post Un articol pe zi: provocarea de anul trecut a lui Bobby Voicu, reloaded

May 11th, 2010

Insemnare despre: blogging,internet — clickio @ 1:05 pm

Anul trecut am participat la provocarea lui Bobby de a scrie un articol pe zi in luna august, mi s-a parut un exercitiu interesant, pe care orice blogger care vrea sa aiba succes ar trebui sa-l aplice cat mai des, daca nu permanent (nu e o recomandare de a scrie pentru volum, ci de a-ti impune o anumita rigoare, un anumit ritm, si de a vedea cum te poti tine de el).

Anul trecut nu am reusit sa ma tin de ritmul asta, si de asta m-am gandit sa reiau exercitiul, pana-mi iese. Am mers cateva zile pe burta, ca sa nu ma fac de rusine si de data asta, si pentru a ma asigura ca pot gasi ceva interesant de scris in fiecare zi. Dupa multi ani de blogging (uite, ii numar acum, … sunt 4 ani in iunie, dupa cum arata arhiva din sidebar), sunt convins ca daca esti suficient de atent si suficient de riguros poti gasi cel putin un subiect interesant, chiar si pe un blog tematic, in care scriu despre publicitate, internet, bloguri, social media, si orice poate avea legatura cu astea.

Asadar, cine e cu mine? Cine mai scrie, de azi, cate (cel putin) un articol pe zi?

PS: Ce coincidenta. Imi dau seama ca blogul meu tot 4 ani ar implini in iunie, la fel cum al lui Bobby implinea 4 anul trecut, odata cu experimentul asta. Ar trebui sa instituim obiceiul asta ca o “datorie blogosferica la 4 ani de blogging”:)

11 Comments »

 1. Experimentul lui Bobby a fost interesant, dar pentru unii care s-au îmhămat la acesta cam degeaba. Sincer, mă îndoiesc că un blog personal poate fi susținut cu material cât de cât calitativ în ritmul acesta.

  Comment by Eugen — May 11, 2010 @ 2:26 pm

 2. Nu cred ca a fost degeaba pentru nimeni. Unii au invatat care le este limita, altii au descoperit cum te poti adapta la un astfel de ritm. Eu nu ma indoiesc de asta, si exemplu sunt cele mai vizitate bloguri din .ro: zoso, arhiblog, visurat, etc

  Comment by clickio — May 11, 2010 @ 2:45 pm

 3. Am zis unii. Și blogul lui zoso e cam greu de incadrat la blog personal, as zice. De arhi nu comentez, dar visurat se adreseaza unui public de prea joasa calitate ca sa fie reprezentativ. Nu-i asa greu sa gasesti zilnic pe cineva pe care sa il injuri sau sa te plangi de mai stiu eu ce. Si vor fi atatia care sa rezoneze cu tine…

  Comment by Eugen — May 11, 2010 @ 2:49 pm

 4. Pentru mine provocarea de anul trecut a lui Bobby a fost o motivatie in plus. Si m-am tinut de ea, si m-am tinut de scris si dupa asta.

  Sa te citim zilnic, zic.

  Comment by Elena — May 11, 2010 @ 3:34 pm

 5. Si eu ma inscriu in provocarea asta, deci va trebui sa imi schimb putin stilul, sa adaug si in weekend cate un subiect pe planseta virtuala.

  Comment by Titus — May 11, 2010 @ 3:40 pm

 6. Am zile cand pun si 5 articole pe zi, si daca nu scriu zilnic, scriu macar o data la 2 zile. Insa cred eu, calitatea lasa de dorit de multe ori :D .

  Dar totusi e blog personal si nu mi l-am facut pentru trafic, bani, valoare, din astea …chiar daca traficul a crescut mult si probabil vine si monetizarea candva. Ideea e ca m-am tot mutat de la subdomeniu wordpress la subdomeniu aiurea.eu iar din 13 ianuarie am pe .com si merge binisor.

  Deci bottom line: am content zilnic, insa prost calitativ pentru a-list bloggers :) ), dar perfect pentru cei care ma citesc pe mine si mai ales pentru mine. Scriu cand vreau ce vreau si zilnic :D

  Comment by Valy — May 11, 2010 @ 3:40 pm

 7. Valy, calitatea e un termen relativ, mai ales in ce priveste stilul de scris.

  In plus, nu cred ca se pune problema sa scrii mult si prost, daca tu poti scrie si bine, deci e gresit argumentul ca a incerca sa scrii in fiecare zi duce la o calitate scazuta a articolelor, daca poti scrie bine o poti face si zilnic, insa doar prin exercitiu.

  Alternativa care e? Sa coci cate un articol o saptamana, din perfectionism? Sigur, e un exercitiu de volum, insa merita reeditat.

  Ca sa ai succes cu un blog, trebuie sa fii in stare de doua lucruri: calitate si volum. Insa din pacate ele trebuie sa se intample simultan. Daca se intampla doar una, nu vei avea succes. De data asta, antrenam una din cele doua caracteristici, o sa ne gandim la un exercitiu si pentru cealalta.

  Comment by clickio — May 11, 2010 @ 3:47 pm

 8. Am participat si eu anul trecut, insa fiind plecat la mare cateva zile, nu am postat. Am pus dupa cu data mai veche, insa Bobby nu le`a luat in considerare :) )

  I`m in, o sa incerc sa postez zilnic cate ceva

  Comment by Vali — May 11, 2010 @ 4:00 pm

 9. Ma alatur si eu provocarii, desi va fi destul de dificil sa postez si in weekend :)

  Din proprie experienta, te asigur ca se poate scrie minim un post pe zi si pentru un blog nisat. A fost o perioada in care am reusit sa fac asta pe blogul meu de Formula 1, desi in ultimul timp am ajuns la o medie de 3-4 posturi pe 5 zile lucratoare.

  Off-topic: Ati renuntat cumva la MaiBun.ro? Nu mai exista continut nou de luni bune…

  Comment by Daniel Popescu — May 11, 2010 @ 5:15 pm

 10. Salut, Daniel.
  NU, nu am renuntat la maibun.ro, ci ii regandim strategia in momentul asta.

  Comment by clickio — May 11, 2010 @ 5:17 pm

 11. [...] asta experimentul inceput de Bobby Voicu de a scrie un articol pe zi in luna august. Eu l-am facut anul trecut in luna mai, si aproape am reusit  sa ma tin de el As incerca si anul asta, insa mai bine nu promit nimic, [...]

  Pingback by Provocarea lui Adi Ciubotaru pentru august 2011 | Ionut Oprea — August 1, 2011 @ 11:24 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment
mulu