post Fara ecommerce inainte de inregistrare(o problema de comunicare)

October 10th, 2008

Insemnare despre: blogging,ecommerce,internet — clickio @ 9:20 am

Depozitul de calculatoare si-a schimbat site-ul, asta nu mai e o noutate, are doua site-uri, www.depozituldecalculatoare.ro si www.dc-shop.ro. Am ajuns ieri din greseala pe primul si m-am ratacit printre confuzii. Ma intreb ce ar fi patit un utilizator obisnuit, care n-avea pe cine sa intrebe. Prima mea intriga vizavi de noul site e ca nu te lasa sa vezi preturile fara sa te inregistrezi.

Cred ca e primul magazin online care procedeaza asa. Inca nu m-am prins nici acum ce e cu site-ul asta, daca e site de distribuitor sau oricine poate cumpara de pe el, e o problema de comunicare pe care inca n-au rezolvat-o. Oricum, acum am sa tin minte ca magazinul lor online pe care m-am mai uitat dupa preturi cu alte ocazii e la alta adresa decat cea care iti vine natural in minte…

Depozitul de calculatoare - preturi abia dupa inregistrare

Nu cred, si nu sper sa fie o practica de “bait & switch”, adica sa pretinda ca au preturile cele mai mici si de fapt sa nu le aiba. Probabil au adoptat tactica asta in incercarea de a-si creste conversia vizitatorilor in utilizatori inregistrati.

Ramane de vazut insa care va fi rezultatul acestei conversii si comparativ cu proportia utilizatorilor care in lipsa unor preturi transparent afisate isi iau jucariile si pleaca pe alte site-uri, care e impactul total al acestei masuri asupra site-ului.

PS: Andrei, am unde sa-mi parchez bicicleta diseara la Gala Premiilor in Ecommerce? :)

3 Comments »

 1. Salut Ionut,
  Magazinul lor oficial nu e http://www.dc-shop.ro? ;)

  Comment by Ovidiu — October 10, 2008 @ 10:31 am

 2. Salut, Ovidiu.

  Da, eu am intrat pe depozituldecalculatoare.ro, si nu am vazut, in graba mea nici bannerul catre magazinul online, si nici nu am stat sa ma gandesc daca cumva DC are un magazin online oficial altul decat site-ul de la adresa asta.

  Acum ca-mi zici, da, imi aduc aminte de el, insa e de luat in calcul faptul ca dincolo de cei din interiorul industriei un utilizator de internet ar putea face aceeasi confuzie ca si mine.

  In cazul asta se justifica oarecum ascunderea preturilor dupa inregistrare, insa ma intreb:
  Pana la urma, de pe depozituldecalculatoare.ro pot cumpara doar retailerii/ magazinele sau chiar si utilizatorii obisnuiti?

  Daca nu e pentru utilizatori obisnuiti, ar trebui specificat asta, iar zona de trimitere catre adevaratul magazin online ar trebui sa fie mai expusa decat “nu mai cumpara de la intermediari, cumpara direct de la depozit…”

  Comment by clickio — October 10, 2008 @ 10:38 am

 3. Ha ha… Ionut..

  Nu pot decat sa iti spun ca intr-un fel sau altul ating problema asta diseara.

  Asadar, sa nu intarzii :)

  Comment by ClementN — October 10, 2008 @ 1:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu