post Antreprenoriat pe internet: prezentari live si discutii online

November 15th, 2007

Insemnare despre: blogging,internet — clickio @ 12:24 pm

Internetul si antreprenoriatul au multe in comun. Pe de o parte, internetul e un mediu excelent pentru antreprenoriat, pentru ca poti experimenta cu resurse minime, te poti informa mai bine, poti invata mai usor din experienta altora, si poti porni la drum cu investitii mai mici, mai accesibile. E usor sa incepi, secretul e sa continui, spunea cineva.

Ei bine, m-am bucurat in urma cu un an cand TVR a inceput sa difuzeze versiunea romaneasca a emisiunii Arena Leilor, si m-a dezamagit putin orientarea principala spre divertisment a acestei emisiuni. Insa mi-am reveni repede si am incercat sa o completez cu antreprenor-arena.ro, un blog pe care am inceput sa comentez concret cazurile prezentate in emisiune, din trei perspective care mi se par cele mai importante pentru un antreprenor: ideea, planul si prezentarea.

Senzatia mea este ca, in general, avem tendinta sa  supra-apreciem ideea, sa tratam cu indiferenta planul sau sa nu ne gandim la el, si sa uitam cu totul de prezentare, ori toate trei sunt la fel de importante, si valoarea potentiala a unui business e data de combinatia celor trei, si niciodata de una din ele luata separat.

Pana la sfarsitul anului vreau sa relansez antreprenor-arena, cu o echipa de colaboratori (inca mai primesc propuneri, daca e cineva interesat), pentru a extinde discutia in jurul celor trei aspecte importante si la alte idei de business, teoretice sau deja implementate. Cred ca e important sa discutam pe cazuri concrete, si sa invatam din ce-a mers si ce n-a mers la fiecare.

Anul asta am mai avut doua motive de bucurie, pentru ca principalii organizatori de evenimente de business de la noi incearca anul asta sa experimenteze live pitch-uri pentru finantari de proiecte.

In ordine cronologica, primul astfel de experiment este 11 minutes, un concurs de idei de business online/mobile/web-based in care puteti prezenta planul vostru unui juriu international, in fix 11 minute. Concursul va avea loc joi, in ziua 4 a conferintei  Zilele BIZ, intre 11.30 si 13, asadar cred ca maxim 9-10 idei vor ajunge sa fie expuse. Deadline-ul pentru propuneri e 20 noiembrie. Iata si formularul de inscriere.
Evensys, in cadrul evenimentului NetCamp, organizeaza Netstart, un concurs de proiecte online al carui juriu va fi format din antreprenori romani, care vor avea ocazia sa investeasca in proiectele prezentate, precum si sa isi exprime parerea live despre ele, iar unii membri ai juriului au promis chiar consultanta si dupa eveniment.

Desi sumele vehiculate initial sunt mici (cateva mii de euro), sunt convins ca in cazul unei idei bune, cu potential, si prezentata de un antreprenor care dovedeste ca o poate implementa si apara, adica joaca un rol cheie in succesul ei, membrii juriului ar putea fi convinsi sa investeasca si mai mult.

Deadline-ul pentru propunerile de proiecte la NetStart e 30 noiembrie. Pentru inscrierea la NetCamp, “First step is to send an e-mail at office@evensys.ro with the contact details and a short description (200 – 300 characters) of your project. After a brief evaluation, the contenders will be contacted by the organizer for additional details. As many as 20 projects will be selected from all the applications on November 30 to be part of the first edition of Net Start-Up.”

Ceea ce imi doresc este ca discutiile pe marginea acestor proiecte sa poata continua, si o sa va invit pe antreprenor-arena pentru asta.

1 Comment »

  1. [...] Dupa cum v-am mai spus, Zilele BIZ gazduiesc si o mini-sectiune de antreprenoriat, in care cativa antreprenori locali vor prezenta proiecte in fata unui juriu de investitori. [...]

    Pingback by Ionut Oprea » Finalistii la 11minutes — November 21, 2007 @ 7:00 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu