post Studiu TNS despre Twitter: de ce il folositi si cu cine interactionati?

July 29th, 2009

Insemnare despre: internet,social media — clickio @ 9:31 am

Twitter este o retea sociala, al carei principal mod de folosire este interactiunea cu prietenii, arata cifrele citate de eMarketer.com din “Consumer Internet Barometer”, editia Q2/2009, studiu realizat trimestrial de TNS si The Conference Board in Statele Unite pe un esantion de 10.000 de gospodarii. Desi e posibil sa existe anumite particularitati locale, cred ca proportional nu sunt mari diferente in folosirea Twitter-ului de catre utilizatorii romani de internet, dar ma gandesc la niste variante pentru a confirma aceasta ipoteza. Pana atunci, sa analizam putin cifrele disponibile in acest moment, despre utilizatorii americani.

Intrebati cu cine interactioneaza mai mult pe Twitter, utilizatorii din US au declarat in proportie de 65% ca pe Twitter interactioneaza cu prietenii, o proportie dubla fata de urmatoarele grupuri mentionate. Surprinzator(pentru voi) sau nu(pentru mine), 24,2% interactioneaza pe Twitter cu bloggeri, in timp ce mai putin de jumatate, 9,8%, tin legatura cu jurnalistii prin Twitter, fapt justificat probabil si de prezenta mai redusa a acestora din urma pe acest canal si pe social media in general.

Ca motiv principal de folosire, tot legatura cu prietenii este primul, urmata de comunicarea “statusului”, noutatile, si activitatile legate de serviciu(probabil cautare, monitorizare si/sau intretinerea de conturi comerciale)

Cifrele detaliate mai jos:

Motive pentru care utilizatorii de Twitter din US folosesc acest serviciu

- 41,6% – pentru a tine legatura cu prietenii

- 29,1% – pentru a-si comunica “statusul”

- 25,8% – pentru a fi la curent cu noutatile

- 21,7% – in scopuri legate de serviciu

Femeile par mai interesate sa tina legatura cu prietenii decat barbatii(48% fata de 33,6%), dupa care femeile sunt mai interesate sa isi actualizeze statusul iar barbatii sa fie la curent cu noutatile.

In ce priveste varsta, dincolo de legatura cu prietenii, cei sub 35 de ani sunt intr-o proportie mai mare utilizatori activi si il folosesc pentru a-si actualiza statusul in proportie de 38%, in timp ce grupul 35-54 ani il foloseste in proportie aproape dubla fata de ceilalti pentru scopuri legate de serviciu.

Cu cine interactioneaza utilizatorii de Twitter din US pe acest canal?

- cu prietenii, evident, 65% per total

- la egalitate, cu familia si cu celebritatile (in jur de 30% fiecare)

- cu bloggeri -24,2%

- cu companii – 10,9%

- cu jurnalisti – 9,8%

2 Comments »

  1. [...] pare un subiect inepuizabil. Ionut Oprea3 trateaza rezultatele unui sondaj recent in Studiu TNS despre Twitter: de ce il folositi si cu cine interactionati?, Cristi Dorombach4 publica doua articole despre cea mai la moda retea sociala: Twitter pe locul 15 [...]

    Pingback by Despre online in blogosfera, saptamana 27 iulie – 2 august | re:Fresh — August 3, 2009 @ 9:43 am

  2. Asa cum ai zis si tu, in randul utilizatorilor romani o sa existe anumite particularitati locale. Din punctul meu de vedere aceste particularitati o sa schimbe destul de mult anumite procente din rezultatele de mai sus cum ar fi motivele pentru care folosesc twitter: “scopuri legate de serviciu” (cred ca cel putin aici procentul o sa fie destul de mic).

    Comment by Harry — August 3, 2009 @ 11:10 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu