post Prima categorie de ONG-uri: Internet(3 ONG-uri)

August 20th, 2007

Insemnare despre: blogvertising,internet — clickio @ 12:43 pm

Din pacate, in zona internetului avem putine asociatii. In afara de Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI -www.apti.ro), nu mai exista nici o asociatie sau ONG dedicat internetului in Romania. Am adaugat insa si doua asociatii ale industriei de IT&C, care cuprind si internetul, insa nu ii acorda intotdeauna importanta pe care o merita. Conditia, pentru acestea din urma, este de a investi banii obtinuti in urma campaniei de blogvertising pentru proiecte dedicate ramurii de internet.

ONG-uri candidate din categoria Internet(4)

1. APTI -www.apti.ro

APTI este Asociatia Pentru Tehnologie si Internet. Ea reprezinta un grup de initiativa ai carui membri considera ca prin actiunea lor comuna pot schimba in bine unele aspecte ce deranjeaza in Internetul romanesc.

Nu credem ca suntem si nici nu vrem sa fim reprezentantii Internetul-ui romanesc (de fapt nici nu stim daca acest termen poate fi definit 100% corect ). Dar suntem siguri ca putem schimba citeva lucruri prin actiunea noastra comuna.

Vedeti Ce credem noi si Statutul APTI pentru mai multe detalii referitoare la ce ne propunem sa facem.

Vedeti activitatile in desfasurare sau proiectele avute in vedere pentru a avea o imagine despre ce facem in mod concret.

Daca aveti mai multe intrebari vedeti Intrebarile Frecvente sau trimiteti un mail la info at apti.ro (Raspundem de obicei in maximum 2 zile lucratoare)

2. Asociatia Nationala pentru E-Commerce – ANEC – nu are inca site – informatii aici

IMPORTANT!!! Pentru ca are o legatura cu marketonline.ro, castigatorul campaniei de blogvertising, prin Liviu Taloi, co-fondator ANEC, si consultant independent care lucreaza si pentru acest client, si pentru ca asta arunca dubii asupra procesului democratic de votare a ONG-urilor, indiferent daca ANEC este sau nu printre primele votate, vom descalifica ANEC din lista ONG-urilor care pot fi votate pentru a castiga fondurile obtinute de aceasta campanie de blogvertising.

3. ANIS + ARIES(Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, www.anis.ro si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software,www.aries.ro, pentru cine inca nu a aflat, au fuzionat in urma cu ceva timp). Conditia, pentru acest candidat, este de a investi banii obtinuti in urma campaniei de blogvertising pentru proiecte dedicate ramurii de internet.

4. Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania, ATIC, www.atic.org.ro

Modulul de votare:

{democracy:2}

* vezi mai sus motivele pentru care am decis sa scoatem ANEC de pe lista de votare a ONG-ului care va primi fondurile campaniei de blogvertising.

7 Comments »

 1. [...] 1. Internet (4 ONG-uri) [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Sa inceapa votarea ONG-ului care va primi bugetul primei campanii de blogvertising! — August 20, 2007 @ 1:37 pm

 2. Sincer, nu prea inteleg de ce a fost descalificat ANEC. Daca motivul este acela ca Dl Liviu Taloi colaboreaza si cu magazine online, acest lucru nu prea are sustinere (decat in Romania). Fiecare dintre cei interesati de acest subiect lucreaza sau colaboreaza la/cu o firma din domeniul IT. Nici nu s-ar pute altfel. Cred ca fiecare dintre ONG-uri ar trebui masurate dupa ceea ce fac pentru acest domeniu si nu dupa locul in care lucreaza persoane implicate in acestea. Cel putin asa functioneaza in strainatate. Banii pe care un ONG ii poate primi, nu pot fi bagati in buzunarul unui sau altuia asa ca…. suspendarea este total nefondata.

  Comment by Dragos — August 24, 2007 @ 4:26 pm

 3. Dragos, dl Taloi lucreaza chiar la magazinul care a castigat licitatia, si care va face donatia. De aceea nu era corect, pentru alte ong-uri, ca ANEC sa participe. Am ales sa il exclud doar pentru a elimina orice dubiu asupra alegerii ong-ului, nu vreau sa pretinda cineva ca se intampla atceva cu banii decat ca se vor duce DIRECT la ong-ul care va fi ales in mod democratic.

  Comment by clickio — August 24, 2007 @ 4:33 pm

 4. Mersi Ionut pentru ca ai pus si APTI pe lista ONG-urilor care ar putea primi voturile participantilor.
  As avea insa 2 observatii care poate vor fi mai de folos pe viitor :
  - mi se pare important ca banii sa se dea pe un proiect si nu unui ONG- doar asa. Proiectul da posibilitatea unui buget bine structurat, dar si o evaluare a eficientei si a rezonabilitatii costurilor. Este o dovada si de buna cheltuire a fondurilor. Sigur, asta se poate face si dupa ce s-a selectat ONG-ul.
  - ideea cu oricine voteaza prtintr-un simplu poll pe web mi se pare depasita. Speram ca s-au dus vremurile cind MCTI sau altii scoteau comunicate de presa cu xx% cred ca e-guvernarea e buna, cind era doar rezultatul unul poll.
  Probabil o varianta mai eficienta si util apentru cel ce vor afisa reclam aar fi fost ca ei sa voteze unde vor sa se duca banii castigati de ei.

  Multa bafta si succes !

  Comment by Bogdan — August 26, 2007 @ 6:14 pm

 5. Ati omis Asociatia Webmasterilor Crestini Ortodocsi => http://www.ortodoxronet.org/

  Comment by Gigel Chiazna — August 27, 2007 @ 1:04 pm

 6. Nu lucrez acolo, ci sunt consultant, am contract, intre firma mea si MarketOnline. Dar oricum nu ma deranjeaza chestia…
  Vom gasi bani pentru proiecte din resurse proprii, si alte donatii, sponsorizari. Nu avem nevoie de banii din blogvertising.

  —-
  Dragos, dl Taloi lucreaza chiar la magazinul care a castigat licitatia, si care va face donatia.

  Comment by liviu taloi — August 29, 2007 @ 9:48 pm

 7. Chiar trebuie neaparat si neaparat ca banii acestia sa ramana in aceasta industrie?? Sunt ONGuri mult mai importante si cu un scop muuuuuuuult mai nobil decat orice ong din domeniul it. Hai sa fim seriosi, din IT-ul romanesc se castiga bani buni si daca s-ar dori cu adevarat o parte din acesti bani ar ajunge la toate cele 4 asociatii enumerate mai sus.

  Si chiar nu as vrea sa vad peste 2-3 luni in toata blogosfera cum ca nu stiu cine de la Asociatia X castigatoarea si-a cumparat Logan. Sunt copii sau batrani care care ar merita acesti bani mai mult decat oricare din organizatiile mentionate anterior.

  Regards

  Comment by Cristian Badea — September 24, 2007 @ 11:14 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu