post RoNewMedia 4.0: cea mai buna editie de pana acum, cu o exceptie

November 4th, 2009

Insemnare despre: internet,publicitate online — clickio @ 8:46 am

Ieri am fost la RoNewMedia, unul din principalele evenimente cu si despre marketing online din Romania, probabil cel mai mare din cele care se concentreaza exclusiv pe online.

Google a fost vedeta evenimentului, atat in declaratii, cat si in continut (1 prezentare si 2 workshop-uri), insa mi-a placut si workshopul de affiliate marketing tinut de Matt Bailey. Cu ocazia asta am descoperit si Google Insights care mai nou permite si embed, o jucarie foarte interesanta cu care abia astept sa ma joc pe indelete.

Cateva puncte importante:

In primul rand, vorbim despre o cu totul alta piata decat cea pe care ne-o imaginam. Intrebat de mine, Matt Bailey a recunoscut ca in UK cel mai important canal folosit de afiliati este PPC, adica business-ul de afiliere este generat in principal de afiliati care cumpara cu plata la click, optimizeaza, vand la CPA, si culmea, fac profit.

Apoi, in UK deja vorbim de o piata matura, care are propriul grup de lucru dedicat in cadrul IAB UK, una din cele mai puternice organizatii IAB nationale din Europa, daca nu chiar cea mai, in care totalul pietei se situeaza undeva pe la 500 milioane de lire, o crestere de aproape 10 ori in 5 ani.

In piata asta matura, plaja de instrumente pe care le folosesc afiliatii este foarte diversificata, bannerele fiind folosite din ce in ce mai putin in favoarea altora, mult mai performante.

Exceptia zilei

Unul din workshop-uri, cel sustinut de Susan Rice-Lincoln, despre social media, a fost un dezastru total, dupa cum va puteti convinge si pe Twitter. Dupa ce a prezentat fara sa citeze sursa cateva slide-uri din prezentarile STANDOUT despre social media in Romania, am plecat din sala, ca sa nu fac scandal, desi toata lumea mi-a reprosat ca ar fi trebuit. Insa am aflat de la toti cei care au ramas ca restul prezentarii a fost slab, superficial, si ca la final doamna consultant si-a promovat propriile cursuri/servicii/etc.

Solutia la problema asta? Cred ca organizatorii unor astfel de evenimente ar trebui sa ia in calcul posibilitatea de a lucra mai atent cu speakerii la prezentari, pentru a evita astfel de situatii, nu ma refer doar la plagiatul marlanesc, ci si la cresterea calitatii informatiilor oferite.

Alta imbunatatire posibila ar putea veni din implicarea specialistilor din industria locala ca suport pentru cresterea calitatii prezentarilor si poate chiar si pentru comentarea lor la eveniment, live sau prin canale de social media. Am urmarit contul de Twitter F5_Moneyro, insa ar fi mers de minune implicarea oficiala unor specialisti din domeniu care sa comenteze online despre asta.

Alte aspecte

Am vazut pe unii ca s-au plans de organizare, mie nu mi s-a parut nimic in neregula. Am avut prize, internet, staff-ul a fost simpatic, si personal nu gasesc nimic de reprosat organizatorilor pentru gestionarea evenimentului.

Imi pare teribil de rau ca am ratat prezentarea lui Calin Rotarus despre Hi5 in Romania, dar ma enervase prea tare Susan asa ca mi-am stabilit rapid o intalnire de lucru ca sa ma calmez:) Oricum am recomandat prezentarea despre Hi5 tuturor celor cu care m-am intalnit on my way out.

2 Comments »

  1. Am fost la doua workshopuri, cel pe SEO si SEM al lui Gary R Beal, si la dezastrul lui Rice-Lincoln. Dupa primul mi-am spus ca ar trebui sa fac tot posibilul sa merg mai des la astfel de evenimente, dupa cel de-al doilea mi-am revenit cu greu. Daca Susan e “Europe’s Leading Social Media Expert” inseamna ca Europa e o insula de 6 mp din Pacific.

    Comment by Tara — November 5, 2009 @ 12:12 am

  2. De ce n-ai dat un semn daca erai prin sala? :) Susoteam impreuna si poate capatam curaj sa ne revoltam:)

    Comment by clickio — November 5, 2009 @ 1:44 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu