post Ce se invata la master in marketing online…

January 15th, 2009

Insemnare despre: advertising,amuzante,blogging,business,internet,marketing,Uncategorized — clickio @ 8:44 pm

Dragi studenti, va rog insistent, apucati-va de treaba. Angajati-va inainte sa terminati facultatea, ca poate asa mai aveti o sansa sa invatati ceva pana terminati si n-o sa va loviti singeros din prima de realitatea cruda a lucrului in acest domeniu.

Am primit azi pe messenger o intrebare de la un examen din cadrul masteratului de marketing online de la ASE. Nu stiu raspunsul, nu ma intereseaza raspunsul, si mi se pare o intrebare idioata. Imi doresc sa nu stiu niciodata raspunsul, si sunt sigur ca nu imi va folosi niciodata. Dar ca sa nu va mai tin in suspans, uite intrebarea:

Dintre componentele ce definesc structura unui sistem informatic nu face parte:
Răspuns:

a. componenta hardware

b. baza stiintifico-metodologica

c. cadrul organizatoric

d. componenta financiat-contabila

Update: am mai primit doua, la care culmea, stiu raspunsul. INSA TOT NU AU NICI CEA MAI MICA TANGENTA CU MARKETINGUL ONLINE. Eu am avantajul ca m-a pasionat IT-ul si mi-am desfacut singur calculatorul, dupa care am mai citit una alta, si am si trait multa vreme printre programatori:).

1. Care din afirmatii este corecta?
Răspuns:
a. placa de retea nu mai este necesara pentru reţelele Wireless
b. placa de retea trebuie instalata doar in server
c. placa de retea se instaleaza atat in server cat si in statii
d. placa de retea trebuie instalata doar in fiecare statie de lucru

2. Care din afirmatiile de mai jos sunt corecte?

1. memoria Cache este o memorie SRAM
2. viteza microprocesoruli se masoara in GB/sec
3. CHIPSETUL este elementrul central al placii de baza
4. BIOS este un integrat de meorie tip ROM
5. memoria RAM video este o memorie de tip CMOS

A(2,3,4)   B(1,2,4)   C(1,5)   D(1,3,4)

22 Comments »

 1. Am fost cat pe ce sa ma inscriu la marketing online sau la ebusiness ( http://www.clementnicolaescu.com/2008/07/22/facultatea-de-cibernetica-revendica-e-ul-din-ebusiness/ ) :)

  Huh … as fi invatat despre placa de retea ….

  Comment by ClementN — January 15, 2009 @ 9:52 pm

 2. Si uite asa intri la o facultate cu speranta sa inveti ceva si te invata cu totul altceva, cat sa te angajezi intr-un service de depanare PC-uri.

  Comment by Sandossu — January 16, 2009 @ 12:04 am

 3. Lucram la o companie si eram fraier. Mai era un fraier ca mine dar cu 4 ani de Informatica, toata ziua cu gura mare ca el facultate, ca el face, bla blauri.
  Intr-o zi editam un html, a trecut pe langa si ma intreba ce fac, am crezut ca glumeste dar chiar nu avea nicio idee.
  P.S: am si martori.

  Comment by Laurentiu — January 16, 2009 @ 10:37 am

 4. La întrebarea 1, puctul a, ar fi trebuit specificat dacă placa de reţea este normală sau wireless.

  Comment by dimitri — January 16, 2009 @ 11:50 am

 5. Forme fara fond. Imprumutam ca imbecilii notiuni termeni si concepte, dar in esenta oamenii predau tot ce stiu eu mai bine si ce au predat intotdeauna. Oricum invatamantul merge din inertie.

  Comment by Costin Oane — January 16, 2009 @ 3:16 pm

 6. Dimitri, tocmai, era intrebare-capcana:)

  Comment by clickio — January 16, 2009 @ 3:20 pm

 7. previzibil :) )
  eu fac master la SNSPA, master in publicitate, iar ceea ce ai spus tu a fost exact motivul pentru care am ales sa nu fac master-ul la ASE, cu toate ca eu lucrez de 3 ani in online (strategic planning).

  dar, eu lcrez din anul 1 de facultate….iar daca nu faceam aceasta miscare ingenioasa, probabil ca acum nu eram in stare sa postez acest comment

  Comment by Raluca — January 16, 2009 @ 6:03 pm

 8. bine…sa nu se inteleaga faptul ca la SNSPA masterul este un guru care inlocuieste cercetarea emiprica (ultra necesara)a celui care are contact cu responsabilitatea (reala)

  Comment by Raluca — January 16, 2009 @ 6:05 pm

 9. Eu am facut masterul asta si nu tin minte sa fi avut astfel de intrebari despre hardware. Cred ca s-a schimbat vreun profesor.

  Comment by Cosmin — January 19, 2009 @ 11:37 am

 10. Interesant. Am sa intreb si profesorul si materia, in cazul asta, ca sa ne edificam.

  Comment by clickio — January 19, 2009 @ 11:40 am

 11. pe 7 feb am examn pa Marketing si aflu ca un subiect va fi de genul: strategia de pret in cazul unui prestator de servicii.
  So, ar trbui sa pornesc de la explicarea importantei pretului in strategia de marekting, analiza tipurilor de preturi, a strategiilor posibile, aratand particularitatile in cazul unei firme de servicii, precum si relatiile – in acest caz – intre strategia de pret si alte elemente ale mixului de marketing.

  Well, cand termin acest master…voi fi (teoretic) master of dizaser in marketing :)

  Comment by Raluca — January 19, 2009 @ 12:37 pm

 12. Proiectul final de realizat la materia “Marketing online” de la masterul cu acelasi nume: “un website”

  Cerinte:
  “Cea de a doua categorie de criterii de apreciere are în vedere stăpânirea elementelor HTML predate la această materie. Astfel, proiectul dvs. trebuie să includă:

  - cel puţin o poză

  - cel puţin o pagină realizată cu ajutorul tabelelor de formatare;

  - cel puţin o pagină realizată cu ajutorul frame-urilor (sau un frame inclus în pagină);

  - cel puţin trei liste: o listă numerotată, una nenumerotată (bulleted) şi o listă de definiţii;

  - cel puţin un element dinamic (DHTL). Ex.: meniu, buton dinamic, marquee, etc.

  - cel puţin trei hiperlegături: o hiperlegătură către o adresă din Internet, o hiperlegătură locală (către un alt fişier din acelaşi site), respectiv o hiperlegătură internă (bookmark, către o locaţie din interiorul unei pagini);

  - situl realizat trebuie să aibă un minim de 8 şi un maxim de 20 de pagini HTML distincte;

  Proiectele dvs. trebuie să fie făcut pe o anumită temă care să aibă legătură cu preocupările de marketing. Astfel, poate fi vorba despre un site de prezentare a unei firme, a unui produs, sau chiar al unei persoane (prin excepţia, persoana respectivă puteţi fi chiar voi).
  [...]
  Pe lângă chestiunile discutate deja la seminar (hiperlegături, inserare poze), restul elementelor vor fi studiate la seminar în ianuarie. Proiectul poate fi realizat în oricare modalitate vă este convenabilă: editarea directă a tag-urilor HTML într-un editor de text, utilizarea unui editor HTML, la alegerea voastră, sau chiar a unui limbaj de programare (PHP, ASP), dacă sunteţi familiarizaţi cu acestea.”

  Eu inteleg ca trebuie sa stiu in mare ce face programarea ca sa nu ii cer luna de pe cer si sa nu mi se poata da… dar parca e prea de tot… Si daca mai sunt doritori care vor sa se inscrie la masterul asta… think again.

  Comment by Iulia — January 19, 2009 @ 2:16 pm

 13. Eu sunt anul 3 la ASE, la Marketing si cunosc foarte bine aceasta situatie. Dar macar nu mi-am batut capul cu ei si m-am angajat din anul 2 si m-am bagat si intr-o organizatie studenteasca, locuri de unde am invatat ce nu voi invata in 100 de ani de la ASE. Totusi, voi face si masterul tot la ASE din simplul fapt ca il pot urma gratuit si probabil voi avea nevoie de diploma. Oricum, in Romania nu stiu daca e vreun Master mai stralucit. Mai degraba sa ai grija unde te angajezi (sa fie pe domeniul tau, sa ai ce invata etc), decat ce facultate faci (din Ro cel putin).

  Comment by Adelina Peltea — January 19, 2009 @ 6:17 pm

 14. @iulia, e de o zi de studiu site-ul ala html, sunt dir financiar, am facut si eu un master asemanator. Nu cred insa ca ar trebui inclus ca proiect, ci eventual ca studiu la o singura ora! la seminarii ceva, tocmai ca sa se poata vorbi un limbaj comun cu programatorii. Pur si simplu e prea simplu, dar numai atat nu ajunge, ar trebui de 10 ori mai multe date tehnice care se aplica in real live. Nu te-ar interesa sa afli la master in mare cum e un adserver si cu ce se mananca? Nu sa programezi dar sa stii cate resurse consuma, daca poate fi produs intern sau externalizat, care sunt conditiile de calitate?

  Comment by alexnicolae — January 22, 2009 @ 11:02 am

 15. mai bine ar pune si firmele de IT intrebari de genul asta la angajare.

  prea multi au mania specializarii inguste. in marketing online si nu numai, trebuie sa ai habar si de aspectele conexe.

  Asa nu ar mai ajunge pe la firme programatori care habar nu au ce inseamna un impozit sau un credit, sau diversi manageri pe proiecte it care nu stiu unde se pune firul de retea de la calculator. Dar au pretentii de la altii.

  Comment by aaa — January 24, 2009 @ 9:19 pm

 16. [...] titulari la disciplinele respective ca sa capete mai multa autoritate. Am vazut cateva grile de la Masterul de Marketing Online de la ASE la Ionut Oprea. Idiotenie crasa. Daca profesorii de acolo sunt pe acelasi stil cu [...]

  Pingback by Succes Dublu » Lucruri pe care nu le inveti la scoala — February 1, 2009 @ 12:11 pm

 17. :) ) Sa inteleg ca esti in primul an. Eu am dizertatia anul acesta. Oricat de hilare ar parea aceste notiuni de baza, unii nu le cunosc. Am colegi de 34-37 de ani care, la primele examene, abia reuseau sa se logheze pe platforma, nu stiau sa restarteze calculatorul si intrebarile de mai sus erau rocket science.

  Aveti noroc ca au schimbat profesorul de la TICA. Era chiar fanatic omuletul. Daca era dupa el, invatam programare in excel. Temele din timpul semestrului solicitau destul de mult timp pentru rezolvare (cam 2 ore/zi dupa spusele lui, n-am avut curiozitatea sa incerc ) si nu si-au batut prea multi capul cu ele. In schimb, a avut grija ca la examen sa ne tina de la ora 9 la ora 14 pt nota 5. Stateam si mai, dar aveam programat un examen cu Orzan de la 14.

  Anyways, per ansamblu, exista plusuri si minusuri.Nu exista inca o “scoala cu traditie” pt tot ce tine de on-line in .ro. Apreciez ca au identificat necesitatea unui masterat pe aceasta tema si ar fi minunat daca fiecare ar contribui cu un feedback constuctiv in vederea imbunatatirii lui.

  P.S. Da-mi un mail daca vrei grilele de anul trecut. Am observat ca se schimba prea putin de la un an la altul :)

  Comment by zeceminute — February 1, 2009 @ 11:04 pm

 18. Palaca de retea la marketing online?:))

  Comment by Razvan Ungureanu — February 3, 2010 @ 12:39 pm

 19. Cam ciudat sau mi se pare mie?

  Comment by Razvan Ungureanu — February 3, 2010 @ 12:39 pm

 20. Buna, as vrea si eu subiectele de anul trecut…se poate????:D

  Comment by ale — February 4, 2010 @ 8:17 pm

 21. Va rog.. cine are subiectele d anul trecut? Avem azi examen si e cam grava situatia.. Astept un rasp urgent.. Multumesc mult

  Comment by ruxandra — February 5, 2010 @ 11:02 am

 22. [...] titulari la disciplinele respective ca sa capete mai multa autoritate. Am vazut cateva grile de la Masterul de Marketing Online de la ASE la Ionut Oprea. Idiotenie . Daca profesorii de acolo incerca sa ne predea cum [...]

  Pingback by Lucruri pe care nu le inveti la scoala!!! | otiliablog — September 26, 2013 @ 10:00 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu