post Tendinta: continutul distribuit

November 28th, 2007

Insemnare despre: blogging,internet — clickio @ 12:15 pm

Daca mantra perioadei numita acum “Web 1.0″ a fost “Build a better mousetrap”, acum cred ca serviciile si continutul distribuit incep sa capete din ce in ce mai mult amploare.

Avem bloguri? Avem si platforme de distributie a continutului de calitate de pe bloguri catre site-uri care au nevoie de el pentru a-si completa oferta. Exista una si in US, caut linkul si il adaug (sau daca il aveti la indemana, va invit sa comentati), si am inteles ca si “Big Bang”-ul prezentat de Vladimir Oane la “11 minutes” e o platforma similara. Invers, avem plaforme de distribuit continut pe bloguri care impart veniturile din advertising cu blogurile care il folosesc.

Daca pana acum singura varianta de a integra continut+publicitate era Youtube+ Adsense (nu stiu daca NoPrimeTime a lansat serviciul asta, stiu ca era si in lista lor de facilitati), acum a aparut si un prim exemplu pentru imagini: PicApp.com, un serviciu care le va permite bloggerilor sa foloseasca in mod gratuit imagini Corbis, cu conditia sa accepte si un modul de publicitate integrat in afisarea imaginilor respective pe blogurile lor. Deocamdata serviciul e in varianta beta si accesul este permis doar bloggerilor acceptati.

Si ar mai fi o varianta: posibilitatea de a cumpara fotografia respectiva la calitate mai mare, sau posibilitatea de a cumpara diverse drepturi pentru a o folosi in alte conditii decat publicarea pe web, direct din poza pe care o gasesti pe un blog participant intr-un astfel de program.  Am vazut pe alt site varianta asta, nu se adresa direct blogurilor, insa cred ca va aparea ceva similar si pentru bloguri in curand.

Si vor aparea din ce in ce mai multe platforme de continut si servicii distribuite.

Stirea aici. Fragmente relevante:

“The photos will either include an ad overlay on part of the image, or embedded advertising that pops up when a Web user runs a cursor over the picture.”

“PicApp also offers bloggers the opportunity to earn ad revenue based on how many times Web users click on the images posted to their blogs, according to the Web site.”

3 Comments »

 1. “insa cred ca va aparea ceva similar si pentru bloguri in curand”

  a aparut deja: http://www.photoree.com
  (poate fi folosit si ca sursa de imagini utilizabile gratuit pe bloguri )

  Comment by Daniel@ghidoo — November 28, 2007 @ 1:35 pm

 2. (photoree e invite only, dar am invitatii pentru cei interesati)

  Comment by Daniel@ghidoo — November 28, 2007 @ 1:36 pm

 3. photoree.com a incheiat faza de beta si a lansat v1.0

  tone de imagini gratuite si de calitate in licenta creative commons, utilizabile pe bloguri

  Comment by Daniel@ghidoo — January 2, 2008 @ 2:12 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu