post Un banner excelent, pacat ca au fost copiati inainte sa-l faca :)

August 1st, 2008

Insemnare despre: Uncategorized — clickio @ 9:11 am

Chiar admiram ieri bannerul Cotidianul cu animatie la mouseover(il veti mai gasi probabil pe site-urile din reteaua Realitatea-Catavencu pana il vor scoate).

Punctele cardinale, aranjate in jurul link-ului m.cotidianul.ro, la mouseover se unesc in NEWS (probabil echipa de creatie romaneasca s-a gandit, natural, la North, East, West, South) si iti urmaresc cursorul prin restul bannerului, activand si copy-ul “Pentru stiri care te urmaresc oriunde”. Un concept excelent, credeam ca si-au construit echipa de creatie online sau ca au lucrat cu una foarte buna despre care ma gandeam sa-i intreb.

Ei bine, azi dimineata, Mugur Patrascu de la iLeo Interactive, care scaneaza mai des decat mine arhiva de bannere de la Bannerblog.com.au a descoperit, culmea, ca International Herald Tribune a copiat, folosit, si si-a asumat pe nedrept campania de promovare a stirilor mobile Cotidianul :)

Iata si dovada¬† International Plagiat Tribune:) Si totusi…daca ar fi fost invers?:)

4 Comments »

 1. Cred ca ideea cu punctele cardinale a aparut prima data la Euronews- http://www.youtube.com/watch?v=PKmDLJE_9kE&feature=related (undeva in primele 20 de secunde ale clipului).

  Comment by Zu — August 1, 2008 @ 10:34 am

 2. ce pacat ca blogul alora de la ileo e facut atat de nasol incat nu poate fi citit. ptr ca in principiu ar fi cateva idei interesante acolo.

  Comment by Arhi — August 1, 2008 @ 11:04 am

 3. mda , ca in codru.

  Bine zis arhi , nu prea se poate sta pe acel blog

  Comment by mim — August 1, 2008 @ 4:36 pm

 4. Da, au sacrificat din usability pentru creativitate, ceea ce poate fi discutabil. Insa se citeste destul de OK in reader :)

  Nu le iau apararea, doar ca tocmai am descoperit ca feedul lor in reader e chiar OK.

  Comment by clickio — August 5, 2008 @ 8:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu