post Functia idioata, aplicata la continut- de ce ma dezabonez de la Capital

January 30th, 2009

Insemnare despre: advertising,diverse,internet,marketing — clickio @ 12:37 pm

Am explicat ieri cum un serviciu sau un produs excelent poate fi umbrit de o singura o functie idioata. Azi mi-am dat seama ca se aplica si la continut.

Cel mai bun exemplu este titlul de azi al newsletterului Capital: Economia americana se prabuseste: scadere cu 5,5% a PIB-ului. M-am saturat de publicatii de business care incearca sa isi creasca traficul prin titluri tabloide. Asta e functia lor idioata.

Incepand de azi, ma dezabonez de la orice publicatie serioasa care o da in tabloid. Ca o sa conteze sau nu, e mai putin important, desi poate ar fi potrivita o miscare impotriva tabloidizarii excesive.

Lectia pentru Capital: Tacticile de crestere a ratei de revenire pe site NU trebuie sa aiba efecte negative pe termen mediu si lung. Nu ma refer la mine, sunt unul din cateva zeci de mii, insa tabloidizarea asta se va reflecta si in demografice candva.

Update: cu ocazia asta imi dau seama ca NU MA POT DEZABONA de la Capital. Nici vorba de dezabonare one-click, nu, trebuie sa intru in cont sa ma loghez, si sa imi “modific preferintele” dar mai intai, exact, trebuie sa imi recuperez parola, care inca n-a venit pana la ora acestei enervari suplimentare. ASADAR, CUM MA DEZABONEZ?

3 Comments »

 1. Owned!

  Comment by Valix — January 30, 2009 @ 9:37 pm

 2. Asta imi aminteste de contractele Zapp de acum cativa ani (nu stiu daca inca mai sunt asa, habar n-am de restul) – nu puteau fi reziliate decat o data pe an, cand se implinea sorocul. daca ratai momentul si nu depuneai o cerere fix in luna in care il incheiasei, trebuia sa mai astepti un an, si implicit sa cotizezi la abonament …

  Comment by alishor — February 1, 2009 @ 8:42 pm

 3. Alishor: Da, parca am auzit de asta, dar e altceva. Oricum daca ai fi vrut sa te dezabonezi neaparat, aveai timp suficient in luna aia. Nu vad o mare problema in asta.

  Eu am incercat sa ma dezabonez de la Romtelecom cateva luni la rand:)

  La Capital pana la urma INCA nu m-am dezabonat, pentru ca m-a pus pe ganduri situatia. Cred ca marii publisheri ar trebui sa dea exemple de excelenta in activitatile pe care le desfasoara pe internet. Si as fi dispus sa ii ajut.

  Comment by clickio — February 3, 2009 @ 11:48 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu