post Imi este rusine

December 2nd, 2009

Insemnare despre: romania perfectibila — clickio @ 8:18 am

“A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat. A fost categoric anticomunistă şi nu doar anticeauşistă. La Timisoara nu s-a murit pentru ca activişti comunişti din rândurile doi şi trei să treacă în frunte şi unul din participanţii la genocid să fie numit de către aceştia ministru de interne. Nu s-a murit pentru ca dezbinarea socială şi naţională, cultul personalităţii, cenzura mass-mediei, dezinformarea, ameninţările telefonice şi scrise şi toate celelalte metode comuniste de constrângere să fie practicate în văzul lumii, în timp ce nouă ni se cere pasivitate în numele stabilităţii sociale.

Aceasta Proclamaţie se adresează în primul rând celor care au primit revoluţia cadou şi se miră de ce suntem nemulţumiţi, de vreme ce dictatura a căzut, s-au abrogat o serie de legi proaste şi a mai apărut şi câte ceva în prăvălii. Acum ştiu de ce suntem nemulţumiţi: nu acesta a fost idealul Revoluţiei de la Timisoara. Noi, autorii acestei Proclamaţii, participanţi la evenimentele dintre16 şi 22 decembrie 1989, nu consideram Revoluţia încheiată. O vom continua paşnic, dar ferm. După ce am înfruntat şi am învins, fără ajutorul nimănui, unul dintre cele mai puternice sisteme represive din lume, nimeni şi nimic nu ne mai poate intimida.”

De aici.

In plus, pentru cei nascuti mai tarziu, printre care ma numar si eu: www.revolutie.ro

Rusine tuturor celor care isi aduc aminte de Revolutie doar in scopuri electorale, indiferent de culoarea politica sub care si-o insusesc, nesimtitii. Rusine celor care isi fac campanii de imagine in care pretind ca ar cere respect si apoi se complac in dezinformarea celor pentru care ar fi cerut respect in primul rand. Rusine mijloacelor de comunicare in masa care au devenit mijloace de manipulare in masa. Vreti respect? Eu vreau rusine. Sa va fie.

Poate nu stiati, insa am ajuns din nou bataia de joc a lumii. Nu dau link-uri, motivul e in titlul acestui articol si in fiecare paragraf. IMI ESTE RUSINE.

Cred ca am avea nevoie de o noua Revolutie. O astfel de rusine nu se spala cu campanii de imagine.

8 Comments »

 1. Rusine sa ne fie si unora dintre noi, pentru ca dupa Revolutie am stat nepasatori si am acceptat tacit atatea nedreptati. Ei ne-au acordat Libertate, iar noi nu am stiut sa o pretuim.

  Comment by Tudor — December 2, 2009 @ 9:06 am

 2. Evident, de aceea si eu am inceput cu mine.

  Comment by clickio — December 2, 2009 @ 9:15 am

 3. Mie-mi e rusine de unii concetateni d-ai mei care au iesit ca gibonii-n strada! Pentru ce mai avem alegeri cand maimutele vor sa-si aleaga presedinte-n strada?

  Comment by Unul — December 2, 2009 @ 9:43 am

 4. Raspundeam zilele acestea unui articol asemanator pe blogul unui prieten si mi-am dat seama ca nu mai putem merge inainte in modul in care o facem si as vrea sa fiu martor daca nu unei REVOLUTII, dar macar a unui sistem reformat in care sa instauram TRAGEREA LA RASPUNDERE SI SANCTIONAREA PENALA a tuturor celor care (indiferent ca sunt presedinti de stat, ministri, parlamentari, primari etc): 1. promit marea cu sarea in campaniile electorale doar pentru a prosti poporul si doar pentru a fi alesi, si nici una dintre aceste promisiuni nu ajung sa se indeplineasca vreodata; 2. conduc tara asta fara simt responsabil si fara teama de a fi trasi la raspundere pentru mizeria si haosul – administrativ, social, legislativ, economic si politic – in care au bagat si continua sa bage poporul roman.

  Noi am intrat intr-un perpetuum mobile la fiecare 5 ani: se fac promisiuni, se ajunge la putere, se incheie contracte de .mil de euro, se incaseaza comisioanele, se face nepotism, se asigura burtile pentru urmatorii 10 ani in care clar nu vor fi mai fi votati! Si dupa 5 ani, iar votam, si dupa alti 5 iar…si in tot timpul asta THEY DON’T GIVE A FUCK ABOUT US! Oare asta vrem?

  Comment by @flaviusv — December 2, 2009 @ 11:17 am

 5. @Unul: Printre primele drepturi democratice pe care le-am primit la revolutie a fost cel de exprimarea libera a parerilor si in consecinta de a protesta.

  Daca esti cumva din tabara celor care au profanat simbolurile revolutiei de la Timisoara, ceea ce sper sa nu fie cazul, problema ta e alta, nu cea expusa aici, nu fac politica aici pe blog, nici in articolul asta, nici in comentarii, asa ca orice discutie cu substrat politic va muri in fasa.

  @flaviusv Da, elementul lipsa al democratiei este responsabilitatea directa. Ar fi ideal daca toti oamenii politici ar fi direct responsabili pt faptele lor, insa usor utopic, nimeni nu si-ar asuma decizia asta. In schimbul ei, noi trebuie sa asiguram presiune suficienta pentru a-i responsabiliza. Numai sa avem cu cine…

  Comment by clickio — December 2, 2009 @ 12:21 pm

 6. Suntem in acelasi sentiment :|

  Comment by Alin — December 2, 2009 @ 12:35 pm

 7. Se mai spala si iesind in Piata, zic eu.

  Comment by Mircea Popescu — December 2, 2009 @ 8:18 pm

 8. Aşa, şi ce-o să faceţi?

  Comment by Psihedelicul — December 3, 2009 @ 12:38 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu