post Back in business cu SATI si Trafic.ro

August 20th, 2008

Insemnare despre: advertising,business,internet — clickio @ 1:00 pm

Salutare, tocmai m-am intors pe metereze dupa o perindare prin delta, la Sulina, si prin Budapesta, la festivalul Sziget. Povestiri, poze si filmulete mai tarziu, ca am de selectat si urcat cateva carduri pline de multimedia.

Ce observ ca s-a intamplat cat am fost offline:

- SATI a anuntat datele de trafic pe iulie 2008 pentru site-urile monitorizate, din care aflam cateva date interesante despre portaluri si serviciile conexe ale acestora:

MediaPro Interactiv a integrat dpdv trafic Showbiz.ro in Apropo.ro,  integrare care a contribuit cu 23,67%  la audienta totala a portalului Apropo. Un caz similar de integrare gasim si la go4it.ro, care integreaza de ceva timp diverse servicii conexe (adresameaip.ro, myrank.ro, mywhois.ro, pingme.ro, traceroute.ro, vitezamea.ro) din care vitezamea.ro pare cel mai folosit, cu 63.112 clienti unici pe luna iulie, adica 28,93% din audienta directa a go4it.ro si 23.17% din audienta totala a go4it.ro.

Neogen dezvaluie cu ocazia asta datele de trafic ale serviciilor pe care le integreaza Neogen.ro:804.769 unici pe luna pentru Bestjobs.ro(cu 20% sub ejobs, care conform aceluiasi sistem de monitorizare, are 995.385 unici/luna), 639.426 unici pentru Neogen.ro repozitionat ca portal/agregator de continut, revenim maine cu comparatii intre portaluri, Noi2.ro la doar 308.363 unici/luna,  neobizz.ro, surpriza, la 195.629 unici pe luna, iar nou-relansatul colegi.ro la doar 97.085 unici/luna.

La Roportal, multe servicii cu audienta semnificativa, insa care adauga doar  23% din audienta totala roportal.ro, in timp ce la roon.ro, 22 de servicii, cu trafic lunar intre 100 si 200.000 de unici, contribuie la audienta totala de 822.292 unici/luna. Probabil in curand la aceste 22 se vor adauga si site-urile Mirabilis, achizitionate de la Dragos Roua, care pleaca in Noua Zeelanda (e deja al doilea manager de online plecat acolo dupa Bogdan Secara, ex-manager NetBridge Investments)

Pe maine propun sa ne uitam la topul portalurilor dpdv al traficului direct si total impreuna cu serviciile fiecaruia, sa vedem daca, ce se schimba, cum si de ce. (cred ca rezultatele vor fi interesante)

- Trafic.ro confirma in ultimul newsletter constatarea mea cu revenirea portalului.

Daca aveti tv-ul deschis pe alte canale, inca doua:

- Zanussi isi face campanie pe Gmail

- White Image  a implinit 5 ani de e-mail marketing în România (- vorbim zilele astea mai mult despre email marketing, insatot la capitolul aniversari, aukro.ro a implinit un an, si rezultatele nu prea se vad, iar eu cred ca am trecut deja de doi ani de blogging, dar n-am simtit nevoia sa ma laud cu asta)

Citeste pe BlogAgency.ro: Despre publicitatea pe bloguri prin articole, la modul ideal

2 Comments »

  1. Ionut,

    care e cifra de afaceri la 2 ani de blogging?

    Apropo, La multi ani!

    Comment by Malina — August 21, 2008 @ 5:17 pm

  2. Multumesc de urare, eh, cifra de afaceri o s-o vedem la anul pentru 2008:)

    Comment by clickio — August 26, 2008 @ 4:21 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu