post Despre ce poti obtine cu putina implicare

November 20th, 2009

Insemnare despre: internet,romania perfectibila — clickio @ 11:14 am

Daca nu ati aflat pana acum, sustin proiectul “Tara lui Andrei” din mai multe motive:

- mi se pare cel mai amplu proiect de responsabilitate sociala derulat pana acum in Romania, si e practic o platforma de sustinere a proiectelor de responsabilitate sociala, in care ONG-urile si initiatorii de proiecte pot obtine tot sprijinul de care au nevoie: finantare, expunere, atragere de voluntari, toate prin intermediul acestei platforme, numita simbolic TaraluiAndrei.

- se potriveste cu valorile mele si cu atitudinea si actiunile mele de activism si activare sociala, chiar cred ca astfel de proiecte vor pune o baza solida pentru viitoare schimbari de atitudine a cator mai multi din cei din jurul nostru

- e un proiect online care foloseste instrumente online si mai ales de social media pentru a comunica si interactiona, si o sa incerc sa contribui cat mai mult la dezvoltarea interactiunilor intre TaraluiAndrei si utilizatorii de social media din Romania

- e un proiect mixt, care implica si PR, si comunicare online, si marketing online, si online advertising, nu e o simpla campanie de PR sau de advertising.

- in 2010 voi fi implicat in mai multe proiecte de acest gen si voi demara mai multe actiuni precum a fost #rupemcartela. Poate ne facem si un blog tematic :)

Insa nu de asta am inceput sa scriu acest articol. Ci pentru ca am gasit un extraordinar feedback referitor la un proiect de CSR desfasurat anul trecut de Petrom si Fundatia de Sprijin Comunitar intr-una din cele mai saraci zone din tara,  despre care va invit sa aflati mai multe din Jurnalul Tarii lui Andrei in articolul “Fii si tu Mos Craciun”, dupa care sa cititi comentariul reprezentantului FSC cu privire la impactul actiunii de Craciun, sau daca stiti deja de actiunea respectiva, cititi-l direct aici:

“… a fost prima oara cand in acest sat, situat la propriu in fundul unei vai la aproape 10 km de cel mai apropiat drum judetean, a patruns un autocar plin cu oameni si cadouri pentru copii. Dincolo de bucuria de a primi cadourile la care au visat, toata campania in sine a fost un eveniment pentru intregul sat. Acest impact a avut darul de a-i mobiliza foarte mult pe oamenii din localitate care, pana atunci, din cauza saraciei si a izolarii au cazut intr-o stare de apatie si delasare, considerandu-se uitati si ignorati de lumea intreaga. Cea mai buna dovada in acest sens este data de implicarea fara precedent a locuitorilor din sat in cel mai recent proiect implementat de Petrom in satul lor: construirea unui nou centru educational “Clubul cu Lipici”. Astfel, parintii beneficiarilor acestui centru s-au mobilizat si au participat cu mult entuziasm ca voluntari la construirea centrului. In acest fel, cu o investitie financiara relativ mica si cu mult suflet pus in acest proiect, copiii din Slobozia Noua, vor avea in aceasta iarna un nou spatiu mult mai incapator si primitor, in care sa-si faca temele, sa participe la cluburi, sa se joace cu jucarii adevarate.

Tot respectul meu pentru Petrom si pentru oamenii din Slobozia Noua, iar pentru ca in acel sat micut se intampla atatea lucruri mari, eu propun ca satul Slobozia Noua, din Comuna Stanisesti, judetul Bacau sa devina capitala Tarii lui Andrei!!! (poate in felul acesta va aparea si pe harta Romaniei!!!)”

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu