post De ce m-am abţinut să scriu pe blog

June 13th, 2008

Insemnare despre: blogging,generalitati,internet,romania perfectibila — clickio @ 9:19 am

A trecut ceva timp de cand am mai scris pe blog. Ştiu, e împotriva tuturor regulilor, toţi „părinţii” acestui fenomen propovăduiesc scrisul constant pentru a avea succes. Însă am dubii permanente asupra definiţiei succesului, pentru fiecare din cei cu care mă văd, citesc si discut(revin mai încolo la asta). Şi cred că a fost o decizie bună.

Da, a fost o abţinere conştientă.  Am încercat, şi după cum se vede, am reuşit, să mă abţin de la a scrie ceea ce nu consideram că merită efortul. Urmează o lecţie gratuită, pentru cine are urechile pe frecvenţa care trebuie.

M-am abţinut să repet chestii pe care le-au scris şi alţii, la care aş fi avut puţin de adăugat in cazul în care aş fi „preluat” subiectul, în cel mai bun caz aş fi comentat într-unul din locurile unde a apărut iniţial, în locul unde mi s-ar fi părut cel mai potrivit.

M-am abţinut să anunţ „ştiri” pe care oricine le-ar fi putut citi pe toaaaate canalele pe care le citim cu totii, de la NY Times la Techcrunch. Una e să popularizezi o informaţie obscură, publicată pe un blog cu audienţă de 1, şi alta e să retransmiţi ştiri de pe site-uri in comparaţie cu care tu ai o audienţă obscură.

M-am abţinut să scuip pe blog tot felul de probleme, buguri, si ciudăţenii pe care le-am întâlnit în activitatea mea zilnică din ultima vreme. Si, din principiu, nu critic doar  pentru a atrage pe blog cocoşi care se luptă în declaraţii şi chibiţi care-i întărîtă(culmea e ca modelul ăsta nu se potriveşte la 80% din cei care îl încearcă). Am preferat sa fiu constructiv, şi să îi anunţ pe cei responsabili de problemele respective, pentru a le mai da o şansă să le repare. Sau dacă aş fi scris, aş fi încercat să contribui la soluţie, nu la problemă.

Am ridicat putin ştacheta personală în ce priveşte limita ridicolului. Se întâmplă multe lucruri mici, neînsemnate, în jurul nostru, şi o atenţie exagerată pentru unele din ele îţi poate afecta priorităţile. Iar în momentul în care o tratezi pe blog, îi dai mai multă importanţă. Unele lucruri, chiar daca nu se încadrează în categoriile de mai sus, pur şi simplu nu merită mai multă importanţă. În plus, de multe ori supraestimăm importanţa pe care o au pentru alţii unele lucruri importante pentru noi.

Şi mă gândeam, aruncând un ochi peste blogurile româneşti, dacă ai scoate toate însemnările de la care m-am abţinut eu, de pe toate blogurile care fac asta în mod constant, oare ce ar rămâne? Şi toţi cei care se văd bloggeri, fie bloggeri profesionişti, fie profesionişti cu blog şi peste 3 ani de acum înainte, ar trebui să se gândeasca la asta. Vor rămâne in istorie, prin selecţie naturală, ajutată şi de diferite imprejurări, doar cele care merg şi dincolo de aceste trei mari activităţi care se regăsesc pe blogurile româneşti. Încă de pe-acum.

Şi cred că în momentul ăsta cea mai potrivită urare de revedere, pentru toti, în toate sensurile posibile, este „Grow up!”…

9 Comments »

 1. Punct ochit, punct lovit !

  Comment by Cristi — June 13, 2008 @ 10:29 am

 2. Excelent scris!

  Comment by Razvan Roman — June 13, 2008 @ 10:48 am

 3. Dap, bine zis. Putin cam prea filozofic, dar bine zis ;)

  Comment by Mircea Scarlatescu — June 13, 2008 @ 11:32 am

 4. da, si pe mine m-a apucat aceeasi lene sa-i zic asa…(glumesc).
  bine zis, ma alatur corului de laudatori.

  Comment by engambament — June 13, 2008 @ 3:50 pm

 5. Corect … daca autocenzura si bunul simt ar actiona constant, blog-urile ar deveni o sursa de informatie relevanta si valoroasa. Calitate vs cantitate.

  Comment by pcostin — June 13, 2008 @ 5:22 pm

 6. Ma subscriu la cele scrise mai sus. :)

  Comment by Alin Mechenici — June 27, 2008 @ 11:40 am

 7. [...] de wordpress pentru cele mai bune posturi ale zilei. parca citeam titlurile orei. apoi am gasit un post al unui domn foarte inteligent si am vazut ca se plange de acelasi [...]

  Pingback by reforma « psiheea — July 10, 2008 @ 3:17 pm

 8. [...] (1 si 2) articole misto despre ce scriem si ce nu scriem pe [...]

  Pingback by Ultra scurte | de ce? blog — July 11, 2008 @ 9:05 pm

 9. [...] articole care mi s-au parut foarte interesante:De ce m-am abtinut sa scriu pe blog, Despre ce am putea sa ne dorim si pentru internetul romanesc, Dana Negoescu, Lectii invatate de [...]

  Pingback by Ionut Oprea | FocusBlog — July 14, 2008 @ 1:43 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu