felicita pe Ionut Oprea, o miscare excelenta pentru blogvertising in primul rand.

  Comment by Sebastian — August 23, 2007 @ 10:14 am

 127. mai trebuie adaugat si RIAS (Asociatia Studentilor in Relatii Internationale) la lista asta

  Comment by Sorin — August 23, 2007 @ 11:48 am

 128. In primul rand respectele mele tuturor ONGurilor care aduc ceva mai bun in Romania prin tot ceea ce fac.

  In al doilea rand, am facut parte din AIESEC 3 ani de zile. Asemenea Radei, votul care l-am dat organizatiei reprezinta doar o mica dovada a recunostiintei mele pentru experientele care le-am trait, abilitatile dobandite si mai ales oamenii care i-am cunoscut in AIESEC.

  Spor la succese ;)
  Marius.

  Comment by marius — August 23, 2007 @ 12:22 pm

 129. Ma repet desi nu imi place. Si o sa ma refer acum doar la AIESEC.
  Scopul fiecarei organizatii este diferit mai mult sau mai putin. AIESEC nu a fost si nu este o organizatie de masa, in nici un caz sindicala, si nu imi aduc aminte sa fi comunicat vreodata ca apara drepturile studentilor si doar le propune motede alternative de formare profesionala si implicit dezvoltare la nivel personal.
  Si ca sa nu ma intind cu acest post o sa rog si eu pe cei care vor sa bage toate ONGurile in aceeasi oala sa se informeze mai intai despre scopul fiecaruia dupa care sa emita cugetari care pana la urma nu sunt decat elemente diferentiatoare pentru aceste organizatii care dau imaginea de diversitate a mediului ONG.

  Comment by Cosmin — August 23, 2007 @ 12:31 pm

 130. Pt cris:

  Am tot respectul pt ANOSR, deoarece am prieteni acolo si stiu ce faceti sau ce va straduiti sa faceti. Voi aveti un obiect de activitate noi (AIESEC) avem altul asa ca nu se prea pune problema de sa ne denigram pt nu vad rostul.

  PT Cosmin: Nu cred ca “a apara drepturile studentilor” e criteriul dupa care au fost selectate ONG-urile aici. AIESEC e probabil cel mai bine organiazat ONG din Romania…stiu ca asta doare pe multi. Si poate nu e cazul sa o spun dar sunt f multe ONG-uri care ies la iveala doar din 4 in 4 ani ca sa ceara drepturi pt studenti…

  Comment by danny — August 23, 2007 @ 12:39 pm

 131. simplu cercetasia nu se poate explica prin cuvinte trebuie sa o traiesti,ea te invata sa iti alegi drumul in viata si sa alegi cei mai bine pentru tine si apropoele tau,nu mai dati cu parerea aiurea dak nu stiti despre ce-i vorba!!!!si nu SANTEM POCAITI!@!!!,salut toti cercetasi romaniei in special cei ai muntilor si salut fostul sef de trupa baia mare c.r.

  Comment by tudor — August 23, 2007 @ 12:43 pm

 132. Cris,
  Poti sa lupti sa schimbi sistemul din interior sau din exterior. ANOSR a ales o abordare directa sa zicem. Asta nu inseamna ca celelalte organizatii studentesti nu sunt preocupate de asta. Doar ca nu e obiectivul principal. O sa iti dau cateva exemple de influentare indirecta a sistemului.
  Am fost student la FEAA (Fac. de Economie si Adm. Afacerilor) in Iasi. Si pot sa iti spun ca AIESEC a avut un rol extraordinar in schimbarea macar partiala a sistemului din facultate. AIESEC a fost una din primele organizatii care a adus know-how pe training in Romania. In Iasi nu cred ca mai facea cineva training inainte sa inceapa AIESEC. Ei, acest lucru i-a influentat foarte mult pe profesorii de la facultate inca de prin 1990 si ceva. Multi dintre profesorii mai tineri de la FEAA au fost prima data la un training in AIESEC. Si acum sunt cativa profesori care isi tin seminariile sau cursurile folosind multe tehnici din training. Ceea ce e bine dupa parerea mea.
  Asta legat de influenta asupra profesorilor. Ce sa mai vorbesc de influenta asupre studentilor. Studentii care erau in AIESEC au inceput prima data sa isi faca prezentarile de proiecte folosind flip-charts si markere, sa isi structureze prezentarea, sa implice publicul, etc. Mai apoi toti studentii au inceput sa foloseasca lucrurile astea. De curand a venit moda video-proiectoarelor :) ) Ghici cine au inceput primii sa faca prezentarile in ppt pe videoproiector?
  Si toate astea sunt o consecinta a expunerii internationale de care au beneficiat cei din AIESEC. Daca prin anii ’90 nu erau multi in Romania care sa stie ce e un training, unii membri AIESEC “se plimbau” prin Olanda sau UK la firma de training. Si cand s-au intors au pus bazele intregii industrii de training din Romania.
  O zi buna,
  Cezar

  Comment by Cezar — August 23, 2007 @ 12:48 pm

 133. Ma vad si eu nevoit sa imi cer scuze pentru unele greseli care mai pot aparea in comentariile mele :)
  Asa e cand nu ti-ai baut cafeaua de dimineata inca :P

  Comment by Cezar — August 23, 2007 @ 12:51 pm

 134. Experienta in AIESEC in timpul studentiei m-a ajutat foarte mult, atat profesional cat si personal, dezvoltarea relatiilor interumane si a abilitatilor de comunicare fiind printre cele mai importante. Cand esti student si cauti ceva in plus fata de ce iti ofera mediul educational, sunt convinsa ca, AIESEC-ul este alegerea cea mai buna. Trebuie doar sa ai vointa de a te implica in proiecte, de a interactiona cu mediul economic (fundraising, cunoscatorii stiu..), de a avea determinarea sa stai noptile pentru a termina vreo planificare, prezentare… si apoi de a cunoaste sentimentul nemaipomenit cand iti iese ceea ce ti-ai propus sau cand dansezi in acelasi ritm cu alte 200 de persoane pe care chiar daca nu le cunosti personal… formati un intreg… AIESEC. Toate acestea sunt o provocare… depinde de fiecare daca o ia sau nu in serios… It’s up to you.

  Success AIESEC-ului, la cat mai multe voturi!!!

  Comment by Sido — August 23, 2007 @ 12:55 pm

 135. Nu vreau sa contest meritele unor organizatii, dar mi se pare incorect faptul si am vazut ca nu sunt singurul- poate moderatorul ar trebuie sa se autosesiseze – ca sa se contorizeze si voturile venite din afara tarii. Sunt mai mult decat convins ca AISEC si cercetasii nu au multitudinea de voturi de la membrii din Romania si nu mi se pare fair-play fata de celelalte organizatii.

  Comment by Cezar G — August 23, 2007 @ 1:18 pm

 136. E pacat ca o organizatie studenteasca precum BEST -ul ( Board of European Students of Techology) sa nu fie mentionata de moderatori ci de suporteri ai acesteia.
  Pentru mai multe detalii despre ei intrati pe unul din site-urile:

  http://www.bestbc.pub.ro/
  http://www.bestbrasov.ro/
  http://www.best.upt.ro/
  http://www.bestcj.ro/
  http://www.bestis.ro/

  sau http://jobshop.ro/

  Comment by Just a nother man — August 23, 2007 @ 1:43 pm

 137. Cezar G, te rog citeste postul cu nr. 119 si spune-mi daca gresesc. Ppun ca si cercetasii pot sa spuna cati membri si fosti membri sunt in romania.
  Mai mult, sunt o groaza de fosti membri care sunt stabiliti sau lucreaza in afara tarii . . . nici fata de ei nu ar fi fair sa nu poata vota.
  Acum sa nu cautam acul in carul cu fan. Ca asa pot sa spun si eu ca nici un ONG nu se poate compara la nr de membri teoretic vorbind cu cercetasii. In cazul asta nu ar mai trebui sa facem astfel de pool-uri?

  “In the end life isn’t about being fair, life is about choices”

  Comment by Cosmin — August 23, 2007 @ 2:18 pm

 138. “simplu cercetasia nu se poate explica prin cuvinte trebuie sa o traiesti,ea te invata sa iti alegi drumul in viata si sa alegi cei mai bine pentru tine si apropoele tau,nu mai dati cu parerea aiurea dak nu stiti despre ce-i vorba!!!!si nu SANTEM POCAITI!@!!!,salut toti cercetasi romaniei in special cei ai muntilor si salut fostul sef de trupa baia mare c.r.
  Comment by tudor — August 23, 2007 @ 12:43 pm”

  si nici Misa nu suntem…cum ne cred unii

  Comment by eu — August 23, 2007 @ 2:44 pm

 139. AIESEC SCHIMBA VIETI SI MENTALITATI! VOTATI AIESEC!

  Comment by irina — August 23, 2007 @ 3:31 pm

 140. poti sa invti multe de la CERCETASI

  Comment by Alex — August 23, 2007 @ 3:32 pm

 141. ASLS este una dintre cela mai active si mai vizibile organizaţii non-guvernamentale
  din mediul studentesc. Cu fiecare proiect dezvoltat, ASLS a crescut, voluntarii ASLS au
  devenit profesionisti si au inteles ca este nevoie de munca in echipa, intelegere, simt de
  raspundere pentru a isi atinge scopurile propuse. Misiunea ASLS este ca studentii
  Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, si nu numai, sa aiba un cuvant de spus, sa fie auziti, iar dreptul lor la informare sa nu fie ingradit. ASLS este un model pentru tineri prin campaniile educative, cu o latura profesionala puternic marcata.
  ASLS isi asuma cu responsabilitate si fermitate rolul de educator si formator de opinie in
  cadrul societatii civile. Avem nevoie de votul dumneavoastra si suntem convinsi că
  banii acestia ne-ar ajuta sa punem in practica proiecte ce să aduca un real avantaj tinerilor in formarea lor personala, profesionala si cultural-sociala.

  Comment by andra — August 23, 2007 @ 6:44 pm

 142. o idee buna!

  Comment by PH3N0M3N — August 23, 2007 @ 6:47 pm

 143. Romanian Scouts are creating a better world! Thanks!

  Comment by Carolina — August 23, 2007 @ 7:37 pm

 144. AIESEC este si va fi o organizatie studenteasca de succes!!!Multa BAFTA in continuare!!!

  Comment by Zanfir — August 23, 2007 @ 9:06 pm

 145. pt cei care administreaza lista cu ONG-urile, va rog sa schimbati link-ul de la BEST, ca nu de alta dar domeniul http://www.best.ro inca nu apartine :)

  un link mai potrivit ar fi http://www.best.eu.org sau daca puteti pune mai multe link-uri folositi cele indicate in postul 136.

  mersi

  Comment by Puiu — August 23, 2007 @ 9:58 pm

 146. Site-ul http://www.best.ro nu apartine organizatiei studentesti B.E.S.T! Site-ul organizatiei este http://www.best.eu.org, iar fiecare grup local are un site propriu. Cele ale grupurilor locale BEST din Romania sunt:
  BUCURESTI: http://www.bestbc.pub.ro/
  TIMISOARA: http://www.best.upt.ro/
  CLUJ-NAPOCA: http://www.bestcj.ro/
  BRASOV: http://www.bestbrasov.ro/
  IASI: http://www.bestis.ro/

  Comment by Alina — August 23, 2007 @ 11:59 pm

 147. Atentie!!!!
  Site-ul Organizatiei studentesti BEST nu este http://www.BEST .ro ci http://www.BEST.eu.org

  Comment by Just a nother Man — August 24, 2007 @ 12:39 am

 148. elena daca te-ai informa mai bine ai afla despre cercetasi ca sunt implicati in diverse actiuni de salvare a naturii,in niciun caz de distrugere!

  Comment by micutzza — August 24, 2007 @ 1:38 am

 149. BEST

  are o crestere spectaculoasa. Poate prea spectaculoasa de ieri pana azi. ieri in 2 h crescusera cu 200 de voturi? o fi inceput scoala la Politehnica? sau baietii destepti de acolo au facut o masinarie speciala de vot?

  Comment by z3z3 — August 24, 2007 @ 9:23 am

 150. Hai ASER !!! :)

  Comment by larisa — August 24, 2007 @ 1:06 pm

 151. @z3z3: Neah, n-ai ghicit. Pur si simplu am aflat de site-ul asta ceva mai tarziu decat organizatiile propuse de cei care au lansat concursul si de aceea cresterea noastra e ceva mai recenta.

  PS: Mersi ca ati corectat link-ul care era la BEST

  Comment by Puiu — August 24, 2007 @ 2:03 pm

 152. @z3z3: Sunt sigur ca ce spui tu poate fi verificat foarte usor de catre adminii site-ului.
  Si ma indoiesc sincer ca este cazul.

  Comment by Yogi — August 24, 2007 @ 2:07 pm

 153. BEST-ul este o familie, inseamna distractie,prieteni,calatorii,iubire, dar si munca asidua si devotament…BEST-ul mi-a schimbat viata, este YANG-ul care imi balanseaza viata de la poli :D Sper k majoritatea care veti da la poli sau sunteti deja sa nu lasati o asemenea oportunitate sa va scape usor, caci se MERITA. Click here: !!! http://www.best.eu.org !!!

  Comment by o bestana — August 24, 2007 @ 2:10 pm

 154. Hey there. Eu as propune cu calda inima Asociatia Studenteasca Team Work si Asociatia Tinerilor Europeni din Romania( JEF Romania), doua ONG-uri in carer activez si pentru care pot garanta, pentru ca ii stiu pe toti membrii: sunt professionals, desi majoritatea sunt studenti, dar au niste principii de viata f integre si potential extraordinar. Simt ca sunt in plina dezvoltare acum si orice modalitate de promovare si de propulsare a cresterii lor e binevenita. Website-uri lor sunt urmatoarele:
  1) ASOCIATIA TEAM WORK – http://www.teamwork.org.ro – vizitati site-ul asta si o sa ramaneti impresionati
  2) JEF Romania – Tinerii europeni federalisti au si un blog propriu: http://www.jefromania.blogspot.com

  Multumesc frumos pentru includerea acesto doua organizatii printre celelalte;)
  Andreea

  Comment by Andreea Dragan — August 24, 2007 @ 2:14 pm

 155. Daca imi aduc eu bine aminte, BEST nici nu era pe lista inscris cand altii aveau cate 600 de voturi. Ideea este ca si BEST este o organizatie foarte puternica international, si foarte bine pusa la punct in Romania.

  Sper sa castige pentru ca muncim pentru studenti si absolventi. Beneficiile BESTului nu le au doar cei care sunt membrii.

  Va salut cu respect,
  Alecs

  Comment by Alecs — August 24, 2007 @ 3:48 pm

 156. cercetasia…

  cum mai merge cu votatul?

  va descurcati???

  Comment by guevara — August 24, 2007 @ 4:40 pm

 157. cercetasia…

  ii apreciez pe copiii de 12 – 14 ani care merg la cercetasi si culmea le mai si place…
  2 saptani in fiecare vara departe de casa, in corturi, cu dusuri improvizate, cu mancare la ciaun, cu boralac, cu pateu cu pita, cu supa la plic, cu cele mai originale jocuri, cu constructii de tabara, cu bratari, cu pictat, cu orientare de noapte, cu hike-uri unde merg numai cu sacul de dormit si echipament minim, cu cantece ca Rapa, padure nebuna, cu scenete despre cercetasi si ecologie, cu prieteni, cu amintiri frumoase

  cercetasia e cercetasie… nimeni nu stie ce e cu adevarat decat numai dupa ce sta 2 saptamani in mijlocul naturii, fara tel mobil, fara cd player, fara apa calda, cu haine spalate pe jumatate, cu ghete uscate in jurul focului cu piscina in cort (asa cum se povesteste ca a fsot candva in Padis)

  ii salut pe toti cercetasii: pe crestini, pe catolici, pe cei ai muntilor, pe traditionali, pe marinari, pe maghiari, pe toti care sunt in romania

  guevara sau pasoptistul sau mai nou rrrrrrrr :)

  Comment by guevara — August 24, 2007 @ 4:51 pm

 158. Eu personal sustin BEST-ul

  Comment by Radu — August 24, 2007 @ 5:08 pm

 159. sustin cu tarie ONG-ul care mi-a marcat existenta. ONCR este cel mai bun mod de a te dezvolta ca tanar. recomand tuturor indiferent de varsta! Keep on Scouting for a better world!

  Comment by Anca — August 24, 2007 @ 5:18 pm

 160. Iata si cateva filme in sunt descrise activitatile BEST in Europa si inclusiv si in Romania.
  http://youtube.com/watch?v=_P9g9oHY2is (Cursurile Best in Europa)
  http://youtube.com/watch?v=9D5WRI0QFgs (Spot JobSHop Iasi – 2007)

  Comment by Kosmo — August 24, 2007 @ 5:52 pm

 161. Dubios de multe voturi pt BEST in un timp atat de scurt…chiar si cu retea internationala cu tot (care e mult mai restransa decat cea a AIESEC sau scouts)

  Comment by oana — August 24, 2007 @ 6:24 pm

 162. dintre ONG-urile pe care le cunosc, consider ca AIESEC are o cultura organizationala aparte, fiind infiintata in 1948, crescand numarul tarilor membre la peste 80 de tari de pe toate continentele, cu niste alumni (fosti membrii) de mare renume international, asta bineinteles la nivelul global al organizatiei…si toti membrii organizatiei avand contact cu inca alte 80 de culturi diferite, atat la nivel profesional cat si personal

  tot la nivel de intreg, un ONG in cadrul caruia ANUAL se schimba persoanele(care sunt doar studenti, nu profesori, oameni de companie sau altcineva) din pozitii de leadership/conducere (cum vreti sa intelegeti-discutiile pot fi aprinse pe partea asta),aceasta dinamica fiind la nivel local,national si international, este CEVA aparte sa reziste si sa se dezvolte atata timp…si continua sa fie asa :)

  despre AIESEC Romania…a fost infiintata in 1990, a ajuns sa fie prezenta in 14 centre universitare, sa ofere experiente de viata la sute si mii de oameni, in diverse spatii culturale (aici ma refer si la companiile care primesc trainee-interni din alte tari si culturi – si care beneficiaza de cunostintele si modul de lucru adus in randul angajatilor)

  dupa cum s-a mai spus, AIESEC nu este si nu si-a propus sa fie o organizatie de tip sindical sau de binefacere ca si scop principal…si impactul pe care-l are o asemenea experienta-pentru membrii, trainee, angajatii din companiile partenere-nu poate fi descris usor si este unic pentru fiecare…este o experienta de invatare…si AIESEC Romania a ajuns sa fie no.1 la nivelul retelei globale in 2006, cu o reprezentanta romanca la cel mai inalt nivel-Presedinte AIESEC International, pe langa alte persoane la nivelul VP in AIESEC International…VA BIEN MUCHAAAACHOS !

  este parerea mea, fost membru si alumnus al AIESEC…

  mai cred urmatorul lucru, fiecare ONG, oricat de mare/mic si puternic, poate sa aduca schimbari in bine in comunitatea noastra…si asta e important…

  cred ca am scris destul…si asa poate unii nu citesc tot :)
  bafta!…hey AIESEC, what’s uuuuuuuuuuuuuuup !!!

  Comment by Angi-Sibiu — August 24, 2007 @ 6:29 pm

 163. Ma aflu in postura de a fi fost membru a 2 dintre organizatiile aflate in “competitie”: Scouti si BESTi.
  Ii iubesc pe toti.
  Mii drag sa vad copii pe strada purtand cu mandrie esarfa de cerceras, …. mi’e drag sa vad membri BEST implicati in evenimente studentesti.
  Incurajez pe toata lumea sa se implice in ONG’uri, indiferent care.

  Nici nu conteaza miza votului, …. de fapt, .. ar putea sa fi totul o gluma. Ce e important si frumos, e sa vezi cum membrii organizatiilor se mobilizeaza…. : mandria de a fi Aiesecar, mandria de a fi BESTan, mandria de a fi Cercetas ;)
  VOTATIIIII !!!!

  Succes.

  Comment by Xaba — August 24, 2007 @ 6:37 pm

 164. pentru Oana (160.) , daca aceasta campanie ar fi fost mediatizata din timp si nu s-ar fi omis anumite lucruri cum ar fi asociatia BEST, poate atunci voturile fi fost mai bine distribuite pe toata durata campaniei, cu toate acestea, se pare ca in BEST informatia se disemineaza mai repede. Felicitari baieti, mergeti tot inainte, be the BEST!!!

  Comment by Just a nother man — August 24, 2007 @ 6:40 pm

 165. Best, e dezamagitor ce faceti. E o evidenta fraudare, in primul rand din cauza numarului f mare de voturi intr-o singura zi, iar in al doilea rand – nr de comentarii fata de nr de voturi este infim. Comparativ a se vedea activitatea celor de la aiesec, scout si nu numai. Nu ar fi corect ca unii dintre bloggerii participanti sa se retraga din cauza fraudei voastre. Not even my 2 cents.

  Comment by Mihai — August 24, 2007 @ 6:54 pm

 166. Salut!

  Daca faceti un research pe google la BEST vs AIESEC o sa descoperiti urmatoarele rezultate:

  http://www.googlefight.com/

  Comment by Alex — August 24, 2007 @ 7:18 pm

 167. Salut!

  Vreau sa va prezint niste statistici, daca veti cauta pe internet Board of European Students of Technology (BEST) si in paralel Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales (AIESEC), veti ramane surprinsi de cat de popular este BEST-ul pe internet.
  Daca nu ma credeti, puteti sa verificati cu googlefight: http://www.googlefight.com/

  Felicitari BESTani, voi ati dat sens educatiei complementare.

  Comment by Alex — August 24, 2007 @ 7:26 pm

 168. iar daca “creezi” o lupta si intre scoutzi si BEST ia uite ce obtii
  SCOUT 32,700,000 results
  BEST 5,170,000 results
  lalalallaa :P

  Comment by Teea — August 24, 2007 @ 7:42 pm

 169. Si care e smecheria? Ca nu ma prind . . . parca voi erati aia internautii si tehnologizatii din cate imi dau seamna nu?

  Basca . . .cautati AIESEC (Romania) si BEST (Romania) pe google si vedeti unde gasiti BEST-ul in ordinea data si de cate ori in prima pagina. . .

  Cu respect pentru cele 1,170,000,000 aparitii ale lui BEST pe internet. . . oricum depinde de notorietatea numelui pe care il cauti.

  Comment by Cosmin — August 24, 2007 @ 7:43 pm

 170. google fight? si asta este relevant in ce sens?
  conteaza ce impact ai in oamenii reali, in sens practic, nu cate aparitii ai…nu sustin ca AIESEC sau Scout au ei aceste rezultate mai bune, si fiecare ONG isi stie rezultatele in viata reala: in copiii si tinerii, cei ce vor aduce un “plus de valoare” in viitorul nostru

  cu atat mai mult ONG-urile si fundatiile care ajuta persoanele/copiii cu dizabilitati (nu prea se mai foloseste cuvantul “handicapati”), ce inseamna aceste organizatii pentru viata si existenta lor e de nedescris si neimaginat…www.ucos.ro

  nu este un atac catre nimeni, este o parere…parerea mea (fara resentimente) :)

  Comment by Angi-Sibiu — August 24, 2007 @ 7:57 pm

 171. dragii mosului, imi place tare mult animatia. animozitatile, in schimb, nu sunt de dorit intre membrii ONG-urilor atat de puternice precum AIESEC, BEST si SCOUT ;)

  miliardul de cautari pentru best totusi nu este relevant pentru B.E.S.T. incercati altfel :)

  Comment by spulberica — August 24, 2007 @ 8:00 pm

 172. Daca ar fi sa sustinem un ONG ar trebui sa le sustinem pe toate (sau aproape pe toate) si asta pentru ca fiecare prin scopul ei isi propune sa schimbe lumea in bine. Nu putem sa zicem ca X e cea mai cea si Y nu e, pentru ca fiecare are un alt rol.. Iar comentariile astea de mai sus sunt facute de oameni care fac parte deja dintr-o organizatie…Era mai bine daca vedeam comentarii de la oameni din afara care au auzit de reusitele lui X si lui Y si cu toate ca nu fac parte din respectivele au macar un pic de admiratie pentru ele… Cati dintre voi ati intrat pe site-urile organizatiilor sa vedeti ce si cum? *si nu pe site-ul celei din care faceti parte*… probabil putini.. restul au dat un vot si gata..

  Comment by Teea — August 24, 2007 @ 8:17 pm

 173. Teea, transmite-i webmasterului de pe scout.ro sa isi citeasca email-urile, e important si urgent

  Comment by Ionut — August 24, 2007 @ 8:26 pm

 174. sau oricine altcineva, confirmati-mi va rog

  Comment by Ionut — August 24, 2007 @ 8:36 pm

 175. multe commenturi de cand n`am mai dat pe aici… Saqi… AIESEC Oradea a facut in aceasta primavara si un proiect dedicat elevilor(ca sa te contrazic).S`a numit World Citizenship … a fost realizat cu ajutorul ANT prin DJT Bihor in parteneriat cu 5 licee… s`a axat pe dezvoltarea unuor soft & hard skills ale participantilor(care erau elevi de liceu)
  ah si cezar… citatul nu e “be the change you want to see in the future”… e “be the change you want to see in the world” si e din Ghandi. ;)

  Comment by aksel — August 24, 2007 @ 8:38 pm

 176. @oana, mihai:
  nu e nimic dubios si nici frauda, se numeste mobilizare. Voturile starnse intr-un timp asa de scurt nu arata nimic altceva, decat comunicarea dintre membrii unei organizatii.

  Si da, politehnica poate ca mai e in vacanta, insa nu uita ca majoritatea dintre noi suntem internet-addicted si ne verificam mai des mailurile decat altii => timpul de reactie/mobilizare este mult mai scurt

  @mihai: Referitor la comentariile de pe site, chiar nu cred ca ai vrea sa pornesti un razboi al comentariilor, care sa incarce degeaba serverul

  2 banuti de la mine

  Comment by adam — August 24, 2007 @ 8:39 pm

 177. Alex… ai auzit vreodata expresia… “it`s not quantity but quality that matters” ?
  intradevar… un factor decisiv e numarul de apariti pe net… fie ele pozitive sau negative…

  Comment by aksel — August 24, 2007 @ 8:57 pm

 178. Mihai (164.), se pare ca nu intelegi cu adevarat ce inseamna BEST daca spui asta :( E clar ca nu e vorba de nici o fraudare pt ca BEST primeste voturi nu doar de la membri, ci si de la studenti (sau fosti studenti) care au primit o slujba dupa un JOBSHOP, care au participat la un curs BEST sau la orice alt eveniment organizat de aceasta organizatie studenteasca pentru ei. Probabil daca natura ar putea vota aici Cercetasii ar primi ceva mai multe voturi… :)

  Comment by Sorin — August 24, 2007 @ 9:18 pm

 179. incercati sa vorbiti corect romaneste, limba romana e destul de bogata si nu suntem pe mirc. (ex: s’a axat pe dezvoltarea unor soft si hard skills)

  Comment by rares — August 24, 2007 @ 9:24 pm

 180. Intrebare pentru AIESEC: intru pe http://www.aiesec.org/romania ma duc la “Offices” selectez un oras si la toate imi da eroare (no page to display). De ce ?

  Comment by rares — August 24, 2007 @ 10:12 pm

 181. Io nu inteleg cum frecatul mentei pe munte cu izoprenul te transforma in lider… zic ca cercetasi invata sa iubeasca natura si sa simta aprtenenta la un grup…e bine pt copiii 6-12 ani dar nu are nici o treaba cu ceea ce o sa urmeze in viata. Nu mananci idealuri, nu te imbraci cu amintiri din codru. Nu zic ca nu e bine sa fii cercetas la 20 de ani, o sa te intelegi foarte bine cu colegii de seviciu de la mcdonald’s, toata viata cat o sa muncesti acolo, dar hai sa fim seriosi… nu se compara cu o organizatie care te invata pur si simplu cum sa reusesti in cariera, in societate, in viata.

  Comment by big boss dogg — August 24, 2007 @ 10:35 pm

 182. Scout-ul cred ca este unul din cele mai faine ONG-uri care se ocupa de formarea copiilor,tinerilor si chiar adultilor.

  Scout-ul ne arata un model si anume pe Robwert.Baden.Powell fondatorul cercetasiei.Prin Scout ai ocazia de a cunoaste oameni noi,a vedea conceptii noi,stiluri de viata diferite.toti cercetasii avem un moto singur moto si anume:

  “A lasa lumea un pic mai buna decat am gasit-o”

  Scout inseama armonie,viata,prieteni,iubire,aventura,un mod de viata un mod de a te socializa si de a te cunoaste pe tine mai bine.

  Gata Oricand!

  2007- 100 de ani de la primul campus cercetasesc “O lume,o promisiune”

  “Lideri mereu impreuna.
  Lideri pentru o lume mai buna”

  Comment by ramonna — August 24, 2007 @ 11:05 pm

 183. Mi se pare dezamagitor faptul ca putini dintre voi trec prin categoria ecologiei sa isi manifeste interesul fata de un ONG sau altul. Cele mai mari probleme ale omenirii sunt legate de poluare, sunt oameni care isi dedica intreaga viata ca sa lupte pentru asa ceva si care merita putin din timpul vostru. Nu zic sa intrati si sa votati, intrati si aratati putin sprijin, poate chiar sa deveniti membrii unui astfel de ONG.
  http://www.clickio.ro/2007/08/internet/categoria-ecologie7/ – ONG-urile din ecologie au nevoie de sprijinul tinerilor.

  Comment by Ionut Parausanu — August 24, 2007 @ 11:43 pm

 184. Hello!

  1)BEST nu se scrie B.E.S.T., Best sau alte combinatii ci BEST :)
  2)OK, poate am aflat mai tarziu de aceast concurs, dar asta nu inseamna ca nu stim sa ne mobilizam
  3)Nu avem comment-uri prea multe ptr ca stim cu totii ca e fain sa fi membru intr-un ONG fie ca e BEST sau altul
  4)Bineinteles ca fiecare isi sustine ONG-ul unde e membru :p, dar asta nu inseamna ca celelalte ONG-uri nu fac treaba la fel de buna
  5)Zambiti…

  Laura

  Comment by Laura — August 25, 2007 @ 4:15 am

 185. pt “big boss dogg” : cercetasia nu inseamna doar mers cu cortul cum cred unii …e vorba de mult mai mult. Si ma enerveaza cand vad oameni care nici macar nu se informeaza. Nu va mai dati cu parerea aiurea.. Ca sa intelegi trebuie sa afli niste lucruri. sau mai bine cauta-i pe scoutzii din orasul tau..si iti vor explica ei cum sta treaba.

  “Informatia e cheia succesului..”

  Comment by Teea — August 25, 2007 @ 10:47 am

 186. Ionut: da le transmit…sper doar sa primeasca mesajul..

  Comment by Teea — August 25, 2007 @ 10:48 am

 187. People,nu mai citesc ce e mai sus,ca nu mai sunt curios,dar nu ar fi mai bine sa colaboram intr-un final?ca ne e de folos ambelor parti…are cineva ceva de pierdut inafara de orgoliu?sau ala e prea important ca sa poata fi lasat deoparte?impreuna,avem fiecare parte ceva de invatzat si putem face si proiecte comune…so…sper la bine,ca nu vreau sa vad ce e mai sus,imi imaginez… :) dak vreti sa va tot certati,have fun din partea mea,macar mi-am spus parerea!

  Comment by Speedy — August 25, 2007 @ 11:31 am

 188. Eu vreau sa felicit cele trei organizatii care au iesit in fatza. Felicitari BEST, Scouts si AIESEC. Intradevar se vede ca voi chiar faceti ceva pentru societatea in care traim si pentru o educatie mai buna. Lumea va apreciaza si va multumeste pentru tot efortul vostru. Chiar daca fiecare dintre organizatii se adreseaza unei anumite categorii de persoane. Felicitari BEST-ului pentru cele mai bune cursuri de vara si targuri de joburi pe care le organizeaza, felicitari AIESEC-ului pentru programele cu liceeni si schimburi de experienta si felicitari cercetasilor pentru ca incearca sa faca o lume mai buna. Impreuna o sa reusiti sa invatamantul si educatia la adevarate standarde europene.

  Personal, eu incurajez BEST-ul pentru frumoasele experiente care le ofera la cursurile de vara si la trainingurile si competitiile pt studenti. Ati aratat ca educatia nu se face numai la scoala sau in familie, ci si in viatza de zi cu zi. Asta inseamna educatie complementara. Felicitari !!! :)

  Comment by Dan — August 25, 2007 @ 1:41 pm

 189. Super tare BEST-ul asta, am intrat pe site-ul lor si chiar fac chestii mistocum ar fi
  BEST Courses
  “In a learning event participants attend lectures given by the university’s teaching staff or by experts from companies. They visit companies, industrial plants or research centres and sometimes take part in case studies. Topics of the learning events cover mainly different technology fields, economics, marketing and management. At the end of the course students take an exam, which is designed to test the results of the course and evaluate the participants’ success. An increasing number of courses are recognised by many universities and students attending these courses can get credit points (ECTS -European Credit Transfer System) from their home universities.”

  Super tare, sa primesti credite la facultate pentru cursuri de educatie complementara.
  Bravo baieti, voi chiar ati reusit sa schimbati sistemul de invatamant.Felicitari!!! :)

  Comment by Sonia — August 25, 2007 @ 2:26 pm

 190. Pentru Rares (post 180).
  E o problema cu unul din servere si linkurile care incep cu ro.aiesec.org nu mai functioneaza. Incearca ca dupa http://www.aiesec.org/romania sa mai pui un / si numele localului. De genu http://www.aiesec.org/romania/brasov . Asa o sa mearga.

  Problema nu se poate rezolva chiar acum pentru ca administratorul site-ului este plecat in Turcia la o conferinta.

  Legat de intreaga discutie de pana acum, desi sunt membru AIESEC de 3 ani, si am invatat foarte multe lucruri in acest timp, sunt convinsa ca si celelate ONG-uri fac proiecte frumoase in domeniul caruia se adreseaza.

  De asemenea am speranta ca toate ONG-urile au ca valoare integritatea (exprimata in orice fel), iar membrii lor o vor respecta cand vine vorba de vot (sau modalitati de a obtine cta mai multe voturi).

  Comment by @Laura — August 25, 2007 @ 2:46 pm

 191. @rares …ca sa intri pe site-urile localelor AIESEC, adaugi orasul la http://www.aiesec.org/romania…de ex. http://www.aiesec.org/romania/sibiu…s.a.m.d.

  Comment by Angi-Sibiu — August 25, 2007 @ 3:20 pm

 192. SCURT ISTORIC CSE

  Organizaţia “Clubul Studenţilor Economişti” este fondată în 1995 cu sprijinul profesorilor din Facultatea de Ştiinţe Economice. Suntem o organizaţie nonprofit, apolitică şi neguvernamentală iar grupul nostru ţintă sunt studenţii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.
  În 1997 organizaţia dobândeşte personalitate juridică şi de atunci a reuşit să se menţină ca o organizaţie nonguvernamentală studenţească activă.

  REALIZĂRI NOIEMBRIE 2002 – PREZENT

  În 2002, conducerea CSE s-a schimbat şi totodată organizarea clubului a fost scindată pe departamente: secretariat, timp liber, resurse umane, marketing şi finanţe – contabilitate. Noile schimbări au atras noi membri; în prezent clubul are peste 200 de membri cu participarea cărora s-au realizat o serie de proiecte printre care:
  În fiecare an în perioada Sărbătorilor de iarnă ne desfăşurăm proiectul “Un suflet de Crăciun” colindând Casa de Copii de pe strada Hegel, Azilul de bătrâni de pe strada Azilului şi copiii de la Şcoala Generală din Ghijasa de Jos.
  În anul 2003 a fost demarat programul “Joburi pentru studenţi” la care au fost invitate firme de asigurări care au informat studenţii despre sistemul de asigurări, pregătirea profesională necesară pentru acest domeniu, oferind la sfârşit, job-uri pentru studenţi şi pregătire gratuită.
  În luna martie 2003 am demarat proiectul “Economişti din…” care a avut ca scop invitarea unor economişti – personalităţi marcante ale vieţii sibiene – care s-au realizat atât în funcţii pur economice cât şi în alte domenii: cultură, sport, biserică, etc.(de exemplu d-l Vulcu, antrenor al CSU Sibiu).
  În luna aprilie (2003), CSE sprijinit financiar de Rotaract Club Sibiu, a oferit prima bursă timp de un an unei studente cu dificultăţi sociale, care a realizat un proiect caritabil, iar în luna decembrie 2003 am participat la organizarea unei prezentări de modă cu scopul ajutorării unor copii cu probleme materiale.
  În primăvara fiecărui an desfăşurăm împreună cu Societatea Studenţilor Europenişti din Cluj (SSE-Cluj), proiectul “Înţelege Europa”, care are ca şi scop informarea liceenilor din clasele X-XI cu privire la Uniunea Europeană şi condiţiile de integrare ale României.
  În luna mai ale fiecărui an, am realizat împreună cu cadre didactice ale facultăţii noastre un program de informare în liceele sibiene – grupul ţintă clasele a XII-a – despre Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, precum şi prezentarea activităţilor Clubului Studenţilor Economişti.
  Clubul Studenţilor Economişti organizează anual în luna martie proiectul “DocExpert” ce are ca scop principal instruirea studenţilor si nu numai cu privire la modul de completare a documentelor financiare, contabile şi bancare. Proiectul se desfăşoară sub forma unui training realizat de membrii CSE, şi constă în explicarea modului de completare a documentelor economice pe baza metodologiei legale şi completarea efectivă a fiecărui document de către fiecare participant în parte.
  În perioadele 11 – 12 noiembrie 2003 (prima ediţie), 1 – 3 iunie 2004 (a doua ediţie), 17 – 19 mai 2005 (a treia ediţie) şi 19 – 21 mai 2006 (a patra ediţie) am organizat la Sibiu “Târgul Naţional de Turism – TurStud”, un proiect care s-a bucurat de o participare impresionantă atât din partea agenţiilor de turism, cât şi din partea consumatorilor de produse turistice.
  Una dintre cele mai plăcute activităţi ale clubului a fost şi continuă să fie organizarea Balului Bobocilor (din 1996 şi până în prezent).
  Participarea, alături de Facultatea de Ştiinţe Economice la organizarea Conferinţelor Economice Internaţionale (din 1999 până în prezent).

  PROGRAME VIITOARE

  Clubul Studenţilor Economişti îşi propune să continue tradiţia şi să realizeze în continuare ediţiile anuale ale proiectelor începute: “Înţelege Europa”, “DocExpert” , Târgul Naţional de Turism-”TurStud” cât şi Conferinţa Economică Internaţională. De asemenea Clubul va susţine în continuare acţiunile întreprinse de Facultatea de Ştiinţe Economice. Pe lângă aceste programe, celelalte se vor desfăşura după agenda clubului, în modul deja cunoscut membrilor.

  CE URMĂRIM ?

  Cooperarea pentru cei care se pregătesc pentru o carieră în afaceri; întâlnirea cu personalităţi marcante din lumea afacerilor; promovarea şi organizarea activităţilor culturale, ştiinţifice, sportive şi a altor tipuri de activităţi; susţinerea şi promovarea intereselor studenţeşti.
  Sprijinirea conducerii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu în soluţionarea problemelor ce vizează condiţiile de viaţă şi pregătirea profesională a studenţilor; sprijinirea studenţilor pentru a obţine burse în străină[...] şi schimburi de experienţă cu studenţii străini; sprijinirea desfăşurării activităţilor din cantina studenţească şi din căminele studenţeşti.

  Comment by Ovidiu Mihai — August 25, 2007 @ 3:32 pm

 193. Deci, eu apreciez mult pe baietii de la BEST, ei au ajuns sa isi sacrifice si prezentele de la scoala pentru proiectele lor si am vazut ce inseamna dragoste si devotament pentru voluntariat. Am vazut asta la Nicusor al meu ca lucreaza toataziua la BEST acolo pentru studenti si e nepotelul meu preferat. Face un targ de locuri de munca unde s-au angajat multi colegi de ai lui pe timpul vacantei si ia ajutat sa mai castige si ei un banut.

  Copilasii de la BEST sunt baieti buni. Merita sa castige.

  Comment by Margareta — August 25, 2007 @ 3:58 pm

 194. Salutare tuturor BEST-iutelor si nu numai!

  Felicitari tuturor celor care au inteles ce inseamna de fapt un ONG si cat de mult iti poate influenta viitorul o astfel de experienta pozitiva! Cum?…calatorind, cunoscand obiceiuri…aflate chiar de la reprezentantii acelei tari (care intre timp ti-au devenit si prieteni), organizand event-uri, avand acces la informatie si prin asta ma refer la training-uri, contact direct cu reprezentantii companiilor si cu un mediu diferit de viata de zi cu zi, dezvoltare personala cat cuprinde si nu in ultimul rand…entuziasm/munca/distractie. Simply the BEST..

  Comment by Camitzu — August 25, 2007 @ 4:19 pm

 195. Sunt pentru ideea de voluntariat, mai ales daca aceasta este pusa in practica. :) Ceea ce ma deranjeaza este spiritul asta absurd de competitie, pentru care unii ar fi in stare sa recurga la bobarnace si mizerii. Sper sa nu fie cazul acestei competitii, nu mai mult decat am observat-o cu totii.

  Din cate stiu, AIESEC incearca sa incurajeze munca in echipa, fair-play-ul si competitia loiala, si asta nu doar prin membrii sai, ci prin proiecte care targeteaza liceeni si studenti din Romania.

  Sunt convinsa ca si celelalte ONG-uri incearca sa schimbe anumite mentalitati invechite si sa le ofere membrilor si stakeholderilor lor posibilitati de dezvoltare dincolo de educatia universitara, doar ca ar trebui sa-si educe membrii mai bine si sa nu ii lase sa debiteze tot felul de sloganuri aiurea pe site-uri.

  Cat despre aceasta initiativa, e laudabila, dar scoate la iveala murdarii care nu ar trebui sa pateze reputatia unor ONG-uri care, la un nivel mai mic sau mai mare, produc schimbari si educa tineri pentru “viata adevarata”.

  As prefera sa citesc comentarii mai inteligente, dar noroc ca am spirit de selectie.

  Bafta tuturor!
  P.S. Sincer, ideea de a castiga ONG_ul care primeste cele mai multe voturi nu mi se pare cea mai grozava deoarece nu e neaparat ca acel ONG are cea mai mare nevoie. Dimpotriva.

  Dintr-o alta capitala,
  Letitia

  Comment by Letitia — August 25, 2007 @ 7:17 pm

 196. Ionut (post 173&174) te rog sa scri la contact pe scout.ro, sigur o sa primesti un raspuns mai repede.

  E inca vara, nu toti suntem on-line in weekend; mai cautam menta pe vre-o carare la aer curat (dupa cum spunea > mai sus). Sa stiti ca menta este extrem de rusinoasa si nu se arata oricum – in general, doar pe la ora la care vine Expresul de Creasta ca sa duca turistul obosit inapoi la gara :~)

  Calde salutari la toate ONG-urile implicate (mai devreme sau mai tarziu).

  === Si drumul este la fel de important ca si destinatia. ===

  Comment by Iulian — August 25, 2007 @ 7:50 pm

 197. *(dupa cum spunea “marele-sef-catel” mai sus)

  Comment by Iulian — August 25, 2007 @ 7:52 pm

 198. cercetasia…

  inca nu e toamna dar oricum vara e pe terminate. si iarasi trebue sa cant melodia

  o vara intreaga m-a tinut padurea
  cu fata in iarba si gandul aiurea
  iar acum in toamna la plecare
  se tanguie ca ma rup din inima ei si o doare…

  padure, padure nebuna
  in fiecare noapte cu luna
  voi rataci fara tinta agale
  ca o frunza manata de vant pe potecile tale

  votati cu toate ong-urile ca toate sunt bune…

  cercetasia e buna pentru ca are un program destul de bine pus la punct. exista o continuitate si tinerii pot invata multe lucruri. oricum dupa un camp in care se face cercetasie pe paine, prieteniile care se leaga sunt destul de puternice si intotdeauna cand te intalnesti cu cercetasi cu care ai fost intr-un camp acum 4 ani si vezi copiii cum s-au schimbat nu e usor.

  salutari multe…

  Comment by guevara — August 25, 2007 @ 9:55 pm

 199. salut tuturor!!

  eu sunt un membru AIESEC si intradevar am votat cu organizatia din care fac parte dar mi-am dat seama de un lucru foarte important citind toate commenturile…faptul ca fiecare lucru scris aici, de oameni care isi sutin organizatia lor, nu rata decat devotamentul, pasiunea si increderea ca ceea ce facem acum ne pregateste pentru viata de dupa studentie…cred ca asta este cel mai important…sa crezi ca ceea ce faci tu conteaza pentru tine si pentru cei din jurul tau…eu cred ca ar trebui sa ne felicitam pentru toate momentele grozave de care am avut parte in organizatia noastra pana acum, pentru ca astea au fost posibile doar datorita noua si prietenilor care cu siguranta vor ramane pe viata…
  bravo celor care isi sustin organizatia si oportunitatii care ni s-a oferit de a arata asta..:)

  Comment by ralu — August 25, 2007 @ 10:15 pm

 200. Si dupa cum spun sloganurile ASERiste… Practica fara teorie nu are valoare! E timpul sa stim ce vrem! ASER o face cel mai bine! :)

  Comment by ASERista — August 25, 2007 @ 11:14 pm

 201. Ralu foarte intelepte cuvintele tale. Voluntariatul intr-un ONG este o etapa de maturizare, de deprinderi profesionale, de experienta, de prietenie. Indiferent de ONG-ul din care faci parte important este sa te implici cum poti tu mai bine pentru a duce la bun sfarsit un proiect util celor din jurul tau, fie el un student sau un amfiteatru plin cu ei. Iar cu siguranta beneficiile unui astfel de program de voluntariat nu vor intarzia sa apara pe termen scurt si lung. Cea mai buna alegere pe care am putut sa o fac a fost sa intru intr-un ONG. Si recomand cu caldura acest lucru tuturor elevilor, studentilor si nu numai.

  Un pui de ASERist convins. :)

  Comment by Alex — August 25, 2007 @ 11:19 pm

 202. Vreau sa adresez o intrebare tuturor organizatiilor prezente aici:

  Care este cel mai important proiect pe care l-ati avut vreodata pentru publicul larg de cand ati fost înfiinţaţi si pana acum si ce impact a avut acesta pentru mediul educational?

  Cu stima si felicitarile mele celor trei organizatii cu notorietate.

  Comment by dl. Ion Popescu — August 26, 2007 @ 12:48 am

 203. Salutare! Mi se pare stupid sa dai o suma de bani pe niste voturi …cel mai popular castiga si apare la televizor……….Daca se vroia cu adevarat sustinerea si promovarea ogranizatiilor ar fi trebuit sa se faca un concurs de proiecte. De exemplu cele mai bune 10 proiecte sa fie prezentate in cadrul unei emisiuni iar cel mai bun sa castige. In felul acesta ati fi mobilizat organizatiile sa lanseze noi proiecte pentru studenti,sa se faca mai cunoscute iar membrii acestora sa se dezvolte cum spuneti “personal si profesional”. Am votat si eu pentru ca am trait 5 ani intr-o organizatie dar daca ma gandesc bine imi pare rau acum, pentru ca in loc sa va sustineti ca sa fiti mai puternici sa aveti un cuvant de spus in universitati voi va atacati si va laudati care-i mai tare. Initiativa inseamana si fapte……

  Comment by cineva... — August 26, 2007 @ 9:52 am

 204. salut,

  Eu am fost in AIESEC timp de 4 ani.Am invatat enorm de multe si am trecut prin la fel de multe am vazut multe tari si am cunoscut multi oameni. Am inteles ce inseamna multe concepte teoretic, si ce inseamna sa le pui in aplicare cu adevarat. AIESEC iti ofera enorm de multe opotunitati. depinde de tine ce ti se potriveste si ce alegi. Probabil tot ce am spus suna foarte general…dar o sa va zic si ceva concret: consider ca voluntariatul in studentie trebuie sa puna bazele educationale ale profesionistului de mai tarziu, si sa dezvolte personalitatea voluntarului ca mai tarziu, in mediul corporativ sau antreprenorial. AIESEC iti ofera asta! Ce fac la jobul meu actual e 80% invatat in AIESEC si cizelat apoi prin joburi, dar am doar 24 de ani si castig pe luna cat castiga parintii mei impreuna intr-un an…
  Multumesc AIESEC!

  Comment by archie — August 26, 2007 @ 1:17 pm

 205. Se poate rezolva ceva ca sa voteze si studentii din camine, care sunt in organizatii studentesti sau simpatizeaza cu una? Stiu ca este un Ip real si restul virtuale? Este chiar ingrijorator ca studentii romani din camine nu pot vota pt un ONg pe care il sustin, dar este ok sa voteze alte sute din afara tarii care au primit link din partea AIESEC, BEST sau Cercetasi sa voteze. Poate se incearca ceva.
  Bafta

  Comment by Radu — August 26, 2007 @ 2:29 pm

 206. Nu cred ca e vorba aici de laude ci mai degraba de increderea in ceea ce fac si devotamentul. Indiferent ce ONG va castiga aceasta suma, eu sunt convinsa ca banii vor fi investiti tot in folosul stundetilor si a tinerilor. Parerea mea este ca nu trebuie privit totul atat de negativist.
  Eu sunt alumni BEST, sunt mandra de asta, am votat pt organizatia mea si sunt sigura ca daca vom castiga banii vor fi folositi pentru a obtine eveniment si mai bune, vom incerca sa ridicam standardele de calitate ale evenimentelor oferite studentilor.

  Asa ca bafta tuturor, si indiferent cine va castiga, sa continuati sa activati si sa promovati credintele voastre in randul tinerilor.

  Comment by cristina — August 26, 2007 @ 2:38 pm

 207. “cineva” a venit cu ideea unui concurs de proiecte…ceea ce ar fi foarte util si mai relevant pentru semnificatia si importanta fiecarui ONG pentru Romania, mai relevant decat acest vot…si asta pentru ca din acele proiecte ar beneficia si stakeholderii ONG-urilor (tuturor ONG-urilor, nu fac referire la nici unul in particular)…insa cred ca este greu de realizat… si cine sa organizeze si sa finanteze un asemenea concurs?

  cred ca fiecare ONG are anumite obiective si urmareste realizari in activitatea si proiectele lor…ambitia tuturor voluntarilor din ONG-uri este de a avea succes in activitatile specifice ONG-ului in care activeaza…astfel, ajuta o “particica” din comunitate …fiecare ONG e important :) asa ca, SPOR LA TREABA !!!

  una dintre modalitatile de a fii recunoscut, ca ONG si legat de realizarile lui, este Gala Societatii Civile…interesant ar fi sa existe mai multe oportunitati ca rezultatele ONG-urilor in comunitate sa fie recunoscute, si astfel promovata importanta ONG-urilor in tara noastra…si colaborarea intre ONG-uri ar fi ceva interesant…sa se intample cat mai des si spre beneficiul a cat mai multi

  bafta tuturor voluntarilor in activitatea lor, indiferent de rezultatele acestui vot…conteaza ceea ce stakeholderii ONG-ului resimt din activitatea ONG-ului

  Comment by Angi-Sibiu — August 26, 2007 @ 6:29 pm

 208. AIESEC!!

  Comment by Nikita — August 26, 2007 @ 6:52 pm

 209. Interesant cum din prima zi si pana acum diferenta de voturi dintre Cercetasi, AIESEC si BEST (mai recent) s-a pastrat sub 50-60 de voturi. Tensiune maxima ! Ceea ce face ca multi dintre noi sa verifice site-ul de 2-3 ori pe zi :)

  Comment by rares — August 26, 2007 @ 10:04 pm

 210. @rares: 2-3 ori? eu cred ca intru de minim 10 ori pe zi :)

  Comment by Alina — August 26, 2007 @ 10:23 pm

 211. Vreau sa felicit pe toti cei care isi doresc mai mult de la ei insisi si isi dedica o parte din viata pentru a schimba ceva in jurul lor. E vorba de toti cei care voluntariaza, indiferent de tinta organizatiei lor. Gases incorecta o astfel de competitie, fara a avea niste criterii clare si unice; iar faptul ca sund din domenii diferite, cu tinte in mare parte diferite iarasi nu e comparabil.

  Dupa cativa ani in care am avut contact cu BEST, imi doresc ca ce e Board of European Students of Technology sa creasca si sa faca lucruri marete. Imi doresc oameni cel putin la fel de puternici, dar adaptabili, in BEST.

  Imi doresc sa vad tineri care, influentati de BEST, vad o lume mai larga, au o viziune in viata. Vreau sa vad tineri ce au parte de educatie non-formala si formala in cele mai puternice universitati din Europa.

  Vreau sa vad studenti mai buni si datorita implicarii BEST in dezvoltarea invatamantului european.

  Florin

  Comment by Florin — August 26, 2007 @ 10:55 pm

 212. ASOCIATIA NONGUVERNAMENTALA PENTRU TINERET TEAM WORK
  http://www.teamwork.org.ro
  Misiune
  Misiunea noastră este facilitarea acumulării de către studenţi, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.

  Scop
  Conturarea pe piaţa socio-economică a unui context favorabil pentru acumularea de experienţă practică de către studenţi şi transformarea lor în profesioniştii de care societatea românească are nevoie.

  Obiective
  -Promovarea în rândul studenţilor a unei atitudini pozitive faţă de voluntariat şi munca în echipă.
  -Înlesnirea contactului dintre studenţi şi mediul socio-economic prin desfăşurarea de proiecte şi stagii de practică
  -Valorificarea, prin practică, a cunoştinţelor teoretice ale studenţilor.

  Votati TEAM WORK – http://www.teamwork.org.ro

  Comment by Dragos Apostu — August 26, 2007 @ 11:08 pm

 213. salutare tuturor!
  Eu am fost timp de 4 ani membra a Clubului Studentilor Economisti, Sibiu (CSE)…de 2 ani am terminat facultatea, dar pastrez legatura cu membrii organizatiei, ma interesez de soarta ei si inca particip la evenimentele organizate. Daca nu as fi fost membra CSE, as fi pierdut o experienta care, acum privind in urma, mi-a marcat viata…nu as fi cunoscut sentimentul de a fi voluntar…nu as fi invatat sa organizez un eveniment…nu as fi avut prietenii care ii am astazi…si nu as fi putut comunica cu cei din jur cu usurinta cu care o fac astazi.
  VOTEAZA CSE! Este cel mai bun

  Comment by ioana — August 27, 2007 @ 12:08 am

 214. … CERCETASHII ROMANIEI GATA ORICAND… votee for us :D :D:D nu e cel mai bun nci cel mai mare … dar e cel mai indicat ;)

  Comment by d3l1r — August 27, 2007 @ 12:48 am

 215. AIESEC
  Una dintre cele mai frumoase si interesante experiente pe care le-am avut pana acum.
  Succes in continuare.

  Comment by Iacob Ciprian Mada-el — August 27, 2007 @ 8:32 am

 216. Votati cercetasia….e cel mai tare ONG din toata lumea!!!!:D:D:D:Dnu uitati ca Cercetasii sunt GATA ORICAND!!!!

  Comment by roxi — August 27, 2007 @ 12:43 pm

 217. Sunt cercetas de 4 ani…nimic nu se compara cu experientele traite in acest timp la cercetasi….merita sa obtina cele mai multe voturi!!!nu ezitati….Votati CERCETASII ROMANIEI!!!!

  Comment by roxi — August 27, 2007 @ 12:47 pm

 218. BEST

  Comment by shankiboy — August 27, 2007 @ 4:47 pm

 219. Salutare! Aveam 7 ani cand fratii mei ma luau cu ei la intalirile cu cercetasii, nu prea intelegeam eu de ce e necesar sa fiu acolo. dar ma bucuram si savuram fiecare moment cand eram implicati in diferite jocuri de cunoastere, de orientare, de tot felul. Ma faceau sa imi doresc sa ajung si data viitoare cu fratii mei la intalnire.
  Acum am 21 de ani si lucrez la nivel national pentru a crea programe cat mai bune pentru Cercetasi si mai exact pentru lupisori, copii cu varste cuprinse intre 7-10 ani.
  Aveti frati, surori, copii care se incadreaza in aceasta grupa de varsta? Nu ezitati, cautati un centru local de cercetasi de la voi din oras si lasati-i sa se bucure de copilarie. Ii asteapta nenumarate surprize.

  Intotdeauna impreuna pentru o lume mai buna! De tine depinde unde vrei sa ajungi!

  Elena (tromppy – pentru majoritatea care ma stiu asa) ;)

  Comment by tromppy — August 27, 2007 @ 5:15 pm

 220. Oameni buni, acesti bani nu exista.. vedeti undeva regulament de functionare? Credeti ca asa de papuasa este Romania, sa se faca “jocuri&concursuri” pe toate blogurile, ca de, traim in tara lui Papura Voda.

  Nu exista masuri de siguranta, nu se analizeaza cati oameni voteaza de pe un singur IP.

  Dar vad ca votarea tot continua, care mai de care, pt cei 9500 de Euro (daca ar exista, ar fi chiar o suma de bani consistenta), dar parca ne urmam soarta ultimilor ani: tot Romanul e fascinat de oportunitatea de a castiga bani prin orice metoda in afara de munca, “trimite 3 capace la adresa .. si castiga xx”, “trimite 4 etichete”, “uita-te sub capac”.

  Altfel.. o sa deveniti un studiu de caz al acestui “Ionut Oprea”.

  Comment by aztk_m — August 27, 2007 @ 5:29 pm

 221. tzeapa sau nu…blogul asta ne-a adunat pe toti aici: cu pareri bune sau rele, cu multumiri organizatiilor din care facem parte, cu informatii pentru cei care nu stiau nimic despre ONG-ul X sau Y.. Si am vazut care sunt organizatiile care se mobilizeaza cel mai repede.. asa ca oricum ar fi ..chestia asta a fost constructiva.

  Comment by Teea — August 27, 2007 @ 6:02 pm

 222. Se transforma intr-o lupta de vizibilitate si atata tot, si asta ma deranjeaza. Daca BEST are programe dedicate studentilor si este foarte activ in mediul exterior, prin multe programe dedicate studentilor, este nromal sa fie ceva mai vizibil decat, de exemplu, AIESEC. Programele AIESEC sunt dedicate unui numar restrans de studenti, atat din exterior cat si din interiorul organizatiei. Se stie foarte bine ca pentru a intra in AIESEC trebuie sa treci printr-un proces de evaluare; la fel si pentru a participa la Exchange – programul principal al AIESEC. Accentul nu se pune aici pe volum si vizibilitate ci pe platforma de dezvoltare atat a membrilor organizatiei cat si a mediului studentesc si economic.

  Pentru cei care urmeaza sa voteze, sper sa isi expuna parerea referitoare strict la organizatie si nu la cat de mult se vede pentru ca in final,
  volumul sa conteze numai la voturi, nu si ca factor ce influenteaza in mod categoric decizia.
  Intrati pe site-urile organizatiilor si aflati mai multe detalii, si despre cultura organizationala, si despre programe si despre viziune si cu atat mai mult desprea “reason of being” si istoric de pana acum.

  Pentru organizatori: tot respectul pentru cercetasi dar ei sunt o organizatie ce nu se defineste prin a fi studenteasca, asa cum este cerinta de baza a competitiei, imi pare rau dar nu este fair.

  Comment by axi — August 27, 2007 @ 7:36 pm

 223. Simply… the BEST

  Comment by alex — August 27, 2007 @ 11:30 pm

 224. Ca sa raspund celui care a intrebat organizatiile, in afara de primele 3 care sunt mai populare:
  1)Intelege Europa este unul dintre principalele proiecte ale SSE si a ajuns deja la a VII-a editie. Anul acesta se va desfasura atat in Cluj-Napoca, cat si in alte 11 orase din tara: Botosani, Iasi, Bacau, Brasov, Sibiu, Craiova, bucuresti, Arad, Timisoara, Alba-Iulia, Bistrita. Proiectul consta in sustinerea de prezentari informative pe teme europene pentru elevii claselor a X-a si a XI-a, in cinci licee din Cluj-Napoca si cate doua licee din fiecare oras mentionat.
  2) Ziua Europei o serie de evenimente in care sa antrenam populatia Clujului, beneficiind totodata de sprijinul Primariei si de o mediatizare intensa. Activitatile au atat rol educativ, cat si distractiv constand intr-o serie de workshop-uri, o conferinta cu tema “In drum spre Europa” la care avem ca invitati diferite personalitati din partea autoritatilor, a Delegatiei Comisiei Europene, ANSIT si o personalitate din domeniul societatii civile, standuri stradale si sampling stradal cu materiale informative in privinta aderarii
  3) Proiectul Turistud isi propune sa rezolve aceasta problema prin realizarea unui targ de turism la care sa participe cat mai multe firme din domeniu. Premergator se va realiza in luna aprilie un stuiu de piata pentru analizarea nevoilor tinerilor si studentilor carora li se adreseaza evenimentul. Aditional evenimentului se va desfasura o caravana care va fi prezenta in facultatile din Cluj Napoca si in campusurile universitare Hasdeu, Observator si Marasti pentru a promova evenimentul.
  4) Un Mos Craciun pt fiecare Beneficiarii proiectului sunt copiii din trei centre de plasament din Cluj-Napoca,care primesc vizita unor grupe de studentzi membri ai organizatiei noastre si deruleza astfel in aceste sesiuni care dureaza cateva ore pe zi,timp de trei zile,activitazi de cunoastere si socializare,cu scopul de a-i face sa se simta inclusi in cadrul societatii
  5) Mediul de afaceri – o saptamana in care orice student are posibilitatea sa invete cum sa-si faca propria firma: Training, workshop-urri, conferinte si concurs de plan de afaceri

  Am mentionat doar proiectele care se adreseaza altor beneficiari decat studentii “nostri”
  Pentru mai multe detalii http://www.sse.ro

  Comment by Cezar G. — August 27, 2007 @ 11:32 pm

 225. imi pare rau dar categoria e Educatie/Studenti. So..cercetasii se incadreaza aici.

  Comment by Teea — August 27, 2007 @ 11:59 pm

 226. Am fost in AIESEC aprox. 6 luni si a fost SUPER .. WHOOO LET GALATI OUT ?? ia ziceti??

  Comment by sunt eu, EMIL din AIESEC GALATI — August 28, 2007 @ 12:50 am

 227. axi, tu cui ai da banii? Unei organizatii care face evenimente cu caracter mai mult intern, pentru un numar restrans de oameni, sau unei organizatii ca BEST care organizeaza evenimente de amploare, de genul JobShop(R) sau PCParty, pentru toti studentii unui oras? Sau evenimente ca si cursurile de vara pentru studentii din afara, pentru a promova Romania…

  Comment by octav — August 28, 2007 @ 1:21 am

 228. Nu stiu daca s-a propus sau nu asta pana acum (nu am avut timp sa citesc toate comentariile) – dar in caz ca nu, de ce nu vine fiecare ONG cu 2-3 propuneri pentru un proiect care va fi finantat de banii castigati din aceasta campanie? Mi s-ar parea mult mai normal sa se voteze proiecte decat ONG-uri care isi trimit membrii sa recruteze toti prietenii si colegii de munca pentru un amarat de vot.

  Comment by Bob — August 28, 2007 @ 11:11 am

 229. inca o completare la mesajul de mai sus – am fost cercetas 4-5 ani

  Comment by Bob — August 28, 2007 @ 11:12 am

 230. AIESEC e cel mai frumos lucru pe care il poate trai cineva…AIESEC te ajuta sa te dezvolti ca persoana…AIESEC te invata cum e munca in echipa…distractia din AIESEC nu are limite…AIESEC face multe pt studentii din toata lumea
  adina a

  Comment by adina a — August 28, 2007 @ 12:37 pm

 231. Interesante dicutiile. Am votat in primele zile, dar nu am fost tentata sa si pun un comment.
  Insa acum, dupa ce am citit tot, ma simt nevoita sa reactionez.

  Sunt in AIESEC de 2 si jumatate (de cand a fost infiintat Comitetul Local din Ploiesti) si pot spune ca mi-a schimbat viata. Pana acum am fost in 2 tari (nici acum nu sunt in Romania) si mi-am facut prieteni si contacte in toate colturile lumii. Sa ai un prieten in India sau in Brazilia pe care sa-l mai intrebi ce mai face, care ii mai este viata este ceva pe care nu il realizam daca nu intram in AIESEC.

  Am avut ocazia sa particip in 2006 la cea mai mare conferinta internationala AIESEC. Nu va pot spune care sunt sentimentele in momentul in care esti intr-o discutie cu membri din cel putin 5 tari, toti avand un subiect comun. Este ceva mai presus de mine, este internationalismul.

  Si AIESEC nu este doar intern. Dupa cum spunea cineva mai sus, evenimentul din aprilie 2007 din fata Teatrului National din Bucuresti a demonstrat deschiderea catre toate mediile a organizatiei.

  In alta ordine de idei, nu mi se pare ceva anormal ca membrii AIESEC plecati abroad sa voteze. Pentru ca AIESEC Romania a fost pentru ei inceputul unei noi etape din viata lor. Asha cum a fost si pentru mine.

  Un membru mandru de deciziile lui

  Comment by Andy — August 28, 2007 @ 3:25 pm

 232. AISEC-ul e tare pentru ca nu e condus de studenti
  ANOSR-ul e condus numai de studenti, de aceea e si mai tare

  Comment by Vasi — August 28, 2007 @ 3:33 pm

 233. Crezi Vasi???

  Comment by danny — August 28, 2007 @ 4:19 pm

 234. Domnu Vasi, cred ca sunteti gresit informat. AIESEC(si nu AISEC)a fost inca de la infiintare si este si inprezent condusa in totatliate de studenti. Dar asta este inca o dovada ca sunt persoane care isi exprima parerea fara sa intre pe site si sa vada despre ce e vorba.
  Da oricum ar fi, AIESEC e foarte tare :)

  Comment by Cosmin — August 28, 2007 @ 4:42 pm

 235. Nu stiu ce face ANOSR-ul in alte orase, dar pot spune ca in Timisoara nu se descurca prea bine… Exemplu: dupa precazari (si contestatii), 3 camine cu camere de 4 persoane de-ale Politehnicii s-au transformat in camine cu camere de 5 persoane. Logic, cei care aveau medii pentru camine de 2 persoane, dar am preferat sa stea in cele de 4 nu au mai putut sa isi schimbe optiunea dupa aceasta transformare. ANOSR Tm(sau, ma rog, ligile din Timisoara care fac parte din ANOSR) n-a facut absolut nimic in privinta asta, fiind prea preocupati atunci sa faca mars impotriva Ecaterinei Andronescu… :(

  Comment by Alina — August 28, 2007 @ 5:24 pm

 236. Sveiki no Latvija!

  Va saluta un alt fost membru AIESEC. Am facut parte pe rand din AIESEC Romania, AIESEC Indonezia si AIESEC Letonia – pentru o perioada de 5 ani.

  Votez pt AIESEC fara nici o ezitare. Mi-a schimbat viata din toate punctele de vedere aceasta experienta.

  As dori sa salut si celelalte ONG’uri, cu care ne “bateam” pe finantarile de la Minister, asa cum remarca cineva mai sus.
  Ma bucur sa constat ca fenomenul ONG si voluntariatul iau avant si in Romania.
  Toata stima!

  Salutari din Riga, Letonia

  Comment by Crista — August 28, 2007 @ 5:38 pm

 237. AIESEC.. AIESEC… AIESEC SIMPLY THE BEST :) …. OF COLOMBIA AND RUMANIA FOR THE WORLD!! IT`S UP TO US !

  Comment by IVONCHYS — August 28, 2007 @ 10:07 pm

 238. pentru octav,
  as da banii cuia care merita si asta e si problema, toate aflate in discutie merita!!! diferentierea se face subiectiv si subiectiv vorbind, as da banii pentru AIESEC – o organizatie care are efecte vizibile in mai multe dimensiuni, nu numai extern – mediul studentesc, atata tot.

  in plus, ca sa raspund celor care au sustinut ca AIESEC nu este condusa de studenti: ar trebui sa sa documenteze un pic inainte de a face afirmatii si sa revina cu lamuriri pentru ca nu au dreptate.

  cu mult drag, pentru AIESEC si felicitari celorlalti, toti apreciem eforturile si initiativa,
  axi

  Comment by axi — August 29, 2007 @ 12:21 pm

 239. iar cu cercetasii – astept un raspuns din partea organizatorilor, pentru ca membrii organizatiei, este normal sa fie subiectivi. In continure sustin faptul ca nu se incadreaza.

  “te-ai hotarat ce facultate urmezi, ai putea crede ti-ai determinat si optiunile principale de voluntariat, pentru ca multe din ONG-urile studentesti sunt construite pe domenii specifice” – pentru mine insemana organizatie studenteasca”. Astept o parere oficiala.

  o zi frumoasa, clara
  axi

  Comment by axi — August 29, 2007 @ 12:34 pm

 240. poi si conteaza in ce e categorie e?

  Comment by Teea — August 29, 2007 @ 12:36 pm

 241. ‘da voi ce cercetati?’ una dintre cele mai frecvente intrebari….
  e frumos ca in alte tari cercetasii sunt considerati ceva de valoare… iar la noi suntem doar ‘o adunatura de cercetasi’ , nu conteaza .. oricum vom incerca ‘sa lasam lumea un pic mai buna decat am gasit-o’ … iar pe langa faptul ca ne ocupam si de problemele ecologice…ne ocupam si de educarea cercetasilor… facadu-i mandri si demni de ei, puternici si mai intelepti, si ii invatam sa iubeasca natura…

  keep scouting

  Comment by natalia — August 29, 2007 @ 2:16 pm

 242. @axi (postul 222)
  “Programele AIESEC sunt dedicate unui numar restrans de studenti, atat din exterior cat si din interiorul organizatiei. Se stie foarte bine ca pentru a intra in AIESEC trebuie sa treci printr-un proces de evaluare; la fel si pentru a participa la Exchange – programul principal al AIESEC”

  proces de evaluare = pe cine cunosti si ce relatii ai in universitate. Cel putin, asa era acum cativa ani in brasov, cand am fost si eu la o astfel de “evaluare”.

  Comment by adam — August 29, 2007 @ 8:55 pm

 243. Votati domle’ cercetasia domle’!!!

  Comment by Chewbacca — August 29, 2007 @ 9:01 pm

 244. Este o initiativa care sigur a avut la origine un scop maret, dar imi permit sa spun ca nu este tocmai relevant acest poll. Am vazut promovarea asociatiiilor pe diferite yahoo groupuri, care continea doar linkul fara o explicatie amanuntita. Si nu este corect sa se numere votul pentru cineva care acceseaza site-ul in necunostiinta de cauza.
  Pe de alta parte, cu greu ar putea o asociatie precum Rias sau Osut sa se lupte pe voturi cu Aisec sau Cercetasii, ai caror membrii sunt cu miile. Ar trebui sa conteze calitatea in acest poll, nu cantitatea. Cred ca este la fel ca topul “celor mai mari romani”. Care s-a dovedit un esec… Noi ar trebui sa avem ceva mai multa minte.

  E bine ca ne-am strans atat de multi, dar ce-ar fi sa facem ceva cu adevarat constructiv?

  O seara faina,

  Ale

  Comment by Ale — August 29, 2007 @ 9:37 pm

 245. Draga Axi,

  Daca nu la educatie, atunci unde?!

  Misiunea Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”

  Misiunea O.N.C.R. este de a contribui la educarea tinerilor cu ajutorul unui sistem de valori, bazat pe Legea şi Promisiunea Cercetaşului, pentru a contribui la construirea unei lumi în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi au un rol constructiv în societate.

  Sincer, cred ca pentru Cercetasii Romaniei nu ar fi reprezentat decat un avantaj in plus sa fie in categorie separata de organizatiile studentesti, deoarece membrii/fostii membrii/simpatizantii cercetasilor care activeaza in una din aceste organizatii studentesti puteau sa voteze si Cercetasii pe langa organizatia lor. :)

  Cat priveste implicarea in societate, educatia incepe cat se poate de devreme si acopera cat mai multe domenii. Din acest punct de vedere, segmentul de varsta pe care il acopera Cercetasii Romaniei undeva include si studentii. Cat priveste actiunile (prin care se obtine atat educatia cat si implicarea directa in societate) sunt cat se poate de variate.
  S-a scris mult despre cercetasi si carari de munte. Ei bine, acestea sunt doar o mica parte din actiunile cercetasilor: http://www.markmedia.ro/article_show.php?g_id=677 (din pacate pagina oficiala a Galei Societatii Civile nu reusesc sa o accesez, pentru a da linkul oficial).

  Oricum ar fi, ma bucur sa vad ca desi cei mai mici cercetasi abia stiu sa citeasca, iar cei mai inaintati in varsta… nu s-au acomodat cu tehnologiile moderne, totusi voturile sunt aproape de asociatii studentesti puternice ca AIESEC si BEST

  Iulian

  “Education is the transmission of civilisation” Will Durant

  _______________________

  OT: Ionut, BEST mai apare cu 5 voturi aici: http://www.clickio.ro/2007/08/internet/voteaza-un-ong-din-categoria-dezvoltarea-societatii-romanesti-6-ong-uri/

  Comment by Iulian — August 29, 2007 @ 10:13 pm

 246. draga Iulian,
  in alte cuvinte, exact acelasi lucru il spuneam si eu. sustin Cercetasii si respect atat rezultatele realmente vizibile pe care le au in societate cat si implicarea si devotamentul lor. si in plus, ai dreptate, daca ar fi existat o sectiune separata ar fi avut mai mult de castigat, nu am contestat niciodata, nici valorile si nici misiunea lor. singurul aspect, dupa cum ai subliniat si tu, este faptul ca aceasta categorie in care sunt inscrise organizatiile, limiteaza, pentru ca pune accentul pe ONG-uri studentesti.
  multumesc,
  axi

  Comment by axi — August 29, 2007 @ 11:13 pm

 247. Tin sa protestez la ceea ce a spus adam (post 242). Nu stiu acum cati ani ai incercat tu sa intri in AIESEC in Brasov si nu ti s-a parut corect procesul de evaluare. De 4 ani de cand sunt in AIESEC Brasov am avut ocazia sa organizez recrutari de studenti impreuna cu colegii mei, si te asigur ca proces de evaluare nu este egal cu “pe cine cunosti si ce relatii ai in universitate”. Stiu ca am respins persoane care avea frati membrii AIESEC, doar pentru motivul ca nu se potriveau organizatiei.

  Doar pentru ca probabil ai fost respins pentru ca nu te potriveai profilui de membru sau valorilor organizatiei asta nu inseamna ca trebuie sa cataloghezi acest proces de evaluare cum ai si facut-o.

  Daca ai fost respins in procesul de evaluare ai fi putut sa ceri interviavatorilor sa-ti explice motivele si sunt convinsa ca ti-ar fi spus pentru ca avem un sistem de evaluare al interviurilor foarte bun.

  Imi cer scuze pentru toti cei care trebuie sa citeasca un post atat de lung, dar consider ca adam a facut o acuzatie incorecta.

  Comment by @Laura — August 30, 2007 @ 9:01 am

 248. Ma Bucur ca s-a luat aceasta initiativa! Fiecare organizatie te dezvolta intr-un mod anume,nu zic una din ele ar fi proasta sau rea.Singurul motiv care ar conta ar ce vrei tu de la viata.Am trecut prin experienta AIESEC si pentru mine a reprezentat un life time experience.Alegerea e a voastra!

  Comment by Vlad — August 30, 2007 @ 9:27 am

 249. Domnule “Adam”

  AIESEC este printre putinele organizatii care au un proces complet de recrutare, prin selectie incercam sa ne asiguram ca un nr cat mai mare din cei recrutati raman in AIESEC pe termen lung. Stiu ca sunt foarte multe persoane frustrate pe modelul de recrutare al AIESEC deoarece nu au reusit sa treaca de el. Personal si eu am picat in faza de selectie frati si surori sau prieteni ai membrilor AIESEC sau chiar copii unor directori de la firmele cu care lucram.

  Astfel de acuzatii nu isi au locul la adresa AIESEC…

  Comment by danny — August 30, 2007 @ 10:22 am

 250. @Vasi: Cine te-a mintit in halu’ asta? Stiu cine a fost presedinte UNSR anu’ asta (ANOSR are ca “subdiviziune” UNSR) si, crede-ma, n-a fost condusa de studenti. A, ba da, de studenti ca caror parinti au un scaun in Camera Deputatilor.

  Comment by Kreatza — August 30, 2007 @ 12:55 pm

 251. Salutare,

  Cum aici se da “batalia” celor mai mari ONG-uri de educatie/studenti, vreau sa vad cati dintre noi pot sa ajute alt ONG – AquaVerde ( http://aquaverde.org/en/index.shtml ), ONG ce lupta imptriva defrisarii padurii Amazoniene.

  Prizee.com va dona 10.000 euro acestui ONG cand se vor strange 100 de milioane de click-uri. Momentan s-au primit aprox. 9.5 milioane. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa dati UN CLICK PE ZI aici: http://saveyourass.clicksospadurea.com/ .

  Cu mare incredere si respect pentru ONG-urile din Romania,
  Va salut!

  Comment by Tibi — August 30, 2007 @ 3:38 pm

 252. @danny:
  Nu era vorba de intrat in AIESEC ci de plecat intr-un exchange in Treviso(daca nu ma insel)…. si chiar daca nu va convine, e o treaba, care s-a intamplat. Apropo.. nu e nici o frustrare, ca am fost selectat si stiu foarte bine pe ce baza *aveam anumite relatii prin facultate la momentul respectiv :-) )

  @laura: insa treaba asta s-a intamplat acum vre-o 7-8 ani. Daca intre timp s-au mai schimbat lucrurile, e doar de bine.

  Comment by adam — August 30, 2007 @ 4:03 pm

 253. Buna tuturor. Ca “proud” membru AIESEC am urmarit discutiile inregistrate pana in momentul de fata. Cred ca posturile de pana acum au inceput sa devina ceva in genul “care e cel mai tare din parcare”, care face chestiile cele mai importante, care este organizatia cea mai numeroasa, care are ciclu de invatare complet (:))), cat de mondiala e una in fata celeilalte, cat de veche este, care e recunoscuta ONU, etc. Sunt mai mult decat convins ca fiecare membru al unei organizatii de voluntariat este foarte mandru de structura din care face parte si crede cu tarie in valorile pe care respectiva organizatie le impartaseste altfel nu ar mai fi membru. Fiecare ONG investeste resurse si energie (prin intermediul altor voluntari) in membrii sai poate de aceea devenim intr-atat de patimasi uneori. Toate ONG-urile sunt de apreciat, fiecare ONG are un impact in societate, foarte putine au interese meschine (din lista de voturi nu cunosac vreunul cu astfel de interese :P )

  Cat despre cei 10.000 de euro… nu imi prea place ideea acordarii de bani in urma unui vot fara a lua in calcul nici macar un criteriu. In orice nu as vrea sa cadem in cursa banilor si sa devenim mai mult decat competitivi, depasind limitele chiar uneori. Daca un astfel de castig presupune intrarea in polemica sau in discutii neconstructive cu alti colegi de breasla mai bine ne-am lepada de ei.

  Salutare tuturor si multa bafta!

  Bogdan, alumnus AIESEC IASI

  Comment by @Bogdan — August 30, 2007 @ 5:50 pm

 254. Cine sunt candidatii de la BEST? Personal n-am auzit niciodata de ei, iar site-ul lor nu pare deloc romanesc, la rubrica contact fiind data o adresa din Belgia. Cum e posibil sa candideze un asemenea pseudo-ONG pe site-ul caruia nu sunt prezentate realizari notabile si nici macar un consiliu director? O intrebare pertinenta ar fi… cine voteaza in disperare pentru ei?

  I mean.. se vede clar ca pe acest forum e o asa-zisa disputa intre membrii AIESEC si Cercetasi, fiecare din reprezentanti afiramandu-si valorile si realizarie organizatiei din care face parte… insa…. BEST? Au sarit doar cativa cu gura pentru a fi adaugat? De ce sa fie adaugat? Ce a facut BEST-ul pentru romani? nu vad un nici un comentariu pe aceasta tema… ceva pute domnilor, si de data asta nu e vorba de sosetele mele…

  Comment by Gabriel piotrceskowich — August 30, 2007 @ 10:42 pm

 255. ma bucur mult cand vorbiti de recrutare

  e fain ca se RECRUTEAZA

  si in armata se RECRUTAU …

  mai fratilor sunteti ong/uri. e vorba de Inforamre, si eventualde evaluarea unor cv-uri.

  dar oricum folositi anumiti termeni si apoi va mirati de ce una si alta

  Comment by guevara — August 30, 2007 @ 10:54 pm

 256. Cunoscind de ani de zile una din fetele ce este activa in CERCETASII ROMANIEI, am decis ca mai multa lume ar trebui sa ii cunoasca, si pe nivel national, si pe nivel local. Asa ca am trimis la toti prieteni linkul cercetasilor ( http://www.scout.ro ) sa se documenteze.
  Sper ca si reactia lor e tot asa de entuziasta ca a mea. Bafta copii! Sunt de partea voastra!

  Comment by Vasile Cretu — August 30, 2007 @ 11:34 pm

 257. Cercetasia este o metoda extraordinara de educare non-formala a tinerilor, o metoda initiata in 1907, acum fix 100 de ani, in Marea Britanie. O metoda care imbina educatia prin joc cu lucrul in echipa si grija fata de natura, o metoda cu obiective educative specifice pentru fiecare grupa de varsta in parte. O metoda care insufla tinerilor valori morale intr-o societate (romaneasca) in care oamenii sunt din ce in ce mai individualisti. O metoda care dezvolta caractere.
  Este printre putinele alternative de educatie, de dezvoltare a abilitatilor de viata, de implicare in comunitate prin proiecte sociale si de petrecere a timpului liber oferita tinerilor sub 18 ani din Romania, tara in care sectorul neguvernamental este oricum atat de slab dezvoltat. Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” numara 2500 de membri, are peste 60 de filiale in toata tara si momentan este formata in totalitate din voluntari (neplatiti), tocmai pentru ca se autofinanteaza.
  Mi-ar placea ca peste cativa ani sa avem o tara cu asociatii puternice, sprijinite de sectorul guvernamental si de sectorul profit, cu proiecte relevante in care sa fie implicati cat mai multi copii si tineri.
  Poate ca am raspuns la o parte din intrebarile sau nelamuririle voastre legate de Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”, si pentru orice alte informatii va rugam sa ne dati un e-mail la formare(at)scout.ro sau pe adresa oficiala a organizatiei, contact(at)scout.ro .

  Adriana Popescu
  Coordonator Resurse Umane si Training
  Consiliul Director
  Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”

  Comment by adriana — August 30, 2007 @ 11:48 pm

 258. Tin sa te contrazic aici putin guevara. Este vorba de folosirea unor termeni ce-i drept mai tehnici. Termenul recrutare se foloseste si in organizatiile asa zise corporatiste (vezi pozitia de Recruitment manager – aka responsabil de recrutare). Ce-i drept din armata provine termentul de recrutare care mai apoi s-a extins odata cu dezvoltarea industriei de resurse umane. Pana la urma si voluntarii se “angajeaza” sa activeze intr-o anume organizatie in momentul in care devin membri.
  A informa este una, a recruta este alta. parerea mea.
  Si da se folosesc astfel de termeni si pentru ca AIESEC este o organizatie profesionala in final. Si formarea profesionala a tinerilor este unul din scopurile principale. Asa ca scuzati aceste formulari mai tehnice.
  E mai mult de comentat pe tema asta dar nu vreau sa fiu plictisitor.

  Comment by Cosmin — August 31, 2007 @ 12:16 am

 259. Ce face Cercetasia pentru studentii si elevii de rand? Nu mi se pare potrivit sa apara pe aceasta lista a ONG-urilor. Cred ca este mult mai important sa ajunga acesti bani la o organizatie care face ceva si pentru altcineva decat pentru proprii membri (aici intra cele doua categorii amintite in prima fraza).

  Pacat ca nu a fost facut clasamentul cum trebuia… as vota pentru scoaterea Cercetasilor de pe aceasta lista!

  Comment by Dubidon — August 31, 2007 @ 1:51 am

 260. Salut!

  Ong-urile pe care le-ai adaugat mai tarziu in pol ar trebui incluse si in textul de la inceput…

  Comment by cris — August 31, 2007 @ 2:52 am

 261. si dupa ce am citit si comentariile, mai am de zis:
  BEST! :-)

  Comment by cris — August 31, 2007 @ 3:03 am

 262. Guevara, ca si noutate, in armata inca se Recruteaza ca si in toate companiile si firmele din Romania si din lume. Probabil ar fi bine sa deschizi un dictionar sa-i vezi toate sensurile pentru ca “incorporarea in armata” este numai unul din sensuri, cel de fapt folosit aici se refera conform DEX 98 la “A angaja, a primi pe cineva pe baza unei alegeri” si vine din francezul “recrutement” de la verbul a recruta “recruter”

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Recrutement
  http://en.wikipedia.org/wiki/Recruitment

  Comment by rares — August 31, 2007 @ 4:40 am

 263. Draga Dubion,

  Pe langa comment-urile de mai sus, pe care te invit sa le citesti, ca sa te lamuresti “ce face cercetasia”, iti ofer si un exemplu al implicarii cercetasilor in comunitate (adicalea “ceva si pentru altcineva decat pentru proprii membri”: in Tg Jiu, cercetasii au transformat un maidan plin de gunoaie al unui liceu, intr-un parculet cu alei, cu bancute, chiar si cu o fantanta arteziana. A fost un proiect pentru comunitate, la fel cum mai sunt multe altele.

  Fa te rog un efort si vezi cam cu ce se ocupa fiecare ONG de aici, inainte sa arunci cuvinte.

  Multumesc,

  Iulian
  ________________________________

  “Wat you are will show in what you do” Thomas A. Edison

  Comment by Iulian — August 31, 2007 @ 9:07 am

 264. sustin organizatia Cercetasiisi Roamaniiei

  Comment by relu pop — August 31, 2007 @ 9:30 am

 265. da “Verde crud” se numea proiectul din Tg Jiu de la liceul Economic putei vedea poze pe adresa
  http://www.cltgjiu.lx.ro/galerie%20foto/ACTIVITATI%20-%20PROIECTE/Verde%20Crud/slides/F1000001.html

  si puteti citi despre proiect la http://www.cltgjiu.lx.ro/
  >Proiecte>Verde Crud
  chiar daca unii invatau in alte licee sau scoli, toti am ajutat la construirea parcului

  Comment by Sergiu — August 31, 2007 @ 10:23 am

 266. … cercetasia

  eu personal sunt impotriva termenului de RECRUTARE. si asa se folosesc termeni mareti si grandioasi si cum vreti voi sa ii mai spuneti doar asa de dragul de a se folosi.

  cat despre cercetasi ce sa spun… fiecare centru local are cel putin un camp de 10 zile pe an unde tinerii pot participa ceea ce este foarte mult – costurile sunt reduse pentru ca se doarme in corturi iar daca se face o comparatie cu ceea ce se invata acolo sunt chiar mici (atelier de pictura, constructii de tabara, bratari din sfoara, momente culturale, orientare de zi si de noapte, tehnici de alpinism sau/si speologie, cunoasterea naturii, ecologizare educativa, jocuri de grup, atelier pe mass media, activitati de apa, si multe alte activitati)

  membri – cercetasii NU au interviuri, probe fizice si alte chestii complicate. se primesc tineri indiferent de notele scolare, indiferent de sex, religie, etnie si orice altceva. tinerii vin si participa prima data la 2-3 excursii, apoi participa in tabara de 10 zile si daca le place raman cat timp vor. nu e o problema daca pleaca de la cercetasi pentru ca oricum ceea ce au invatat acolo, prieteniile care se leaga raman peste viata si oricum le va fi de folos cand ajung studenti si se inscriu in BEST si AISEC sau in Ligile studentesti.

  cercetasii nu se pot dezvolta din cauza numarului mic de lideri, din cauza ca nu au sedii proprii (se intalnesc in sali de clasa).

  despre legea cercetasilor si promisiune trebuie sa se vada pe fiecare ramura de varsta. legea care apare pe scout.ro e generala – si unele aspecte ii deranjeaza poate pe unii (de ex.: cercetasul respecta patria sa romania si pe cei care traiesc in ea) dar asta e. acest aliniat din lege o au toti cercetasii (maghiarii au cu ungaria, nemtii cu Germania, Englezii o au cu Marea Britanie si cu Regina) si tot asa…

  sunt multe de discutat. vedeti paginile web ale cercetasilor din tara…

  Comment by guevara — August 31, 2007 @ 12:00 pm

 267. Comunitatea online HanuAncutei.com ii sustine pe Cercetasii Romaniei in cadrul acestui concurs, prin intermediul unui anunt general pe toate subforumurile componente.

  http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=announce&f=36&id=3

  Mult succes!

  Comment by Mihai — August 31, 2007 @ 12:36 pm

 268. He he, am citit cateva comentarii legate de cercetasie.. cercetasi.. sunt de acord cu voi, dar nu mi se pare ca ati surprins exact esenta, cel putin din punctul meu de vedere. vorbesc ca un fost cercetas, si imi pare rau ca m-am lasat, cred ca oricarui tanar i-ar prinde bine sa fie cercetas, sa invete sa respecte si sa iubeasca sincer natura, sa invete ce mult inseamna echipa, prietenii, onoarea. si ce e mai important, prin joc sa invete multe lucruri extrem de importante in viata. Personal, prin cercetasi mi se pare cel mai potrivit mod a a incepe educatia unui copil spre natura si respectul celor din jur.

  Comment by Teo — August 31, 2007 @ 12:39 pm

 269. bafta cercetasi

  Comment by cristoman — August 31, 2007 @ 1:02 pm

 270. Ionut, am primit un email de la un alt ong: poti, te rog, sa adaugi in lista si Youth for Undestanding – http://www.yfu.ro/ ?

  Ca participare si awareness – fiind ultima zi, voturi prea multe nu cred ca vor fi.

  Tnx.

  Comment by Mihai — August 31, 2007 @ 1:09 pm

 271. De ce sprijin financiar si de imagine cercetasilor?

  Simplu.
  1.Pentru ca au nevoie Acum( si din alte surse decat cotizatia si donatii).

  2.Pentru ca trebuie sa se puna pe picioare si in Romania.Istoria nu a fost prea prietenoasa cu ei.

  Si daca aveti timp sa cititi… :)

  De ce am ales sa fiu activa la Cercetasi?

  Am venit la cercetasi in studentie pentru ca una dintre colegele de facultate a strigat in clasa de curs: “Cui ii plac copiii?” si am raspuns “Mie!”
  Cercetasul se descurca in orice situatie si ea s-a descurcat; nu avea un ajutor la unitatea de lupisori – copii intre 7-12 ani.:)

  Timp de 6 luni, in mod constant,am facut voluntariat aici( cunosteam si alte ONG-uri). Mi se potrivea si am luat decizia sa intru in Marea Familie Scout.
  Astfel, dupa ce o zi intreaga am trecut prin mai multe probe, seara, in catedrala Sf. Iosif, cu mana pe steagul Scout, alaturi de ceilalti cercetasi de la “Cercetasii Muntilor”, am rostit Promisiunea si Legea.
  Este forma de educatie pe care am ales-o, in cunostinta de cauza, promovand-o in randul copiilor/tinerilor si raportandu-ma de atunci si la valorile scout in drumul spre “cercetarea si cresterea personala”.
  In timp, m-am implicat atat la nivel national cat si la nivel local. A meritat, merita si va merita.

  Ionut, felicitari pentru initiativa, multumesc celor care au licitat, multumesc lui Mihai ca ne-a propus, multumesc celor care au votat si vor vota Cercetasii Romaniei si sper peste un timp sa auziti mai des de Lord Robert Baden Powell.
  Poate chiar pe un blog-forum roman, de ce nu!?

  Sa avem cu totii un sfarsit de saptamana frumos!

  Cu bucurie,
  Intotdeauna Scout- desi uneori sontic(e greu, sa stiti! :) ),

  Iulia

  Comment by Iulia Ana — August 31, 2007 @ 1:21 pm

 272. Respect Foarte mult BEST, faceti unul din cele mai bune targuri de joburi din tara. De Cercetasi n-am auzit pana acum, insa sunt sigur ca reusesc sa aduca un plus in educatia multor tineri. Am fost membru AIESEC timp de 3 ani si acum sunt intr-un internship prin AIESEC in Polonia.

  [comentariu moderat de autorul acestui blog] 

  Comment by Sebastian — August 31, 2007 @ 2:55 pm

 273. …si ma bucur ca mesajul meu a fost inteles de cine trebuie.

  Felicitari pentru lansarea blogagency si poate pastrezi banii si oferi in schimb consiliere pe partea de blogging catorva dintre ONG-uri, sigur ar iesi pe termen lung mai castigati.

  Comment by Sebastian — August 31, 2007 @ 3:12 pm

 274. Mda, iar are BEST-ul 50 de voturi in 5 minute…

  Comment by Mihai — August 31, 2007 @ 3:29 pm

 275. Pentru cei care inca nu au inteles si nici n-au fost suficient de inteligenti incat sa se descurce pe site-ul BEST (ex: Gabriel Piotrceskowich, cel care a facut comentariul cu nr 254) o sa fac cateva precizari.

  BEST este organizatia studentilor de la universitati cu profil tehnic din Europa (Board of European Students of Technology – btw, numele este suficient de sugestiv). Infiintata in 1989, organizatia se extinde din ce in ce mai mult pe masura ce anii trec. Momentan, sunt 79 de grupuri locale BEST in orase din 30 de tari europene, fiecare grup local fiind asociat unei universitati tehnice. In Romania sunt 5 grupuri locale BEST (la Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Bucuresti), primul infiintat fiind cel de la Timisoara in 1991. Site-urile acestora sunt:
  BUCURESTI: http://www.bestbc.pub.ro/
  TIMISOARA: http://www.best.upt.ro/
  CLUJ-NAPOCA: http://www.bestcj.ro/
  BRASOV: http://www.bestbrasov.ro/
  IASI: http://www.bestis.ro/

  Activitati principale:
  – educatie complementara prin cursuri, traininguri, competitii ingineresti (pe plan local sau internationale); (www.courses.ro, http://www.compete.ro)
  – suport in cariera (BEST Ro organizeaza de 14 ani JOBSHOP(r): cel mai mare targ de job-uri din Romania din pct de vedere al numarului companiilor participante) http://www.jobshop.ro

  “Run by students, working for students”
  “Promoting Europe among Europeans”

  Comment by BEST member — August 31, 2007 @ 3:36 pm

 276. Clar: ONG-ul castigator va fi unul dintre cele 3 care sunt in frunte la categoria Educatie/Studenti. Sper sa fie vorba de BEST! :)

  Comment by Alina — August 31, 2007 @ 3:47 pm

 277. @Mihai (274): Si Cercetasii cate au avut in alea 5 minute? Numai vreo 40, asa-i? :P

  Comment by Alina — August 31, 2007 @ 3:49 pm

 278. Nu, a avut vreo 7.
  E interesant de urmarit cum cresc voturile treptat la unii si brusc cu vreo 50-100 la altii. ;)

  Comment by Mihai — August 31, 2007 @ 3:52 pm

 279. Draga Mihai (274.) Cum BEST-ul a obtinut 50 de foturi intr-o ora, nu-i nimic, intrebarea e cum au obtinut cercetasii 200 de voturi de la patru dimineata in 2 ore? asta mi se pare si mai dubios.

  Pacat, ca am ajuns sa ne mintim pe fatza in halul asta.

  Comment by Ionut — August 31, 2007 @ 3:56 pm

 280. cercetasia…
  ca o completare

  sora-mea a fost in AISEC SIBIU :) – din pacate cam un an jumate ca apoi a terminat faculta – si a invatat multe lucruri. deasta zic – toate ong-urile sunt bune. votati cu toate

  Comment by guevara — August 31, 2007 @ 4:01 pm

 281. MULTUMESC PENTRU DREPTUL LA REPLICA PE CARE L-AM TRIMIS ACUM 10 MINUTE, DOMNULE IONUT OPREA! ITRADEVAR TOATE LUCRURILE SUNT “FAIRPLAY ” VA MULTUMESC CA VA BATETI JOC DE NOI.

  Comment by Ionut — August 31, 2007 @ 4:09 pm

 282. cercetasia…

  uneori inseamna improrvizatie…
  am fost la o nunta si dimineata cei cu muzica trebuiau sa isi lege pe masina boxele. mirele crizat imi zice “mergi si fa rost de o sfoara de la mine de acasa”. merg cu un prieten. si ne uitam prin curte dupa o sfoara lunga si rezistenta… cautam vreo 15 minute prin sura, garaj, peste tot. la un moment dat vad hainele la uscat. mi s-a aprins o steluta si i-am spus prietenului – hai sa adunam hainele de pe sfoara. dupa ce le-am adunat le-am pus pe terasa iar apoi am desfacut sfoara de uscat haine – erau vreo 10 metri de sfoara super buna si de calitate (:) la vreo 3RON metru). apoi ne-am intors repede la nunta unde ne asteptau muzicantii / s-au bucurat mult. s-a bucurat si mirele… (pana a ajuns acasa)

  si uite asa se face cercetasie in fiecare zi… uneori cu improvizatie… chestia cu cablu de ambreiaj exterir cand s-a mers cu o dacie vreo 15 km o lasa m pe alta data pentru povestit

  guevara sau pasoptistu… sau mai no rrrrrrr

  Comment by guevara — August 31, 2007 @ 4:10 pm

 283. corectare – cablu de ambreiaj (sau ambreaj nu stiu cum e corect) exterior inlocuit cu o sarma.

  sau mai nou

  Comment by guevara — August 31, 2007 @ 4:13 pm

 284. Stimati votanti,

  Apreciez entuziasmul fiecaruia dintre voi, si am publicat toate comentariile care au avut ceva de spus. Insa va rog sa luati in calcul faptul ca nu stau permanent pe blog,  ca sa aprob comentariile instant, si de aceea, la un prim comentariu al fiecaruia din voi pe acest site, e posibil sa dureze ceva timp pana ajung sa il aprob. Nu va impacientati, si, mai ales, nu ma acuzati de impartialitate.

  Va mai dau un sfat, ca o concluzie la paragraful anterior, nu mai judecati la prima vedere. Acest proiect solicita eforturi mari din partea mea, si nu am nevoie sa mai raspund si unor asemenea critici nefondate.

  In plus, nu va mai certati atata intre voi. Una e sa iti sustii organizatia care te-a ajutat, fie ca rasplata pentru ajutorul primit, fie pentru ca tu crezi in ceea ce face ea, si alta e sa ii critici pe altii, sau sa ii acuzi de tot felul de lucruri.

  Asadar, fiti mai constructivi. Asta e doar primul proiect social pe care il derulez pentr ong-urile din Romania, vor urma si altele. Insa astept de la voi, pentru asta, o atitudine mai constructiva, mai pozitiva. Uitati-va inauntrul organizatiei voastre si explicati-va de ce nu ati castigat inante sa dati vina pe cei care au facut-o.

  In proiectele urmatoare am sa aplic toate sfaturile pe care le-am primit in pagina asta, in masura in care vor fi practice si vor rezolva problemele de care ne-am lovit acum, la inceput. Insa hai sa nu ne impiedicam in ele acum.

  Va multumesc,
  Ionut Oprea

  Comment by clickio — August 31, 2007 @ 4:23 pm

 285. Interesant…sunt sigur ca daca nu esti cercetas nu sti sa improvizezi…mai ales cand e vb de nunti si sarme

  Comment by danny — August 31, 2007 @ 4:23 pm

 286. iti spun eu cum au crescut cu 200 de voturi,pur si simplu cineva a convins o lista intreaga,greu de crezut nu?,pt ca suntem cercetasi de-aia,si cum a devenit un maraton al convingerii e normal sa se intample asta

  Comment by ady — August 31, 2007 @ 4:30 pm

 287. pe mine nu ma intereseaza cine va castiga, dar chiar as dori sa stiu ca organizatiile respective ce ar face cu banii aceea pt care concureaza si se cearta?

  Comment by Gyuszi — August 31, 2007 @ 5:21 pm

 288. Pai o sa ai ocazia sa ii auzi in cadrul emisiunii de pe TVR2, luni, 3 septembrie. Sper sa se pregateasca pana atunci.

  Comment by clickio — August 31, 2007 @ 5:41 pm

 289. Pentru Cercetasi

  Comment by Madalin — August 31, 2007 @ 6:13 pm

 290. Cercetasi? Gata oricand! :)

  Comment by Oana — August 31, 2007 @ 6:47 pm

 291. ms pt raspuns, chiar sunt curios cine va castiga ca e destul de strans situatia intre cele 3 tabere deja de vreo saptamana. Va doresc succes la toti!

  Comment by Gyuszi — August 31, 2007 @ 6:58 pm

 292. Ok. Observ ca din discutiile sunt din ce ce in ce mai aprinse asa ca m-am hotarat sa postez si eu cateva detalii in plus legate de AIESEC. Sunt un alumni AIESEC Cluj-Napoca care pot spune ca aceasta organizatie m-a ajutat enorm in decursul ultimilor 2 ani de zile.; datorita ei am invatat o multumime de lucruri noi care pot spune ca m-au ajutat enorm in momentul in care mi-am cautat un job, dar si in viata de zi cu zi. De asemenea am invatat ca intotdeauna colaborarea este cea care da cele mai bune rezultate, lucru care poate fi vazut din numeroasele colaborari cu alte ONG-uri a AIESEC; probabil ca putine sunt persoanele ca AIESEC Cluj-Napoca a colaborat cu Best pe un proiect recent sau ca membrii AIESEC sunt cei care tin o parte din training-urile conferintelor altor ONG-uri de studenti locale. Eu personal am votat AIESEC pentru ca am considerat ca merita acesti bani datorita profesionalismului pe care il arata, datorita modului in care se implica in mediul studentes si business, dar mai ales datorita oamenilor care zi de zi fac totul pentru AIESEC si pentru proiectele pe care le desfasoara.

  Comment by Bianca — August 31, 2007 @ 7:20 pm

 293. Acum lupta se da intre CERCETASI si BEST… asta daca nu ne pregateste AIESEC vreo surpriza pe ultima suta de metri :)

  Comment by Alina — August 31, 2007 @ 8:06 pm

 294. bai dar se voteaza nu gluma ….inca o ora si ceva si aflam cine are mai multe voturi…nu care e cel mai puternic ONG :) …multe se pot intampla.

  Comment by danny — August 31, 2007 @ 10:42 pm

 295. o sa fie un final apoteotic presimt……hai cercetasii!!!!!

  Comment by ady — August 31, 2007 @ 10:53 pm

 296. Simply….the BEST !!! :D

  Comment by vlad — August 31, 2007 @ 10:58 pm

 297. …cercetasia,un alt fel de a trai viata…
  …cercetasul,un iubitor al oamenilor si naturii…
  …ONCR-ul,o gradina cu cele mai frumoase flori ale planetei…

  …deviza cercetasului:”GATA ORICAND”…

  Comment by buzea radu florin — August 31, 2007 @ 11:11 pm

 298. pt cercetasii Romaniei…putem sa castigam!!! inca putin :D

  Comment by Irina — August 31, 2007 @ 11:12 pm

 299. mada din mures ii cea mai tare cercetasa si carmin ii cel mai nashpa(sa nu zic altfel):)):D:P

  Comment by paul — August 31, 2007 @ 11:24 pm

 300. cercetasii romaniei gata oricand, (aproape oricand) ;) )

  Comment by laur balaur — August 31, 2007 @ 11:24 pm

 301. Incercati sa lasati o lume mai buna, alaturi de noi! Votati Cercetasii Romaniei!!

  Comment by Laura — August 31, 2007 @ 11:26 pm

 302. Hopa

  Comment by Ionut Parausanu — August 31, 2007 @ 11:52 pm

 303. 00:00

  Scout Romania

  3130

  BEST

  3115

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 12:03 am

 304. de ce nu se incheie votarea,doar e 00:00 1 sept,?

  Comment by ady — September 1, 2007 @ 12:07 am

 305. Sa le zica cineva sa se opreasca… devine derutant

  Comment by Ionut Parausanu — September 1, 2007 @ 12:08 am

 306. peste 100 de voturi in cateva minute…

  Comment by danny — September 1, 2007 @ 12:08 am

 307. A omis Ionut sa seteze data de finalizare a votarii. :D
  Probabil va continua pana apare online si dezactiveaza votarea.

  Oricum, am mentionat situatia de la ora 00:00 mai sus.

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 12:10 am

 308. Felicitari tuturor pentru implicare! A fost foarte palpitant iar Cercetasii Romaniei sunt o organizatie care merita sprijinul!
  BRAVO!!!!!!!

  Comment by Bubu — September 1, 2007 @ 12:14 am

 309. As puncta un lucru… de ce nu se bucura nimeni ? Nici un cercetas in extaz nu e online ? Pe bune acum…

  Comment by Ionut Parausanu — September 1, 2007 @ 12:15 am

 310. suntem online…dar eu vad ca inca se mai poate vota? deci am castigat pana la urma? :D

  Comment by Irina — September 1, 2007 @ 12:16 am

 311. Tinand cont ca nu se stie cand se incheie votarea, insa nu are nimeni de ce sa se bucure… :-s

  Desi, tinand cont de rezultatele de la ora 12, ar trebui sa sun cateva persoane si sa ma bucur si eu, alaturi de ele (chiar daca nu sunt cercetas).

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 12:17 am

 312. este ora 12 :18 si voturile tot vin, cercetasi 3173 , BEST 3154…….de ce nu se incheie votarea?

  Comment by ady — September 1, 2007 @ 12:20 am

 313. Felicitari, cercetasi, a fost o lupta stransa si ne-am simtit onorati sa fim la mustaza de voi. Felicitari voua, felicitari celorlalte ONG-uri si felicitari BEST-ului ca a rezistat pana la capat. Si nu in ultimul rand vreau sa le multumesc personal celor care ne-au sustinut.

  be the BEST! :)

  Comment by Maria — September 1, 2007 @ 12:22 am

 314. Avem initial 29 de ONG-uri in lista, se voteaza timp de 11 zile (20-31 august), iar pe 1 septembrie vom sti ONG-ul care va primi banii.

  Voturile valabile sunt in perioada 20-31 august. Cum deja este 1 Sept. degeaba se trimit spam-uri pe ultima suta de metri. La ora 00.00 Cercetasii castigasera deja.

  Orice vot dupa e irelevant.

  Comment by Cristian Mezei — September 1, 2007 @ 12:23 am

 315. Eh, oricum probabil ca se vor lua in considerare voturile de pana la ora 00:00.
  Inca o data, de observat volumul mare de comentarii ale cercetasilor, comparativ cu cel al best.

  Felicitari, Scout Romania, felicitari cercetasi si astept cu interes (si probabil ca nu doar eu) sa vad ce proiecte veti dezvolta cu suma primita.

  Felicitari si celorlalte ONG-uri, intrecerea in voturi a fost una acerba! ;)

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 12:24 am

 316. salut sunt membra ONCR…de ce nu se scrie nimic pe site despre ora de inchidere?…nu putem sa-l contactam cumva pe Ionut sa il intrebam de situatia exacta?sunt si eu curioasa daca ma pot bucura sau nu!:D..astept un raspuns sau oprirea votului!
  multumesc…anyway felicitari tuturor!:)

  Comment by Mada — September 1, 2007 @ 12:24 am

 317. Sa stie fi-mea sa caute nordul dupa bureti… Beau pentru asta.

  Comment by Cristian Mezei — September 1, 2007 @ 12:25 am

 318. http://www.clickio.ro/2007/09/internet/cercetasii-romaniei-ong-ul-care-va-primi-fondurile-campaniei-de-blogvertising/

  Comment by Cristian Mezei — September 1, 2007 @ 12:26 am

 319. gata mai cu voturile…hooo..suntem in septembrie..gata

  Comment by jacsu — September 1, 2007 @ 12:28 am

 320. Sper k nu ma bucur degeaba….CERCETASI!!!….GATA ORICAND!!!

  Comment by skorpy — September 1, 2007 @ 12:31 am

 321. yay am castigat !!! nu imi vine sa cred :D super tare…Scouts forever ;)

  Comment by Irina — September 1, 2007 @ 12:33 am

 322. Da, merci Cristi. Ok, am lasat votul online, pentru ca alternativa ar fi fost sa il scot cu totul. Am facut printscreen-uri cu paginile deschise, si am luat din ele numarul de voturi pe care le-am anuntat in pagina respectiva. Probabil o sa scot maine voturile complet, si am sa pun pozele cu rezultatele finale in locul lor.

  Felicitari si multumiri tuturor celor care s-au implicat, si promit ca in curand voi anunta cum putem face pentru a sprijini si restul initativelor care au participat, si multe altele care nu s-au inscris de data asta, si impreuna sa facem macar o tara, daca nu o lume mai buna.

  Momentan, va urez noapte buna, eu lucrez de azi dimineata de la 9 si mi se inchid ochii. Mai vorbim maine, cand probabil iar voi avea de moderat o avalansa de comentarii.

  Comment by clickio — September 1, 2007 @ 12:35 am

 323. Am castigat!!! Am dovedit ca suntem o organizatie puternica, o organizatie care ar trebui sa fie mai respectata de cei din exteriorul ei decat este la ora actuala. Am dovedit ca suntem GATA ORICAND!

  Comment by Laura — September 1, 2007 @ 12:38 am

 324. Noapte buna, pe maine. :)

  Si multumim pentru aceasta initiativa. ;)

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 12:38 am

 325. woai waai…chiar am castigat? :o i’m so excited..yey..
  for a better world! comment by a proud scout:) love ya all

  Comment by me — September 1, 2007 @ 12:50 am

 326. Felicitari castigatorilor & oragnizatorilor pt idee

  Comment by adam — September 1, 2007 @ 1:03 am

 327. mda…
  15 voturi in plus ptr Cercetasi
  1 zi in minus ptr BEST

  CORECT, nu? ca in Romania! :) ))

  Comment by cris — September 1, 2007 @ 1:06 am

 328. Cris, s-au stabilit de la inceput niste reguli.
  Au fost respectate pana la final in alegerea castigatorului?

  Daca da, comentariile cred ca sunt inutile. ;)

  Comment by Mihai — September 1, 2007 @ 1:14 am

 329. Aici:
  http://www.ramonabercea.ro/128/hai-pe-autostrada-tvr/

  aveti ONG-urile care sunt inviate luni , 3 septembrie la emisiunea Autostrada TVR de pe TVR2.

  Comment by Ramona Bercea — September 1, 2007 @ 1:38 am

 330. Felicitari lui Ionut Oprea pentru reusita de a aduce atatea ong-uri la un loc, pentru a le provoca sa devina vizibile si sa-si prezinte contributia la dezvoltarea societatii.
  Multumim tuturor sustinatorilor societatii civile. Implicarea voastra din aceasta saptamana ma face sa cred ca nu suntem toti cei din onguri niste naivi poeti asa cum unii ne percep.
  Felicitari tuturor organizatiilor pentru modul in care s-au prezentat, pentru mobilizare si pentru comentariile competitive sau complementare. Sta in puterea noastra pana la urma sa fim uniti, sa ne completam reciproc, si sa dezvoltam proiecte comune care sa aiba un impact real in societate.

  Felicitari cercetsilor: e important sa avem incredere in noi, personal sper ca acest concurs sa reprezinte un inceput pentru cresterea increderii cercetasilor actuali, a tinerilor si a adultilor in Miscarea Scout, pana la urma imaginea noastra in ochii celorlaltora este o reflectare a temerilor si a autocriticii noastre. Haideti sa purtam cu bucurie si responsabilitate esarfa de cercetas, si desi poate suna desuet, sa facem o fapta buna oricat de neinsemnata ar parea ea maine si in fiecare zi.

  Felicitari lui Radu, pentru timpul, resursele si gandirea strategica ce a dus la acest rezultat!

  Back in scouting ;)

  Comment by Bianca — September 1, 2007 @ 2:47 am

 331. …am castigat,un pas mic pentru cercetas,un pas urias pentru organizatie…
  …felicitari cercetasilor,organizatorilor,celor ce au votat,celor ce ne sustin,felicitari…

  Comment by buzea radu florin — September 1, 2007 @ 10:06 am

 332. we wooooooooooooooon .yey

  Comment by teeeaaaa — September 1, 2007 @ 10:52 am

 333. Cercetasi?? Sunteti gata??

  Comment by NIcu — September 1, 2007 @ 11:23 am

 334. felicitari castigatorilor, va conta ceea ce vor face Cercetasii cu banii ;) suntem multi curiosi sa vedem proiectele ce vor iesi cu sprijinul financiar al acestui premiu
  si felicitari tuturor, a fost o lupta stransa, mai ales intre cele 3 ONG-uri, printre care si AIESEC…tin sa subliniez, caci asa se scrie corect AIESEC

  din toate mesajele date de catre membri si fosti membri ai AIESEC, n-ati retinut ca nu ati scris corect, de aceea va rog sa corectati: “aisec” nu inseamna nimik…AIESEC, nu sunt puse degeaba literele acolo in denumire, nici macar una
  http://www.aiesec.org/romania

  Comment by Angi-Sibiu — September 1, 2007 @ 12:00 pm

 335. votez AIESEC!
  am fost acolo, m-am simtit bine, am invatat. daca toti tinerii din Romania ar fi ca aiesecarii, altfel ar fi tara asta…

  sper ca asta e modalitatea de votare, prin mesaj.

  Comment by cata — September 1, 2007 @ 3:44 pm

 336. am castigaatt..:D noi..cu totiii… bravo!:D

  Comment by natalia — September 2, 2007 @ 2:22 pm

 337. GATA ORICAND!

  Bianca, welcome back! :*

  Comment by Irina (alta :P) — September 2, 2007 @ 3:02 pm

 338. Eu votez AIESEC pt ca, desi am avut o interactiune scurta cu grupul din Pitesti (un training), mi-au dat speranta ca visele se pot implini si in Romania, unde totul functioneaza nu tocmai dupa legile morale.

  Comment by luisa — September 2, 2007 @ 4:00 pm

 339. Felicitari, Cercetasii Romaniei!

  Felicitari tuturor ONG-urilor pentru ca ofera organizare si “atmosfera” pentru voluntariat. Este nevoie ca organizatiile sa fie puternice, bine organizate si promovate. Iar resursele materiale, dar mai ales cele umane, sunt indispensabile pentru continuitatea misiunii fiecarei organizatii in parte.

  Acum, cercetasii se bucura de inca un sprijin in acest sens. Cu siguranta, in urma acestei campanii, misiunea ONCR va fi un pic mai bine inteleasa. – urmeaza discutiile din Autostrada :) .

  Apropo de ce zicea Cristian Mezei (316.), ca o completare la ce inseamna cercetasie pentru copii si nu doar: sper ca din ce in ce mai multi parinti vor constientiza faptul ca spiritul de voluntariat se dobandeste mai usor daca te ajuta cineva sa ii gasesti bucuriile din copilarie/adolescenta. ONCR ofera copiilor un cadru in acest sens, ajutandu-i totodata, prin informatii si joc, sa fie optimisti, sa aiba curajul “sa faca tot posibilul” sa se descurce in orice situatie si “sa fie gata” “sa lase lumea un pic mai buna decat au gasit-o”.
  Trecand prin teorie pedagogica, de animatie si nu doar, liderii din ONCR devin formatori de voluntari. Astfel, copiii, care de la 7 ani vin la lupisori, trecand prin formarea de la cele doua-trei ramuri de varsta, ajung sa fie tineri voluntari, constienti ca au un rol in societate. In cazurile cele mai fericite, raman si devin lideri. De aceea, in fiecare centrul local din tara, prin activiti diferite, luptam ca misiunea cercetasiei sa dainuie si sa aiba continuitate in fiecare membru.

  Un gand bun cu speranta intr-o lume mai buna – incepand cu tara noastra(cum spunea Ionut :) )

  Iulia

  P.S. Bianca, ma bucur. Succes! ;)

  Comment by Iulia Ana — September 3, 2007 @ 2:50 pm

 340. Am votat si eu AIESEC!

  Sunt membru de aproape un an si per total ma simt multumit de toate activitatile din AIESEC la care am participat, la care am contribuit si pe care le-am organizat.

  Marius, AIESEC Iasi

  Comment by Marius B — September 4, 2007 @ 9:44 am

 341. Votez si eu pt cercetasi… desi nu am activat prea mult timp la ei, cat am stat mi-a placut….Mi-a placut ca incearca sa faca ceva pentru natura in primul rand, incearca sa repare ceea ce au facut altii carora nu le pasa de natura si de salbaticie….

  Comment by ally — October 31, 2007 @ 9:33 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu