post Google Profile – un agregator pentru prezenta ta online

April 22nd, 2009

Insemnare despre: blogging,business,diverse,internet,romania perfectibila — clickio @ 8:29 am

Mi-am facut un profil Google de atat multa vreme, incat uitasem complet de el, dar acum profilele apar si in rezultatele cautarilor dupa nume de persoane, asa ca am mai actualizat cateva din informatiile de acolo, si l-am facut public.

Dincolo de faptul ca e un nou loc in care iti poti descrie activitatea si interesele, un loc foarte vizibil il ocupa link-urile catre alte pagini, mai exact catre toate celelalte locuri in care ti-ai creat o prezenta online, de la retele sociale, la twitter, site-uri de video & picture sharing, bloguri, si orice alt site vrei sa adaugi acolo.

Asadar, profilul Google poate avea rolul unui integrator al locurilor in care poti fi gasit pe internet, asupra caruia ai control complet, si care apare in prima pagina a rezultatelor cautarilor Google dupa numele tau, intr-un loc care desi e ultimul din pagina, va deveni cu timpul “locul in care sunt afisate profilele oficiale”.

Dpdv business, asta e raspunsul lui Google la Facebook si Friendfeed. In loc sa creeze inca o retea sociala in 2009, Google s-a hotarat sa iti permita sa le agregi pe toate celelalte si sa faci din profilul Google adevarata pagina de referinta a persoanei tale. Un serviciu in pregatire este verificarea datelor personale, care in momentul asta e disponibil doar pentru U.S.

Profilul meu deocamdata contine urmatoarele link-uri:

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu