post Trafic.ro mai are departament de comunicare?

June 30th, 2009

Insemnare despre: comunicare,massmedia,publicitate online,romania perfectibila — clickio @ 9:43 am

Decizia Trafic.ro de a afisa si unicii pe saptamana este o facilitate excelenta, insa lansata groaznic.

Mai exact, omul de media din mine ar fi vrut dintotdeauna dupa cum am si scris de multe ori sa elimine confuzia unici pe saptamana vs unici pe zi adunati pe saptamana, si sa poata compara mai bine cifrele din Trafic cu cele din SATI, cu limitele ochiometrice ale acestei comparatii inexacte, insa greseala lor au fost ca au lansat-o ca afisare implicita, obligatorie, pentru toate site-urile, ceea ce le-a atras ura webmasterilor mici si mijlocii, care i-au acuzat, dupa cum era de asteptat, ca “le-au furat traficul”, “isi bat joc de munca lor”, samd.

Solutie pt Trafic.ro, din partea unui ex-manager de comunicare la netbridge: investiti putin in comunicare, nu doar in serviciul propriu-zis. Trafic.ro e un serviciu foarte complex care are nevoie de comunicare profesionista.

Gasiti aici si parerea omului de media din Cristi Parvan, ex-manager la Zed Digital (parte din Zenith Media), si actualmente manager al Media Target Group si vice-presedinte al IAB Romania.

4 Comments »

 1. Salut Ionut,

  Sunt de acord cu tine intr-o privinta – “there’s no such thing as too much communication”… oricand poti investi mai mult in acest sens.

  Cat despre lansare, clasamentul extins a fost lansat in Februarie, si a devenit implicit in Iunie. Intre timp s-au trimis newslettere, s-au facut screen-cast-uri si webinare, s-au publicat detalii ale actualizarilor pe blog etc.

  Referitor la site-urile de nisa cu vizitatori fideli, acestia pot fi identificati consultand statistica New vs. Returning.

  Cu toate acestea, trebuie sa intelegem faptul ca daca eu intru de trei ori pe saptamana pe un site, NU ar trebui sa fiu inregistrat ca 3 vizitatori diferiti…

  Numarul de vizitatori e unul singur – vizitatori unici.

  Multumesc.

  Zi excelenta,
  Mihai Alex.
  PM trafic.ro

  Comment by Mihai Alexandru SEREA — June 30, 2009 @ 10:03 am

 2. De asemenea,

  Un detaliu important: trafic.ro ofera in continuare toate clasamentele:

  Unici pe Ora
  Unici pe Zi
  Unici pe Saptamana
  Unici pe Luna

  Real-time Ultimele 24 de ore (Unici)
  Real-time Ultimele 7 zile (Unici pe Zi insumati pe interval mobil de 7 zile)

  Daca se prefera un alt clasament decat cel default (implicit), se poate consulta oricand, prin adaugarea unui simplu bookmark la link-ul corespunzator, din lista de mai sus.

  Cheers,
  Mihai Alex.

  Comment by Mihai Alexandru SEREA — June 30, 2009 @ 10:05 am

 3. [...] Oprea le sugerează celor de la Trafic.ro să investească mai mult în comunicare, deoarece noul clasament n-a fost bine înţeles de unii [...]

  Pingback by Lungile din online - Blogatu — June 30, 2009 @ 11:28 am

 4. Da, se pare ca n-a fost suficient. Nu cred ca problema lor era ca nu pot gasi statisticile originale, ci ca topul implicit ii arata cu mai putini utilizatori.

  Comment by clickio — June 30, 2009 @ 1:16 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu