post Geeky moosic lisnin’n'analitix

March 3rd, 2010

Insemnare despre: amuzante,internet — clickio @ 8:21 am

Tocmai mi-am reinnoit abonamentul la Last.fm, unde sunt abonat din convingere de peste 2 ani, pentru ca e cea mai tare inventie in muzica de la formatiile mele preferate incoace.

Ce functioneaza la Last.fm dupa doi ani de folosire?

poti asculta ‘un radio’ care emite exclusiv piesele tale preferate,

urmareste tot ce asculti pe telefon si iphone/ipod, si foloseste asta pentru a genera automat  recomandari

are o lista destul de completa a evenimentelor din Bucuresti – e singurul loc unde o gasesc intr-o lista clara si imi pot alege unde vreau sa merg/unde vreau sa afisez ca merg sau nu

Ce nu functioneaza inca?

functia ‘sociala’ – nu este integrat deloc cu ‘the social graph’-ul de pe retelele sociale pe care ne avem acum cunostintele, deci nr de prieteni pe last.fm este limitat

exploatarea functiei sociale – recomandarile automate ale prietenilor  de pe last.fm de  nu functioneaza la fel de bine precum “recomandarile bazate pe ceea ce ai ascultat pana acum”

Care e noutatea?

Odata cu reinnoirea abonamentului, am observat ca acum au pregatit si alte surprize pentru geek-ul din noi.

Mai exact, cateva moduri de vizualizare a datelor despre muzica pe care o asculti care s-au strans de-a lungul vremii. Pentru ca au datele, e simplu, si pot.

Si aveti mai jos doua preview-uri simpatice a ceea ce ascult eu in ultima vreme:

New Last.fm music graphs

si

New Last.fm music graphs

Ambele sunt disponibile si PDF si pot sa mi le fac poster (da, non-geeks-ii sa se uite in alta parte, sau sa treaca la alt articol :) )

A, si un mashup cu pozele artistilor mei preferati :)

My fav artists mashup

Geeky, isn’t it?

2 Comments »

 1. Da! E foarte tare Last.fm
  Si eu sunt abonat. Chiar merita!
  Eu mi-am pus si un plugin pe blog cu ultimele piese ascultate… dar am modificat un pic pluginul ca sa pot sa twitteresc direct din el cand e o piesa mai misto si vreau sa o bag pe hastagul #acumascult
  Cred ca asta ar mai trebui sa bage in aplicatia lor… posibilitatea de a interactiona si asa cu Twitter si Facebook, direct din aplicatie, in timp ce asculti o anumita piesa.

  Comment by Vlad Dulea — March 3, 2010 @ 12:57 pm

 2. geeky, but lovely! cu muzica ta. e minunat.

  pe partea sociala, daca s-ar integra in social graph, muzica ta s-ar dilua, ca nu pe criterii de muzica iti e construita reteaua sociala. iar last.fm este doar despre asta. despre muzica. d’asta e atat de tare.
  asta nu exclude totusi partea sociala, doar ca nu ti-o preia p’asta deja existenta. te pune sa-ti faci prieteni in functie de ceva clar: muzica pe care o ascultati. oameni de care vei da probabil la urmatorul event muzical. nice

  Comment by Tom — March 6, 2010 @ 12:05 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu