post Topul interactiv al publisherilor si regiilor online romanesti

August 27th, 2008

Insemnare despre: advertising,divertisment,internet — clickio @ 2:29 pm

Ca tot discuta toata lumea despre topul companiilor din industria de publicitate online din Romania,  Filip Lepus, baiatul ala simpatic care avea firma de software dinainte sa dea bacul, a creat pe site-ul Vrajitorul.eu posibilitatea de a-ti face propriul top de industrie/de categorie/samd folosind datele declarate de companii pe site-ul Ministerului de Finante.

Mai mult, poti folosi oricare din indicatorii din tabelul rezultant pentru a vedea cum arata topul in functie de: Cifra Afaceri, Profit, Pierdere,  Numar de salariati, Marja profit, Productivitate CA/Pers Productivitate Profit/Pers. Poti face asta si intr-un Excel, dar daca exista deja topul cu toate datele introduse, asta te poate scuti de un efort. Pentru cine are chef sa filtreze, sa sorteze si sa compare datele astea, poate fi un instrument util, care ii poate arata, de exemplu, in topul deja-creat Internet/new media:

Unde par a fi fost in 2007 cei mai valorosi angajati/unde e cea mai mare cifra de profit/angajat? La eJobs: 176,869 RON/cap de salariat in medie :) Apoi, in ordinea asta, la Softpedia, la AdEvolution si InternetCorp:).

Care par a fi fost in 2007 cele mai mari fabrici de new media? Activesoft, cu 89 de angajati, urmata de MediaPro Interactiv, cu 62 si Neogen cu 47.

Pana mai creeaza cineva si altele, sunt disponibile urmatoarele topuri:

Software
Comert Online
Distribuitori IT&C
ISP

6 Comments »

 1. datele de pe vrajitoru.eu sunt preluate de pe site-ul mfinante.ro ma intreb daca are aprobare ( iti trebuie aprobare daca copiezi toata baza de date, pui pe site-ul tau si castigi bani din asta?)

  Comment by twotimesbaby — August 28, 2008 @ 12:23 pm

 2. Cred ca sunt date publice, fiind facute disponibile gratuit online, de catre o institutie a statului.

  Comment by clickio — August 28, 2008 @ 12:33 pm

 3. da. asta spuneam si eu. mergi pe mfinante.ro, Persoane juridice,dupa nume si judet. dar chiar si asa…din monitorul oficial nu am voie sa copiez. de ce as avea voie de pe site-ul ministerului? si repet, nu e vorba de cateva cereri..ci de toata baza de date..e ok?

  Comment by twotimesbaby — August 28, 2008 @ 12:45 pm

 4. Accesul la Monitorul Oficial nu e platit/pe baza de abonament?

  In mod normal, ar trebui sa existe o explicatie pe site-ul Ministerului de Finante care sa precizeze conditiile in care pot fi preluate si folosite datele respective, daca se doreste limitarea acestor preluari si folosiri.

  Insa tot ce am gasit e: “© Ministerul Economiei si Finantelor- DGTI
  Continutul acestui site este proprietatea Ministerului Economiei si Finantelor. Modificarea neautorizata a acestui site web constituie infractiune si se pedepseste conform Legii nr. 8/1996 si Art. 42 din Legea nr. 161/2003 Titlul 3″

  Daca gasesti tu un text mai detaliat la ei pe site, as fi curios care e politica sau daca e una.

  Comment by clickio — August 29, 2008 @ 2:33 pm

 5. Varianta electronica a Monitorului Oficial va fi accesibila gratuit pe internet, a decis astazi Guvernul, printr-o ordonanta.

  R.A. “Monitorul Oficial” va edita in continuare Monitorul Oficial al Romaniei in format tiparit, care va fi distribuit contra cost.

  Incepand cu anul 2009, cheltuielile determinate de publicarea actelor in Monitorul Oficial, partile I-VII, se vor suporta de catre emitenti, pe baza tarifelor aprobate anual de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

  Comment by clickio — September 1, 2008 @ 11:46 am

 6. Salut,

  Am sa va prezint si punctul meu de vedere la cele enuntate.

  Orice informatii publice sunt libere spre a fi preluate, prelucrate si oferite publicului fie in scop lucrativ fie gratuit.

  Monitorul Oficial interzice publicarea informatiilor din el in acelasi format. Adica nu aveti voie sa publicati pe un site un PDF cu Monitorul Oficial sau o scanare a unui monitor oficial. Daca totusi luati o lege, o rescrieti si o postati pe un site nu incalcati absolut nici o lege.

  Comment by Filip Lepus — September 7, 2008 @ 7:00 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu