post Muzica online 2.0 – cateva note

April 4th, 2008

Insemnare despre: divertisment,internet — clickio @ 11:33 am

Azi The NPD Group a anuntat ca iTunes a devenit cel mai mare vanzator de muzica din SUA, depasind Wal-Mart. Pe locurile 3 este BestBuy, iar pentru 4 se lupta Amazon si Target.

Inca nu folosesc iTunes pentru achizitionarea de muzica, insa deja am cateva albume pe care  intentionam intentionez sa mi le cumpar de pe Amazon.  Momentan, ca sa cumperi de pe iTunes in Romania ai nevoie sa intri pe ebay si sa-ti cumperi vouchere digitale (digital certificates). E posibil, dar nu chiar user-friendly.

Cred ca si Amazon isi rateaza sansa de a deveni si cea mai mare librarie de muzica la nivel mondial. De pe Amazon, dupa cum am aflat azi, poti cumpara doar din US:

We are sorry… We could not process your order. The sale of MP3 Downloads is currently available only to US customers located in the 48 contiguous states, Alaska, Hawaii, and the District of Columbia. We apologize for any inconvenience this may have caused you.’
O alta chestie interesanta: CD-ul nu a murit, insa a devenit indicator statistic:) :

“The firm tabulated units sold, counting every 12 digital downloads as one CD. It did not count sales revenue, nor mobile music sales.”

Achizitia nr 2: cont de subscriber pe Last.fm pentru a-mi asculta piesele preferate (Loved tracks). Desi laudam radiourile online lansate in Romania in ultima vreme, cred ca e timpul sa evolueze, pentru ca nu vad sa-mi mai trebuiasca altceva pentru a ma acompania in fundal in timp ce navighez pe internet in afara de Last.fm, iar reteaua sociala din spate si baza de date cu muzica il face aproape indispensabil.
A, si dupa cum comentam si pe twitter: contul costa infim, 2.5 euro/luna. M-a costat mai mult timpul pierdut ca sa caut optiunea si sa fac plata :) .

1 Comment »

  1. eu inca n-am gasit optiunea asta la last.fm, ma uit mai atenta :) )

    Comment by vorbaretu — April 7, 2008 @ 7:38 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu