post Cetatenii se razbuna, presa ii sustine :)

April 21st, 2008

Insemnare despre: internet,romania perfectibila — clickio @ 8:58 am

Aprilie a fost luna actiunilor impotriva indiferentei soferilor, si internetul a inceput sa gazduiasca actiuni ale cetatenilor. (ar fi binevenite si cateva actiuni impotriva indiferentei pietonilor, insa asteptam cativa soferi sa se revolte online)

Despre www.eunublochezintersectia.ro am aflat in urma cu cateva saptamani pe twitter, si mi-am anuntat sprijinul. Te inscrii, primesti sticker cu link-ul care se explica singur, il lipesti, conduci, nu blochezi, te lauzi. Povestesc tuturor despre asta, desi inca nu mi-am pus stickerul pe masina pentru ca vreau sa ma mai antrenez putin inainte de a-mi asuma responsabilitatea asta :)
Azi dimineata  am aflat via Eliza Rogalski ca a si aparut un articol in Hotnews despre asta. La mai multe!

Despre cealalta initiativa similara, insa ceva mai rautacioasa, parchez.ca, am aflat vineri de pe o lista de discutii, si azi vad ca sambata stirea a aparut pe Realitatea.net.

Oricat de rautacios ar suna acestea din urma, ele ar trebui luate(a se citi: desprinse, in cazul in care le gasiti lipite) cu un gram de umor, si poate echipa de proiect va pregati si niste variante mai putin acide.

Oricum, sper ca un astfel de gest sa¬† poata acoperi in timp amintirea reclamei in care un personaj se razbuna pe celalalt zgariindu-i masina, confirmand astfel gestul asta ca unul normal, cotidian, si sa inlocuiasca gestul respectiv cu unul mai jucaus:). Asta se pare ca si-au si propus: “Lipiti, nu zgariati”.
Sunt doua exemple de instrumente care ne-ar putea fi de folos in lupta impotriva indiferentei. Pentru ca asta e cam cea mai mare boala sociala de care suferim in ultima vreme.La mare distanta de asta, ne cam pierdem simtul umorului, dar asta e alt subiect.

2 Comments »

  1. interante initiativele. aflasem de prima cu ceva timp inainte dar mi-a fost lene sa ma inscriu.
    in alta ordine de idei, link-ul de sub parchez.ca nu functioneaza.

    Comment by chestiuni — April 21, 2008 @ 10:57 am

  2. Lenea este sora cu indiferenta. Te lasi prada uneia, te bantuie toata familia :)

    Merci, am rezolvat si cu link-ul.

    Comment by clickio — April 21, 2008 @ 11:01 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu