post Portia de bun-simt si echilibru de luni dimineata

October 20th, 2008

Insemnare despre: Uncategorized — clickio @ 9:47 am

Va urez o saptamana echilibrata, plina de energie si idei. Eu am descoperit abia azi raspunsul dat de ORDA miercuri la “avertismentul” lui Dan Virtopeanu despre care am scris saptamana trecuta.  Trebuie sa va citez doar un paragraf care mi se pare o importanta lectie de bun-simt (restul comunicatului il puteti citi pe Hotnews):

“Consideram ca utilizarea operelor muzicale pe internet trebuie sa se faca cu respectarea drepturilor de autor si toţi cei implicaţi in negocieri sa manifeste buna-credinţa in a gasi un echilibru intre necesitatea de a recompensa pe titularii de drepturi ale caror opere sunt utilizate si necesitatea de a asigura accesul publicului larg la operele de cultura in condiţii cat mai rezonabile, folosind oportunitaţile extraordinare pe care le ofera mediul digital.”

1 Comment »

  1. Pe nedrept lumea a înţeles că ORDA e de vină pentru textul strâmb al metodologiei propuse. Ei doar supervizează negocierile între reprezentanţii autorilor/compozitorilor şi reprezentanţii utilizatorilor.

    Sper din tot sufletul, ca autor şi antreprenor, ca metodologia să nu sugrume internetul şi, în acelaşi timp, să protejeze creatorii.

    Comment by Florin Grozea — October 21, 2008 @ 1:29 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu