post Omul cu cei mai multi prieteni din Romania

March 17th, 2010

Insemnare despre: internet — clickio @ 8:49 am

OK, il avem pe “cel mai misto tip din Romania”, Marius Tudor, care l-a detronat pe Bobby Voicu, ex-detinatorul acestui trofeu in cautarile pe Google, in urma unui concurs de SEO organizat de Cabral.

Patriciu, este, tot dupa Google, “cel mai bogat om din Romania”.

Andreea Marin este “cel mai popular om din Romania”, dupa Ion Tiriac, citat de ITbox, prezent in primele rezultate pe Google la cautarea respectiva.

Cum ar fi sa fii omul cu cei mai multi prieteni din Romania? Bate “cel mai misto tip”, “cel mai bogat” si “cel mai popular”? Eu zic ca da, de departe. Atunci hai sa incercam un experiment:) Insa n-as vrea sa facem un alt SEO contest doar ca sa demonstram ca google bombing-ul e posibil. Ce-ar fi daca am demonstra asta, pe bune?

Mentionez ca ideea din titlu, desi imi place teribil, nu e a mea, am vazut o campanie Alexandrion lansata zilele trecute care cauta “Omul cu cei mai mulţi prieteni din România”, pornind de la spotul HD “de la un prieten” pe care l-au lansat recent.  Ca sa participi trebuie sa iti faci cont (merge si cu Facebook connect) si sa dai un link mai departe prietenilor pentru a genera afisari ale spotului, in felul asta acumuland sanse pentru o extragere la final al carei premiu e un sistem home cinema, probabil HD.

Am vazut ca Subiectiv deja s-a bagat in concursul asta, si ar trebui sa stranga ceva afisari pe site la audienta lui, dar asta nu inseamna ca nu poate fi (com)batut.

Pe mine ma intereseaza mai mult experimentul de mai sus, mai ales ca spre deosebire de “cel mai misto tip” il putem face real: poti fi, la propriu, prieten cu “omul cu cei mai multi prieteni din Romania” pe oricare din retelele sociale pe care le folosesti, si poti face parte astfel din cel mai mare grup de prieteni pe o retea sociala. Omul cu cel mai multi prieteni din Romania trebuie sa fie un fapt real, sustinut de cifre. O sa fac o agregare pentru a determina “numarul de prieteni unici, neduplicati:)” pe care sa-l urmarim. (si astept parerile voastre despre modul in care am putea compara cifrele, putem discuta separat despre asta)

Si cred ca daca reusim sa ne apropiem de obiectivul asta, buzz-ul generat va determina o reasezare naturala a rezultatelor de cautare dupa expresia asta, si e posibil sa ajungem, multi din participantii la experiment, si pe google printre primele rezultate la cautarea dupa “omul cu cei mai multi prieteni din Romania”. Insa asta e un obiectiv secundar, de a arata ca iti poti schimba imaginea in rezultatele cautarii si in mod natural, nu doar prin SEO spam. Obiectivul principal e sa vedem daca pot ajunge “omul cu cei mai multi prieteni din Romania”.

In cazul incare n-ai facut-o inca, ma poti adauga pe ce retea iti e mai comod:

Facebook

Twitter

LinkedIn

Last.fm

Youtube

Neogen.ro (btw, culmea, pe reteaua unde am contul cel mai vechi, din 2002, am un numar jenant de prieteni: 8 prieteni si 14 fani, fata de miile de pe celelalte – trebuie sa facem ceva cu asta :) )

Si mai adaug  si altele daca e nevoie.

Daca m-ai adaugat deja, da mai departe mesajul asta, recomanda-mi persoane care crezi ca ar fi potrivite, cu care as putea avea ceva in comun, pentru ca nu vreau totusi sa adaug oriunde pe oricine, si hai sa mai facem putina istorie si sa ne distram cu un experiment social media inedit.

Evident, cine vrea sa scrie despre experimentul asta, e liber ca intotdeauna sa o faca.

Am sa ma gandesc si la un set de premii pentru cei mai mari sustinatori ai experimentului, insa nu vi le zic pana la final, pentru ca vreau ca motivatia principala sa fie participarea la experiment si nu premiul.


3 Comments »

  1. [...] concurs am aflat de la Ionuț, care caută omul cu cei mai mulți prieteni pe rețelele sociale de la noi. Se pune să particip cu personalitatea colectivă a apartamentului? 0 people like this [...]

    Pingback by Trupa de 5 din apartament isi doreste LCD | Titus Blog — March 17, 2010 @ 9:34 am

  2. Eu am o multime de “prieteni” pe bestjobs. Se pune? :)

    Comment by Andrei Dutu — March 26, 2010 @ 1:34 pm

  3. Asta e romania n-ai cei face ! :D , felicitari pentru blog!

    Comment by C.Alina — June 6, 2010 @ 5:33 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu