post Despre prietenii care vor musai sa fii si fanul lor

May 18th, 2010

Insemnare despre: internet — clickio @ 2:30 pm

“Deci cum e asta, salut Costele, eu sunt Ionel, ma stii, suntem amici pe Facebook, si mi-am facut si pagina, motiv pentru care iti recomand sa imi devii si fan. Adica, na, prieteni suntem deja, de aici pana la a deveni fanul meu nu mai ai decat un pas. Cum se zice, esti fanul meu deja, dar la un click distanta:)  Asadar, Costele draga, uite ce afacere-ti propun, ahem, : Ionel iti propune, ahem, asteapt-oooooo, sa devii chiar fanul lui Ionel pe Facebook. A? Este ca e tare? Si asta nu e tot, Costele! Pe urma poti spune si la 5 alti prieteni. Hai, ce zici? :) )

Pooooop :)

Pentru ca nu am sa recunosc niciodata ca mi-ar apartine traducerea de mai sus a unui mesaj primit pe email via Facebook, chiar si sub forma unui sarcasm multiplu, am sa pretind ca e “primit pe email”:)

12 Comments »

 1. si iata cum prietenia devine incet, incet altceva decat cea mai frumoasa relatie interumana. numarul de prieteni primeaza in fata selectiei lor si interesul inaintea valorilor comune care sa ne lege.

  Comment by roxana — May 18, 2010 @ 2:52 pm

 2. Nu e adevarat, cred ca axa necunoscut -cunostinta- amic -prieten se regaseste intr-o forma oarecare si pe facebook si peste tot, online sau offline.

  Pe Facebook poti sta de vorba doar cu prietenii, sau poti descoperi oameni noi, interesanti dintr-unul sau din mai multe puncte de vedere.

  Sunt probabil putini oameni cu care imparti multe principii idei si valori, insa internetul te ajuta sa gasesti pentru fiecare din acestea multi oameni cu care imparti macar una din astea.

  Cum suna?

  Comment by clickio — May 18, 2010 @ 2:57 pm

 3. [...] This post was mentioned on Twitter by Oliver Simionescu and Ionut Oprea, Roxana Rugina. Roxana Rugina said: RT @clickio: Despre prietenii care vor musai sa fii si fanul lor http://bit.ly/cXVF60 [...]

  Pingback by Tweets that mention Despre prietenii care vor musai sa fii si fanul lor | Ionut Oprea -- Topsy.com — May 18, 2010 @ 3:09 pm

 4. Este o mare porcarie ce se intampla. Eu de exmplu primesc pe al meu FB account nenumarate invite-uri la pagina unei dom’soare pe care nu o cunosc deloc. Si-a creat pagina si vor ca toti sa-i fim fani. Ok, si cine mai esti si tu??!?
  Iti spun ca mai devreme sau mai tarziu FB o sa ajunga gen hi5 sau mai stiu eu ce site infect de cocalari.

  Comment by sinziana — May 18, 2010 @ 3:24 pm

 5. Sinziana, eu cred ca depinde doar de noi sa nu se intample asta. Tu alegi pe cine iti adaugi si e o decizie foarte importanta. Doar cei pe care ii adaugi iti pot trimite invitatii, si daca vezi ca vreunul exagereaza, il poti bloca fara drept de apel, pana tot tu te razgandesti, daca te vei razgandi vreodata.

  Comment by clickio — May 18, 2010 @ 3:25 pm

 6. ionut, daca vrei prieteni pe fb ii pastrezi la prieteni. daca nu schimba termenul. nu-mi spune “daca vrei sa fim prieteni in continuare, fa-te fanul meu”. sa-mi spui ca nu mai ai timp de mine si te dedici fanilor de azi inainte, e ca si cum mi-ai spune nu ne mai putem vedea la o bere de acum incolo ca tre sa ma vad cu oameni mai importanti, stii…

  Comment by roxana — May 18, 2010 @ 3:31 pm

 7. Corect, asta cu fanii cuiva este o usoara anomalie, in afara cazurilor in care esti vedeta… Insa eu vorbeam si vorbesc in continuare de prieteni pe Facebook, astea cu fanii sunt, ca orice anomalie, situatii rare:) Din fericire.

  Comment by clickio — May 18, 2010 @ 3:34 pm

 8. subscriu la ce ai zis matale dar iti reamintesc ca tu ai vrut sa fii prietenul tuturor[sau ma rog omul cu cei mai multi prieteni]. De la prieten la fan e doar un pas/click :) zic.

  Comment by dante — May 18, 2010 @ 5:07 pm

 9. @Dante, asa este, am initiat experimentul ala cu omul cu cei mai multi prieteni, insa eu nu am purces pe urma la invitarea tuturor romanilor la a mi se alatura pe facebook:)

  Mie imi place diversitatea, imi place sa cunosc oameni, si recunosc ca nu ma dau inapoi de la a cunoaste cat mai multi.

  Imi permiteti sa inventez un proverb: cu cat ai sita mai mare, cu atat poti cerne mai multa faina buna?:) Merge?

  Comment by Ionut Oprea — May 18, 2010 @ 5:26 pm

 10. Chestia e ca daca ai mai mult de 5000 de prieteni, tre’ sa iti faci fan page. Acu, daca esti vedeta ca si clickio :-) (sau amicii lui?), e posibil sa depasesti 5,000. Pentru restul umanitatii, numarul lui Dunbar se verifica.

  Comment by Corina — May 18, 2010 @ 10:24 pm

 11. @Corina: da, daca ajungi la 5000 de prieteni si vrei sa lasi mai multa lume sa se conecteze cu tine in continuare, iti poti face un fan page si sa lasi lumea sa se conecteze acolo in mod natural. Insa tot nu vad de ce ti-ai invita prietenii sa-ti devina fani:)

  Comment by Ionut Oprea — May 19, 2010 @ 7:25 am

 12. oricum, cred ca facebook a pervertit rau de tot notiunea de prieten (friend), iar in acest sens e destul sa vezi aberatia de “unfriend” care a devenit si cuvantul anului in 2009, parca

  mult mai ok si mai relevant mi se pare “follower” pe twitter sau “connection” pe linkedin ;)

  Comment by Stefan Murgeanu — May 19, 2010 @ 9:37 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu