post Prima zi de mers cu bicicleta la serviciu

October 10th, 2008

Insemnare despre: biciclism urban — clickio @ 9:44 am

Durata: 50 minute dimineata intre 8 si 9, cu o pauza de 5 minute si 2 mai mici

Traseu: (Bd Basarabia, Decebal, Bd. Unirii) – traseu marcat, Balcescu,  Magheru

Cazaturi: 1

Stiu ca  vine in curand iarna, dar m-am hotarat sa exploatez ultimele zile de toamna pentru un drum la serviciu mai scurt, mai interesant si mai sanatos. Mi-am cumparat bicicleta in urma cu o luna, am invatat sa merg pe ea in 3 zile :) , deja trebuie sa ii schimb cateva piese pentru ca, asa cum ma asteptam, invatatul si-a lasat urma pe ea. Am facut cateva drumuri de test pe cateva trasee inainte de a merge oficial la serviciu cu ea, si am sa va impartasesc cateva din lucrurile pe care le-am invatat.

Traseele de bicicleta, asa cum sunt, impart orasul binisor, sau poate sunt avantajat de asta, pentru ca am un traseu marcat din apropierea casei pana in centru. Mai sunt masini parcate pe ele, pietoni care le si ne ignora, si borduri inalte fara plan inclinat. Atentie la mamele cu copii: contrar asteptarilor, sunt persoanele care reactioneaza cel mai rar la clinchetul soneriei, si nu am gasit pana acum o sonerie mai puternica in nici un magazin.

In ce priveste pietonii, desi e frustrant sa te opresti din cauza lor, uneori (din ce in ce mai rar) in cate un gard :) , trebuie sa intelegi ca, in timp ce noi invatam sa fim biciclisti urbani, si ei invata sa fie pietoni. Daca insa noi facem un efort pentru asta, ei sunt putin mai indiferenti. Va mai dura putin pana si noi vom deveni experti in a-i ocoli, si pana si ei vor intelege sa se dea la o parte sau sa nu mearga pe partea din trotuar marcata ca pista de biciclete. Din punctul asta de vedere, dimineata e mai bine deoarece se strang in grupuri-grupuri si se atentioneaza unul pe celalalt.

Prin unele zone se poate circula lejer si pe strada, pe margine, in special in cartiere, mai putin in centru(cel putin la nivelul meu de experienta, de o luna:) ). Nu va recomand strada pe care am cazut eu azi dimineata(portiunea din Bd Carol intre CA Rosetti si rondul de la Universitate), unde masinile merg foarte aproape de gardul metalic si daca nu esti atent poti ajunge in gard. Da, e posibil.

Nu incercati sa faceti experimente cand va grabiti, folositi strazile mari (sau trotuarele mari, care se gasesc de obicei tot pe langa strazile mari).

Atat pentru azi, revin cu noutati si impresii in noua categorie de pe blog, biciclism urban.

Cine mai merge cu bicicleta la serviciu dintre noi, cei din online? In afara de Alin Zainescu, pe care l-am vazut si la Webstock cu ea?

6 Comments »

 1. Probabil nu-s din online, dar si eu merg cam de o luna cu bicla la birou.
  Pe mine cel mai mult ma supara ca nu sunt suporti de bicicleta pe nicaieri – magazine, banci etc. Trebuie sa gasesc cate un gard sau pom de care s-o leg sa nu ma trezesc fara ea.

  Comment by Ovidiu — October 10, 2008 @ 11:00 am

 2. In doua saptamani de mers cu bicicleta prin intreg orasul, am vazut doua standuri de biciclete. Unul e in fata la Ministerul Mediului:), care are si artera proprie conectata la pista de biciclete :) )

  Comment by clickio — October 10, 2008 @ 11:08 am

 3. Cred ca cel mai potrivit e sa mergi fix pe strada, cu pietonii e cam problematic pt ca multi nu sunt atenti si iara multi nu vor sa se dea intr-o parte… Dupa cum ziceai cel mai bine se merge pe strazile si trotuarele mari; pe strazile mici ar fi bine sa o luati pe trotuar ca sa evitati eventualele injuraturi ale soferilor.
  Pistele astea pt biciclisti or fi ele bune de ceva, poate atunci cand nu sunt parcate masinile cetatenilor pe ele. Pedalati cu spor!

  Comment by ivalki — October 10, 2008 @ 1:17 pm

 4. si eu ma gandesc la asa ceva, dar anul viitor, dupa ce ma mut si o sa fiu mai aproape de servici.

  Comment by CTI97 — October 10, 2008 @ 4:21 pm

 5. eu mai merg dar distanta e semnificativ mai mica decat la tine.

  Comment by nihasa — October 10, 2008 @ 8:55 pm

 6. Eu merg cu bicicleta de mic copil, in ultimii ani au fost perioade in care plecam dimineata de acasa siveneam seara, sau in timpul scolii : dupa scoala plecam siseara mai ajungeam acasa. Mi-a placut cel mai mult pe munte, te distrezide minune, singura conditie e sa ai parteneri de drum.

  Comment by Jocuri Tari — April 14, 2009 @ 11:34 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu