post Sa inceapa votarea ONG-ului care va primi bugetul primei campanii de blogvertising!

August 20th, 2007

Insemnare despre: blogvertising,internet — clickio @ 1:35 pm

Am initiat impreuna o campanie pe blogurile din Romania care a atras peste 40 de bloggeri, precum si suma de 9500 de euro oferita la licitatie de marketonline.ro(30.001 RON mai exact), iar acesti bani vor fi donati unui ONG pe care ne-am adunat astazi aici ca sa-l alegem.

Avem initial 29 de ONG-uri in lista, se voteaza timp de 11 zile (20-31 august), iar pe 1 septembrie vom sti ONG-ul care va primi banii. Puteti vota in fiecare categorie, vom centraliza rezultatele pe1 septembrie si vom afla ONG-ul cu cele mai multe voturi, care va primi 9500 de euro din partea castigatorului licitatiei pentru campania de blogvertising.

Din pacate nu am avut timp sa adaug o descriere pentru fiecare ONG din lista, de aceea apelez la voi, sau la reprezentantii fiecaruia, sa trimita intr-un comentariu descrierea ONG-ului pe care vrea sa il sustina cu ocazia asta, si le voi trece in articol.

Bloggeri: promovati-va ONG-urile preferate! Puneti intrebari, daca nu sunteti hotarati.
Reprezentanti ai ONG-urilor: completati descrierile ONG-urilor, si raspundeti intrebarilor.

Toata lumea: mergeti la vot pe clickio.ro! In urma votului vostru, pe 1 septembrie un ONG, posibil, cel ales de tine, va avea 9500 de euro pe care ii va putea investi intr-un proiect de dezvoltare.

Pentru alte detalii despre proiectul de blogvertising, va invit in pagina-rezumat: Blogvertising: rezumat (harta evenimentului), incepeti de aici.

Iata si categoriile in cadrul carora puteti vota (intr-una, in mai multe, sau chiar in toate):

1. Internet (3 ONG-uri)

2. Educatie/ Studenti(8)

3. Categorii sociale deosebite(5)

4. Ecologie(6)

5. Dezvoltarea societatii romanesti (6 ONG-uri)

Mai sunt 11 zile pana vom afla care este ONG-ul care va primi banii. Ca sa nu uiti, te poti abona, prin caseta din dreapta, “Abonare prin email”, la alertele clickio.ro, si vei fi primi un email imediat ce voi anunta ONG-ul castigator.

21 Comments »

 1. [...] Haideţi la vot. Nu vreau să vă influenţez votul, dar nu pot să mă abţin să precizez favoritele mele (exact în ordinea lor): [...]

  Pingback by A’ lu’ Alexandrescu » Start la vot în campania de Blogvertising pentru alegerea ONG-ului — August 20, 2007 @ 3:20 pm

 2. E oarecum aiurea faptul ca pot vota la toate patru cateogriile si pana la urma va fi un singur ONG care va fi ales.

  Ce sens are sa votez de doua ori, cand de fapt cred ca doar un ONG merita banii astia?

  Nu poti sa pui toate ong-urile intr-un singur POLL si descrierile pe categorii sa fie separat?

  Comment by adrian soare — August 20, 2007 @ 7:06 pm

 3. Tu ai posibilitatea sa iti exprimi optiunea pentru oricare si pentru fiecare din categorii. Poti vota doar intr-o categorie, poti vota in doua, trei, sau in toate.
  Am incercat, prin asta, sa rezolv problema celor care nu se hotarasc intre 2-3 optiuni. Asa, ca mine.

  Daca vrei sa alegi o singura data, iti alegi intai domeniul, si apoi ONG-ul, si dai un singur vot.

  Comment by clickio — August 20, 2007 @ 7:10 pm

 4. Ionut, te mai rog si eu ceva. Pune in “regulament” si o metoda de filtrare a voturilor “frauduloase”. Am vazut 2 ong-uri cu fff multe voturi. Pot fi pe bune, dar pot fi si “frauds”. Daca sunt frauds se vad din logurile de la wp-polls si ar trebui cumva spus clar ca vrem sa alegem un ONG 100% cinstit (adica daca se vede o frauda -> descalificare)

  Comment by Alexandrescu — August 21, 2007 @ 2:20 am

 5. Adrian, pana acum cifrele nu sunt atat de mari tinand cont ca o lista de messenger are vreo cateva sute de contacte si ca majoritatea ONG-urilor au grupuri pe Yahoo. Un simplu email poate sa mobilizeze o mare parte din membrii. Dar ai dreptate, ca voturi frauduloase pot exista, sau poate chiar exista, si cred ca primul pas ar fi sa se publice logurile cu ip-uri and stuff.

  Comment by Ionut Parausanu — August 21, 2007 @ 4:15 am

 6. [...] S-a ajuns si la aceasta etapa, clickio anunta lista participantilor. Prin vot se va alege ce ONG capata banii stransi in prima etapa. [...]

  Pingback by Scarlatescu.ro » Blog Archive » Blogvertising, votam ONG-urile — August 21, 2007 @ 2:35 pm

 7. cele doua ONGuri care au multe voturi au si un nr f mare de sustinatori. nu cred ca se pune problema ca sunt voturi frauduloase. Mai mult ambele ONGuri promoveaza ideea de seriozitate si corectitudine asa ca daca se gandesc sa falsifice voturi inseamna ca valorile lor nu reprezinta nimic. spor la vot :)

  Comment by danny — August 21, 2007 @ 3:04 pm

 8. [...] Am o surpriza mare pentru voi. Pe langa miza cea mare a alegerii unui ONG, din listele pe care le aveti la dispozitie aici, pe clickio.ro, am mai primit o propunere foarte interesanta. Mai exact, ONG-ul care acumuleaza, in fiecare categorie, cele mai multe puncte, va fi invitat intr-o editie de luni a emisiunii Autostrada TVR, difuzata zilnic de la 16.30 la 17.50, pe canalul TVR2 al postului public de televiziune. [...]

  Pingback by Ionut Oprea » ONG-urile castigatoare pe fiecare categorie vor fi invitate la Autostrada TVR, pe TVR2 — August 21, 2007 @ 4:02 pm

 9. “Aici nu am avut timp sa adaug descrieri, asa ca daca aveti timp si chef si vreti sa sustineti vreuna din asociatii sau sa propuneti alta, trimiteti un comentariu.” Nu cred ca e bine-asa, Ionut. Am vrut sa votez si eu, dar n-am avut ce.

  Ce ar trebui sa votez? Un nume de ONG sau o arie de interes in care isi desfasoara activitatea? Niste organizatii despre care nu stiu mai nimic? Care nu fac nimic ca sa-mi atraga votul? Despre care nu stiu exact ce vor face cu banii?

  Poate ca e doar lipsa mea de incredere in cei care fac si gireaza ONG-uri, dar ramin la parerea ca banii astia ar fi trebuit sa ajunga la un caz concret, sa fie cistigati de un proiect cit se poate de concret, cu o directie exacta. Ar fi adus credibilitate si avantaje mediatice pentru intregul proiect.

  Ramin printre participanti doar pentru a-mi respecta cuvintul dat si din respect pentru conceptul proiectului, insa consider ca actuala directie este gresita.

  Comment by copolovici — August 22, 2007 @ 2:40 am

 10. Buna ziua!

  Reprezint un ONG care si-a propus educarea copiilor si tinerilor in spiritul respectului fata de valorile nationale, parte integranta a culturii universale.
  Mai multe detalii despre noi, gasiti aici:
  http://www.fluierasulbv.piczo.com
  Am dori sa participam si noi la prima campanie de blogvertising! Ne puteti ajuta?

  Comment by Silvia Tatu — August 22, 2007 @ 4:15 pm

 11. Stau si ma intreb cati membri de organizatie din AIESEC sau din cercetasi au fost macar o data sa tina piept unui profesor/decan/rector/ministru pt a apara drepturile studentilor. Stiu sigur ca membri ANOSR au fost cei care au obtinut multe din ceea ce avem azi … in mod normal (reduceri pe CFR, linia 601, burse, drepturi in senate si consilii, libertatea de exprimare).
  Ma intreb iar … cati dintre cei care voteaza au fost sa isi puna pielea la bataie pt ca doreste in Romania calitate in educatie, doreste ca noi, studentii sa fim parteneri in acest sistem educational, sa fim luati in considerare si sa tina cont de pozitia noastra … care nu corespunde de cea a ..profilor. Cati am pupat unde trebuie si cati am zis lucrurilor pe nume? Cati suntem multumiti de educatia din Romania si cati ne pierdem noptile gandindu-ne cum sa facem ca educatia sa ajunga macar la linia de plutire? sa avem macar o universitate in top 500? pe cati dintre noi ne doare ca profilor putin le pasa ca sunt formatori? pe cati ii doare sa vada ca sunt mai multe gunoaie pe strazi decat in cosurile de gunoi? pe cati ii doare ca sunt terasele pline si bibliotecile goale? ca se copiaza la examene? ca nici macar nu putem vorbi de o educatie de calitate??? Poate macar prin acest spectacol vedem cu ce se ocupa cu adevarat membri org din Romania! Unii cu plimbarile prin strainate, altii cu munca pt a avea peste 50 de ani o Romanie la care acum visam!

  Spor la voturi si bafta in proiecte (dar ganditi-va ce au nevoie stundetii inainte de a le incepe http://www.bologna.ro , http://www.cetedoare.ro )

  Comment by Cris — August 23, 2007 @ 4:57 am

 12. eu sustin S.E.C.S. – http://www.sexdex.ro/index.php

  si nu l-am gsit la nici o sectiune. oare nu m-am uitat eu bine? daca e cumva vreo omisiune va rog remediati ca sa aiba si ei aceleasi sanse cu ceilalti.

  va multumesc

  Comment by oedip — August 23, 2007 @ 12:49 pm

 13. in seara asta am primit un spam pe ODC in care eram invitata calduros sa votez un ONG ecologist aflat in lista de aici. mesajul avea link catre pagina cu pricina si un mesaj de tipul “votati investitiile in ecologie…nu injurati!…scuze pentru mesaj!” :) :):):):)

  Comment by copolovici — August 23, 2007 @ 11:10 pm

 14. oops…I’m in good terms with mai feminin side :D

  Comment by copolovici — August 23, 2007 @ 11:11 pm

 15. Ma bucur ca pot sa particip la o astfel de campanie si sper ca intr-o mica parte sa ajutam ONG-urile ce au nevoie de asta. Daca nu adoptam atitudinea corespunzatoare noi, oamenii de rand, nu stiu cine ar face-o.
  So, votati!

  Comment by Despina — August 25, 2007 @ 12:06 am

 16. [...] 7. Votarea ONG-urilor e in curs de desfasurare. Incepeti de aici! [...]

  Pingback by Ionut Oprea » Blogvertising: rezumat (harta evenimentului), incepeti de aici — August 26, 2007 @ 11:36 pm

 17. Oricare din aceste organizatii merita premiul. Toti cei implicati sunt oameni carora le pasa. Cinste lor!

  Comment by Mili — August 29, 2007 @ 12:29 pm

 18. [...] http://www.clickio.ro/2007/08/internet/sa-inceapa-votarea-ong-ului-care-va-primi-bugetul-primei-campanii-de-blogvertising/ Posted by admin Filed in General [...]

  Pingback by Joobs.ro Blog » Blog Archive » Ai o preferinta? — August 29, 2007 @ 9:24 pm

 19. [...] m-am întors din concediu şi, până să-mi pregătesc discursul, vă invit să alegeţi din lista de aici un ONG studenţesc care merită să primească cei 10.000 de valută strânşi de prima campanie românească de [...]

  Pingback by din nou la vot at Laptopiseţul — August 29, 2007 @ 10:36 pm

 20. Reprezint proiectul Centrul de Pregatire pentru Viata Independenta pentru persoanele cu Sindrom Down a Asociatiei Caritas Bucuresti care are ca scop imbunatatirea calitatii vietii personelor cu dizabilitati, iar ca obiective sunt: Recuperarea psiho-motorie a copiilor cu Sindrom Down, Diminuarea tulburărilor de vorbire,Integrarea socială şi scolară, Dezvoltarea abilităţilor de autogospodărire, autoîngrijire, comunicare, orientare, comportare socială, folosirea banilor, achiziţionarea de produse şi utilizarea de servicii a copiilor cu Sindrom Down. Creşterea gradului de autonomie la adulţii cu Sindrom Down.
  Dorim sa intram si noi in competia voturilor. Mai multe detalii despre noi gasiti pe http://www.sindromdown.ro

  Comment by Mariana — August 30, 2007 @ 12:14 pm

 21. [...] Vorbeam azi cu buddha despre un concurs care o sa-l facem, si am ajuns la stabilirea castigatorilor. Parca ar fi bine asa, ba parca ar fi bine altfel, ba parca altcumva… Ei bine, va spun eu cum NU e bine sa se stabileasca castigatorii unui concurs: prin votul la liber! Asadar, iata cateva exemple negative: roblogfest 2007 (votare castigator concurs de bloguri), blogvertising (votare ONG care va primi o donatie), sau, mai nou, de la concurenta PC Garbage avem colorata maine-i gata (nume stupid pentru un concurs de fotografii de vacanta). [...]

  Pingback by Votul la romani: “Multi, da’ prosti!” — October 5, 2007 @ 12:12 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu