post 1000 de clickuri cu 4 linkuri pe twitter

September 24th, 2009

Insemnare despre: internet,social media — clickio @ 8:30 am

Inca de cand mi-am facut cont pe twitter am cautat mijloace de a incerca, testa si verifica rezultatele pe care le poate aduce twitter atat intern, ca si conversatii generate, cat si extern, ca posibil trafic generat catre un site in urma introducerii unui link pe twitter.

Mi-a luat cativa ani si in jur de 2000 de followeri(acum am 2100) pentru a observa o serie de rezultate comparabile cu cele de pe alte vehicule, insa cred ca am atins acel moment. Am avut cateva articole promovate pe twitter care au generat in total 1000 de click-uri = vizite pe acest blog in urma postarii link-urilor scurte pe twitter.

Am cifrele astea pentru ca folosesc exclusiv serviciul bit.ly de prescurtare a link-urilor pentru twitter, a carui interfata imi permite sa vad in timp real si ulterior cati utilizatori au dat click pe acele link-uri. As folosi cu placere sp2.ro sau orice alt serviciu romanesc daca ar avea statistici cel putin la fel de detaliate.

Revenind, asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, intre 13 si 19 august 2009 am generat peste 1000 de vizite pe acest blog prin postarea a doar 4 link-uri pe twitter.

Probabil in total de cand pun link-uri pe twitter si pana acum au fost mult mai multe mii, insa e prima data cand se intampla cu doar 4 link-uri. Si arata ca se poate, daca ai cu ce, adica asa cum povestesc la fiecare conferinta, daca ai continut in social media, ai si rezultate.

Observati, in cel mai accesat link din cele de mai jos, si puterea preluarii. Doar 188 de click-uri au fost generate de mesajul meu original, restul pana la 410, adica mai mult decat dublul cifrei originale, au fost generate de preluari (retweets).

1000 de click-uri cu 5 link-uri pe twitter

PS: pentru cine a deschis mai tarziu monitorul, iata mai jos si articolele cu pricina, in ordinea click-urilor generate pe Twitter:

1. Sa ne educam spammerii nostri, in speranta ca sunt mai destepti decat ai lor

2. De ce unii jurnalisti de la Academia Catavencu vor merge in iad pentru genocid

… si la distanta clara de primele doua…

3. ALERTA! Ne concentram pe 1, respectiv 20% din ce fac utilizatorii!!!

4.Problema cancerului cervical si a virusului HPV e una reala si tragica

6 Comments »

 1. se zice prin cercurile inalte ca twitter-ul este noul rss …

  Comment by cti97 — September 24, 2009 @ 12:33 pm

 2. sa stii ca sunt foarte aproximative statisticile alea, si am observat asta tot urmarind tot cu un tool ce genera rezultate realtime

  dupa 2 minute de la publicare bit.ly spunea 83 clickuri, dar postul nu avea decat 69 afisari

  apoi la un post de acum cateva zile bit.ly sustine ca au fost 122 de clickuri de pe twitter.com, iar analyticsul vorbeste de 163

  si situatii similare am vazut la mai multe posturi. nici macar nu se poate stabili o regula “afiseaza cu x% mai multe/mai putine clickuri”

  Comment by de ce? — September 25, 2009 @ 3:46 am

 3. Da, stiu ca sunt aproximative, si eu le compar cu Google Analytics. Insa la Analytics deocamdata nu poti vedea ce fac altii, in schimb bit.ly e un serviciu complet transparent, care iti permite sa iti compari performantele cu ale altora.

  Comment by clickio — September 27, 2009 @ 8:30 pm

 4. util articolul pentru cei care pasesc in social media in calitate de marketeri. ne-ar fi necesare cateva date care sa vina dintr-o experinta precum a ta si daca te intereseaza te invit sa participi la o discutie pe o tema de actualitate legata de eficienta twitter ca tool de mkt pe LinkedIn (http://www.linkedin.com/newsArticle?viewDiscussion=&articleID=74002515&gid=1842826&split_page=1#comment_4) sau pe blogul meu. tweets at @flaviusv. merci!

  Comment by flavius — October 7, 2009 @ 7:58 am

 5. Foarte tare, si foarte adevarate acele statistici.

  Comment by Boangiu George — September 21, 2010 @ 7:40 pm

 6. nu stiam ca poti aduce asa mult trafic prin twitter, pana la urma o sa incerc si eu

  Comment by radu — November 21, 2011 @ 9:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu