post Comedy Cluj: nu am mai ras asa de ani de zile, multumesc Cluj!

October 19th, 2009

Insemnare despre: amuzante — clickio @ 8:35 am

La sfarsitul saptamanii trecute am fost la prima editie a festivalului “Comedy Cluj” in calitate de invitat, alaturi de zeii blogosferei. Am prins doar cateva filme, pentru ca joi si vineri m-am ingropat in munci in camera de hotel, si abia serile si in week-end am putut sa ma bucur de gratiile festivalului.

Insa nici statul in camera n-a fost rau deloc. Am stat la City Plaza, in centrul Clujului, la distanta egala si foarte scurta de toate cinematografele unde erau programate proiectiile festivalului, chiar daca m-am lafait putin in BMW-urile oficiale ale festivalului, mereu in intarziere, cum ma stiti. Si am fost vecin si aici pe Pamant, nu doar in Olimp, cu Arhi si Visurat, multumita aripii de 5 stele a hotelului.

Joi si vineri au insemnat lucru la biroul din camera, pe conexiunea hotelului, cu doze de cafea facute la expressorul din dotarea camerei, cu urechea la stirile realitatii auzite prin plasma de pe perete. A trebuit sa ma multumesc cu doar cate un film pe seara, pentru ca la al doilea as fi adormit pe mine. M-as fi putut obisnui foarte usor cu un asemenea birou si in Bucuresti:)

Abia vineri pe seara si de fapt de sambata am dat drumul la maxim la robinetul filmelor de comedie, si am avut ocazia sa vad si unul din cel mai ilariant film de comedie din ultima vreme, “12 in a box”, comparabil ca efect ilariant cu “Death at a funeral”.Care culmea, a aparut dupa el, si probabil va veni la Comedy Cluj, editia a doua. Aceste doua filme le recomand tuturor celor care vor sa isi dezgroape simtul umorului in hohote necontrolabile care continua si dupa ’credits’.

Imi pare rau ca nu am filmat iesirea din sala de la “12 in a box”, pentru ca ati fi putut vedea o masa de oameni care iese razand cu lacrimi, hohote, icnituri si chiar tuse de la un film, ceea ce, trebuie sa recunoastem, e o priveliste rara la noi in cinematografe.

Deci s-a ras cu toata puterea, din stomac. Apoi am vazut si alte filme sturlubatice, unele mai usoare, altele mai hardcore (mai sus pe scara ras-o-metrului), altele mai complicate. Printre cele din ultima categorie se numara si doua care mi-au placut mie in mod special, ‘Hindemidth’ si ‘Voi cei vii/Du levande’, ambele premiate in cadrul festivalului, chiar daca am mai facut cu ocazia asta nota discordanta cu cei cu care impartatesc in alte dati gusturi comune.

Hindemidth e o comedie a absurdului in timp ce Voi cei vii este o satira contemporana care iti suprima rasul prin tocmai realismul intamplarilor din care e compus. Na ca am scris si o fraza de critic, desi nu-mi place asta, dar am preferat sa va spun o propozitie despre fiecare in loc sa vi le povestesc, pentru ca stiu ca nu v-ar fi placut.

Nu am apucat sa vad de data asta Operatiunea Monstrul si Secretul lui Bacchus, pe care insa le-as cumpara pe DVD, sa le mai privesc din cand in cand cu unii care nu le-au vazut. Am preferat filmele straine mai obscure, pentru a descoperi lucruri noi. Si am descoperit o comedie maghiara simpatica, de exemplu, pe numele ei Made in Hungary.

Si pe drumul de intoarcere mi-am dat seama ca am ratat un aspect foarte important al clujului: cel culinar. OK, gala Comedy Cluj a avut o minunata specialitate de porc cu sos de catina, si meniul special al festivalului, desi nu foarte variat, a avut feluri gustoase, insa nu am apucat decat intr-o seara si pe fuga sa ma bucur de magia maestrului Adi Hadean, motiv pentru care daca nu ajunge el la Bucuresti anul asta imi propun sa-l mai vizitez eu cel putin o data.

Si scurta nota despre TIFF, ca mi-am adus aminte: Bai, mie chiar mi-a placut Nord, filmul ala care a impartit trofeul anul asta impreuna cu “Plicticos, Adjectiv”. Simteam nevoia sa spun asta.

3 Comments »

  1. [...] Si pot spune ca dupa ce am semnalat asta m-am simtit in aceeasi ipostaza ca si Randall scriind despre festivalul Comedy Cluj, unde am fost in calitate de invitat [...]

    Pingback by IAB, FTC si bloggerii - varianta scurta:) | Ionut Oprea — October 19, 2009 @ 8:37 am

  2. acolo stateam eu la camin in Cluj! Ce dor mi s-a facut… Pana data viitoare, musai sa ma fac si eu zeita! :)

    Comment by Copila blonda — October 21, 2009 @ 7:13 am

  3. [...] Twelve in a Box l-am ratat, era prea frig in sala de cinema şi deja dârdâisem la Hulot.  Ionuţ însă ne-a convinsă că nu trebuie [...]

    Pingback by Concluzii cu si despre oameni | Lilisor.net: blog personal feminin — October 22, 2009 @ 3:46 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu