post Intrebari frecvente despre studiul de audienta a blogurilor

February 4th, 2009

Insemnare despre: blogging,blogvertising — clickio @ 9:09 am

Nu cred ca reusesc sa raspund pe toate blogurile la intrebarile despre studiul de audienta, insa am sa le pun aici pe cele mai frecvente. Deocamdata am gasit trei:

Q: Il completez doar pe un blog sau pe mai multe?

R: Il poti completa pe fiecare din blogurile pe care intri. Ne intereseaza in primul rand audienta fiecarui blog din studiu, pe fiecare din ele chestionarul avand un identificator special care ne spune pe ce blog a fost completat. De aceea prima sectiune a chestionarului se refera fix la blogul pe care a fost completat.

Q: Nu vad bannerul cu chestionarul pe un anumit blog, si as vrea sa il completez.

A: Cel mai probabil, cauza e urmatoarea: bannerul special pentru chestionar are o limita de afisare, dincolo de care nu mai apare pe acel blog, si probabil pe acel calculator s-a afisat deja. Alte cauze frecvente sunt adblocker-ele, care trebuie dezactivate pentru a-l vedea. Pentru a anula limita de afisare, stergeti cookie-urile sau folositi alt browser, si bannerul si chestionarul functioneaza si pe Internet Explorer, Safari sau Chrome.

Q: Nu pot trece la Pagina Urmatoare! De ce?

A: Probabil nu ai raspuns la toate intrebarile. Pentru a finaliza chestionarul, trebuie sa raspunzi la toate intrebarile importante (marcate cu o steluta). In caz contrar, nu vei putea avansa la pagina urmatoare sau finaliza chestionarul, si in dreptul intrebarii ramase necompletate va aparea “Va rugam sa raspundeti si la aceasta intrebare”.

Daca aveti si alte intrebari, le astept.

5 Comments »

 1. [...] spune Ionut. [...]

  Pingback by Studiu de audienta al blogurilor | eCostin.com — February 4, 2009 @ 1:21 pm

 2. [...] cei care doresc sa completeze celebul studiu de audienta pe bloguri realizat de Standout, am cautat sa descopar eu adresa formularului, asa ca dupa x incercari am reusit sa o gasesc cu [...]

  Pingback by Studiul de audienta pe bloguri | Dan Dragomir — February 4, 2009 @ 10:04 pm

 3. Cam ilogice aceste doua lucruri puse cap la cap:

  “R: Il poti completa pe fiecare din blogurile pe care intri. Ne intereseaza in primul rand audienta fiecarui blog din studiu, pe fiecare din ele chestionarul avand un identificator special care ne spune pe ce blog a fost completat. De aceea prima sectiune a chestionarului se refera fix la blogul pe care a fost completat.”

  Chestionarul are 3 pagini si dureaza ceva sa-l completezi. Dar daca intru de pe alt blog, dupa ce completez prima pagina, care intr-adevar e diferita, urmeaza:
  “Pentru a finaliza chestionarul, trebuie sa raspunzi la toate intrebarile importante (marcate cu o steluta). In caz contrar, nu vei putea avansa la pagina urmatoare sau finaliza chestionarul”
  Cu alte cuvinte, trebuie din nou sa stau sa completez aceleasi doua pagini.
  Probabil ca nu se putea altfel, nu ma pricep (desi cred ca prin folosirea cookie-urilor s-ar fi rezolvat probabil problema). Ideea e: am completat deja chestionarul de pe un blog, in niciun caz n-o sa stau acum sa-l completez din nou de 20 de ori, de cate ori l-am mai intalnit.

  Cu alte

  Comment by filosofulupeste.wordpress.com — February 5, 2009 @ 10:27 am

 4. Salut, cele doua nu se contrazic, marea majoritate il vor completa pe un singur blog, pe de o parte, si pe de alta parte, ne intereseaza sa definim profilul cititorilor fiecarui blog din perspectiva tuturor elementelor sondate, nu doar a celor din prima pagina.

  Daca il completezi pe un singur blog sau pe mai multe, e alegerea ta. Noi doar am clarificat ca, daca tii neaparat, poti.

  Comment by clickio — February 5, 2009 @ 10:30 am

 5. [...] doua bloguri monosilabice, sterse si youtube-friendly. Ionut, am crezut ca esti mai selectiv cand ai inceput sa faci studiul asta. M-am inselat [...]

  Pingback by Logica bloggerului irelevant | eCostin.com — February 15, 2009 @ 11:59 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu