post Cum evolueaza internetul romanesc – cu doua concepte simple

October 29th, 2009

Insemnare despre: internet,istoriainternetului.ro — clickio @ 8:57 am

Poti recunoaste gradul de intelegere al internetului intr-o discutie in functie de termenii folositi, mai ales cei folositi involuntar, pentru ca trebuie sa vezi dincolo de aspiratii si perdele.

Si doi astfel de termeni sunt pagina si website. Pana in 2000 cred ca in supa primordiala ce avea sa devina industria de internet  aveam mai mult pagini decat site-uri. Apoi, cand au intrat companiile si utilizatorii, chiar daca in industrie deja apareau primele site-uri, ei au tabarat si si-au creat cu totii pagini. Acum ca volum site-urile sunt la putere, insa ca numar probabil tot paginile sunt si vor fi mai multe.

Conceptual, pagina este o reprezentare statica a “ceva ce pui pe internet”, in timp ce site-ul implica deja presupuneri de interactivitate, de interactiune, de continut dinamic, dincolo de acceptiunea lui initiala, ca set de pagini.

Sa urmariti folosirea termenilor site si pagina si sa vedeti daca nu tradeaza fix diferenta asta de perspectiva asupra a ceea ce poti face pe internet. Si stii de unde sa incepi cu explicatiile.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu