post Proiecte speciale online de vară

July 8th, 2008

Insemnare despre: advertising,business — Ionut Oprea @ 11:42 pm

Săptămâna asta a adus trei proiecte interesante de publicitate pe internetul românesc (poate chiar mai multe, să mă trageţi de mână dacă mi-a scăpat vreunul). Click pe poza fiecăruia pentru varianta mai mare a imaginii.

1. Creative media: Brandul Ciuc Premium merge dincolo de spatiile standardizate şi ataşează o sticlă de bere de cursor pe două site-uri, hmultiplex.ro şi pe go4it.ro. Mai mult ca sigur că acest element va atrage atenţia, şi că va fi memorabilă campania Ciuc, pentru că, în timpul navigării pe internet,  atenţia utilizatorului este în cea mai mare parte a timpului pe cursor.  Elementul inovativ este insoţit de bannere clasice pe care e menit să le activeze.

Photobucket

2. Tot creative media: Probabil că ştiţi proiectul special implementat de Banca Transilvania pe magazinuldecase.ro prin care poţi vedea direct rata lunară pentru toate proprietăţile listate pe site în cazul unui credit pentru proprietatea respectivă. Ei bine, a venit rândul GE Money să exploateze acest concept, care îşi găseşte publicul-ţintă pentru credite imobiliare în cel mai potrivit context.

Photobucket

Un calculator de credit care funcţionează direct în banner completează expunerea GE Money pe magazinuldecase.ro.

Photobucket

3. Viral spin-off: Kinecto a realizat site-ul celei mai noi extensii de brand pentru Lipton Green Tea: Green Mint. Însă nu s-au oprit aici, si au creat şi un spin-off interesant, pe ideea că o lume complet verde e imposibilă, însă poţi începe cu un ceai verde, evident Lipton Green Mint. Ideea e simpatică, rămâne de văzut ce tracţiune va avea şi dacă va deveni virală.

Photobucket

Şi pentru că mă întreba cineva să-i explic vorba mea cu ceaiul făcut de firma de detergenţi care e mai bun decât cel al firmei de ciocolată, mă folosesc de ocazie pentru a le lămuri: Lipton e un brand din portofoliul Unilever, exploatat în România cu QAB (Pepsi), iar Nestea e un brand Nestle(ciocolată, da???) exploatat în România cu Coca-Cola HBC.

A, şi mi-am adus aminte, a mai fost un banner interesant, care se expanda la mouseover, dând impresia că trage de site pentru a dezveli bannerul. Văzut pe feminis, nu ştiu dacă a rulat şi în altă parte.

Photobucket

8 Comments »

 1. vezi ca Nestle produce multe, nu numai ciocolata, produce de la mancare pt animale pana la mancare pt bebelusi, trecand prin inghetata, cereale, apa minerala/plata, supe instant etc.

  Comment by orlando — July 9, 2008 @ 10:07 am

 2. [...] – doua proiecte in jurul aceluiasi produs, Lipton Green Tea Mint, ambele dezvoltate de Kinecto, siteul produsului si GreenMint Residence, cartierul construit pe principii ecologice. via Ionut [...]

  Pingback by Orlando » Blog Archive » de vara — July 9, 2008 @ 10:17 am

 3. Da, stiu, insa asocierea principala a brandului Nestle cred ca e cu ciocolata.

  Comment by clickio — July 9, 2008 @ 10:36 am

 4. campanie Ciuc se deruleaza si pe iqads.ro.

  in orice caz, e usor deranjanta, avand in vedere ca “sticla” se misca sacadat.

  Comment by Linus — July 10, 2008 @ 9:56 am

 5. Linus, ce calculatoare aveti voi la serviciu? Mie nu mi-a facut probleme, dar recunosc ca ale mele au de la doua “miezuri” in sus :)

  Comment by clickio — July 10, 2008 @ 10:00 pm

 6. [...] nu puteam ramine indiferenti la creativele media mentionate de seful IAB am zis sa le aducem si  la noi pe site. Le gasiti intr-o implementare putin schimbata pe [...]

  Pingback by Unlimited Sport Media — July 11, 2008 @ 12:37 am

 7. [...] 2.  Abordare interesantă a proiectului special cu Berea ciuc lipită de cursor [...]

  Pingback by Proiecte speciale de vară (II) | Ionut Oprea — July 15, 2008 @ 1:11 pm

 8. [...] Money, aceeasi companie care are un proiect special si pe MagazinulDeCase.ro, a creat pe Go4it.ro, un site care printre altele prezinta ultimele [...]

  Pingback by Proiect special GE Money pe Go4it.ro | Ionut Oprea — August 5, 2008 @ 11:15 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu